Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Pont, hogy puhítani akarom a gipszet, hogy a hálón ne törjön meg. Lesz a háló alatt terra-form, erre drótozva a háló, a háló meg jól bevonva ilyen gipszes csuszpájzzal.
Egy jótanács mielőtt elrontanád.A CMC-puhitja a gipszet és nem keményíti.Az ötleted jó, én is igy építettem az asztalomat,de próbáld ki csak simán modellgipszel.Mindig keveset keverjél mert a kötési ideje 4-5-perc.
Mindenképp levehető cucc kell oda a javíthatóság (elektronika) miatt, meg legyen benne légtér, ugyanis az alagút világítása bizony termeli a hőt rendesen.
Így arra gondoltam, hogy Noch Terra-Form vázat kap, egy ilyen rácsos szerkezet pedig roppant stabil tud lenni, a hálóra meg CMC-vel (tapétaragasztó) kevert gipsz fog menni, az nem olyan törékeny. Esetleg PUR hab...
A mozdony most le is betegedett, fél fordulatot megy előre aztán megakad, ha hátramenetbe kapcsolom akkor fél kerékfordulatot vissza és szintén leakad, ha lesz nyugodt fél órám szétkapom, valószínűleg a fogaskerekek közé ment valami szösz.
A szakaszolási vezetékek most még mind fent vannak a terepen, kelleni fog vagy 15 jelző meg vagy 30 kapcsoló, ameddig azok nincsenek meg, addig nem tudom szint alá vinni őket.
Most még csak köröket futtatunk az asztalon a fiúkkal, a vonatbefolyásolás apránként lesz kiépítve, akkor lehet majd rendesen vasutazni is. 3 trafó van fent, a 3 szegmens már működik rendesen, no meg még kb. 10-12 állítómű is kell a váltókhoz.
Egy kicsit közelebbi képet ha kérhetnék a szekrény alján szundikálóról? Látom a sárga vezeték is megmaradt, no nem baj, most már átkereszteljük "Déli-Áramlat Gázvezeték" -nek.
Majd a játszhatóság kedvéért "rátevéses" :-) módszerrel pár fa, sövény, papírház és a legvégén a szekrény mélyéből az S 3/6, Minitrix, hogy gyönyörködhessünk a finom futásában és előkelő megjelenésében.
A középső képen az állomásépület alapja (Auhagen - Radeburg) látszik és egy N-es méretű, papír kamion, igen élethűre sikeredve, a korszakok kavalkádja most nem számít.:-)