Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 2012.03.31 0 0 870

Ha másfél hónap után gond van a billentyűzettel, akkor azt korábban nagyon erősen leamortizálták. 2 év garancia jár a Casio hangszerekre, rendkívül ritka, hogy azon belül valami előjönnerajtuk - még intenzív használat mellett is.

Előzmény: HDR and Birds (869)
HDR and Birds Creative Commons License 2012.03.30 0 0 869

"...tartózkodjak a Yamaháktól/Casióktól.."

Már megbántam, hogy Casio-t vettem. Másfél hónapja van nálam. Újként vettem, szalonból, kiállítási darab volt. Már több billentyűje zörög, kattog. Ezt leszámítva tetszene minden szempontból.

Mit érdemes venni helyettük?

Előzmény: Tilinko4 (866)
petrov-z Creative Commons License 2012.03.28 0 0 868

Tilinko.

A Yamaha YDP 141 billentésérzete ( ebben az árkategóriájában) nagyon közel van egy jobb pianínó, vagy egy átlagos otthoni zongora klaviatúra érzetéhez.

A hangja is nagyon meggyőző, de ezen felül "unalmas " hangszer.

A DGX 640 klaviatúrája (bár papírforma szerint mindkettő GHS yamaha mechanika) kicsit könnyebb súlyozású, "zajosabb", zongorahangja fátyolosabb,- de könnyen megszokható.

Viszont érdekes, sokszínű, "jó buli" hangszer.

A zongorázás alapjait megtanulni mindkét hangszer kiváló. Ezek személyes tapasztalatok.

A Privia 330 zongorahangjainak a lefutási ideje (lecsengése) túl rövidnek tűnt egy külföldi fórum értékelésében.

Személy szerint én nem tudtam megbarátkozni a Casio hangszerek zongorahangjával,- de ez nagyon szubjektív,- lehet hogy a fülem beállt a yamahákra, ezért nem vagyok képes elfogulatlan ítéletre.

Még egy dolog.

Az igazi hangszerek sem egyformák. A billentésük és a hangjuk sem. Más egy bécsi vagy angol mechanikás zongora, más egy-egy neves cég pianínójának a billentése, a hangja, stb. stb.

HDR and Birds Creative Commons License 2012.03.27 0 0 867

Az általad elmondottak alapján én inkább a Yamahát javasolnám a két felhozott márka közül. Egyszerűbb a hangszín váltás, keresés. Több beállítást megjegyeznek ki- és bekapcsolás után. Egyik sem azonos egy igazi zongora billentyűzettel. Volt egy tanárom aki néhány éve azt mondta, hogy az akkori árakon számolva 400000 alatt nem lehet igazán jó digitális zongorát venni. A Casio (angolosan ejtsd: "Késszio"), esetében több gombot kell nyomogatni a számlapon a ritmus patternek ill. a hangszínek kivállasztásához. Én kizárólag akkusztikus zongoraként használom. Persze jók, ha vannak plusz lehetőségek. Ha majd nagyon belejövök, azokat is használni fogom alkalmanként.

Nem múszály ezekhez a márkákhoz ragaszkodnod. Az sem egy utolsó szempont, ha a hangszínek, vagy hangszercsoportok listázva vannak a szerkezet burkolatán. Így nem kell 600 vagy mégtöbb hangszert ill. hangszercsoportot észben tartani numerikusan. Viszont a kalapácsmehanikás billetyúzettel nehezebb gitárt vagy trombitát utánozni, mint egy szinti billentyűzettel. Ha komolyan akarsz zongorázni, két-három zongora és elektromos zongora hangszín elegendő. A többi csak lazításként, érdekességként jó ha van.

Előzmény: Tilinko4 (866)
Tilinko4 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 866

Köszi az eligazítást. A helyzet az, hogy most megfogtál.

Egy olyan szerkezetet keresek, amellyel középtávon, tehát 4-6 éves időintervallumban számolok. Most tanulok zongorázni, tehát az lenne a legfontosabb, hogy a billentyűzete abszolút hűségesen kövesse az akusztikusét, mind fizikálisan, mind szerkezetileg. No most ez mindkettőnél teljesül.

Ezen felül jó lenne, ha tele lenne extra funkciókkal, leginkább sok-sok kísérőmechanikával (kórus, orgona, etc..), amivel színesíthetem a játékomat, illetve a tanulást is élvezetesebbé tehetem.

Azért is nehéz a döntés, mert mindkettőről ódákat zengenek a külföldi fórumokban, illetve mindkét hangszer esetén találkoztam olyan véleményekkel is, hogy tartózkodjak a Yamaháktól/Casióktól :)

Folytatom a kutatást, ha még valami eszedbe jut, azt szívesen fogadom.

Előzmény: HDR and Birds (865)
HDR and Birds Creative Commons License 2012.03.27 0 0 865

Nekem volt már mindkét márkából. Most vettem első digitális zongorámat. Eddig csak szintetizátoraim voltak.

Próbálom a lényeget megfogni a tapasztalataimból.

Szerintem a Yamaha inkább a kreatívabb zenéléshez segít hozzá. A Casio pedig többnyire rendszerességre nevel.

Bármelyikkel érdemes elkezdeni és később,5 vagy 7 év múlva típust váltani.

Azt válaszold meg magadnak, hogy mostani életszakaszodban melyikre van leginkább szükséged.

Még annyit, hogy a Yamahára 2 év a garancia, a Casiora 1 év.

Előzmény: Tilinko4 (863)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.24 0 0 864

Szia! Nem értek hozzá, hátha a többiek. üdv.

Előzmény: Tilinko4 (863)
Tilinko4 Creative Commons License 2012.03.24 0 0 863

Szia!

Köszönöm a választ.

Közben a Casio Privia PX330 is felmerült alternatívaként, sok jó véleményt olvastam róla, több helyen a DGX-640-nel hasonlítják össze, s s mindenütt leveri a Yamaha hangszerét.

Ebben lehet valami? Érdemes Casiot venni?

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (862)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.24 0 0 862

A YDP kifejezetten zongorázáshoz való (kevés hangszín, de alapból mind3 pedál, metronóm),

a DGX meg egy univerzálisabb otthoni hangszer (sok, hangszín, kisérő automatika, effektek, stb.)

Amúgy mindkettő kalapácsmechanikás,  hogy van-e különbség köztük, azt nem tudom.

Előzmény: Tilinko4 (861)
Tilinko4 Creative Commons License 2012.03.24 0 0 861

Sziasztok!

Otthoni használatra keresek egy belépő szintű digitális zongorát. Két Yamaha között vacillálok, ezek a YDP-141 és a DGX-640. Tudnátok nekem segíteni abban, hogy e két, hasonló árkategóriát (kb bruttó 240.000) képviselő gépezet között mi lehet a legfőbb különbség? Alapvetően nemrég kezdtem el zongoraórákra járni, s hosszú távon gondolkodom:) Mindenféle slágereket és filmzenéket akarok majd játszani, legfőképpen a saját és a baráti társaságom szórakoztatására.

Előre is köszi!

lannax Creative Commons License 2012.02.26 0 0 860

Eladó WK-500 casio kíséret-automatikás hangszer,  zongorabillentyűs, keveset használt, karcmentes, szintetizátor: Csak szobában kb 10 óra.

AHL hangforrás, 32 bit CPU a kiváló hangminőségért, 48 hang polifónia, új digitális effektek, pitch-bender hajlítókerék, nagyméretű LCD kijelző, Piano Style billentésérzékeny billentyűzet, 670 hangszín és 200 ritmus, továbbfejlesztett akkord-lefogás funkció, Arpeggiator, 6 sávos szekvenszer, Sampling funkció, audio és mikrofon bemenetről, új tanító funkciók, Audio bemenet CD, MP3 lejátszó számára, USB kapcsolat, Line-out, PC és MAC driver kompatibilitás 

Tartozék, magyarnyelvű használati útasítás.

Ár: 90.000.-ft

OsCaR Creative Commons License 2012.02.21 0 0 859

Én direktben nem tudtam őket egy helyen összehasonlítani, de  mivel nagyjából hasonló összegbe kerülnek, ugyanazzal a mechanikával szerelve, "szerintem" a P95 zongorahangja jobb kell, hogy legyen. Ha ugyanaz a zongorahangkeltés lenne DGX-ben is, jóval többe kerülne a plusz szolgáltatásai miatt ...

Próbáld meg őket egy helyen demózni, nyugodt környezetben, minőségi fejhallgatóval is, és a hangszórójukkal is. Ha nem akarsz otthon fejhallgatózni, akkor lehet hogy számodra a hangszóró/megszólalás milyensége lesz a döntő, ha pl. főleg fejhallgatóval használod, akkor viszont maga a hang többet számít ...

Ha davostino kolléga hozzászólásait elolvasod, ő eléggé körbejárta ezt a kérdést ...

Előzmény: petya84b (858)
petya84b Creative Commons License 2012.02.19 0 0 858

Ha jól értem akkor azt mondod, hogy a dgx640-nek nem olyan minőségi a zongora hangja mint a P95-nek?

Előzmény: OsCaR (856)
petya84b Creative Commons License 2012.02.19 0 0 857

Mindkettő Yamaha.

Előzmény: davostino (854)
OsCaR Creative Commons License 2012.02.19 0 0 856

Ha csak zongorahang kell (de abból minőségi), meg elég az a pár egyéb hangszín, akkor P95. Ha akarsz egyéb hangokat (többszáz) + kísérőautomatikát, akkor a DGX ...

Előzmény: petya84b (853)
OsCaR Creative Commons License 2012.02.19 0 0 855

Ugyanaz a billentyűzet van minkettőben: Yamaha GHS mechanika.

davostino Creative Commons License 2012.02.19 0 0 854

El kell menni, meghallgatni és kipróbálni őket!

Én a kettő közül a Yamahát választottam. Részemről oka volt, mert a Yamaha hangja jobban tetszett. De lehet nálad ez fordítva lesz. Nincs ajánlás, mert mindkettő nagyon okos és jó gép ebben a kategóriában...

De a szubjektív benyomásaid kell, hogy döntsenek és nem a mások által alkotott vélemények... :)

Üdv!

petya84b Creative Commons License 2012.02.18 0 0 853

A Yamaha P95 és a DGX640 típusok közül Ti melyiket ajánlanátok inkább? Árban kb egy és ugyan az a kettő de míg az első mondhatni csak zongora, az utóbbi szinti is egyben, viszont az is kalapács mechanikás a leírások alapján. Vagy ez ilyen butított mechanika lehet a P95-höz képest?

Szilvia19831 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 852

Az előbbi Yamaha digitális zongora tárgytalanná vált, mert ELADVA!!!

Szilvia19831 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 851

Yamaha DGX-520 digitális zongora eladó! Teljesen új állapotban alig használt. Sajnos nincs elég időm zenélni, ezért adnám el!

Jellemzők: 88 billentésérzékeny billentyű, 500 hangszín, ebből 360-XG-Lite Voice, 150 stílus, 30 felhasználói dal, zenei adatbázis 267 bejegyzéssel, pich bend kerék, 6 sávos recorder, flash rom, Master EQ, USB to DEVICE, USB to HOST, állvánnyal, kottatartóval, adapterrel, zengető pedállal, leírással.

Ár: 60000 Ft.

Érd.: szabo.szilvia83@freemail.hu, tel.: 06702223587

petya84b Creative Commons License 2012.01.25 0 0 850

Időközben akciósan találtam még árban a Korg SP-250-et.  SZintiben azt tudom, hogy a Korg nem rossz.

Előzmény: petrov-z (849)
petrov-z Creative Commons License 2012.01.25 0 0 849

Szia.

PX 130 és Yamaha P 95 már volt a kezem alatt, a kettő közül nekem a P 95 jött be mint "zongora".

A CDP 200-asról nem tudok nyilatkozni, képek alapján nagyon izgalmas hangszer, (sok szintetizátoros funkcióval) de hogy mint zongora beválik-e , azt nem tudhatom.

Szerintem bízz magadban.

Hallgasd meg a hangszereket, játsz rajtuk, és közben csukd be a szemed. Amely hangszernél elhiszed hogy igazi zongora előtt ülsz, az lesz (ebben az árkategóriában) az igazi számodra.

Előzmény: petya84b (848)
petya84b Creative Commons License 2012.01.25 0 0 848

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, digitális zongora vásárlásán gondolkodom és nem tudom melyiket lenne érdemes megvenni. Árban max 180-at szánok rá. A vásárlás szándéka az hogy szülőktől elköltözök és nem akarom magammal vinni a régi hagyományos zongorát meg el se férne, ezért vennék egy digitálisat és néha ha kedvem tartja odatudnék ülni játszogatni picit.

AZ alábbi típusokat találtam:

Casio PX130

Casio CDP200

Yamaha p95

Mi a különbség a cdp és a px sorozat között?  

Zozz4ever Creative Commons License 2012.01.21 0 0 847

Ez tetszik az asszonynak is, már csak jó áron kellene találnom egyet! :(

Előzmény: Törölt nick (846)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.21 0 0 846

Vsz. igen ,sőt van már CDP-120 is, érdekes nem nagyon reklámozzák itthon:

http://www.casio-intl.com/emi/contemporary/cdp120/

Előzmény: Zozz4ever (845)
Zozz4ever Creative Commons License 2012.01.21 0 0 845

Akkor egy Casio CDP 100-assal jobban járnék gondolom!

Előzmény: Törölt nick (844)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.21 0 0 844

Egyik sem kalapácsmechanikás, se pedál, de még hálózati adapter sem jár hozzá.

Az NP-31 az NP-30 újabb verziója, a tudása ugyanaz.

Előzmény: Zozz4ever (843)
Zozz4ever Creative Commons License 2012.01.21 0 0 843

Illetve ehhez jár alapból pedál?

Előzmény: Zozz4ever (842)
Zozz4ever Creative Commons License 2012.01.21 0 0 842

A Yamaha NP30 és NP31 között mi a különbség? Melyiket érdemes megvásárolni?

ColleenVillage Creative Commons License 2012.01.19 0 0 841

Lehet, akkor azt elnéztem. Kb. 5 percig teszteltem és inkább a ritmus részét. Igazából elég monstrum, ráadásul fa-színű az oldala és nincs vonalkimenete, mindezek miatt nem színpadi cucc. Otthoni, mert jó nagy hangszórója van és jó minőségben szól.

Előzmény: OsCaR (840)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!