ohhhhhommmmm, Tehtube bandaja!??:-)
Alles ortnung!!!Spitzenklasse Hammond spielen!!!Ja ja, alles perfect!!!
Ungarishe Booker T Jones alias Zsolt Szabo.......Top freunde!
Fonix ist Madzsar super grupe!!!:-)
ui: Nemet-ul tudok ne olvassak ezt kritikusan!:-)
Nem trafaltal melle, tenyleg en vagyok az a "Hammond orult":-), es Kecskemeten van a lemezboltom, amely a nevemet kepviseli:-)
Jartal mar ott, es klimpiroztal is az orgonan?
Kivancsi lennek, hogy ki vagy pontosan, mert igy a Dave nev nem sokat mond sajna.
Viszont azota mar ujabb regebbi Hammond tulaj vagyok....Valtogatom mint mas a csajokat, es egyre jobbakat.....:-)most ott tartok, hogy nem erdemes mar tovabb menni, hangban,kezelhetosegben B3....ha erre jarsz, szivesen veszem!
A kozos baratunk alatt sejtem kire gondolsz...csak nem a nagy bakelitgyujto, es muelvezo Erno-re gondolsz?:-) ha igen, es netan, meg az L100-at is en szervaltam Neki, akkor kepben vagyok abszolut!:-)
Mizujs Veled.....szolj ha kell a butordarab, es megoldjuk:-)Most is tudok csodakat szervalni:-)
Jovo vasranap a Pecsában Nemzetkozi lemezborze!!!!!!
Jojjon mindenki, aki jo zeneket, lp/cd-t akar venni, ott leszek!
Vival la Hammond organ
Mindenféleképpen érdekelne, van most több alternatívám is, de lehet, hogy ez lesz a befutó. Nem tudom, itt lehet-e árat írni, ha nem, akkor a freemailes címemre: learydreary@freemail.hu. írd meg, mennyi az annyi, please. Leslie-vel együtt is érdekel, természetesen. Úgyis csak úgy szólal meg azon a szívfájdító retro hangon!
És azt is tudnom kéne, hol lehetne megnézni! Kösz tesó, hogy szóltál!
Dave! Ha érdekel, szólj... .....Porta-B. Eredeti amerikai, a létező legkönnyebb, leghordozhatóbb, de mechanikus, csöves. L100 alapú. Ebből lett a P100, de az dán. Korrekt 60Hz-es frekiváltóval. A fölső része 68kg, az alja 30 körüli. És....olcsóbban, mint a P100!!! Ha még belefér a költségvetésbe van egy hozzácsatlakoztatott 147-es leslie is. A nagy, csöves állat. Végállomás. Így komplett az egész.........................A Piramis első lemezén egész jó orgihang, orgonamunka hallatszik. De csak az elsőn!!!!! Nincs is meg a többi :-(
Jó volt a Rhoda. De a dobost tényleg jobb volt hallgatni a szakszisnál. Biztos azért volt hangosabb a felvételen, mert halkabban szólt az "alapja" Érdekes, azt hittem már a nyúbíszrín játszik. Jó lenne egyszer összevetni a hasonló kétmanuálos típusokat személyesen, mert az a mérvadó. Voce Key5, Roland VK88, Korg BX3, OB-5. Egy biztos, kilencérintkezős waterfallja csaka New B3-nak van. De mint hangmodul hogy viselné az összehasonlítást, igazi csemege lenne. Utánaérdeklődöm a jövőszombati bécsújhelyi bolhapiacnak, mert a nagy áruház nem elég, előtte még kiraknak 2800m2 sátrat is, ahol bemutatók, workshopok lesznek. Hátha lesz orgiatéma is. Ki jön?
Dzsimmiszmissz már a 65.12.16-i Got My Mojo Workin'-en játsza a Szetiszfeksönt.
T. Jones is az Onionsz-os korszakával alapozta meg magát 61-63 közt. Ahhonnan mindenki ismeri. Ismeri? Senki nem ismeri szinte, csak soxor hallotta a nagy riffet. Mint a mai skacok, akiknek fogalmuk sincs hogy a másik nagy riff a Smoke..., már vagy 32 éves :-) De a Beatles, az biztos 65-től vált nagyon aktuálissá, mint feldolgozandó téma. Ez sem Yesterday volt :-)
X láb. Olcsó, könnyű, stabil, kényelmes. Egy cimbora viszont azért vett egylábút, mert nem tetszett neki az X. Lelke rajta. Jóval nehezebb. Engem nem érdekel, használat közben nem látom, mint a kocsim színét sem, úgyhogy szinte mindegy.
De fontos, - ha nem sztár az ember, ellenben vannak fellépései - , a kocsi nélkülözhetetlen. Kölcsönadnám a lábat akkor is, csak holnapra foglalt. Tényleg 18-kor játszunk Pusztavacson holnap. (talán egyszer normális időben érhetek haza!)
Holnapra nins ötletem, de mi lenne ha B3 ízű lábakat tennél a B200 alá megfelelő magassággal. A Welteisteremnek volt nagyon ügyesen megoldva a lába. Alulra, egymásra lehetett behajtani azokat és a keresztmerevítő lap volt ekkor a burkolat.
Ja, és persze az XB-3 digitális...ez tényleg shock. Ahhoz képest viszont nem szólt rosszul! Ez azért röhej, hogy Rhoda Scott nem tud felhajtani egy normális csöves Hammondot....vagy nem is akar?
Dobtam egy hátast, amikor egyszer beszélgettem Gallai Péterrel (ex-Piramis, ex-Bikini)! Állítólag a csávónak SOHA nem volt Hammondja! Akkor mondjátok meg nekem, mi a frász szól a Piramis dalokban??? És amikor rákérdeztem, miért nem volt, nem a várt választ adta, hogy drága, vagy valami....
Szó szerint azt mondta:
-Igazából soha nem is érdekelt, mindent lehet szintivel pótolni! Nagy batár állat, körülményes a szállítása, és nem is szól olyan jól!
Azt hittem kiszaladok a világból....
Viszont nem sokkal utána összehaverkodtam Gidóval is, aki ugyan beismerte, hogy a kisebb koncertekre ő is szintit visz, de ha összeáll a Karthago, csakis a Hammondra esküszik. Neki már akkor L-100-asa volt, amikor itt még mindenki Vermonán nyávogott. Egy ET-6-2-esem nekem is volt, de azt az igazi kopogást nem tudta színlelni, és hát tranyós is...csak akkor hasonlított a Hammondra, ha belerúgott az ember egy óriásit, és megzördült a masina a rugós zengető miatt....
Persze, hiszen lábakon állt, és nem volt olyan szekrényszerű, mint az eredeti B-3. Jómagam mondjuk ezen a téren nem vagyok annyira képben, mert elsősorban egy spinet orgonára hajtok, azon belül is egy L-100-asra. (A B sorozat darabjaihoz előbb legalábbis bankot kéne rabolnom...)
Ha végül tudok szerezni egyet, az is csődbe fog taszítani 1-2 évre, sajna apuci anyuci nem vesz nekem ilyet. A szállítást még nem tudom, hogy fogom megoldani, de kb. 10 évvel ezelőtt ,amikor láttam a TV-ben az ELP egy korai, 1970-es koncertjét, amikor Emerson tőrökkel döfködi a klaviatúrát a Rondo c. darabban, akkor döntöttem el, hogy addig meg nem halok, amíg nem lesz saját Hammondom. A zenésztársaim hülyének néznek emiatt, nem úgy mint Halsaman-éknál a Trinity.ben, ahol a srácok az eddig általam olvasottak alapján abszolút egy hullámhosszon vannak, és együtt tudnak örülni minden egyes újonnan szerzett darabnak.
Halsamannek: egyébként Laurens bácsi ezt a P-100-ast nekem is ajánlgatta annak idején, dehát csóróság volt, és még van is. De nem adom fel! Egyébként gratula az oldalhoz, csak csatlakozhatom az előttem szólókhoz: ez a legfrankóbb fórum a neten!
Most tudtam meg azt is - a neveteket már korábban is ismertem - hogy a Trinity Genesis-t is játszik. Mi újság a házatok táján? Milyen esélyei vannak manapság egy klasszikus prog-rock bandának? Csak azért kérdezem, mert nekem is van bandám, de ez az úgynevezett kompromisszumos banda most, tehát valójában nem azt játsszuk, amit én szeretnék. De meg kellett valamilyen szinten alkudni, és ennek főleg anyagi okai vannak. Ha saját cuccaink lennének annyi, ami kell, akkor egyértelműen a prog-rock vonalat folytatnánk, és valószínűleg nem ez lenne a felállás. Ha érdekel, a website: www.finneganswake.gportal.hu. (Ez most nem reklám...)
Nekem Gabriel hangja, a Floyd elmélyültsége, és Emerson virtuozitása az etalon, és ilyen zenekart is szeretnék. Annak ellenére hogy a banda névleg 1996 óta létezik, csak saját dalokkal, kb. 6 nagylemeznyi saját dallal, valójában mindeddig nem sikerült megtalálnom a megfelelő embereket. Azt is élvezem, amit most csinálunk, de az nem 100%-ig az a progresszív muzsika, amiért én zenélni kezdtem.
Majd a jövő eldönti.....
Bocs, hogy ekkora szófosást rendeztem itt, de lelkesedésem határtalan az oldal olvastán.....Üdv: Dave.
A szaxis gyerek brutál volt, világzenét játszik, magas színvonalon, a Dobos Németh Ferenc,(együtt jártak konziba a szaxissal) utoljára Herbie Hancock lemezén dobolt a koncert előtt, Rhoda pedig (tudom, ez most shock lesz) XB-3-on játszott. Ott álltam a színpadon, tőle kb. 3 méterre, végig fotóztam, Lengyel Zoli barátom pedig végig videózta a koncertet. Amit én hallottam, az klubhang volt (3 Leslie, dob+ szaxi), volt egy rész, ahol Tiborcz Iván (az ő birtokán volt a koncert) szaxizott, nagyon jó volt az egész! Egyébként Rhoda (szerintem amíg meg nem kapja a nyúbíszrít) XB-3-on fog nyomulni (előtte B-3000-en játszott).
Szóval
peace
(tehtube: a Búkertííííííííí a Beatles feldolgozásokat mikor csinálta? biztosan nem 60-65 között)
Igen, jobban is megtolhatták volna! A szaxis gyerek egy kicsit valóban bárdolatlanul játszott, de tartok tőle, jazzes körökben ezt inkább egyedinek neveznék, tudod, ott az ansatz, meg egyebek. De Rhoda még a régi, a mezítlábas technika nem kopott.
A dobos gyerek viszont tetszett, ugyan látszott, hogy végig az öregasszonynak produkálja magát, de azt jól csinálta! Azt a B-3-mast mindenesetre becsomagolhatnák, és elküldhetnék a címemre!!!
Üdv Laurens! Ha Te azonos vagy azzal a Kecskeméten honos fekete hajú copfos Hammond őrült, és rendkívüli lemezekkel rendelkező fiatalemberrel, akkor mi ismerjük egymást. Már klimpíroztam is a Hammondodon, (tényleg igaz a Rhoda Scottos, kaparós hangszín!!), és van egy közös barátunk, bizonyos Ernesto Mester, szintén lemezőrült, és Hammond tulajdonos! Remélem nem lőttem mellé! Hammondos üdvözlet, Mester! Dave még mindig nem adta fel, hogy egyszer saját L-100-asa legyen. Első az anyagi helyzet stabilizálása, aztán jöhet a Hammond, majd pedig a Leslie! Remélem ,rövidesen. Ugyanis a zenekarom megy ezerrel, de a Roland Hammond hangszínei nem elégítenek ki. (ezzel a 60's 70's keyboards-os bővítővel nyomom a modult, dehát hol van ez a az eredeti csöves Hammond hangtól?)
Meglepve tapasztalom viszont, hogy jópár mai zenekar van, aki végre rádöbbent, hogy eredeti Hammond kell a progrock-hoz! (Pl: Trinity, Echoes of PF, stb.) Igazuk van a srácoknak! Bár én is egy ilyenen nyomhatnám már végre!
A PAX TV-n láttam egy nemrégiben felvett Rhoda Scott koncertet, kérdésem, a One for Charlotte c. darab melyik lemezén található? Te tutira tudod! Eldobtam az agyam attól a számtól! És azért az a B3-mas kifogástalan soundot produkált, ott lúdbőröztem a képernyő előtt! Szóval tesó, remélem jól megy a bolt ott Kecskeméten, és még több új Hammondos hírrel fogsz szolgálni! Üdv: Dave.
Szerintem hagyd a fenébe azt a krómlábat ha nem bírsz a fenekeden maradni :-)
Kitalálták a kettős/erősített X lábat. Könnyű, kicsi és erős. ráadásul nem is drága.
Gyere, próbáld ki nálam akár. Tedd rá a 200-asodat Amíg megvan az A100-as, addig.
Legalább egy mini Hammond mííítinget csinálunk.
Üdv.
Leginkább Cső mestertől kérdezem, de ha más tud segíteni, azt is nagyon megköszönném! Orgona megmelésére kéne gyorsan valami megoldás. Adott ugye a B-200as fém állványa, ami olyan orgonista magasság, azaz a rendes szék és az állás között félúton. Eddig deszkákkal emeltem 'álló' magasságra (azaz én álltam mellette), de most nincs deszkám, és holnap koncert, és állva szeretném nyomni...
Ha bármi gyors, és egyszerű megoldást tudtok, segítséget, ne tartsátok vissza:)
Tehát az állvány alá kéne valami, hogy kb. 15 cm-rel magasabban legyenek a manuálok.
Itt vagyok Jon, csak irtam a hozzaszolasomat....:-)
Remelem ezzel le is lesz zarva a tema!!!
Hallgasson mindenki Booker T-t.....az egy jo tema....persze ha tudtok szerezni.....:-)
Ajanlottam mar a boltomat?:-)
Na ez egy rejtett reklam féle volt:-)
Lord ur!
Ne itt chat-eljunk, mert ez azert nem arra van.....csorrenj ram, elmondom hova gyere!
Laurens
Uraim, Uraim......mi ez a porges itt, ilyen aprosagok miatt!????:-))))
Meg ilyen nem volt, hogy ilyen jot szorakoztam volna a kedvenc forumomon, es nem Hammond temaban teljesen:-)
Mar vagy negyed oraja olvasgatom, es pedig naponta nezem, mik az uj hozzaszolasok!!!
Amig ezek az eszmefuttatasok mentek, es kb azidotajt nyomattam a Hammond-om, porgettem a Lelsie-m, es izzadtak a csovek....sot, ezt tetozve elmentem az este "Jon Lord"-ék probajara itt Kecskemeten....ott meg raraktunk a Hammond fuggosegunkre egy lapattal:-)
En ismerem a sracot, valoban fiatalabb mint itt joparan, de en ezert csak irigylem, Viszont tehetseges marhara.....ha nem csak a probakra jarna be Kecskemetre , akkor megkernem, hogy tanitson orgonalni engem.......A vereben van, es nem a zeneakademian szerezte a fogasait!:-)
Szoval el lehet "Jon Lord"-rol mondani, hogy egy nagyon kedves, klassz srac,aki ahogy Tehtube kollega is irta, hevesebb pulzussal all a temahoz, es ennek is tudhato be a dolog.......
A lenyeg az oszintesege, es hozzaallasa a dologhoz.....barcsak a magyar fiatalok tobbsege ilyen lenne....nekem elhihetitek!
Amugy koszi a reklamot Tehtube!:-)
Olcson akartok HAMMOND-os zeneket......
www.victoraudio.hu
itt talaltok cimet....igaz csak az LP lemezek listaja van font, de ami kell megszerzem.........Hammondos zenem kb van cd-n vagy 500darab......Csaj JimmySmith bacsitol kb 55lemezem van mar:-)Szoval kitalalunk mindenkinek megfelelo arat, es format...hivjatok:70/512 2889
Eljenek a Hammond kultivalok!!!!!
Amen
Ebben a nagy helyes-helytelen írás mizériában elfelejtettek a hozzáértők válaszolni a kérdésedre, vagy nem tudják a választ? :) Én mondjuk nem vágom, de kíváncsi lennék rá.
Egyébként fölöslegesnek tartom egymás intenzív nevelését, mivel senki sem fog hirtelen megváltozni. Elég ha egyszer-egyszer jelezzük egymásnak a véleményünket. Különben is így színes a világ.
Deep Purple: Machine head (LP), Jimmy S.: New Sound..., Dot com Blues CD-n kívül bármilyen Hammond zenére vevő lennék (kicsinykekispénzecskével). Külön keresném Rhoda Scott musical-es, ill. komoly zenével vegyített számait. Lemez címeket sajna nem tudok. 17-évvel ezelőtt vette fel egy barátom - együtt jártunk jazz orgit tanulni - kazettára, de már agyon hallgattam.
Sajnos a Pusztavacsi bulira nem tudok elmenni mert a borospincénket kell rendbehoznunk a bátyámmal. Biztos jó buli lesz, iszunk majd rátok.
most veszett el egy hozzászólásom, amiben leb*tam mindenkit a stílus miatt. na mindegy. szerintem nem rossz fiú jon lord. hülyeség a helyesírás. Szendőfi Bazsi vesszőparipája.
hallgassatok Medeski Martin &Wood-ot, szívesen segítek annak, akit érdekel. szeptembertől midneképp.
Kedves MINDENKI!!! A mai hozzászólások fantasztikusak!!! És mindenkinek igaza van! De tényleg. Senki eddig nem írt baromságot.
Jon Lordnak a tapintható túlfűtöttsége átugrik a szg.-billentyűzet korlátain. Érthető, mert ez a téma neki és néhányuknak igencsak megemeli a pulzusszámát. A koncert állapota ugylátszik begyűrűzött ide is. Nem baj a baki se itt, se a koncerten, de jobb ha nembaki. (szombat, v. vasárnap?)
Almost Famousnak is, mert élvezetesebb olvasni egy szabatosabb fogalmazást, szövegszerkesztést, de ez vérmérséklet kérdése is. Az ő higgadt stílusa merőben más. (mikor jössz, mert nemlesz.)
Azonban NALLACI a bajnok! Én pl. abszolút ne értettem félre a korával kapcsolatos megjegyzést. Valóban így van, és ehhez a bölcsességhez idő kell. Tapasztalat, bölcsesség, érdemes tisztelni és inkább tanulni attól, aki ilyennel rendelkezik. Sok hibát megúszhatunk. (esetleg jövő héten?)
Csak ismétlésként, ha már "szerekre" lenne bárkinexüksége, csakis hang, ill. képhordozókat használjon, meg hanxert. Ezek javítanak, a többi ront. Beszerzési forrásnak Laurenset javallom. Ugye postán is küldesz, Lenci? (péntek?)
Ja noch einmal: Zenei bolhapiac lesz a Musik-Produktiv parkolójában szeptember 4-én. Biztos reggel-délelőtt. Már a M-P megér egy körbenézést, mert még más ilyen teszkóméretű bótban nem voltam. De mindig a legjobb a bolhapiac, mégha néha íbéjnek is csúfolják. Nem megyünk? Bárkinexól.
N-K B.T.
Már megbocsáss! (És mindenki más az offért, ígérem, tőlem ez lesz az utolsó hsz a témában)
Nem egy darab helyesírási hibáról volt szó, hanem folyamatosról. De megmondom őszintén engem az ordenáré és gyerekes stílusod zavart legfőképp az első hozzászólásod óta (amire megint szépen rápakoltál).
Én úgy érzem, hogy a Hammond jópár évtizedes hagyománya is megkövetel némi emelkedettséget a témában, nem utolsósorban maga a ZENE szeretete és tisztelete. Elvégre a hangszerek Királynőjéről beszélünk, vagy nem?
És akkor még nem is beszéltem nicked eredetijéről, aki számomra a legnagyobb orgonista, és így tiszteletem központja..
Sajnos írásaidat kikerülni nem tudom, mivel az egész topicot olvasom (vagy csak olvastam, írtam).
Kedves Nallaci!
Bár legutóbbi hozzászólásoddal majdnem 100%-ig egyetértek, továbbra sem értem, hogy a tekintélyelvűségnek mi keresnivalója van egy szakmai témában. És hangsúlyozom, elsősorban ordenáré stílusa zavart, ez talán még változhat 20 fölött is... (mea culpa, hogy nem ezt tettem szóvá rögtön, nyúl voltam hozzá biztos)
"tekintélye mindenkinek annyi van, amennyit kivív magának!!!" Ez viszont rettentően igaz, gondolom olvassa jl barátunk is.
Baszki, ahelyett, hogy ordibálsz itt, és megsértődsz, jobban tennéd, ha odafigyelnél egy picit jobban a "kib*szott" helyesírásodra. Nem igényel nagy erőfeszítést. Gondolj csak bele, elsősorban Téged minősít az, amit ide írsz, és ahogyan írod. Szóval nyugi, béke.