Gilbert győztes fotóján is láccik, és nem úgy néz ki, mint aki tessék-lássék nyomja. :-)
Pedig Koen azt írja, hogy megpróbáltak valamit összehozni Rönének vagy Tomasnak, de akkora volt a tempó és a tolongás, hogy inkább nem kockáztatott. Szökésnek esélye sem volt száz méternél messzebbre jutni, Paulinho is hiába próbálta.
Steve is jelentkezett, ő a Trek bringát dícséri. Ezen kvül az is kiderül írásából, hogy Klödi ex-trénere, Thomas Schediwie ha nem is családban, de legalább is csapatban maradt, ugyanis most Steve-vel foglalkozik. A jelek szerint Svájcban hiánycikk a jó tréner. :-)
1º 137 GILBERT, Philippe BEL FRANCAISE DES JEUX 02:03:04 2º 114 BROWN, Graeme AUS RABOBANK mt. 3º 62 FÖRSTER, Robert GER GEROLSTEINER mt. 4º 106 STEEGMANS, Gert BEL QUICK STEP mt. 5º 40 FLAHAUT, Denis FRA SAUNIER DUVAL-SCOTT mt. ... 20º 83 HASELBACHER, René AUT ASTANA mt. 42º 91 NOVAL, Benjamin ESP ASTANA mt. 43º 81 DE KORTR, Koen NED ASTANA mt. 47º 79 COLOM, Antonio ESP ASTANA mt. 94º 82 FREI, Thomas SUI ASTANA a 18 96º 89 MORABITO, Steve SUI ASTANA a 18 106º 88 MAZET, Julien FRA ASTANA a 18 107º 80 JOACHIN, Benoit LUX ASTANA a 18 123º 92 PAULINHO, Sergio POR ASTANA a 18 148º 93 VAITKUS, Tomas KAZ ASTANA a 18
Lehet, hogy Röné kedve nem túl jó, de azért még emlékezett rá, merre van a cél. :-)
Megkezdődött végre a szezon az Öreg Kontinensen is, még ha egyelőre több is a kérdés, mint amennyi szerencsés lenne, de azért a verseny az verseny, a sprinterek már gyakorolják az egymásvérébenfürdést. :-) Csapatunk szolidan kezdett – langsam spazieren, nicht ugrabugra – azért a középmezőnyt sikerült elcsípni. Yates mester egyelőre nem játszotta ki a sztárjait, el is töprengtem, hogy vajh ki az összetett menő?
Mindazonáltal sikerült egy világszínvonalú teljesítményt prezentálni, Tom Vaitkus a rajtlista alapján Litvánként rajtolt el, de az eredménylista szerint Kazahként ért célba. Ez már majdnem olyan jó, mint „Az Angol, aki dombra ment fel, de hegyről jött le” :-) Hiába, no, ezek a sprinterek röptiben a legyet is... :-)
Holnap újfent egymásnak feszülhetnek a sprinterek, de egy sikeres szökés sem elképzelhetetlen:
Én nem is tudtam, hogy te vagy Adtanafan. Mindig várom a cycling-manager oldalon, hogy mikor fordít Astanafan valami új cikket:))) Most már legalább tudom, hogy kitől kell várni:)
Köszönjük a fordítást, nagyon szép írás. Minden jót kívánunk Klödinek a régi új csapatban. Legyen az idei az az év, amikor nem törik el semmije. A többi az ő esetében már menni szokott magától:-)
Nagyon remélem hogy Röné csak dühében mondta hogy visszavonul! Bár ha visszavonul, az is érthető, elég Vino nyilatkozatára gondolni:"Abbahagyom aversenyzést... Ez egy végleges döntés. Nem akarom már ezt a sportot... Becsapom az ajtót és elmegyek.
(...) Nem hiszem, hogy a kerékpár piszkosabb lenne, mint bármely más sport. Mi 150-en vagyunk, hol vannak a többiek? Hol van a tenisz, hol a labdarúgás? Nekik megmondták, hogy nem fognak hozzájuk nyúlni. Az a benyomásom a kerékpérsport olyan, mint egy zenekar nagyon jó zenészekkel, de rossza karmester. Ezért van a sportban nagy rendetlenség."
Köszönöm az ajánlatot, sajnos nem lettem job kedvű tőle.
Teljes fordításra nincs időm, de a lényeg az, hogy Röné teljesen elkámpicsorodott a giro döntés miatt. Ő ebben az évben ezen a GT-én indult volna, a TDF-re semmiképp se nevezték volna. Hiányzik a motiváció, azért nem hajlandó törni magát, hogy olyan kis versenyeken induljon, mint a majorcai vagy a portugál körverseny. Nem érti miért nem hívták meg őket, úgy véli a színfalak mögött olyan küzdelem zajlik a versenyzők feje fölött, amihez semmi közük. Fontosnak tartja a doppping ellenes harcot, de úgy gondolja, hogy ő egymaga nem fogja megváltani a világot, és ez nem is a feladata. Arra gondol, hogy az év végén visszavonul, hiszen a sportágban teljes a zűrzavar, és az önkény, senki nem tudja, hogy milyen versenyen, milyen csapat indulhat.
Gratulálok az ünnepelteknek, jó egészséget sok sikert kívánok nekik. Mindketten nagyon szimpatikus sportemberek. Jeki igazi, hamisítatlan vízöntő, a sportág egyik legnagyobb egyénisége, és itt nem elsősorban a sportbeli érdemeire, hanem az emberi tartására gondolok.
Úgy néz ki, a csapat próbálja menteni amit lehet, Gallopin azt nyilatkozta, hogy Klöden indulni szándékozott a Giron. Mondjuk egy Klöden-Brajkovic páros a megfelelő segítőkkel nem nevezhető éppen tartalékos keretnek.
Johan ellenben úgy néz ki beletörődött a dologba, és inkább a többi kihagyott csapatért aggódik. Vagy legalább is ez a hivatalos álláspontja. :-)
Ismét egy jeles nap, lássuk miért is. :-) Ma van a Rák (ellenes harc) Világnapja, e napon kezdődött a számunkra nem túl kellemes emlékű Jaltai konferencia (1945) és e napon adtak el először táskaírógépet (1957).
Ezen a napon született Káldi György bibliafordító (1573), Kliment Jefremovics Vorosilov marsall(1881), Grosics Gyula (1926) – jobbulást neki! – és Máté Péter (1947).
És ma is két Astana-tag ünnepli születésnapját.
Az ifjabb Tomas Vaitkus a litván sprinter. Tomas talán nem tartozik az élvonalbeli hajrázók közé, de azért oda tud férkőzni a sprintekhez. Ezen felül az időfutam-képességei sem lebecsülendők, és szép eredményekkel büszkélkedhet. Volt Világbajnok pályán és országúton, többszörös Litván bajnok és nyert már szakaszt a Giron is. Kedvence a Párizs-Roubaix, és az off-szezonban autóversenyzéssel múlatja az időt. Ez utóbbit nyilván megfelelő keretek között végzi, mert még nem olvastam arról, hogy összeütközésbe került volna a rend őreivel. :-)
A mégifjabb (mondhatni örökifjú) Viatcheslav Vladimirovich Ekimov, a csapat helyettes-sportigazgatója. Eki örök és elpusztíthatatlan, bár utóbb némi kósza baci ágynak döntötte, de a táborban együtt dacolt a faggyal a rá bízott versenyzőkkel. Márpedig amíg a főnök bírja, addig a versenyzőnek is menni kell. :-) Eredményei felsorlására inkább nem vállalkoznék, mert terjedelmük a Háború és Béke díszkiadásával vetekedne. A kivonatos lista megtekinthető itt:
Nem találom, pedig vagy 5 perce nézem a képet. De én vak vagyok, és süket is, ez köztudott. Ja, meg antiszoc is, természetesen, akit állandóan kerget a yeti, mint most is.