Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1027
En szivesen adnek, ha Kecskemeten jarsz!:-) Bar a multokor azt mondtad elszinezodott vagy mi lett vele...nem tom, nekem azota jo..Meg a Cseke hozta nemetbol! Amugy sima finom muszerolaj megteszi, varogepolaj!!!Nem kell felni tole!:-) Hagy csikorogjon!!!
Előzmény: Halsaman (1026)
Halsaman Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1026
Uraim, van olajatok?
Nem kérem ingyen, persze. Csak legutóbb is két hónap volt, mire megjött Németországból, én meg idén nem kapcsoltam időben.

Dave Saxon Creative Commons License 2004.09.16 0 0 1025

Kösz, Mester az infót, ezek után végképp az M-100 a befutó.
Viszont tudnom kéne az árát. Megtennéd, hogy csak úgy sacc/kb. leírod nekem mailen, hogy mennyi lehet? Mert a gempát valahonnan a föld alól is elő kell majd kaparnom, és nem árt ha tudom, mivel számoljak. Egyelőre Leslie nélkül....

A learydreary@freemail.hu-ra tudsz írni nekem privát mailt. Előre is köszi, Maesrto! Hammondos Üdv: Dave.

LaurensHammond Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1024
Hello! Az alapveto difi nem a hangszoro-erosito teljeseitmenyben rejlik, hanem a a mechanikus scanner/vibrato-ban! Olyan van benne mint a B3,C3,A100,M3...stb tipusokban, amitol a hangja olyan femesen kriptás lesz, es csikorgo! Ugyanazok a bvagott billentyuk mint az L100-nal,3.5oktav manualonket..... Pl a Syrius-ban a Pataki Laszlo M szeriat hasznalt, egy M102-est! Valtozo ez mert, nagy legendak is nyomattak L100, M100-at....talan azert elterjedtebb az L, mert az volt a legminimalisabb koltsegben anno...Europaban!!! Amcsiban az utolso bandanak is B3-ja volt, mert ott az ment marhara....lakasokban meg a kistesoja az M3:-) Megoldhato a beszerzese az M100-nak is....megdumaljuk!:-) Hammondcsikorgos udvozletem addig is!!! Gyertek a Ernovel Kecskemetre!!! Ciao
Előzmény: Dave Saxon (1023)
Dave Saxon Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1023

Szeva Laurens!

Egy fontos technikai kérdés: mi az alapvető különbség az L és M-100-as között?

Olvasgattam a neten, az M-ről azt írják, hogy két erősítő van benne, ill a beépített hangszórók teljesítménye nagyobb. Csak ennyi lenne a difi? Mert máshol meg azt hallottam, ez a létező legjobb spinet típus, és ez közelíti meg a legjobban a B3-mas hangzását a spinetek közül. Igaz ez? Mert akkor nekem egy M-100-as kell, és erre állok rá. Mennyire nehéz fellelni? Milyen áron lehet kb?

Azt tudom, hogy ezt csak 68-ig gyártották, tehát gyak. ritkább lehet, mint a 72-ig gyártott L-100-as.

előre is köszi, ha erről tudnál 1-2 szót mondani.

Dave.

almost famous Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1022
Látom Auger már többször is volt említve a topicban (még ez az album is min. 2x), valószínűleg nem véletlenül...
Előzmény: almost famous (1021)
almost famous Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1021

Huhúúúú tegnap a Fix-en Brian Auger's Oblivion Express: Live Oblivion Vol 1-2. ment egészben, az öreg nagyon megtekerte a B3-at, meg a Rhodes-ot! Na persze a rádióból nem tudtuk meg, hogy kik is voltak, de google besegített a bemondott számcímek alapján :D

Minden hammond őrültnek ajánlom!

Halsaman Creative Commons License 2004.09.14 0 0 1020
Hahó!
Márkatársak, ki tudna valaki segíteni egy kémcsőnyi Hammond-olajjal?
Időszerű lenne egy kezelés és sajnos még mindig nem tudtam nagyobb mennyiségben hozzájutni...
tehtube Creative Commons License 2004.09.11 0 0 1019
Nemrégi tapasztalat, de tény, hogy nemcsak egyes típusok között, hanem az azonos típusúak közt is igen nagy különbségek lehetnek. És vannak is! Szóval hogy jól szóljon egy hangszer egy: szerencse kérdése (csövek, kondik, kontaktusok) és a befektetett munka kérdése is. (csövek, kondik, kimenetek megoldásai) Már újkorában sem volt elegendő "csak" megvenni a nénit, mindjárt lehetett hívni a technikust, aki a túlbonyolított illesztésekkel összehozta a lezlivel különböző módon, most meg végképp. Sajnos nálunk ahogy kultúrája sincs nagyon, úgy technikai háttere is igen szűkös. Jó lenne ezen változtatni mind előtér, mind háttér terén. Jó példa erre a Laurensé. Én is tettem egy kört a hangzás érdekében, de ő még többet. Így aztán úgy is szól neki, hogy még a klasszikus típusú márkatársainak is fel kell kötni a gatyát, nemhogy a többinek!!! cső..........
Előzmény: LaurensHammond (1018)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.09.08 0 0 1018
Bizony a hatvanas evek, sot az otvenes-ben micsoda Hammond kiseretu zenek voltak..... Leon Kuypers profi megemliti a nagyokatmikor oda ul a B3 moge!----Jimmy Smith,Jackie Davis,Jimmy McGriff,Jack Mac Duff,Lonnie Smith,Joey De Francesco....Rhoda Scott...Ajanlom mindenkinek akinek meg nincsen valamelyik.....fantasztikusak! A korai Jimmy McGriff-ek a hatvanas evekbol fantasztikusak....igazi B3 blues-okat nyomat rajta a feka...:-) Az elso szam egyebkent amit a Leon elkezd jatszani a B3-on az pont Tole van.... Hammond Forever!!!!!!
Előzmény: tehtube (1017)
tehtube Creative Commons License 2004.09.08 0 0 1017
Akiket megemlít ez a Leon a profi, azokra is érdemes szót vesztegetni. Jimmy bá' ok, de felhánytorgatásra került még Jackie Davis is. És akkor érdekes visszatekintést kapunk. Ma, eszméléskor kezdetben vala a nagy rokkorgan (Emo, Lord...) a legkésőbbi. 8888+3.sf+c3. Később ráeszmélés mesterükre Dzsimmibára 888+3.sf+c3. '60. És legvégül eljön a theatre organ stílus. Amit a cipőt-a-cipőboltból alá szoktak anno kavarni. És ez a lazább is nagyon jó stílus. Változatosabb regisztrációk, hanxerelések. Mint Dzseki Dévisz :-)
Előzmény: Fandor 2 (1014)
KarnEvil Creative Commons License 2004.09.08 0 0 1016

Fandor 2!

Hazajöttem és megvan a Leon video is :)

Előzmény: Fandor 2 (1014)
Fandor 2 Creative Commons License 2004.09.08 0 0 1015
Szomorú apropó, de mi a helyzett Dzsimi bá'-val? Az a tolószék + gipsz nem állt jól neki, és azt sem bírtam megfejteni, hogy a vírusfertőzés + gipszelés, hogy jön össze. Talán véletlenül?. . .
Előzmény: LaurensHammond (1010)
Fandor 2 Creative Commons License 2004.09.08 0 0 1014

Megnéztem ezt a Leon gyereket, háát szeretnék én egy ilyen sutakezű  eladó lenni egy ilyen üzletben. :) A baj az, hogy nem tudom letölteni, a cége s gépem (otthon nincs) a munkahelyi belső hálón, az USA-ban csatlakozik a netre, viszont ott van tűzfal, vízfal nem engedem ezt+azt, szóval 20 percnyi anyag letöltése után leáll. A munkatársamnak adtam egy CD, ő majd otthon leszedi. Amit láttam belőle azért nagyon jó volt. Köszi a címet.

Előzmény: LaurensHammond (1009)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.09.06 0 0 1013
Gyertek gyertek....csapunk egy Hammond orgiat!:-) A borze nem lett volna rossz, ha ezek a béna szervezok megreklamoznak....sehol nincs egy plakat a Pecsa-n kivul....radioban is mehetne, dehat sajnaljak ra a penzt, es Nekik az a lenyeg, hogy az asztalokat mind eladjak...tobb is a lassan mar az elado, mint a vasarlo:-( Azert tala az emeber mindg csemeget....en olyan Hammond gyilkos zenet vettem, hogy dobtam egy hatast! Nicholas Greenwood-Cold Cuts c. lemeze 1972-bol.....nagyon jo....suvit a Hammond orgona benne....valoszinuleg egy M, vagy egy L100-as....:-)
Előzmény: Dave Saxon (1012)
Dave Saxon Creative Commons License 2004.09.06 0 0 1012
Sziasztok! Végülis nem voltam a lemezbörzén, mert előző este kimentem meghallgatni Gömöry M-100-asát a Szept Feszten. Csalódottságomban (mert a keverés iszonyat volt, és szegény Hammond akárhogy dolgozott, csak valami halvány fingot lehetett hallani) a haverokkal nekiszaladtunk egy kicsit az éjszakának, és felkelni már nem sikerült. Azért remélem, akik kinn voltatok, sok csemegével gazdagítottátok a gyűjteményt. Laurens, Kecskeméti látogatásunk Ernővel meg fog történni, a Mester is rábólintott, úgyhogy valamikorra be fogunk jelentkezni a Baby B megtekintésére. Üdv: Dave
tehtube Creative Commons License 2004.09.05 0 0 1011
Uraim! A PECSÁ-ban a lemezbörze.........eszméletlen. Amilyen mennyiségben ezeket a máshol nem kapható jó zenéket árulják korongokon, hihetetlen! Vagy 100 árus. Egy rendes kommersz, óriási választékú plázaboltban csak a homlokukat ráncolnák ha ilyeneket mernénk kérni. Jódolog a zenélés, de ehhez kell a jó zene hallgatása is. Kihagyhatatlan. Ma 4-ig. (én már megfordultam :-)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.09.04 0 0 1010
Sajnalattal hallottam ma a hirt, hogy Donald Leslie 93eves korban tegnap 2004,szeptember 3,-an elhunyt!:-( Emleket orokke orizzuk, es a Leslie-jeit a mai napig forgatjuk a Hammond orgonakkal! Nagy dolgot tett le az asztalra, megha nem is csiptek egymast Laurens Hammond-al.... A ket nagyoreg mar legenda....es orokkre vestek be magukat a zenei tortenelembe!
Előzmény: LaurensHammond (1009)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1009
Ismetelten ajanlom minden kedves HAMMOND rajongonak eme weboldalt, ahol olyasvalamiben lehet reszuk, ha letoltik Leon Kuypers new B3 promo anyagat, amitol en a mai napig nem terek magamhoz!!!:-) Embert meg igy jatszani a Hammond orgonan...... megjegyzes:az egy oras filmbol kb a 25. percben kezd el B3-son jatszani...addig klonokon nyomja, de azt is iszonyat modon! A hangzas pedig ahogy a Hammond szol a B3....az magaert beszel...igy kel szolnia egy igazi Hammond-nak szerintem....es az izes jatek......Szegenyebbek lesztek, ha nem latjatok!!! http://www.ke-musik.dk/Upload/HtmlArticles/Article1070/index.htm
Előzmény: Fandor 2 (1006)
tehtube Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1008
A következő rész "keményebb" lesz. Sok zene helyett kapcsolgatjuk a motorokat, húzogatjuk a regisztereket, hallgatjuk a foldbacket, kapcsolgatjuk a vibrátók fajtáit, forgatjuk a lezlit és standard beállításokat állítok be. Ha marad idő, akkor egy kis zene is lesz, de próbálok nem soxorjáccottt felvételeket betenni. És nemcsak hard/ progirokkot. Üdv.
Előzmény: Fandor 2 (1006)
Borzas Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1007
én sajnos épp kívül vagyok Pest megyén, jövő héttől leszek újra ott, uh nem hallottam. Amúgy neten lehet fogni ezt az adót?
Fandor 2 Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1006
Álmos voltam, fáradt voltam, de elvonultam a fürdőszobába és végighallgattam. Mit mondjak, szegényebb lett aki nem hallotta. Nehogy abba hagyd! És ezt veheted fenyegetésnek is. :)
Előzmény: tehtube (1003)
jon lord Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1005

Sziasztok !

Elmegyek 8 napra vagy meghalok vagy nem?!

Majd írok ha még élek!!!

LaurensHammond Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1004
Valoban nem nyom a B3-as 240 kilot...az kb 150-180kilo kozt lehet, de lehet tevedek! A C3 az nehezebb a faja miatt, es az sincs 200kg! En meg orulnek ha B3-som lenne, felreerthetted, mert azt irtam kicsi "baby" B3-som van...ihaz a hangja ugyanaz, csak masfel oktaval kevesebb az othoz kepest!:-) Ettol fuggetlenul gyertek amikor tudtok, mert elmenyben lesz reszben megszolaltatni....igazi Jazz hang, csikrog mint Jimmy Smith vagy Rhoda Scott Hammond-ja!:-) Fulre nem mondod meg, hogy nem B3, kerdezzetek meg tehtube mestert, Ő mar hallotta! Oksa, akkor majd dumalunk telefonon, es gyertek!!!! HAMMOND forever!!!
Előzmény: Dave Saxon (1002)
tehtube Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1003
KULTÚRÁLIS AJÁNLAT! Holnap, serdán, este 23-24 közt indul a háromrészes Hammond műsorom első része. Civil Rádió 98.00 MhZ, kb. Pest megye. Az első részben a Hammondok és erősítők törzsfejlődésével foglalkozom a kezdetektől napjainkig. Illusztrált hangzás-játékstílusok a típusra és korra jellemzően. A második rész technikai lesz. Húzóregiszterek, vibrátók, lezlik, jellegzetes presetek, mexólalások hangmintái. A harmadik rész különböző Hammond iskolák ismertetése. Van egy gyanúm, hogy erre kevés lesz egy óra. Ha igen és jó a visszhangja, folyt. köv :-) Aki tudja, fogja!
Dave Saxon Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1002

Ha 1934-hez érünk (ha jól tudom, a jó öreg Hammond orgona születési dátuma...), akkor pezsgőbontás, sörlocsolás, és mindenkinek el kell játszania egy grandiózus szólót a SAJÁT Hammondján...remélem addigra nekem is meglesz!

Lehet, hogy font volt, habár nehezen tudom elképzelni, hogy egy B3- mas potom 240 kilót nyomna csak. De Laurens biztos tudja, habár nem hiszem, hogy fürdőszobamérlegre vonszolta a motyót....

Egyébként egy hír, bár biztos körberöhögtök: Emerson (becenevén Emo) honlapján van egy rovat, Ask Emo néven, és ott lehet írni az öreg Mesternek. Ez először keresztülmegy a webmasteren, de állítólag Emo félévente egyszer nekiül, és korrektül válaszolgat a kérdésekre. Én nem szaroztam, írtam! Ha véletlenül válaszolna, azt természetesen közzéteszem itt is, meg persze kinyomtatom, bekeretezem, és fellógatom a falra a leendő L-100-asom fölé!!!

Laurens, lehet, hogy mégis passzolnom kell a vasárnapi börzét, vérzik a szívem, de pont aznap van az egyéves évfordulónk a barátnőmmel. Szegény eleget tűr így is, (Hammond, progrock, meg a zenekarom, ami mindenek előtt van...) úgyhogy megérdemelné, hogy ezt a napot rá szánjam teljes egészében. Viszont a telcsiszámod megvan, és a közeljövőben tárcsázom a Hammondügyi Hivatalt (Kecskemét), sőt lehet, hogy Ernőt ráveszem egyszer, pattanjunk le megkopogtatni a B3-masodat. Persze ha megengedsz ekkorát, hogy a szent ereklyére tegyük a mancsunkat!

Egyébként ha valaki kétségbevonná milyen kurva jó hangszer az L-100-as, meg a P-100-as, hallgassa meg a Yes 2. lemezét (Time And a Word). Itt még Tony Kaye nyomja a billentyűket, de úgy, hogy a hideg futkos az ember hátán. És hát Tony ezt a két modellt használta, csak Wakeman bácsi érkezésével, és a színpadok növekedésével köszöntött be a dicső C-3-mas korszak. (Amit Emo is használ az 1. ELP nagylemeztől kezdődően, sőt már a Nice utsó 2 albumán is (ha valaki nem ismerné a Country Pie c. darabot a Nice Five Bridges-éről, hallgassa meg, és kiájul!!!)

Borzas Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1001

240 kilát meg aztán simán a hátára kap az ember! :)))

Behold 1000! Éljen a Hammond.

Előzmény: Halsaman (998)
Halsaman Creative Commons License 2004.08.31 0 0 1000

1000!

:)

Halsaman Creative Commons License 2004.08.31 0 0 999

Kicsit javítanám magamat...
Lehet persze, hogy nem voltak anyagilag támogatva, csak kevésbé csesztek ki a hatóságok egyesekkel, mint másokkal.

Az is nagyon igaz, hogy általában akkor volt a rockzene a tetőponton, már ami a koncertlátogatottságot, a lemezek színvovalát, stb-t illeti.

Kicsit csodálkozom is így utólag, hogy pl. a Guns, meg a Metallica hogy tudtak ilyen fényes karriert befutni a kilencvenes évek elején.

Halsaman Creative Commons License 2004.08.31 0 0 998
"Ott leírják, hogy ha egy orgona 3-400 kilót nyom, 3 és fél oktávnál hosszabb a kalviatúrája, és rajta a Hammond márkajelzés, akkor az egy Hammond orgona, a több pedig hulladék.... no comment."

Nem fontra gondoltál? Egy konzol orgona szerintem 400 font súlyú, ami kb. 240 kg, ha jól emlékszem (számolgattam régen... aztán rájöttem, hogy nem épp időszerű a probléma:( ).
Előzmény: Dave Saxon (993)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!