Csatlakozva Timitaknithez, mi is útitársakat keresnénk Sharm-ból Kairóba, ill. a Mózes hegyhez, csak mi a 08.13-20. közötti időszakban. Van valakinek valami infója, hogy mennyibe kerülhetnek ezek a túrák?
Augusztus 19-én megyünk a Savoyba, ha jön valaki akkor, akinek lenne kedve egy Sharm-Kairo-Sharm taxis túrához, piramisnézés, múzeumok, akkor jelezzen. Az árak engem is érdekelnének.
Bárki tölthet fel ide képet, ha elég türelmes. :o)
Ugyanis előbb ki kell választani a képet, aztán feltölteni, aztán volt még valami (talán elfogad?) és csak utána a mehet. Szóval biztos, hogy 3 gombra kellett kattintani, mielött összejött. Elég lehetetlen.... De azért sok sikert.
Lehet. NE ismenjetek szervezetten, legalábbis OTPs szervezettet messziről kerüljétek.
Mi nyuszik voltunk, de barátnőmék taxival(?? vagy vki helyivel) mentek mindenhova, elég olcsón, és míg ők pl sznorkiztak Dahabban, vagy úszkáltak a mangrove fák gyökerei közt Ras Mohamed nemzeti parkban, addig a helyi muksó tüzet rakott, és csinált egy kis kajcsit, csak úgy, pedig erről nem is volt szó. Áraknak meg utána kérdezek, ár korábban volt szó itt egy emberkéről, aki vitt utasokat körbe Sharm környékén. Bár sztem úgyis találtok kinn bőven ere jelentkezőket...
Az iránt érdeklődnék, hogy mennyire lehet Sharmban és környékén egyénileg közlekedni helyi taxissal, mennyibe kerül ez? Dahabba el lehet-e jutni taxissal, vagy helyi busszal, mik az ottani tarifák? Ha fakultatív programma mennék, szerveznek-e a kintiek is, mert telepített idegen vezetővel és magyar utazási irodával nem szeretnék menni.
Egyenlőre úgy néz ki, meg van a menetrend. Tehát: 08.13. Sharmra 22.20-kor indul a gép. És mivel ilyen késQn van az indulás, 20.-a helyett 08.21.-én hajnalban jövünk haza 04.10-kor. Nagyon remélem, hogy nem fog változni!! :)
Asszem' ezek a képek kedvet csinálnak Egyiptomhoz, meg a snorkizáshoz is... :)) Nagyon úgy néz ki, hogy kezdek teljesen rabja lenni a víz alatti világnak, már így képeken keresztül is. Lehet hogy egyszercsak egy búvártanfolyam lesz a vége??? :))
Mi a Kairói reptéren vettük a vízumot (én is mit összeaggódtam emiatt) 15$ volt per kobak. Nem volt kiírva, hogy vizum valamilyen pénzváltónak tűnt, de lehet, hogy tévedek. Rögtön szemben ahogy belépsz az érkező ajtón, na ott volt. Sharmban is lehet vízumot venni, ugyanígy. Ott ha jól emléxem ki volt írva. Majd még beszámolok az útról is, csak még el vagyok havazva. Jó utat mindenkinek!
Kérdéseim lennének! Aug. 6-án indulunk Sharmba, és már befizettem a vízumot a Kartagonál, de ha biztosan tudok szerezni kinn a reptéren 20 $-ért, akkor inkább lemondanám az utazási irodánál. Ha késő este (kb. éjfél) érkezünk a reptérre kinn Egyiptomba akkor is fogok tudni vízumot venni??
volt már valaki Kartagoval? Mit tudnak csinálni azzal az utassal aki a kötelező baksisit nem fizeti ki?
A szálloda a Hotel Garden Palms lesz. Van vkinek róla infója?
Csak annyi pontosítást szeretnék hozzátenni, hogy az OTP Travel utasai már itthon a reptéren megkapják a vízumot. Ez nem régóta van így, de most már így is marad! Szóval nekik kint már nem kell a vízumospultnál sorbaállni, csak az útlevélvizsgálaton kell átmenniük.
Szia!)
Az a 15$ inkább 20$..legalábbis annyit kértek, igaz 15-volt kiirva!))
Sharm, Hurghada, Cairo..mindenütt lehet a reptéren intézni a vizumot..
Spec én már mind a három helyen intéztem...
Próbáltam még tájékozódni vízum ügyben. Egyenlőre ami tiszta: Kairó, és Hurghada repterén lehet vízumot venni, jelenleg 15 USD. De: én úgy tudom a Bp.-ről ugyebár charter megy Sharmba, így a kérdés: Sharm repterén is lehet vízumot venni? (Gondolom igen...) Ellenben ha itthon az irodának befizeted (10.000 HUF), akkor is csak telepített vízumot kapsz, ami azt jelenti, hogy amikor Egyiptomban kiszállsz a repülőből, ugyanúgy sorba kell állnod a bélyegekért (=vízum) mint azoknak, akik csak kinnt veszik meg.
Ha valaki ithhon akarja intézni: Egyiptomi Nagykövetség, 1016, Bérc u.16., 061-381-0475 (halottam már 5000 Ft-ot, meg 6000 Ft is) Itt 3 nap alatt készül el.
Kérdésem: Az a lány (aki az irodánál dolgozik, és áprilisban már volt Sharmban) akkor 20.000 Ft-nyi költőpénzt vitt, és elég volt neki. Mi kb. 40-50.000 Ftra gondoltunk, hogy 1-2 programon is részt tudjunk venni. Mondjuk mindezt USD-ban. Nos, ebből MENNYIT VÁLTSUNK Egyiptomi Fontra? (borravalók, stb...)
puszi Nektek, és jó utat Mindenkinek, aki most megy!
Gondoltam írok neked pár sort. Sajna Sharmot nem ismerem, én Hurghadán nyaraltm. De néhány álltalános infot tudok mondani. Az árusok a bazárban elég erőszakossak, ha rá nézel a boltjára akkor már rögtön probál berángatni. Mi a végén már rutinosak voltunk. Ahol nem volt olyan érdekes dolog ott gyorsan lépkedtünk és csak fél szemmel néztünk a boltra. Ahol volt valami érdekes ott lassítottunk, de meg nem álltunk, csak ha tényleg venni akartunk valamit.
Kirándulásra ne a magyar irodánál fizess be. Háromszoros áron dolgozak mit bárki más. Sőt, ahogy én itt olvastam a hozzászólásokat van egy taxis aki elvisz bárhová.
Szerintem keresd meg a hozzászólások között.
A szállodáról csak annyit tudok ami a prosikban fel van tüntetve, de ezzel nem untatlak mert ezt már biztossan tudod.
A víz ha jól tudom viszonylag gyorsan mélyül. Snokeres búvárkodásra nem annyira alkalmas. ( Persze vannak kivételek)
A repcsi út, úgy kb. 2,5-3 óra ( mi Hurghadára 3,5 órát repültünk).
aug. 26-án megyünk (legalábbis ma dől el) a Best-el Hotsmark, (vagy Hostmark) hotelbe. Valakinek van tapasztalata? Sharm el Sheikh városról véleményetek?
Úgy látom ez nem akar összejönni :((( Valamiért nem rakja fel a képeket. Pedig egyáltalán nem nagyok. Megpróbálom mégegyszer, ha nem sikerül, inkább linkelek.
A "fantasztikus, szuper, megbízható és jóhírü" Kartago Toursnál fizettünk be. :)) Remélem nem fognak elrontani semmit.... Kicsit aaggódom miattuk, de ez van. Ellenben 10.000 Ft-ért ők is olyan szívesen intéztek volna nekünk vízumot... :))) Amit régebben írt vki, hogya vízum kinnt 15 USD, ezek szerint ez most is így van?
Vajon mikor fog indulni a repülő? Hajnalban, délelőtt, netán este vagy éjjel?? Kb. hány nappal előtte fog kiderülni? Csak amiatt kérdezem, hogy a szabit hogy vegyem ki. Ráadásul párom 13.án reggel 6kor végezne a munkahelyén. Persze megoldható, ha estleg el kell jönnie előbb. De ez azért vicces lenne.
Ha valóban a Dreamsbe kerülünk (remélhetőleg, de ugye ki tudja..), ígérem, hogy le fogom fotózni magát a szobát is, meg az éttermet, meg minden ilyen "kényes" pontot. Csak hogy tisztázva legyenek a félreértések. (SZép-e, jó-e stb...)
Ha OTP Travel, akkor a többi utas már itt Ferihegyen megkapja a vízumot a repülőjeggyel együtt, úgyhogy ők ott már nem fognak sorbanállni vízumért, csak az útlevélvizsgálathoz, de az elég gyorsan megy.
Nyugott lehetsz, lehet ottkint intézni a vízumot minden gond nélkül. Így is úgy is sorba kell állnod a vízmos résznél. Legalább is nálunk úgy volt. A repcsin kitöltöttük az igénylőt és azzal kellet odamenni. Attól ne félj, hogy lekésed a transzfert, mindenkit megvárnak.