Hahó, valaki ott a túloldalon! Eladó lett a Porta-B-m a 147-es lezlivel, avval a naggyal, ami mindenhol használatos nagy nevek esetében. 10m összekötőkábellel.
Kis javítás szükséges, tényleg kicsi. Minden szól, forog, müxik. Nincs kedvem bíbelődni velük, ezért olcsón elvihetők, de csak egyben. cső........
Dave, Laurens, Halsaman!...................................................Hammondolaj.....-........ műszerolaj. Nem olyan sárga, nincs benne petróleum, de müxik. Laurens nem véletlenül mondja és neki talán a leghalkabb a TG-ja. (avval) Talán kicsit sűrűbben használd, félévente mondjuk. Papp Gyulának kb 30 éve azzal jár..........Greg Rolie nagyon tudta mitől döglik a légy. Karlosz szerintem nem is a középgyengus gitárjátékával futott be, hanem a frenetikus billentyűsével, kongásával. Szerintem mint gitáros híresebb a tényleges teljesítményénél. Van ilyen.... :-)...............M100:......A Hammond Wicks érdekesen jellemzi a Hammond típusokat, van benne valami.
Olvasd el figyelmesen az M100 magasztaló jellemzését :-) Figyelemesen!!!! Jó kisorgiaz.
MI EZ A PANGAS MEGINT "URAK"?:-)Jo hirem van!!!!!
Most latom a tv ujsagban ,hogy a PAX tv-n ma este(vasarnap) RHODA SCOTT koncert lesz!!!!
40perc.Tegnap pedig az elso resze volt a koncertnek, es megint lemeradtam rola:-(
Ajanlom mindenki figyelmebe az elso 3 Santana lemezt, foleg az elsot, a cim nelkuli, oroszlanfejes fekete-feher boritosat!
A Hammond ugy szol benne, ahogy az a "nagy konyvbe meg van irva",es raadasul a nagyobb szerepe van az orgonanak mint a gitarnak!!!
Igazi Hammond orgonas lemez, jo Leslie porgetesekkel...Recommended!!!:-)
En szivesen adnek, ha Kecskemeten jarsz!:-)
Bar a multokor azt mondtad elszinezodott vagy mi lett vele...nem tom, nekem azota jo..Meg a Cseke hozta nemetbol!
Amugy sima finom muszerolaj megteszi, varogepolaj!!!Nem kell felni tole!:-)
Hagy csikorogjon!!!
Kösz, Mester az infót, ezek után végképp az M-100 a befutó. Viszont tudnom kéne az árát. Megtennéd, hogy csak úgy sacc/kb. leírod nekem mailen, hogy mennyi lehet? Mert a gempát valahonnan a föld alól is elő kell majd kaparnom, és nem árt ha tudom, mivel számoljak. Egyelőre Leslie nélkül....
A learydreary@freemail.hu-ra tudsz írni nekem privát mailt. Előre is köszi, Maesrto! Hammondos Üdv: Dave.
Hello!
Az alapveto difi nem a hangszoro-erosito teljeseitmenyben rejlik, hanem a a mechanikus scanner/vibrato-ban!
Olyan van benne mint a B3,C3,A100,M3...stb tipusokban, amitol a hangja olyan femesen kriptás lesz, es csikorgo!
Ugyanazok a bvagott billentyuk mint az L100-nal,3.5oktav manualonket.....
Pl a Syrius-ban a Pataki Laszlo M szeriat hasznalt, egy M102-est!
Valtozo ez mert, nagy legendak is nyomattak L100, M100-at....talan azert elterjedtebb az L, mert az volt a legminimalisabb koltsegben anno...Europaban!!!
Amcsiban az utolso bandanak is B3-ja volt, mert ott az ment marhara....lakasokban meg a kistesoja az M3:-)
Megoldhato a beszerzese az M100-nak is....megdumaljuk!:-)
Hammondcsikorgos udvozletem addig is!!!
Gyertek a Ernovel Kecskemetre!!!
Ciao
Egy fontos technikai kérdés: mi az alapvető különbség az L és M-100-as között?
Olvasgattam a neten, az M-ről azt írják, hogy két erősítő van benne, ill a beépített hangszórók teljesítménye nagyobb. Csak ennyi lenne a difi? Mert máshol meg azt hallottam, ez a létező legjobb spinet típus, és ez közelíti meg a legjobban a B3-mas hangzását a spinetek közül. Igaz ez? Mert akkor nekem egy M-100-as kell, és erre állok rá. Mennyire nehéz fellelni? Milyen áron lehet kb?
Azt tudom, hogy ezt csak 68-ig gyártották, tehát gyak. ritkább lehet, mint a 72-ig gyártott L-100-as.
Huhúúúú tegnap a Fix-en Brian Auger's Oblivion Express: Live Oblivion Vol 1-2. ment egészben, az öreg nagyon megtekerte a B3-at, meg a Rhodes-ot! Na persze a rádióból nem tudtuk meg, hogy kik is voltak, de google besegített a bemondott számcímek alapján :D
Hahó!
Márkatársak, ki tudna valaki segíteni egy kémcsőnyi Hammond-olajjal?
Időszerű lenne egy kezelés és sajnos még mindig nem tudtam nagyobb mennyiségben hozzájutni...
Nemrégi tapasztalat, de tény, hogy nemcsak egyes típusok között, hanem az azonos típusúak közt is igen nagy különbségek lehetnek. És vannak is! Szóval hogy jól szóljon egy hangszer egy: szerencse kérdése (csövek, kondik, kontaktusok) és a befektetett munka kérdése is. (csövek, kondik, kimenetek megoldásai) Már újkorában sem volt elegendő "csak" megvenni a nénit, mindjárt lehetett hívni a technikust, aki a túlbonyolított illesztésekkel összehozta a lezlivel különböző módon, most meg végképp. Sajnos nálunk ahogy kultúrája sincs nagyon, úgy technikai háttere is igen szűkös. Jó lenne ezen változtatni mind előtér, mind háttér terén. Jó példa erre a Laurensé. Én is tettem egy kört a hangzás érdekében, de ő még többet. Így aztán úgy is szól neki, hogy még a klasszikus típusú márkatársainak is fel kell kötni a gatyát, nemhogy a többinek!!! cső..........
Bizony a hatvanas evek, sot az otvenes-ben micsoda Hammond kiseretu zenek voltak.....
Leon Kuypers profi megemliti a nagyokatmikor oda ul a B3 moge!----Jimmy Smith,Jackie Davis,Jimmy McGriff,Jack Mac Duff,Lonnie Smith,Joey De Francesco....Rhoda Scott...Ajanlom mindenkinek akinek meg nincsen valamelyik.....fantasztikusak!
A korai Jimmy McGriff-ek a hatvanas evekbol fantasztikusak....igazi B3 blues-okat nyomat rajta a feka...:-)
Az elso szam egyebkent amit a Leon elkezd jatszani a B3-on az pont Tole van....
Hammond Forever!!!!!!
Akiket megemlít ez a Leon a profi, azokra is érdemes szót vesztegetni. Jimmy bá' ok, de felhánytorgatásra került még Jackie Davis is. És akkor érdekes visszatekintést kapunk. Ma, eszméléskor kezdetben vala a nagy rokkorgan (Emo, Lord...) a legkésőbbi. 8888+3.sf+c3. Később ráeszmélés mesterükre Dzsimmibára 888+3.sf+c3. '60. És legvégül eljön a theatre organ stílus. Amit a cipőt-a-cipőboltból alá szoktak anno kavarni. És ez a lazább is nagyon jó stílus. Változatosabb regisztrációk, hanxerelések. Mint Dzseki Dévisz :-)
Szomorú apropó, de mi a helyzett Dzsimi bá'-val? Az a tolószék + gipsz nem állt jól neki, és azt sem bírtam megfejteni, hogy a vírusfertőzés + gipszelés, hogy jön össze. Talán véletlenül?. . .
Megnéztem ezt a Leon gyereket, háát szeretnék én egy ilyen sutakezű eladó lenni egy ilyen üzletben. :) A baj az, hogy nem tudom letölteni, a cége s gépem (otthon nincs) a munkahelyi belső hálón, az USA-ban csatlakozik a netre, viszont ott van tűzfal, vízfal nem engedem ezt+azt, szóval 20 percnyi anyag letöltése után leáll. A munkatársamnak adtam egy CD, ő majd otthon leszedi. Amit láttam belőle azért nagyon jó volt. Köszi a címet.
Gyertek gyertek....csapunk egy Hammond orgiat!:-)
A borze nem lett volna rossz, ha ezek a béna szervezok megreklamoznak....sehol nincs egy plakat a Pecsa-n kivul....radioban is mehetne, dehat sajnaljak ra a penzt, es Nekik az a lenyeg, hogy az asztalokat mind eladjak...tobb is a lassan mar az elado, mint a vasarlo:-(
Azert tala az emeber mindg csemeget....en olyan Hammond gyilkos zenet vettem, hogy dobtam egy hatast!
Nicholas Greenwood-Cold Cuts c. lemeze 1972-bol.....nagyon jo....suvit a Hammond orgona benne....valoszinuleg egy M, vagy egy L100-as....:-)
Sziasztok! Végülis nem voltam a lemezbörzén, mert előző este kimentem meghallgatni Gömöry M-100-asát a Szept Feszten. Csalódottságomban (mert a keverés iszonyat volt, és szegény Hammond akárhogy dolgozott, csak valami halvány fingot lehetett hallani) a haverokkal nekiszaladtunk egy kicsit az éjszakának, és felkelni már nem sikerült. Azért remélem, akik kinn voltatok, sok csemegével gazdagítottátok a gyűjteményt. Laurens, Kecskeméti látogatásunk Ernővel meg fog történni, a Mester is rábólintott, úgyhogy valamikorra be fogunk jelentkezni a Baby B megtekintésére. Üdv: Dave
Uraim! A PECSÁ-ban a lemezbörze.........eszméletlen. Amilyen mennyiségben ezeket a máshol nem kapható jó zenéket árulják korongokon, hihetetlen! Vagy 100 árus. Egy rendes kommersz, óriási választékú plázaboltban csak a homlokukat ráncolnák ha ilyeneket mernénk kérni. Jódolog a zenélés, de ehhez kell a jó zene hallgatása is. Kihagyhatatlan. Ma 4-ig. (én már megfordultam :-)
Sajnalattal hallottam ma a hirt, hogy Donald Leslie 93eves korban tegnap 2004,szeptember 3,-an elhunyt!:-(
Emleket orokke orizzuk, es a Leslie-jeit a mai napig forgatjuk a Hammond orgonakkal!
Nagy dolgot tett le az asztalra, megha nem is csiptek egymast Laurens Hammond-al....
A ket nagyoreg mar legenda....es orokkre vestek be magukat a zenei tortenelembe!
Ismetelten ajanlom minden kedves HAMMOND rajongonak eme weboldalt, ahol olyasvalamiben lehet reszuk, ha letoltik Leon Kuypers new B3 promo anyagat, amitol en a mai napig nem terek magamhoz!!!:-)
Embert meg igy jatszani a Hammond orgonan......
megjegyzes:az egy oras filmbol kb a 25. percben kezd el B3-son jatszani...addig klonokon nyomja, de azt is iszonyat modon!
A hangzas pedig ahogy a Hammond szol a B3....az magaert beszel...igy kel szolnia egy igazi Hammond-nak szerintem....es az izes jatek......Szegenyebbek lesztek, ha nem latjatok!!!
http://www.ke-musik.dk/Upload/HtmlArticles/Article1070/index.htm
A következő rész "keményebb" lesz. Sok zene helyett kapcsolgatjuk a motorokat, húzogatjuk a regisztereket, hallgatjuk a foldbacket, kapcsolgatjuk a vibrátók fajtáit, forgatjuk a lezlit és standard beállításokat állítok be. Ha marad idő, akkor egy kis zene is lesz, de próbálok nem soxorjáccottt felvételeket betenni. És nemcsak hard/ progirokkot. Üdv.
Álmos voltam, fáradt voltam, de elvonultam a fürdőszobába és végighallgattam. Mit mondjak, szegényebb lett aki nem hallotta. Nehogy abba hagyd! És ezt veheted fenyegetésnek is. :)
Valoban nem nyom a B3-as 240 kilot...az kb 150-180kilo kozt lehet, de lehet tevedek!
A C3 az nehezebb a faja miatt, es az sincs 200kg!
En meg orulnek ha B3-som lenne, felreerthetted, mert azt irtam kicsi "baby" B3-som van...ihaz a hangja ugyanaz, csak masfel oktaval kevesebb az othoz kepest!:-)
Ettol fuggetlenul gyertek amikor tudtok, mert elmenyben lesz reszben megszolaltatni....igazi Jazz hang, csikrog mint Jimmy Smith vagy Rhoda Scott Hammond-ja!:-)
Fulre nem mondod meg, hogy nem B3, kerdezzetek meg tehtube mestert, Ő mar hallotta!
Oksa, akkor majd dumalunk telefonon, es gyertek!!!!
HAMMOND forever!!!
KULTÚRÁLIS AJÁNLAT! Holnap, serdán, este 23-24 közt indul a háromrészes Hammond műsorom első része. Civil Rádió 98.00 MhZ, kb. Pest megye.
Az első részben a Hammondok és erősítők törzsfejlődésével foglalkozom a kezdetektől napjainkig. Illusztrált hangzás-játékstílusok a típusra és korra jellemzően.
A második rész technikai lesz. Húzóregiszterek, vibrátók, lezlik, jellegzetes presetek, mexólalások hangmintái.
A harmadik rész különböző Hammond iskolák ismertetése. Van egy gyanúm, hogy erre kevés lesz egy óra. Ha igen és jó a visszhangja, folyt. köv :-)
Aki tudja, fogja!