Keresés

Részletes keresés

HPéter1978 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1737
Tegnapi képek, Alberto minden mennyiségben.

http://www.tdwsport.com/webshop/reportage/show/20082132&year=2008&clear=yes&paging=1

Ilyen az, amikor egy TdF címvédő (mert még az !!!) viszi fel a vízhordót a hegyre:

Sajnos Berci nem igazán van jelen fejben, tegnap is esett, ma is, jó lenne, ha vigyáznának rá, mert még összetöri magát...
ccsőszami Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1736

Én pont Sipiékkel szemben álltam és jót dumáltam egy Tdf-ről hazajött egyetemista párral , no és mikor jött a mezőny én rikácsoltam eszeveszettül!

Emlékszel még helikoffer is volt! Mint a nagyoknál!

Megnéztem magam a tévében is, mondtam a családnak, hogy az a kar és rajta az az óra az én vagyok.

Előzmény: oscarsevilla (1734)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1735
Ja, meg most jutott eszembe szegény Saul Raisin, aki egyidős Contadorral, a 2005-ös német körön még együtt törögették a borsot a nagyok orra alá. Végigcsinált másfél év rehabilitációt, amikor azt mondta neki a doki, hogy drága gyerekem, teljesen felépültél, de az agyadnak akkora része károsodott a balesetetdben, hogy soha az életben nem fogsz többé orvosi engedélyt kapni. Sorry. Na ez gáz. Erre a srác elrohant Hawaiira és felségül vette a Dave Z húgát a lenyugvó naplementében.

Remélem jó sok gyerekük lesz, és mind bajnok:-)
Előzmény: zsolaaa (1727)
oscarsevilla Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1734
2005-ben voltál Újbudán? Mert ha igen, akkor egymással szemben álltunk. :)))
Előzmény: ccsőszami (1733)
ccsőszami Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1733

Ez pontosan így van, pedig én "csak" azon az emlékezetes TdH-n voltam Újbudán, amikor Sipi és Jenő velem szemben közvetítették az ucso szakasz befutóját. Láttam Jenőt, hogy hogy kapja el a hév.Fantasztikus atmoszférája volt a versenynek.

Egy régebbi emlékem a Várba visz fel, ugyanis oda is volt TdH befutó. Ott azt láttam húsz centire a bérkező versenyzőkön, hogy mennyire emberiek , mennyire törékenyek és akkor még mennyire amatőr volt az egész befutó. De ezeket az emlékeket nem cserélném el semmennyi pénzért!

Vagy, Péter bartátom jóvoltából megnéztem a VB-t a minap, és Sipi hogyan szipákolt Laci gyönyörű eredményén.

Előzmény: oscarsevilla (1730)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1732
Osi, ez megint nagyon megindító írás volt, köszönöm szépen.

Bár az én esetem csak azt bizonyítja, hogy a nők csapodárok. Amíg lesznek a mezőnyben komoly, elszánt, csendes, madárcsontú hegyimenők, bővérű, nagyszájú spirinterek, ravasz és harcias szökevények, bivalyerős rouleurok, kedves és odadó vízhordók, akikbe szerelmesnek lehet lenni, addig én kitartok. :-)
ccsőszami Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1731
Osi! Nézz be Miguelhez!
oscarsevilla Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1730

Ugyan sztich, fel a fejjel!

Képzelheted, mit éreztem 2006-ban, amikor előtte már hetekkel számoltam vissza a napokat, mint mindig, hogy mikor kezdődik már a verseny, és úgy feküdtem le előző este, hogy holnap végre kezdődik a nagy ünnep, az a 3 hét, ami szinte mindig a fénypontja szokott lenni az évemnek. És ehhez képest a nagy napon egy sms-re ébredtem, hogy hazazavarták Sevillát és gyakorlatilag kiírták a sportágból... Teljesen összetörtem, és nem is volt kedvem bekapcsolni a tévét, mert érdektelennek tűnt így az egész, ugyanazt éreztem, mint te most, mintha elvették volna a kedvenc játékomat. De képzelheted azt is, mit éreztek akkor az Ullrich drukkerek, gyanítom hasonlóan, főleg hogy 10 éve vártak a győzelemre, és amikor végre ténylegesen is lett volna esélye Jannak, akkor már a prológ előtt eldöntik a sorsát... Napokig nem is néztem a versenyt, de aztán csak rászántam magam, hogy elkezdjem újra követni, mert visszahúzott a szívem, és a baszkok Landaluzéval és Zubeldiával az élen végeredményben egy számomra nagyon pozitív két héttel ajándékoztak meg, ami visszaadta a hitemet. Ha valaki a sportot magát kedveli, és az egészét át tudja látni, nem csak egy kisebb részét, ami mondjuk a kedvenc versenyző vagy csapat lenne, akkor úgyse tud elszakadni attól a csodától, amit egy 3 hetes körverseny végigkövetése jelent. Vannak továbbra is ex Discovery versenyzők a mezőnyben, már csak miattuk is érdemes várnod a Tourt, szerintem megérdemlik. Nem mondom, hogy nem hiányzik Sevilla nekem a mezőnyből, mert rettentően, teljesen máshogyan szemlélem a sportágat, amióta a föld alá száműzték az okosok és kiírták a sportágból. De szépen lassan megbarátkoztam a helyzettel, bár megérteni továbbra sem tudom és a mai napig igazságtalannak tartom, de ezzel együtt éppen olyan gyermeki lelkesedéssel várom mindig az éppen aktuális versenyt és ugyanolyan naiv rajongással követem végig, mint 2000-2001 környékén, amikor még abszolúte gyerekfejjel megfogott a színes karaván és szerelmes lettem ebbe az egész körforgásba. Vagy nézd meg Vandát, neki előbb eltiltották az egyik kedvencét (Heras), majd a másikat éppen úgy írták ki a sportágból (Beloki), mint nekem Oscart. Aztán ehhez képest semmit sem veszítve a lelkesedéséből ugyanúgy fordítja az interjúkat, mint korábban. Na bumm, szar az élet, minden változik, de valami mégis mindig megmarad: az pedig a sportág szeretete.

A Tourra való kijutásról pedig ne tegyél le, egy csoda élőben, nekem elhiheted, én akkor is kimennék, ha 200 kínai versenyezne egymás ellen, akiket nem tudok megkülönböztetni egymástól :). Azt az érzést, hogy felkelsz egy szakasz előtt, kimész az út mellé, és melletted mindenki szeret mindenkit nemzethez való tartozástól függetlenül, látod, ahogy mindenki festi fel a kedvence nevét az útra, vagy éppen a transzparensét rendezgeti, ezrek készülődnek izgatottan, bringások tízezrei érkeznek, hogy még a versenyzők előtt meghódítsák az aznapi hegyet, mindenki kedves mindenkivel, és az 5 éves gyerektől a 80 éves aggastyánig mindenki gyermeki izgalommal várja a karavánt, aztán először meghallod a hellikoptert, először csak egészen távolról, aztán egyre közelebbről, és ezzel párhuzamosan a torkodban kezd el dobogni a szíved, aztán feltűnnek az első versenyzők az előtted lévő kanyarban, majd pedig fél méterre suhannak el előtted azok a kletterek, akiket csak TV-ben láttál korábban. Hatalmas sokk ez az egész, amikor először átéltem ezt 2006-ban Salzburgban, akkor konkrétan meg sem tudtam szólalni... Szóval ezek azok a dolgok, amik nincsenek benne a közvetítésben, de ezt mindenkinek át kell élni, mert életreszóló élmény, nekem elhiheted :). Tavaly voltam először Touron, de annyira megfogott a feeling, hogy például már ma 2 órám között francia térképpel a kezemben néztem a szakaszok profiljait, és járattam az agyam, hogy merre meg hogy lehetne menni. Érdekel is engem, hogy tavaly 2 hét alatt kétszer zuhanyoztam, és kb ötször ettem meleget... Megszállotság, tudom, de én már nem fogok változni :).

Meg még annyi, hogy szerintem azért nem lefutott dolog ez az egész, Johannak azért elég erős lobbija van, na meg sok idő van még júliusig, én még nem tartom lefutottnak ezt a történetet. Mindenesetre drukkolok nektek, hogy el tudjatok indulni, Contador nem ezt érdemelné.

Fel a fejjel és szebb napot!

Előzmény: sztich (1725)
zsolaaa Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1729
úgylegyen :)
Előzmény: Törölt nick (1728)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1728
Contador még nagyon fiatal. Őt nem tiltották el, nem nyilvánították persona non gratának, versenyezhet tovább. Tudom, hogy idén szerette volna megvédeni a címét, de az se olyan nagy baj, ha idén a vueltát próbálja megnyerni, vagy az olimpiát. Még előtte az egész élet, huszonhat éves lesz az idén. Armstorng ennyi idős volt, amikor rákos lett, és mi minden jött még utána.

Ami nem pusztít el, az megerősít.
Előzmény: zsolaaa (1727)
zsolaaa Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1727
plusz egy tönkretett ember: Pantani,Heras,Ullrich,Mancebo,Jackshe,Basso,Contador
Előzmény: Törölt nick (1720)
sztich Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1726
nekem is ez volt a célom,vagyis szerettem volna...
Előzmény: zsolaaa (1719)
sztich Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1725

Mint,amikor egy kisgyerektől elveszik azt a játékát,amit a legjobban szeret:(

Előzmény: Törölt nick (1723)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1724
Na, hát ez.:( Ezt sikerült kihozniuk a kerékpársportból 2008-ra. Gratulálok... Nem baj, fel a fejjel, lesz ez még jobb is!
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1723

Fel a fejjel Öcsi!

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1722

Hacsak addig az ASO fel nem vásárolja az Unipublikot:-(

Előzmény: drummond (1721)
drummond Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1721
Annyi örömünk, azért lehet, hogy legalább lesz egy jó Vuelta:)
Előzmény: Törölt nick (1720)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1720

2006. év végén Contador Saiz felfedezettje volt, egy tehetséges, de kezelhetetlen hegyimenő, akire bírósági meghallgatás várt. Mindenki kerülte, mint a pestisest, Johan látott benne egyedül fantáziát, és csinált belőle előbb Párizs-Nizza, majd Tour de France győztest. Az lett volna piszok nagy hálátlanság, ha beleharap a mestere kezébe, és angolosan lelép, amikor a csapat bajban van. Jól tette, hogy marad. Ezt az évet valahogy átvészeli, vannak jobb, és vannak rosszabb időszakok minden csapat életében.

2002-ben Gibot kivágták a giroról, mint a macskát, a kokain ügy miatt. Leblanc visszavonta a Saeco meghívását a tourra. Simonit még a tour indulása előtt felmentették, a következő évben mérgében ronggyá verte a giro mezőnyét, és Leblanc fiaként tutujgata, mikor megnyerte a Lundevilli befutót.

Bízzunk benne, hogy a vueltán ott lehet a csapat és meg is nyerik.

Előzmény: D.I. szm (1718)
zsolaaa Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1719
Idén szerettem volna kimenni a tour-ra, de ezekután nem nagyon tud érdekelni ez a verseny.
Előzmény: sztich (1715)
D.I. szm Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1718

Nem hinnem h tuleli az Astana ezt a csapast  is.Tul sok jo versenyzojuk van ahoz h ne legyenek ott a szezon legfontosabb versenyein.

Contador-t en is sajnalom(mint a legtobben ezen a forumon) de szerintem az o hibaja is h nem lehet majd ott a Tour-on.Tudni lehetett mar a 2007-es szezon vegen h az Astana-nak problemai lesznek az iden.Nem kellet volna ehez a csapathoz igazolni es kesz.Remek helye lett volna(Contador-nak) mondjuk egy Saunier-ben vagy egy Liquigas-ban is.Ha jol tudom mind a ketto "problemamentes" csapat.

Ok, tudom h Contador-nak vszinuleg nagyot nott a gazsija a Tour gyozelem utan,es nem mindegyik csapat tudna megfizetni ezt az osszeget(amugy nem tudom h mennyit), de akkor is.Ha tenyleg versenyezni akar es nem csak a penz erdekli akkor bevalalja kevesebbert is.

PS:en a legszivesebben az FDJ-ben latnam  a spanyolt de hat ez csak egy utopia.A franciaknak soha nem lesz penzuk egy hasonlo kaliberu versenyzore.

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1717
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1716

A CN egy teljes különszámot szentelt az ügynek:

http://www.cyclingnews.com/news.php?id=news/2008/feb08/feb14news1

sztich Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1715

30 versenyző teljes évét tették tönkre,nem egyét és nem csak a versenyzőkét,a szurkolókét is.Köszönjük szépen és gratulálunk!...

.

Előzmény: HPéter1978 (1713)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1714

Én egyetlen reális megoldást látok a helyzet megoldására, azt, amit a Dakarral és a Forma1-gyel tettek, véget kell vetni az európai rendezők hegemóniájának.

Rá kell venni az amerikai szövetséget, hogy rendezzenek egy háromhetes grand tourt, akár úgy, hogy a rendkívül népszerű, nagyon jó körülmények között rendezett kalifornai kört bővítik ki három hétre.

HPéter1978 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1713
A csapat hivatalos álláspontja:

Astana Not Invited by ASO

With surprise, disbelief, incomprehension, but dignity as well, Astana Cycling Team has been informed by the press of the non selection of the team for the races of ASO, including the 2008 Tour de France.

"Since breaking with the ProTour, the Tour de France is free to issue its own invitations. After the non-selection for the Tour of Italy, we knew that there would be a chance that ASO as well would consider not to invite us", says Team General Manager Johan Bruyneel. "The Giro argument, that we do not come to the race with our best riders, is no longer valid. With the Tour number one and three of last year, Alberto Contador and Levi Leiphemer, and with two times runner up Andreas Klöden, we maybe have too strong a team now?"

"That the happenings of last year in Tour de France, prompted the Tour organizers to leave Astana out of the season's most important race, sounds understandable. However, Astana Cycling Team 2008 has nothing to do with the team of last year. We have done everything to change the dynamics of the team. New management, new riders, new philosophy. Only the name of the sponsor remained. The Kazakh authorities gave me "carte blanche" to run the team. No pressure was put on us, there was no demand for big wins. We are spending 460,000 Euros on internal anti-doping efforts for 2008. What more can we do? The fact that UCI accorded us a ProTour license proved that our new system functioned well. Maybe that is a part of the problem. Is Astana this year a victim of the war between UCI and ASO?"

"ASO asked us in December for open communication. We communicated a lot but never got a reply. ASO probably has the right to not invite us", continued Bruyneel. "They want to augment the credibility of their races after the happenings of last year. Unfortunately, the Tour de France will now lose much of its credibility by not letting some of the world's best riders participate, even those who were never were implied in doping scandals. The name of Alberto Contador was sometimes linked to the famous "Operation Puerto" affair. A Spanish judge cleared him. Even afterwards, Alberto was always available to the justice authorities to give required information. He really has nothing to do with that sad affair."

Sports Director Alain Gallopin said, "We cannot force anything. It is probably impossible to appeal against their decision. We will prove in other races that we are left home unjustly. But it is better to know early than late that we cannot participate. There are still other races on the cycling calendar. I am disappointed for Alberto. Now I need to make a new program - and soon - for the riders and staff and go forward."

"What is strange," says Bruyneel, "is that ASO does not invite us because of the past of a team that had the same name. Many other teams, with a similar suspicious past, that did not change management or structure, can participate without problems. Where is the consistency? Is the Tour de France not losing all credibility now?"

Tour de France winner Alberto Contador is deeply disappointed. After the 4th stage in the Tour of Mallorca, a stage he dominated, he declared with tears in his eyes, "The last weeks I never thought that it would be possible not to do the Tour de France. It is my race, I dream of that race. Yesterday I even did special tests at the velodrome in Palma to improve my time trial capabilities. Now we are not invited. What can we do? Tonight I will look at the calendar. We have to change everything. Don't ask me for the moment which races I will or can do. Anyway, I thank our sponsors who stand behind us, but I'm afraid other sponsors might leave because of what happened today. It is a sad day for cycling."

Nincs mit tenni. (?)
Úgy tűnik...
Van háron GT-esélyes versenyzőnk, és maradt egyetlen háromhetes...
Ha marad, mert bár az Unipublic ma még A-t mond, ezek után már semmi sem biztos...
Nincs Tour, nincs Criterium International, nincs Roubaix, nincs Vallon Nyíl, nincs Liege-Bastogne-Liege, nincs Tour de Picardie, nincs Paris-Tours...
30 versenyző teljes versenynaptárát kell fenekestül felforgatni, mert valakivel példát kellett statuálni.
Albertot szívesen látják másik csapattal. Hogy oda ne rohanjak...
És Levi? Klödi? Horner, aki ezerrel készült az Ardenneki klasszikusokra?
HPéter1978 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1712
Challenge Volta a Mallorca
Trofeo Sóller: Inca - Inca, 162.4km

1 Philippe Gilbert (Bel) Francaise Des Jeux 4.24.17 (36.87 km/h)
2 Sebastian Langeveld (Ned) Rabobank
3 Maarten Wynants (Bel) Quick Step
4 Antonio Colom (Spa) Astana
5 Aitor Galdos (Spa) Euskaltel-Euskadi
6 Marc De Maar (Ned) Rabobank
7 Gregori Rast (Swi) Astana
...
44 Julien Mazet (Fra) Astana
60 Benoit Joachin (Lux) Astana
62 Benjamin Noval (Spa) Astana
66 Alberto Contador (Spa) Astana
67 Steve Morabito (Swi) Astana

Az összetett:

1 Philippe Gilbert (Bel) Française des Jeux 14.22.12
2 Aitor Perez Arrieta (Spa) Extremadura-Gruppo Gallardo
3 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Euskaltel - Euskadi 0.03
4 Antonio Colom Mas (Spa) Astana
5 Yon Bru Pascal (Spa) Euskaltel - Euskadi
...
20 Benoit Joachin (Lux) Astana 0.21
25 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 12.00

A csapat:

1 Rabobank 43.06.42
...
8 Astana 11.57

A fiúk ma kitettek magukért.
Alberto mind a részhajráknál, mind a hegyeken jól szerepelt, Koen is sprintelt, Steve pedig az egyik hegyen volt elöl.
Nem rajtuk múlott, hogy a nap eseménye nem a pályán történt...
Közben Antonio szívósan küzdi magát előre, immáron elérhető közelségbe került a dobogó, még ha Zubeldia nem is nevezhető éppen könnyű falatnak.
Mindazonáltal a terep adott egy támadáshoz:

sztich Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1711

Nem akarom elhinni,megölik a sportot:(Borzasztóan el vagyok keseredve és fel vagyok háborodva!Mit tesznek a kedvenc sportommal?:(

---No cycling for 2008---

oscarsevilla Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1710

Ez egy mekkora kamu már...

Egy teljesen más Astana az idei, teljesen más stábbal és új vezetőkkel. A Nemzeti Sporton kívül nagyjából senkinek sem tudják majd beadni, hogy tulajdonképpen Vino miatt nem indulhat a csapat a Touron. Vicc. És kívülállóként háborodtam fel rettentően a dolgon, úgy, hogy gyakorlatilag semmilyen érzelem nem köt az Astanához. De rettentően sajnálnám Contadort vagy Klödent, ha nem oldódna meg ez az ügy. El tudom képzelni, mit éreznek a szurkolók. Ez így kibaszott gáz :(.

Előzmény: Törölt nick (1708)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1709
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1708
No, szóval ilyen érzés volt látni Belokit a decemberi sajtótájékoztatóján:-)

http://www.elmundo.es/elmundo/2008/02/13/videos/1202924791.html

Ez egyszerűen szörnyű. Ráadásul Prudhomme megüzente neki, hogy nem vele van bajuk, ha másik csapatot talál magának indulhat. Szerintetek melyik az az öt csapat, amelyiknek a színeiben Prudhomme szerint nyugodtan indulhatna? Rohadt szemét, hipokrita banda, hogy száradna le nekik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!