Hali!
Azért a Pirx sem volt annyira kutya, a kor magyar színvonalán örülhettünk, hogy egyáltalán volt valami!!! Ha belehúznánk, egész kis kultuszt lehetne egy-két évtized alatt gyártani köré...:))))
Egy kis közvéleménykutatás:
Kinek melyik sorozat, melyik karakter, epizód a kedvence?
Nekem:
A TNG absz nyerő: A matter of honor, The measure of a man, The dauphin, Pen pals, The emissary...
Karakter: Riker, Worf, Ro Laren, Kyra, Quark, B'elanna
Dr Wace "weirdo" Corgan
Chief Medical Officer of the USS Soleta (www.extra.hu/soleta) - még alakul
Sajnos nincs jól "megalapozva" Magyarországon a Star Trek. Annakidején mi a Pirx kapitány kalandjait nézhettük és élvezhettük, így nincs nálunk történelme ezeknek a sorozatoknak/filmeknek. Próbálnának meg a német mozik egy napot csúsztatni egy új Star Trek film bemutatásán, azt hiszem lenne egy jó kis lincselés, míg nálunk sok hónappal később mutatják be a mozik (ha bemutatják) az ilyen filmeket és meg is értem, kevés a néző. Amikor utoljára a Star Trek: Insurrection-t néztem a moziban, rengeteg emberke úgy ment be, hogy előtte semmiféle Star Trek alkotást nem látott. Hát nem mondom, önmagában is elég látványos a film, de el nem tudnám képzelni, hogy a poénok 90%-át megértettem volna megfelelő "előtanulmányok" nélkül. Valószínűleg tizedannyira sem volt érthető a film önállóan és biztos nem is tudta az élvezni aki így látott először Star Trek-et. Ezen a helyzeten segít az olyan ritka esemény ami a TV2-nél történt/történik, hogy legalább a mozifilmek egy részét bemutatják magyarul. Hogy ennek milyen akadályai merültek fel azt nem tudom, de jó volna ha bármelyik magyar televízióban többet láthatnánk ezeket a sorozatokat/filmeket (vagy ha egyáltalán láthatnánk).
Érdeklődőként megkérdezném, hogy van-e az alábbiakban felsorolt alkotásokon kívül más professzionális film vagy sorozat amiről nem tudok?
Sorozatok:
Star Trek: The Original Series
Star Trek: The Next Generation
Star Trek: Deep Space Nine
Star Trek: Voyager
Mozifilmek:
Star Trek (1.): The Movie
Star Trek (2.): The Wrath Of Khan
Star Trek (3.): Search For Spock
Star Trek (4.): The Voyage Home
Star Trek (5.): The Final Frontier
Star Trek (6.): The Undiscovered Country
Star Trek (7.): Generations
Star Trek (8.): First Contact
Star Trek (9.): Insurrection
Mint Trek rajongó értetlenül állok a tv2 magatartásával szemben. Meghírdetik 4 Star Trek film vetítésést és miután 2 filmet leadtak, hirtelen úgy döntenek, hogy leveszik műsorról ill. késöbbi időpontra teszik. Két héttel eltolják és fél tízről, pedig 23 órára helyezik a kezdés időpontját.
Még arra se hivatkozhatnak, hogy a nézettség növelése miatt változtattak a műsoron, ugyanis egy majdnem 15 éves kung-fu filmet sugároztak helyette, mely szerény véleményem szerint nem biztos, hogy nagyobb nézőközönséget vonz, sőt ...
Lehet, hogy kishazánkban meg van átkozva a Star Trek ? Ahogy valahol műsorra tűzik, rövidesen le is kerül, még mielött kialakulna a nézőtábora.
A magyar társadalom csekély, ám egyre növekvő Scence Fiction és ezen belül Star Trek kedvelő rétege, már lassacskán igényel és megérdemel egy fórumot, moderált körülmények között.