Kaliforniai kör, 2. szakasz Sausalito - Santa Rosa, 97 mi / 156 km
1 Juan Jose Haedo (Arg) Team CSC 4.03.29 (38.37 km/h) 2 Gerald Ciolek (Ger) High Road 3 Heinrich Haussler (Ger) Gerolsteiner 4 Dominique Rollin (Can) Toyota - United Pro Cycling Team 5 Matteo Tosatto (Ita) Quick Step ... 13 Christopher Horner (USA) Astana 20 Levi Leipheimer (USA) Astana 22 Aaron Kemps (Aus) Astana 29 Janez Brajkovic (Slo) Astana 117 José Luis Rubiera Vigil (Spa) Astana 9.52 118 Sergey Ivanov (Rus) Astana 119 Vladimir Gusev (Rus) Astana 120 Andrey Mizurov (Kaz) Astana
Az összetett:
1 Fabian Cancellara (Swi) Team CSC 4.07.20 2 Tyler Farrar (USA) Slipstream Chipotle Presented by H30 0.02 3 Bradley Wiggins (GBr) High Road 0.04 4 Levi Leipheimer (USA) Astana 0.06 5 David Millar (GBr) Slipstream Chipotle Presented by H30 0.07 ... 14 Christopher Horner (USA) Astana 0.12 29 Aaron Kemps (Aus) Astana 0.17 46 Janez Brajkovic (Slo) Astana 0.21 117 Vladimir Gusev (Rus) Astana 10.05 119 Andrey Mizurov (Kaz) Astana 10.08 120 Sergey Ivanov (Rus) Astana 10.10 121 José Luis Rubiera Vigil (Spa) Astana 10.15
A csapat:
1 High Road 12.22.19 ... 4 Astana 0.12
A sprinterek összecsapásában nem voltunk érdekeltek, a cél Levi biztonságos célba juttatása volt. A csapat felének akadt némi gondja a végén, ha jól értem késve értek a végső körözéshez, ezért kényszerpihenőre ítélte őket a szigorú zsűri.
Johan B-terve dübörög, a Murciai körön induló csapat csaknem teljesen átalakult:
Alberto Contador (Spa) Levi Leipheimer (Usa) Andreas Klöden (Ger) Chris Horner (Usa) Maxim Iglinsky (Kaz) Toni Colom (Spa) Daniel Navarro (Spa) Janez Brajkovic (Sln)
Eredetileg José Luis Rubiera, Benoit Joachim, Aaron Kemps, Roman Kireyev, Berik Kupeshov, Assan Bazayev, Andrey Zeits és Janez Brajkovic indult volna.
És, hogy hol fog versenyezni a csapat? Steve Morabito válasza a módosított versenynaptárán keresztül:
- 26 février - 1er mars : Tour de Valence (ESP) - 13-16 mars : Volta Cabrones (POR) - 23-24 mars : RGH Koln (HOL) - 08-11 avril : Tour de Sarth (FRA) - 20 avril : AMSTEL GOLD RACE - 29 avril au 4 mai : TOUR DE ROMANDIE - 15-18 mai : GP Int. Rotas (POR) - 28 mai au 1er juin : Bayern Rundfahrt (GER) - 14-22 juin : TOUR DE SUISSE - 29 juin : Championnats Suisses sur Route Elite
A jelek szerint José Azevedo és Paco Mancebo után az Astana is a Portugál kerékpársport fényét hivatott emelni... A kiemelt versenyek közül egyedül a Sarth-i körről hallottam...
Hallottam, hogy elfogadtak valami politikai korrektségre ösztönző törvényt, úgyhogy akkor nem mondom, hogy a kék csillagokból rájöhettem volna, hogy ő volt. Ezen a részletgazdagabb képen már nem is tűnik olyan csúnyának ez a mez:-)
Kérem a Baszk vádlottak felmentését, tekintettel, hogy új bizonyíték merült fel, a bűnös beismerő vallomást tett:
Hometown hero Levi Leipheimer (Astana) had a quiet day today, but the race organizers allowed the American champion to address his fans on the award stage. Leipheimer was sporting his newly designed national champion's kit, matching his bike. "I had a little bit of input on the design of my kit," he said. "I had a bike designed for Missouri last year that was kind of retro and I really liked it so they decided to do it on the jersey and shorts. Some people don't like it!"
mert a csapatnak az irurai székhelyű etxeondo cég szállítja a mezeket. Ugyanaz a baszk vállalat, aki az euskaltel, az once, a liberty mezeit is varrta. (de azok jobban sikerültek)
Kaliforniai körverseny Prolog, Palo Alto ITT, 2.1 mi / 3.4 km
1 Fabian Cancellara (Swi) Team CSC 3.51.21 (51.43 km/h) 2 Bradley Wiggins (GBr) High Road 0.04 3 Tyler Farrar (USA) Slipstream Chipotle Presented by H30 0.05 4 Levi Leipheimer (USA) Astana 0.06 5 Edvald Boasson Hagen (Nor) High Road 0.07 ... 16 Christopher Horner (USA) Astana 0.12 17 Vladimir Gusev (Rus) Astana 0.13 34 Andrey Mizurov (Kaz) Astana 0.16 41 Aaron Kemps (Aus) Astana 0.17 46 Sergey Ivanov (Rus) Astana 0.18 68 Janez Brajkovic (Slo) Astana 0.21 82 José Luis Rubiera Vigil (Spa) Astana 0.23
A csapat:
1 High Road 11.52 ... 4 Astana 0.12
A napfényes Kaliforniában, megfelelő körítések mellett megkezdődött az Amerikai idény. Cancellara – szokás szerint – elvert mindenkit, ahogy kell, néhány nagy név, még nincs igazán bemelegedve, de lényeg, hogy Levi hozza a formáját.
Ebben a nagy A.S.O.-s kitolósdiban kimaradt egy Kalendárium.
Február 14-én ünnepelte születésnapját Roman Kireyev. Ő is fiatal kazah, csak 21 éves, de tehetségét már bizonyította a juniorok között, és 2006-ban U23-as Kazah Bajnokságot nyert.
Akkor egy jó hír azoknak, akik élőben akarják nézni a Californiai körverseny minden szakaszát, esetleg rajonganak az amerikai kerékpársportért. Tegnap kaptam egy mailt tölük, hogy ezúttal kivételt tesznek és ingyenes szekció sebesség határát megemelik 400 kbit/sec-re, amely már élvezhető képminőséget ad.
A verseny holnap kezdődik, a prolog 21.30-tól látható élőben. A többi napokon pedig vagy 18.30 vagy 19.30 vagy pedig 20.30-tól látható, de az alábbi linken a local time linken pontosan megtudja mindenki nézni.
Úgy van, fel a fejjel! Engem már meg se lepett ez a dolog. 2006-ban nagy T-Mobile rajongóként kivágták a csapatból azt a két embert, akiket a legobban szerettem. Aztán a Vueltán felcsillant a remény, hogy újra lesz egy csapat aminek igazán szurkolhatok. A Vueltát nagyon szépen megcsinálták és joggal bizakodtam a következő évet nézve. Azonban a tavalyi Tour-on ismét közbeszólt a sors. Hazautazott az egész csapat, aztán még Kash-t is elkapták doppinggal, szóval akkor is kijárt a jóból. Aztán idén, már sokadszorra. Új év, új remények. De aztán megint csak kicsesztek ezzel a csapattal... Nem baj, lesz ez még jobb is! Ha a Vueltáról nem tiltják el a csapatot, akkor legalább lesz szeptemberben egy szép Vueltánk, nekem úgyis az a második kedvenc versenyem a Tour után. Apropó Tour, sajnos meg kell szoknunk azt, hogy mindig lesz valami botrány a verseny alatt, pedig milyen jó kis verseny...
Amióta elolvastam Szabi írását év elején, azóta vagyok teljesen sztresszben és nézem a francia térképet éjjel-nappal, hogy merre kellene menni idén. :)
Boonenről meg annyit, hogy idén is lesz szünnap Pauban. Adott ugye egy jó parkoló közvetlen a QS tavalyi szállása mellett. 15. sor harmadik hely, ugyebár :)). És ismerjük annak a bizonyos újságnak a címét, amiben benne vannak a szállodák címei, ha esetleg ezúttal máshol laknának. Nincs más dolgunk, mint korán felkelni, megvenni az újságot, és koradélelőtt letáborozni a belgák szállása előtt. Ha megint összeakadnánk egy vityaformával, akkor esküszöm, hogy reggel 7-kor sátrastól gyömöszölöm be a csomagtartóba, hogy ezúttal időben el tudjunk indulni és mindenre maradjon időnk :). Nekem meggyőződésem, hogy a Mayoval való találkozás nem lehetett véletlen, és mivel te már sokkal jobban megdolgoztál érte korábban is mint én, így hamarosan neked is össze fog jönni a nagy találkozás, mert ennek így kell lennie!
Annyira igazad van! Mindent leírtál amit érzek és gondolok. :)
Én aztán tudom, hogy milyen, ha nincs ott a kedvenced, mert visszavonult, kizárták, feladta, összetörte magát.... DE harmadszor is nekivágtam, és meglett a jutalma, (na nem az autogrammok, azok még váratnak magukra, sajnos. :)))) Valverde és Boonen végre végigment, Tom megszerezte a zöldet, és Valverde Top10-es helye fantasztikus volt! :)
Én már menthetetlen vagyok, a végletekig megfertőződtem. :) Nekem minden évben, mikor hazaérünk, azonnal a következő évi út lebeg a szemem előtt, ha lehetséges, és összejön, én ott leszek megint! Mert szeretem ezt a sportágat, a versenyzőket, és ha kisebb nevek lesznek ott, azok a srácok is ugyanúgy megérdemlik a buzdítást, mikor az Alpe d'Huezt másszák. Nagyon nehéz, de hozzá kell szokni, hogy jelenleg ez így működik, ki kell bírni, nekünk rajongóknak, és a srácoknak is. Hinni akarok abban, hogy lesz jobb is, és előbb-utóbb helyreáll a béke a "sportágamban".
Sztich: Ne mondj le a tervedről, álmodról, mert még akármi is történhet júliusig!
Challenge Volta a Mallorca 5. szakasz, Trofeo Calvia: Magaluf - Palmanova, 147.3km
1 Gert Steegmans (Bel) Quick Step 3.55.23 (37.624 km/h) 2 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana 3 Alejandro Valverde (Spa) Caisse d'Epargne 4 Philippe Gilbert (Bel) Française des Jeux 0.02 5 Sebastiaan Langeveld (Ned) Rabobank ... 23 Grégory Rast (Swi) Astana 0.07 25 Antonio Colom (Spa) Astana 40 Steve Morabito (Swi) Astana 0.15 56 Benoit Joachin (Lux) Astana 83 Koen De Kortr (Ned) Astana 15.49 88 René Haselbacher (Aut) Astana
Az összetett végeredmény
1 Philippe Gilbert (Bel) Francaise Des Jeux 18.17.37 2 Aitor Perez (Spa) Extremadura-Ciclismo-Solidario 3 Haimar Zubeldia (Spa) Euskaltel-Euskadi 0.03 4 Alberto Losada (Spa) Caisse d'Epargne 5 Yon Bru (Spa) Euskaltel-Euskadi 0.08 6 Antonio Colom (Spa) Astana ... 17 Benoit Joachin (Lux) Astana 0.34
A hegyi verseny végeredménye:
1 Philippe Gilbert (Bel) Française des Jeux 17 pts ... 4 Antonio Colom (Spa) Astana 6
A csapat:
1 Quick Step 54.52.55 ... 7 Astana 12.07
Röné teljesen visszavonult. átadva a terepet a kollégáknak, így Tomas szállt harca, kiválló eredménnyel. Sajnos Tony kicsit lemaradt a hajránál, így oda lett a dobogó közeli helyezés, de azért így is nagyon szépen szerepelt.
Egész jó szezonnyitó verseny volt, illetve lett volna... De arról meg igazán nem a Mallorcaiak tehetnek, hogy valamivel északabbra néhány jóember elhagyta a piruláit...