Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.26 0 0 40
Mindenki !

Senki nem mozduljon a helyéről. 2000 Február 4. Péntek, TV2 23.00 Star Trek IV - The Voyage Home.
Forrás : Telehold (lehet náluk reklamálni). Ha tényleg leadják, tessék vigyázni videósok, mert a lagzitévé +/- 15-20 perc differenciával is dolgozhat (tehát előfordult, hogy ELŐBB kezdték a kiadottnál).

kz

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.26 0 0 39
Üdvözlet Nagyoreg !

Kis adatok a magyar médiahelyzethez. Nem frissek az adataim (kb 2 évesek) de az arányokat jól érzékeltetik. Egy db Isaura(stb) epizód belekerült 100-150 ezer Ft-ba, az adás előtt/alatt/után sugárzott reklámidőt kb 1,5-2 mio Ft-ért értékesítették (MTV1, NEM kereskedelmi, képzelem ott mi lehet). Miért csinálnának bármi mást? :(
>"hogy az idosebbek, akik ebben az idopontban nezik a tevet, automatikusan elkapcsolnak, ha valami tarajos idegent latnak a kepernyon :). " Ez jó duma, még most is ezen szórakozom. Nekem a családom tagjai fülig érő szájjal csak ennyit kérdeztek "na mi van már megint a nagyfülűeket nézed ?" ha "ilyesmi" ment a TV-ben. Pedig nem voltak bábuim, egyenruhám, stb.

Előzmény: Nagyoreg (37)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.01.26 0 0 38
Nezzuk most konkretan a Trekket:

Kedvenc karakterek:

Most gondban vagyok, mert nekem majd mindegyik karakter tetszik valamiert. Emiatt inkabb ugrok a kovetgkezo felsorolasra

Nehezen kiallhato karakterek:

Wesley Crusher (no comment...)
Keiko O'Brien (kicsit tul sokat panaszkodik)
Neelix (igazabol csak a ruhait nem birom)

Szerintem az osszes Star Trek epizod kozul az egyik legjobb a DS9 fele Tribbles-es epizod volt, mivel felhasznalva a regi TOS-os epizodot egy teljesen poenos DS9 epizodot csinaltak... (ja es nagyon birtam Jadziat a rovid szoknyaban... :))

Most hirtelen ennyi jut eszembe...
Live long and prosper

Nagyoreg Creative Commons License 2000.01.26 0 0 37
Jo kis topic, be is rakom a Kedvencek koze... :)

Szoval a magyar mediahelyzet:

Egyreszt a brazil es mexikoi sorozatok szerintem olcsobbak, mint barmelyik amerikai sci-fi sorozat, raadasul sokkal hosszabbak ergo jobban megfelelnek a delutani sugarzasra. Arrol nem is beszelve, hogy az idosebbek, akik ebben az idopontban nezik a tevet, automatikusan elkapcsolnak, ha valami tarajos idegent latnak a kepernyon :).
Este mar joval alacsonyabb a nezok atlageletkora, de itt is jobban mennek a karatefilmek a es a B kategorias akciofilmek. A kozepkoruak nem szeretik a sci-fit, mert szerintuk tul irrealis es egyebkent is ilyen sohasem lesz. Talan emiatt van az, hogy egyedul a Stargate (Csillagkapu) az egyetlen sci-fi, ami ele le tudom ultetni a szuleimet.

Szinkronizalas:

Neha nem is tudom mi idegesit jobban: az idiota szoveg vagy a rosszul kivalasztott szinkronhangok. A szovegirok nem hallottak meg a sci-firol, nem lattak az adott sorozatot mas nyelven (viszonyitasi alapkent), nincs fantaziajuk es a nyelverzekukkel is baj van neha. Az eredmeny: olyan szinkron szuletik, amitol egy joerzesu rajongo a falat kaparja, mig a tobbi nezo pedig egyszeruen idiotanak konyveli el a sorozatot.

Mi marad nekunk:

Alapvetoen a nemet adok (felteve ha valaki jol beszeli Goethe nyelvet), mivel a Sky One le van kodolva, es ha jol tudom, a kontinensen nem is foghato csak a brit szigeteken. Persze lehet meg olaszul vagy esetleg valamilyuen mas nyelven nezni a sorozatokat, de ez nem tulzottan jellemzo.
Es persze a szombat delutan a magyar adokon...

Amit jelenleg nezek:
ST Voyager SAT1 naponta 15 orakor
ST TOS SAT1 szombat 14 orakor (csak neha)
ST Deep Space 9 SAT1 szombat 16 orakor (mar elkeztek az utolso tiz reszt... :))

Total Recall 2070 PRO7 kedd 2115
Seven Days PRO7 hetfo 2115

Babylon5 RTL Klubon
Csillagkapu a TV3-on

Ez egy kicsit offtopic volt, de majd a kovetkezo hozzaszolasom...

LtGlove Creative Commons License 2000.01.26 0 0 36
Ha valakinek van kedve és ideje, estefele benézhet a #trek.hu IRC chatira, csak egy pár hónapos csati és kevesen tudnak róla, így kevesen vannak rajta egyidőben.

Tud-e valaki szerezni Star Trek : Starshi Creator című programot ? Ez olyan multimédiás alaklmazás szintű valami, ám a lényege, hogy a Csillagflottát házilag tudja az egyszerű otthoni felhasználó "bővíteni" . Magyarul hajókat lehet összerakni alkotórészekből.
LtGlove Creative Commons License 2000.01.26 0 0 35
Szerintem a Romulánok Japánt szimbolizálják, Klingonok az oroszokat, a Borg a kínaiakat, Bajor Kelet-Európa, Cardassia esetleg a németeket.
mrzool Creative Commons License 2000.01.26 0 0 34
Udv!

Ha a trekbeli fajokat hasonlitani akarjuk valamihez, nem biztos, hogy csak a mai nemzetekhez tudjuk. Pl. a kardassziaiak tiszta nácik, ez elég jól kiderül a sorozat alatt. Viszont vannak, akiket könnyebb eszmékhez, félelmekhez hasonlitani.

>Más. Az is nyugodtan írhat ebbe a topicba aki csak szimpatizál a Star Trekkel, de még nem >látott túl sok részt és esetleg nem ért meg dolgokat, összefüggéseket. Kérdéseit felteheti >bátran, közöttünk biztos akad valaki aki majd válaszol.

Ez nagyon fontos! Ide lehet, hogy csak 'betéved' vlki, aki egyébként soha nem menne el egy Star Trek fórumra, ez viszont nyilvános, épp ezért jó. Van, akinek a Trek egyenlő TJ Hooker-rel, na az ilyenekkel kell csinálnunk valamit. Asszimilálás...:>>>>>>

KIS SPOILER: a breenek ellen tényleg kell majd harcolni, sőt... Nekik sikerülni fog az, ami sem a klingonoknak, sem a Borgnak, senkinek sem sikerült. Nem akarom lelőni a "poént' (egyébként egyáltalán nem vicces:(( ), úgy kb. 3 hét múlva lesz az a bizonyos rész a Sat 1-en.

Bye,

mr Zool of KlaustroPhobya

Előzmény: Dob (33)
Dob Creative Commons License 2000.01.26 0 0 33
A régi StarTrek (a TOS) alat a klingonok voltak azok, akik a ruszkikat szimbolizálzák. A ST6-ban a reaktorbolygó felrobanása egyértelmű szininímája a Csernobili katasztrófának. Aztán persze megszületik a Klingon-Föderáció egyezmény (a hidegháború is akkoriban (1991 fele) ért véget..

A Kardassziaiak szerintem tök német-koppintáosk
A Romulánok meg hát nem tom.. most nem jut eszembe róluk semmi.

A Békés jövőkép meg szerintem elenyészett már rég. Az ujab Filmekben (DS9 ujabb részek - Insurection) már a béke nem igazán van ott. Ráadásul kiderül, hogy a föderáció sem olyan leányálom mint eddig képzeltük. És szerinterm így reális. (na persze már amennyire reális lehet a StarTrek).

Nézd meg az új trendet: Harc-harc-harc Borg-Dominion-Species214565 (asszem)-A Voyager is lövöldözött soxor.. mondjuk szerintem ez az eladhatóságra meg rá na mindeggy..

A multkori DS9 részben (szombaton a SAT1-en) meg feltüntek a Bri-k (asszem ők) .. van egy érzésem , hogy ellenük is harcolni kell még (a játékban kell)

Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.25 0 0 32
Ha már a párhuzam Dukat és egy bizonyos diktátor között... Sokat gondolkodtam azon, hogy pl. Cardassia (jól írom?) melyik XX. századi diktatúrára hasonlít. Szerintem inkább a Romulán bir. hasonlít a 30-as évek Németországára, Cardassia-ról inkább a CCCP ugrik be a nagy egyenlőséggel. És csak nekem tűnt fel, hogy a 31. szekció feltűnéséig csak az embereknél nem volt meg a Gestapo/KGB szervezete (Obsidian Order, Tal'shiar ha jól írom). Mindenki másnál megvoltak a mumusok, akikel ijesztgették a jónépet. Pedig az eddigi történelmünk alapján ez nagyon optimista jövőkép. A legtöbb scifiben egy idegen civilizáció képviselője legelőször az M16-os gépkarabéllyal találkozik :), ezért is tetszik ez a békés jövőkép.
LtGlove Creative Commons License 2000.01.25 0 0 31
Helyesen Sisko
Előzmény: Dob (30)
Dob Creative Commons License 2000.01.25 0 0 30
Aha.. akkor arrol a részről van szó amikor Cisco.. és akkor... no meg ... ?
Előzmény: LtGlove (29)
LtGlove Creative Commons License 2000.01.25 0 0 29
WYLB = What you leave behind.

Ez az utolsó DS9 epizód.

Dob Creative Commons License 2000.01.25 0 0 28
Dukatban egy német vezér szavait véltem felfedezni abban a részben.. tök ugy beszélz mint Hitler.. na szóval remélem nem csak én vagyok ily tudatlan hogy nem tom mi az a WYLB .. úgyhogy spoilerezni sem tok.. :)
Előzmény: mrzool (26)
LtGlove Creative Commons License 2000.01.25 0 0 27
Hát jó, ha témahiány van, íme egy pár téma, hogy ne legyen nagyon keretek közé szorítva a topic.

- Maradhat ez a "kinek mi a kedvenc karaktere és epizódja ?" téma
- Kinek milyen Star Trek-es kelléke van, ha leszámítjuk a filmeket, könyveket és játékokat ? ( makettek, jelvények, egyenruhák, dedikált fotók stb.)
- Milyen híres magyar személyiséget ismertek aki ST rajongó és esetleg rá lehetne venni, hogy népszerüsítse a sorozatot ?

- Star Trek X - esetleg

- És az örök téma Star Trek Magyarországon.

Lehet témát választani.

Más. Az is nyugodtan írhat ebbe a topicba aki csak szimpatizál a Star Trekkel, de még nem látott túl sok részt és esetleg nem ért meg dolgokat, összefüggéseket. Kérdéseit felteheti bátran, közöttünk biztos akad valaki aki majd válaszol.

mrzool Creative Commons License 2000.01.25 0 0 26
Udv!

Jo, hat valaki a gonoszt szereti (Dukat)...:) Egyebkent ketsegtelenul nagyon jol kidolgoztak a karakteret. Bar amiota megorult, plusz megszallta egy Pah-szellem, hat... Eleg durva. Pl. abban a reszben ahol Siskoval lezuhant egy bolygora, es Bajorrol beszel: "...en csak jot tettem Bajorrel ... tudom mar mit kellett volna tennem: mindenkit megolni, a Galaxis legnagyobb temetojet kellett volna megcsinalnom..." Etc. Bocs ha nem pontosan ideztem, de csak emlekezetbol irtam. Es amit a What you leave behind-ban csinal, nos, nem semmi. A megtestesult GONOSZ.

Egyebkent figyeljunk mar a magyar nyelvre, nem bajoran, hanem bajori!

Meg nem volt rola szo a forumon, ugyhogy felvetem: CSAK CSINJAN A SPOILER-rel! Epp ezert nem irtam le a WYLB-ben tortenteket, mert azt meg csak kevesen lattak. Ha vlki mindenkeppen spoilerezni akar, lehetoleg elore jelezze. Elvegre ez egy forum, nem levlista, itt minden iras megmarad. Higgyetek el, vannak infok, amik nagyon el tudjak rontani az epizod nezeset.

Bye,

Előzmény: Dob (24)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.24 0 0 25
Sziasztok !

A sorozatok közül nekem kettő tetszik a legjobban. TOS és DS9. Először a TNG-t láttam (az első hat mozifilm után, ami megfogott ugyan - főleg a VI - de nem értettem mindent. Azután a DS9 az elejétől mindjárt nagyon tetszett, sokkal kidolgozottabb karakterek voltak benne - szerintem. A Voyager szerintem azért indult egy kicsit döcögősebben, mert nagyon magasan volt a léc, nehéz új és "számunkra" is érdekes dolgokat kitalálni.
Kedvenc epizód - meglepetés - TNG Masks és Genesis. Hihetetlenül bejött nekem a hangulata mindkettőnek (kép/zene).
Kedvenc karakter Kirk (ugye) - sokoldalú, mindig kész meglepetésekre, ritkán unalmas (mindig belecsap valahogy a lecsóba). DS9 - Dukat. Egyértelműen az egyik (ha nem a) legjobban kidolgozott gonosz figura. TNG - Data, és elárulom, hogy Geordit nem nagyon bírtam.

Ha szabad felvetnem az ötletet, mi lenne, ha csapongás helyet egy témát beszélnénk meg alaposan (Sorozat/epizód/szereplő). Felkérem a topic gazdáját hogy irányítson, ha gondolja.

Dob Creative Commons License 2000.01.24 0 0 24
Kedvenc karakter: Gul Dukat :)) de tényleg elég szeszélyes néha jónak látszik (mikor kira anyjával kever), néha meg velejéig gonosz.. a káosz embere (bocs kardassziaija) ráadásul most a DS9-ban bajoránná operáltatta magát :)) állatul néz ki.. a másik kedven Weyoun - a kis alattomos, naívnak látdzó, alamuszi, ám hatalmas figura..
LtGlove Creative Commons License 2000.01.24 0 0 23
Igazából én nem tudnám megmondani melyik részek tetszenek kifejezetten, mert majdnem mindegyik tetszik, azt viszont tudom melyeket nem élvezetem annyira, ezek pedig a családi témájú "beszélgetős részek". Angolul csak a TNG első 3 szezonját láttam annak idején a SkyONE-on. Azóta nekem csak a német és olasz adás jutott, meg néha egy kis magyar, azaz csak a SAT 1-en tudom nézni a ST-t és mivel a német nyelvet még nem fejlesztettem tökélyre, az ilyan beszélgetésekből nem túl sokat értek meg.

A kedvenc karaktereim, mivel a kedvenc sorozatom a DS9, a főleg a DS9 környezetből valók :

DS9 :
- Garak
- Sikso
- Quark

TNG :
- Lt. Barkley

chris7 Creative Commons License 2000.01.24 0 0 22
Sorrendeket felállítani nem tudnék, csak azt tudom mit szeretek jobban és mit kevésbé.

Jó mozifilmek:
Az új generáció filmjei és az Undiscovered Country (velem is ez szerettette meg igazán a Star Trek-et)

Kevésbé jó mozifilmek:
The Movie (hát ez bizony elég uncsi volt)

Jó sorozatok:
TNG, DS9, Voyager

Kevésbé jó sorozatok:
TOS (nagyon ötletes részek voltak benne, de én imádom a special effect-eket)

Jó karakterek:
TOS: Kirk (az egyetlen csillagflotta kapitány, aki kellő szinten űzi a humort is, főleg a mozifilmekben), Spock (talán az egyetlen vulkáni akinek van egy kis humorérzéke), McCoy doktor (na ő aztán nem szűkölködik helyénvaló szarkasztikus és gúnyos megjegyzésekben)
TNG: Data (tökéletes!), Worf, Troi muterja (le nem bírom írni a nevét, valami L'waxana Troi vagy ilyesmi), Picard (csak amikor nem komoly), Q, Ro Larin
DS9: Quark (üzlet az üzlet, ezért kapok négy óra ajándék holo-suite használatot), O'Brien, Jadzia Dax (miért halt meg? Terry Farrell a legjobb csaj volt az összes Star Trek girl közül beleszámítva a kis foltokat is a testén), Kira Narys (főleg a párhuzamos univerzumban), Thomas Riker, Worf, Gul Dukat, Garak, Q, Leeta (na talán Chase Masterson alulról közelíti Terry Farrell szépségét), The Nargus (a ferengi nagyfőnök jó fej)
Voyager: The Doctor (egy igazi arrogáns hologram), Seven Of Nine, Tom Paris, Janeway (csak ritkán, vele is az a baj mint Picard-al, általában túl komolyak), B'ellana Torres (ő se rossz csaj, ráadásul félig klingon és ez csak előny)
Sorozatoktól függetlenül a klingon karakterek általában tetszenek

Kevésbé jó karakterek:
TNG: Troi (halálra idegesít a magyarázataival), Wesley Crusher (stréber a köbön), William T. Riker (a hibátlan férfi és első tiszt, a mozifilmekben azért már jobban csípem)
DS9: Rom (Quark öccse, egy idióta technikai zseni? idegesítő, ráadásul belészeret Leeta, még belegondolni is rossz), Bashir (túl stréberszerű, mintha a csillagflotta legjobb orvosa lenne, azért a holo-suite kémtörténetei tetszenek), Benjamin Sisko (ő is túl tökéletes emberfigura), Odo (kit válasszak, az alakváltó fajtestvéreimet vagy a "solid" barátaimat? ez itt a kérdés! az alakváltási effektek jók, de semmi közük a karakterhez)
Voyager: Neelix (egyszerűen alig bírom elviselni a megjelenését és a szövegét is), Kes (Neelix a szerelme, szörnyű!), Tuvok (semmi sem fontos csak a rendtartás a hajón)

chris7 Creative Commons License 2000.01.24 0 0 21
Sorrendeket felállítani nem tudnék, csak azt tudom mit szeretek jobban és mit kevésbé.

Jó mozifilmek:
Az új generáció filmjei és az Undiscovered Country (velem is ez szerettette meg igazán a Star Trek-et)

Kevésbé jó mozifilmek:
The Movie (hát ez bizony elég uncsi volt)

Jó sorozatok:
TNG, DS9, Voyager

Kevésbé jó sorozatok:
TOS (nagyon ötletes részek voltak benne, de én imádom a special effect-eket)

Jó karakterek:
TOS: Kirk (az egyetlen csillagflotta kapitány, aki kellő szinten űzi a humort is, főleg a mozifilmekben), Spock (talán az egyetlen vulkáni akinek van egy kis humorérzéke), McCoy doktor (na ő aztán nem szűkölködik helyénvaló szarkasztikus és gúnyos megjegyzésekben)
TNG: Data (tökéletes!), Worf, Troi muterja (le nem bírom írni a nevét, valami L'waxana Troi vagy ilyesmi), Picard (csak amikor nem komoly), Q, Ro Larin
DS9: Quark (üzlet az üzlet, ezért kapok négy óra ajándék holo-suite használatot), O'Brien, Jadzia Dax (miért halt meg? Terry Farrell a legjobb csaj volt az összes Star Trek girl közül beleszámítva a kis foltokat is a testén), Kira Narys (főleg a párhuzamos univerzumban), Thomas Riker, Worf, Gul Dukat, Garak, Q, Leeta (na talán Chase Masterson alulról közelíti Terry Farrell szépségét), The Nargus (a ferengi nagyfőnök jó fej)
Voyager: The Doctor (egy igazi arrogáns hologram), Seven Of Nine, Tom Paris, Janeway (csak ritkán, vele is az a baj mint Picard-al, általában túl komolyak), B'ellana Torres (ő se rossz csaj, ráadásul félig klingon és ez csak előny)
Sorozatoktól függetlenül a klingon karakterek általában tetszenek

Kevésbé jó karakterek:
TNG: Troi (halálra idegesít a magyarázataival), Wesley Crusher (stréber a köbön), William T. Riker (a hibátlan férfi és első tiszt, a mozifilmekben azért már jobban csípem)
DS9: Rom (Quark öccse, egy idióta technikai zseni? idegesítő, ráadásul belészeret Leeta, még belegondolni is rossz), Bashir (túl stréberszerű, mintha a csillagflotta legjobb orvosa lenne, azért a holo-suite kémtörténetei tetszenek), Benjamin Sisko (ő is túl tökéletes emberfigura), Odo (kit válasszak, az alakváltó fajtestvéreimet vagy a "solid" barátaimat? ez itt a kérdés! az alakváltási effektek jók, de semmi közük a karakterhez)
Voyager: Neelix (egyszerűen alig bírom elviselni a megjelenését és a szövegét is), Kes (Neelix a szerelme, szörnyű!), Tuvok (semmi sem fontos csak a rendtartás a hajón)

Dob Creative Commons License 2000.01.24 0 0 20
Tudom ti kicsit elfogultak vagytok, én sem ma láttam elösszőr a ST filmeket-sorozatokat, és én is nagy rajongó vagyok, de az Insurection nagyon rossz.. egy duplarésznek még megfelelt volna, de szerintem a sorozatban is több jó rész volt.. Nekem peciel a Firs contact volt a kedvenc filmem, utána meg az előzőek, az insurrection valahol a végén kullog.
Előzmény: mrzool (19)
mrzool Creative Commons License 2000.01.24 0 0 19
Udv!

Nos, az mar forrasnak szamit, bar inkabb nem remenykedem, meguntam a sok pofara esest...:(

Kedvencek?

Sorozat: Voy, DS9, Tng, Tos. Ennek ellenere a kedvenc epizodom a DS9: Children of time. Egyszeruen kiraly, nagyon megfogott!

Kedvenc karakter: talan Janeway. Tetszik a kovetkezetessege, elszantsaga, hogy mindent megtenne a hazajutas erdekeben (kiveve a Prime Directive megszegese...). Vannak hibai, de birom a szerepet. Persze, ha mint not nezem, akkor Seven, majd talan Kira.

Filmeknel az Insurrection az elso helyezett, gondolom nem kell ecsetelnem, miert...:) Utana az FC, Undiscovered Country, Voyage home, Generations, Final frontier, Search for Spock, Wrath of Kahn, The motion picture.

Erdekesek az ilyen 'toplistak'. Inkabb ilyeneket irogassunk, mint wars-trek osszehasonlitasok...

Bye,

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.24 0 0 18
Az attól függ, mit nevezhetünk hivatalos forrásnak. Az illető az egyik TV-nél dolgozott (azóta nem találkoztam vele). De sajnos, ha arra gondolsz, mekkora reklámértéke van, akkor lehet hogy marad is dobozban.

Más.

Kinek mi a kedvence (sorozat/epizód/szereplő) és miért.

Nekem TOS/DS9/TNG/VOY a sorrend, bár nem szeretek különbséget tenni, mert mindegyikben találok valamit, ami tetszik.

Előzmény: mrzool (17)
mrzool Creative Commons License 2000.01.24 0 0 17
Udv mindenkinek!

Szoval vegre megvan a forumunk!!! Cool. Koszontok minden trekkert, leende trekkert es minden erdeklodot!

> Egyébként valahol azt hallottam, hogy valamelyik kereskedelmi tévé (lagzi/fókusz)
> megvette a jogot a DS9 vagy/ill. VOY sorozatokra.

Erdekelne, hogy honnan van az infod, ugyanis ha hivatalos, akkor annak nagyon orulnek...

A tv2-rol: ott rontottak el, hogy fel tiz utan adtak mar eleve, a regi shittes magyarszoveggel (csak egy pelda: veszhajtomu, falra maszok), nem reklamoztak, Urszekerek nev, pont a 4-est nem adtak le, pedig AZ mar nezheto MINDENKI szamara, soroljam tovabb?:(

Mar kezdek beletorodni a magyar media hozzaallasaba. NEM TUDUNK MIT TENNI! :<< Mar annyi mindent megprobaltunk (levlistasok), de van vlmi eredmenye? Ezert is lett felvetve a forum otlete, talan itt nepszerusithetjuk a sorozatokat ill. a filmeket.

Bye,

Előzmény: Törölt nick (9)
DAVE Creative Commons License 2000.01.23 0 0 16
Szerintem, ha megpóbálja valaki a _www.nexus.hu/turdav/scifi.htm_ címet az most oké.
Már csak leveleket szeretnék kapni.
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.23 0 0 15
A TNG szinkronja tényleg nem volt tökéletes a TV3-on. De ha hallottad volna Juhász Jácintot mint Picard magyar hangját, amit videotékában lehetett kölcsönözni (TNG - Redemption I-II), akkor mindjárt nem olyan rossz (hihetelenül nem tudták kimondani az angol szavakat). Egyébként meg szerintem a közben megjelenő mozifilmeket szinkronizáló színészek hangját használták, ami nem hülyeség, mert például a régi gárda hangjai helyett másokkal szinkronizálták az első három mozifilmet, és engem pl. nagyon zavart. Különben az, hogy egy TV megvett egy sorozatot, nem jelenti azt, hogy le is adja. (A TV3 az első 4 moziflm jogát vette meg, és csak egyet adott le)

kz

Előzmény: Laa-Yosh (11)
experte Creative Commons License 2000.01.23 0 0 14
ZBB:

Bár én is fanatikus Trekker vagyok, azért meg tudom érteni, hogy 1 db. mozifilm nem nyűgözött le. Például az USA-ban is a népszerűséget a TV sorozat hozta meg (ráadásul többszöri ismétlések után !!) és teremtett hátteret a filmekhez. A tv2 által leadott 2. és 3. film pedig még nekem sem az igazi. A legelső élvezhető darab a 4. ( A hazatérés), ahol poénosra veszik a figurát és a szereplők felszabadultan komédiázhatnak. A legjobb pedig vitán fölül a 6. (Az ismeretlen tartomány). Ez önmagában is tökéletesen élvezhető, én is emiatt szerettem bele a Trek-be még anno a 90-es évek elején.

Ami pedig a Voyagert illeti, tényleg kisebb a népszerűsége a rajongók között, mint a többi sorozatnak. Bár én a TOS (az eredeti 60-as évekbeli) sorozat után ezt szeretem a legjobban, az ízlésemmel eléggé egyedül vagyok a klubban. Ott a DS9 a favorit, a második pedig talán a TNG. Pech ;-).
Ide tartozik a hír, hogy holnap a SAT1 újból elkezdi leadnia Voyagert, a legelső résztől kezdve (The Caretaker I-II). :-)) . Hála legyen érte német barátainknak.

off on:

Elion, te Eloin Narok kapitány vagy a USS Árpádról?

off off.

John Zero Creative Commons License 2000.01.23 0 0 13
A TV2-bol mar elegem van...

A musor szerint mult het szombaton ill. most szombaton vetitettek volna a Star Trek film 3. es 4. reszet...
De kierult, hogy "musorvaltozas" lett, pont ebben az idopontban.

Lehet, hogy az elso vetites utan rajottek, hogy nem nezik "elegen", es ezert vettek le?

DAVE Creative Commons License 2000.01.23 0 0 12
Emberek!
Értem ezt minden sci-fi rajongóra!
Nem valami nagy html dobás, de azért létezik.
Megnyílt a saját weblapom rajta magyarország első univerzális sci-fi fórumával.
Lehet olvasgatni, a www.nexus.hu/turdav címen.
Üzenetet felírni a parnasz@elnder.hu címen lehet, a tárgyhoz kéretik Sci-fit írni. (Csak ennyit.)
Aki küld szintén erre a címre egy mailt subscribe tárgyal, annak (ha van mit) naponta kiküldöm az anyagot.

Turczi Dávid alias DAVE,KisHaver

Laa-Yosh Creative Commons License 2000.01.23 0 0 11
Hm, ez nem hangzik rosszul, bár... szerintem a TV3 a TNG-t a borzalmas szinkronnal nagyon leamortizálta, én nem bírtam nézni.
Előzmény: Törölt nick (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!