Keresés

Részletes keresés

jon lord Creative Commons License 2004.10.23 0 0 1095

Egyébként Lord miért dobta bele a ringmodulátorát a vízbe?

Az egy nagyon állat egyedi hangzás!!!

Aki nem zenész annak lehet, hogy nagyon idegesítő úgy magába szólva de zenével már egész más énszerintem.

"De bár gondolom 3munkon kívűl van még zenész ember a fórumban."

Próbáltátok már a zenekarban Lesliet rákötni a gitárra?

Ha gyorsan forog nagyon állat.

Janis Joplin is használta az egyik számában.

Ha lassan forog nagyon semmit sem lehet észrevenni benne.Esetleg kimikrofonozva.

Egyébként most már megint csak hármann fogunk társalogni a fórumban?!

tehtube Creative Commons License 2004.10.23 0 0 1094
Igen, sajnos fennáll ez a probléma hogy egy igaz Hammond után, ha az ember kitombolta magát a futamokban, harmóniákban, főlegy egszerre mindhárom manuálon, már a szeksz sem az igazi. Pár Hammondmentes napot kell beillszeteni a botrányt elkerülendő. :-D
Előzmény: jon lord (1092)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.10.23 0 0 1093
he he he:-))))ez jo...kesz a Jazz duo!:-) Nekem is hozunk egy leanyzot, aki majd a regiszetereimet huzogatja:-) Mi zene lesz!:-))
Előzmény: jon lord (1092)
jon lord Creative Commons License 2004.10.23 0 0 1092

De igazad van.

Én voltam,mert nagyon ritkán jutok Hammond orgona mellé.

Csodálkoztam is, hogy utána már nem is kívántam otthon a SEX-et.

Ha legközelebb ismét játszunk akkor tényleg vagy kotont húzok vagy hozok egy csajt berakom a lábbasszushoz és ő meg majd szaxizik.

Meg is lesz a Jazz zenekar.:

Egy orgonista, egy szaxszis.

Már csak dobos kell.

Előzmény: LaurensHammond (1090)
tehtube Creative Commons License 2004.10.23 0 0 1091
Dzsesszeseknek, rokkereknek egyaránt figyelmébe ajánlom a Joey DeFrancesco Incredible albumát. 1999-es koncert és,.......egysebességes lezlin játszik!!!! Az első felében saját triójával, utána Jimmy Smith-el. Joey XB3-on, Jimmy B3-on játszik jobb és baloldalt. Már ez is érdekes. De ami miatt a rockot szeretőknek is bátran ajánlanám, Joey úgy megtépi az orgit az 1. és 4. számban, hogy az pl. Emo-nak is becsületére válna. Ráadásul a jazzes futamai változatosabbak. Pl. Lord is az utóbbi időkben sokkal disszonánsabb futamokkal, jazzesebb ízzel operált a Purple-ben és utána magában, összevetve a 70-es 80-as évexólóival. Máskor orgonálás előtt tessék kotont húzni :-D
Előzmény: LaurensHammond (1090)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.10.22 0 0 1090
Szeretem szeretem, bar a JAzz oruleteknel jo amikor all a Lacika:-) Mindig van azert valaki, hogy valamit, jot elednak..bar ebben a kis orszagban kevesebb jo cuccot talal az ember eladot! Lattam valami foltot a padon ma, de nem az enyem:-))Lehet a Te jatekod kozben volt valami.....nem de?:-)))))
Előzmény: jon lord (1089)
jon lord Creative Commons License 2004.10.22 0 0 1089

Hát nem egyszerű volt az biztos!!!

Nem lett genyós a Hammondszéked?

Hát igen 760-as Leslie meglátszik!!!

Ráadásul nem is európai hanem AMERIKAI.

Ezt a példányt még ott gyártották.

Az biztos akinek magyarországon van 760-as,770-es leslie és eladja az vagy hülye vagy meggondolatlan!!!

Mit szolsz ehez Laurens?

Bár te nem szereted a lesliet,mert templomba csináltad az orgonáidat és lakásba.

HE-HE-HE!!!

Előzmény: LaurensHammond (1088)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.10.22 0 0 1088
Jo estet Hammond-os koma..... Maga latom most nagyon aktiv itt a forumban:-)en meg alig ocsudtam fol a tegnap esti Hammond megszolalastol.....azert az nem semmi volt.....:-) 20 negyzetmeteren egy velot razo, visito, kasas igazi koncerthang volt hallhato nem de?!:-)Meg jo , hogy meg lett orokitve kameraval.... Tehtube kolleganak is majd atmasoljuk:-) Hammond forever and ever....
Előzmény: jon lord (1085)
tehtube Creative Commons License 2004.10.22 0 0 1087
Kimaradt egy: sem. 8)
Előzmény: tehtube (1086)
tehtube Creative Commons License 2004.10.22 0 0 1086
A Yamahában? Nekem is volt régen a Weltmeisterben, jól is szólt. Az A102-re panaszkodhatom. Az Allsoundé is ok. Első Jon Lord egy meggondolatlan pillanatában a hídról behajította azt AZ ominózus ringmodulátort. A honlapján egy tavalyi hosszú norvégiai riportjában véltem ezt felfedezni. http://www.picturedwithin.com/news.html Biztos jól szól. Köszi, ok, majd beszélek a sráccal, oszt' meglátjuk. Üdv, Zs.
Előzmény: jon lord (1085)
jon lord Creative Commons License 2004.10.22 0 0 1085

Hát nekem az orgámban van rugós zengető.

Se a csövesben se a  leslieben nincs az teljesen gyári.

Megadom a kecskeméti Rock Cafe telszámát.

Vizi Attila

+36-30/313-55-55

Próbáljátok meg hátha összejön.

Nekem is kész lett a FX ringmodulátorom nagyon állt.

Laurens is gyorsan rákapott a dologra.

10000ft volt de szerintem nagyon megéri!

Sok sikert a Rock Cafe-hoz!!!

Előzmény: tehtube (1084)
tehtube Creative Commons License 2004.10.21 0 0 1084
Helló Jon! Kutya sem hív minket arrafelé, pedig nem bánnák meg (remélem :-). A nyár, motorostalálkozók, az más téma. Egyenlőre Győrött egy amerikai blúzzenekarral leszünk jövő szerdán, majd nov 12-én u.ott Tunyóval (1 óra mi, 1 óra vele) és 20-án Fészkesfehérvárott vele vagy nélküle. www.extra.hu/fonix/. Még nincs kitéve, de végre van egy rendes dobosunk. Pedig fiatal (24). Nagyon lejön a tehetség és az iskolázottság együttes hatása. Egyből minden mexólalt. Kíváncsi vagyok hogy szólt a 760-asoddal az M3. Borítékolom az orgazmumust. Jó lehet az a csöves kombó is. Azzal meg tiszta Médindzsepen ecsém, médindzsepen!!! Van e a lezlidben vagy a kombódban rugós zengettyű? Az már csak hab lenne a tortára, ahogyan a ring modulátor is. Abba a kecskeméti klubba nem mehetnénk? Ki tudnák gazdálkodni? Jó nagy zajt csaphatnánk. Tavasz óta kész a 4 hónap r'n'r lemezanyagunk, csak nem volt lehetőségünk felvenni. A stúdióköltség árából inkább vettünk soksávos felvevőt (ADAT) meg kicseréljük hozzá a keverőnket, ill. még be kell szerezni kompresszor/limitert. Ez hamarosan letudva és akkor kezdjük. Szerencsére hogy így a dobsávok sem lesznek elkefélve. Van 15 nóta, mexeretnék egy 15 perces impróst a végére.
Előzmény: jon lord (1083)
jon lord Creative Commons License 2004.10.21 0 0 1083

Hello Tehtube!

Mikor léptek fel a bandáddal itt valahol Bácsmegye közelében?

Kéne már egy jót bulizni.

Van már újabb számotok?

Ma este próbáljuk ki a 760-ast a Laurens nemrégiben gyártotta M3-asán!!!

Van még egy 100wattos csöves Combo-m is. Az csak egy végfok 2db 25cm-es hangszóróval.

Semmi hangszínszabályzási lehetőség!!!

Régen a Lesliem előtt ezt használtam.

Az orgona full egyenesbe megkűdve torzításig.

A Yamahám nagyon állatul szólt vele.

Mint a régi Jazz zenészek az '50-es években.

Halsaman Creative Commons License 2004.10.20 0 0 1082
"jól vágom, hogy személyesen Laurenstől van ez a darab? Anno nekem is ajánlgatta...gyönyörű az az orgona!"

Igen, tőle van. Nekem is tetszik. Volt ugyan vele meló bőven (sőt, már megint nem szól egy drawbar, hogy a hétvégén is legyen mit szerelni), de HORDOZHATÓ és jól szól, ez a lényeg!

Várunk szeretettel!
Előzmény: Dave Saxon (1081)
Dave Saxon Creative Commons License 2004.10.20 0 0 1081

Üdv Uraim!

Ugye milyen baba ez a Latte E Miele, Viktorovics? Épp tegnap kagylóztam meg újra (ez heti egyszer minimum megtörténik).

Halsaman: mindenképp igyekszem jelen lenni a hétfői koncerten, sőt azóta is hintettem híreteket itt-ott. (PL: zenefórum) Az új stúdiófotókon (két hold honlap) kiválóan látható hál' istennek Marci bá' P-100-asa teljes pompájában....a Dynacord Leslie-vel...jól vágom, hogy személyesen Laurenstől van ez a darab? Anno nekem is ajánlgatta...gyönyörű az az orgona! Szóval hétfő, hacsak nem Emo-val van jamsessionöm lefixálva (:)) ott leszek! Legfeljebb megesz a sárga irigység, hogy a saját bandám még nem tart itt.... :)

Borzas: A Tarkus, mint a többi ELP lemez is az Advision stúdióban készült, ahol Eddie Offord volt a producer, és mindenes hangmérnök. És ez a csóka kb. 10 évvel megelőzte a saját korát technikai, zenei, és egyéb téren, és valóban szívügye volt a prog-rock. A Yes jelentősebb lemezei is az ő keze alól jöttek ki, pl. Close To The Edge, Fragile, stb. Ő nem slendriánkodott, és összecsapta a felvételeket, mint 69-ben az akkor még kezdőnek számító Crimson első lemezét ki tudja melyik hangmérnök (ha az is Offord lett volna, elnézést, akkor bizonyára még ő is kísérleti stádiumban leledzett...), hanem bennt élt szó szerint a stúdióban. Agyon-vissza mikrofonozta a Leslie-ket, addig tökölődött, még a Tarkuson hallható perfekt sztereo C-3 sound össze nem jött. Szerintem is etalon ezeknek a lemezeknek a soundja.

Ha befut a Trinity, (amit szívből remélek), és mentek külföldre lemezszerződést kötni az Atlantic-kel, ragaszkodjatok Eddie szakértő kezeihez az albumfelvételnél! :)

Laurens Viktorszkij: naná hogy megyek Kecskemétre...ami késik, nem múlik. rendezem soraimat, és valamelyik hétvégén a közeljövőben! Apropó: nem jársz a Halsaman által megjelölt időpontban Pesten? Mert esetleg megvizuálhatnánk a mesterúr működését azon a P-100-ason... riasztom Ernőt is, ha esetleg összejönne...

PS: Kést a billentyűk közé!

Üdv Nektek:

Syd.

Halsaman Creative Commons License 2004.10.20 0 0 1080
Kedves Toipctársak!

Hétfőn (okt. 25) este 9-1/4 10 körüli kezdéssel Trinity és Ages lesz a White Fülben! (Vásárhelyi Pál kollégium, Kruspér u. 2-4, Műegyetem mögött).
Visszük a P-100 orgonát is. Programon saját dalok, Genesis feldolgozások, meglepetések:)
Belépés ingyenes, sör olcsó!
Gyertek minél többen és kérlek, legyetek ott addigra, mert nem szoktunk késve kezdeni!
Borzas Creative Commons License 2004.10.20 0 0 1079

Mp3ban van, azt tudnod kell! És szomorú, de 128k-s töm,örítésben, ami már hallható minőségromlással jár. Nem tudom, ki volt az a barbár, aki így grebbelte be, én csak letöltöttem.

De egyébként nem vészes, még így is 1000X jobban szól mint egyes zseinális 70es évekbeli lemezek.

Tényleg , mért van az, hogy hogy pl. Az ELP klasszikus lemezei pl Tarkus, ELP csak hogy a kedvenceimet mondjam kifogástalanul szólnak, egyes kortársaik viszont a bádoglavórba hugyozáshoz hasonlóan? Pl. King Crimson első két lemeze... stb.

Előzmény: LaurensHammond (1077)
tehtube Creative Commons License 2004.10.20 0 0 1078
Barabara Hammondja azért olyan, mert a kis Hohner ORT100-as lezlin szólal meg igazi orgona lábbasszus nélkül bőgőhanxínen. Viszont eredeti, azonnal ráismerhető a soundja ami előny, legyen az akármilyen is. Jó lenne hozzánk invitálni, München nincs olyan messze.
Előzmény: LaurensHammond (1077)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.10.19 0 0 1077
A Dennerlein Love Letter c. tavaly elotti lemezet hallgasd meg, ott elegge ott van a Hammond hangzasa! Egyebkent maskent szol neki is, mint egy 40 evvel ezelotti koszos, retkes Hammond jazz lemez, dehat ez az Ő stilusa, es nagyon jo, klassz Nőies!:-)Eloben lattam,hallottam ketszer is, es feledhetetlen, szupertklasszis a csaj, es meg jol is nez ki:-))Most 40 eves amugy...par hete unnepelte a szulinapjat..... Amugy ha hamisitatlan Hammond hangot szeretnel halani, akkor ajanlom a Bill Doggett es combo-jat!.....lepeteztem...par napja szereztem amcsibol lemezen.....barmelyik lemezet ajanlom...Ő egy regi, Hammond jazz blues zenesz....nincsen mas billentyu benne csak amit szeretunk annyian itt:-) ps:eredeti cd-n van meg Neked Dennerlein:plays classic.....?erdekelne, van csereanyagom is...akar a Bill Doggett....:-)Itt a szamom: 70/512 2889 Viktor
Előzmény: Borzas (1075)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.10.19 0 0 1076
Tyűűűűű, elo is veszem a Latte e Miele-t, mert megvan termeszetesen...imadom az olasz prog rock bandakat...Ott azert alap hagszer volt a Hammond orgona, fuvola,stb...:-) Gyere mar Hammond-ozni David Kecskemetre, nehogy meg a vegen elvigyek a hangszert....ugy szol, hogy ha nem lenne az orgonahoz pad, akkor padlora ulnel az elvezettol:-)Beszelnunk is kell majd....irok mail-t! Tehtube koma jol mondja...en is ezeknek a fazonoknak, oreg orgonistaknak vagyok mostansag behodolva...Jackie Davis,Earl Grant, es....és...a mostani kedvencem BILL DOGGETT.....ku..va jo a nigger Hammond-os...igazi Blues, Jazz,Soul zenet nyomat a hatvanas evek elejerol......!
Előzmény: Dave Saxon (1073)
Borzas Creative Commons License 2004.10.19 0 0 1075
Sikerült szerezni Barbara dennerlein-t. Igen jó, bár kicsit steril, mármint az orgonahangzás. "Plays Classics" az album címe, Satin DFoll, Yesterday, Take The A Train, ilyenek.
tehtube Creative Commons License 2004.10.19 0 0 1074
Én csak továbbra is Jackie Davis, Earl Grant, Wild Bill Davis, Bill Dogett. Meg Búkertíííí !
Előzmény: LaurensHammond (1072)
Dave Saxon Creative Commons License 2004.10.19 0 0 1073
Isten nyugosztalja a mestert! Hát akkor most már az angyalok feje száll le odafönn a 760-as Leslie hatósugarában! :) Ja, és van egy olasz prog-rock banda, ahol még több a Hammond, mint a Le Orme-ban, vagy a PFM-ben. EZ a Latte E Miele...fiatal 18-20 év közötti taknyosok olyan Emerson rokon zenét vágnak le a Papillon c. második albumukon, hogy szem nem marad szárazon. Felállás: Hammond, basszer, dob, és plusz mindegyikük még nyomja vagy 5 hangszeren, gitár, fuvola, cselló, csemballó, fagott, hegedű...nem normálisak. És ritka jó Hammond hang, pedig "csak" egy spinet, enyhén megleslie-zve.
Előzmény: LaurensHammond (1072)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.10.18 0 0 1072
Vegre egy ember aki reagal!!:-))) Persze, sok lemaradhatott...ezek csak amik eppen eszembe jutottak bandak ....van meg szerencsere kis millio belole!:-)AZ a korszak termekeny volt, es a minosegeben sem volt kutya..... A Collegium Musicum az egyertelmu hatalmas volt.....kar, hogy Nalunk Magyarorszagon nem volt egy ilyen, ennyire orgonara epulo zenekar...... Ot van pl meg a keleteuropai era-bol Ceslaw Niemen.....marha jol szolt a Hammondja Neki is...kar erte, sajna januarban meghalt a Lengyel prog rock attya...
Előzmény: Dave Saxon (1071)
Dave Saxon Creative Commons License 2004.10.18 0 0 1071

Üdv Laurens! Igen, a felsorolt zenekarok a Hammondzúzás sava-borsa.

Meg még a Caravan, a Weed, a Clouds, a Quatermass, (nem tudom most, melyiket írtad esetleg ezek közül, mert nem látom a leveled), és a Marián Varga által vezetett szlovák szupergroup, a Collegium Musicum. Ahogy ő beállította az L-100-asát, az megint csak védjegy értékű...ld: első album, If You Want To Fall....ááááááááááááhhh!

Most tanulom. Sőt, az egész albumot kitűztem, talán kivéve az utolsó dalt, az egy kicsit még meredek nekem..... a klasszikusok ugye...

Ja, és nem írtam a Strawbs korai felvételeit, még Rick Wakemannel. Aki ugye még akkor nem nagyon gazemberkedett a polymooggal, még talán a mellotronnal se, csak egy jó öreg M-100-as volt a muníció! All drawbars out, full organ! A Sheep című számot hallgassátok meg a From The witchwood albumról! Réparezegtető orgia a hammondszerető fülnek!

Azt a Lesliebrummogós Hammondcsikorgós waterfall-billentyűs kutya mindenit neki!!! :) Üdv: Dave

LaurensHammond Creative Commons License 2004.10.14 0 0 1070
Ehjjjjjj, de jok is ezek a zenek!!!:-) Mindenkinek ajanlom, aki csak az Emerson, Jon Lord iskolan van "leragadva",de komolyan! Sam Pagliat, Frumpy-t foleg!!! Elerhetoseg, es beszerezhetoseg a www.victoraudio.hu honlapon, es telefonszamon, vagy e-mail-en!....es a sor csak fokozhato: Eloy,2066 and Then, Murphy Blend,Nosferatu, Out of Focus, Focus,Affinity,Trip,Le Orme,Hanson and Carlson,Pana Freda,Museo Rosenbach,Trace,Ekseption,Orange Peel,Triumvirat,Eela Craig,Irish Cofee,Andromeda,Joy Unlimited,P.F.M,Delirium,Ikarus,Eiliff,Subject ESQ,Emergency,Attila,Gypsy,Wind,Brian Auger and Trinity,Palladin,John Morgan,Graham Bond,Black Widow, Fields,Cressida,Skin Alley........es meg sorolhatnam a 70-es evek elejen letezett nagy Angol, Olasz, Német bandakat ahol a HAMMOND alap hangszer volt, es piszok jhol is szolt!!!!!!!!!! VIVA HAMMOND ORGAN!!!!!!!!!!
Előzmény: tehtube (1069)
tehtube Creative Commons License 2004.10.14 0 0 1069
Kazettákra fel lettek véve. Ha valaki vállalja a bedigizést, feltevést, miért is ne? Ehhez a részéhez nem értek. Meg, társadalmi munkában ennyi elég is volt. Valószínűleg idén azért egy-két ilyen műsor még "becsúszhat" :-) Volt benne pl. Egg, Artwoods, Booker T, J Smith, B Dennerlein, Frumpy, John Morgan, Beggars Opera, Sam Paglia, Ethel Smith. EZ jut hirtelen az eszembe, de néhány még ezen felül is lehetett. Üdv.
Előzmény: Lizzi (1068)
Lizzi Creative Commons License 2004.10.14 0 0 1068

Sziasztok,

Létezik hogy valaki rögzítette ezeket a műsorokat? Engem például nagyon érdekelne de sajnos nem a körzetben lakom. Jó lenne valaki letölthető formátumban feltenné a netre. Persze ha csak nem sért szerzői jogokat.

Üdv.

tehtube Creative Commons License 2004.10.13 0 0 1067
Javítás: HAMMOND. :-)
tehtube Creative Commons License 2004.10.13 0 0 1066
Kultúrális ajánlat: Ma este 11-kor lesz a 3. része a ammondod műsoromnak. Ez az összetevők ismertetéséből áll túlnyomórészt. No és persze néhány reprenzentatív felvételből. Civil Rádió, Pest megye, 98,00 mHz. Üdv, jó szorakozást

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!