Igen, sajnos fennáll ez a probléma hogy egy igaz Hammond után, ha az ember kitombolta magát a futamokban, harmóniákban, főlegy egszerre mindhárom manuálon, már a szeksz sem az igazi. Pár Hammondmentes napot kell beillszeteni a botrányt elkerülendő. :-D
Dzsesszeseknek, rokkereknek egyaránt figyelmébe ajánlom a Joey DeFrancesco Incredible albumát. 1999-es koncert és,.......egysebességes lezlin játszik!!!! Az első felében saját triójával, utána Jimmy Smith-el. Joey XB3-on, Jimmy B3-on játszik jobb és baloldalt. Már ez is érdekes. De ami miatt a rockot szeretőknek is bátran ajánlanám, Joey úgy megtépi az orgit az 1. és 4. számban, hogy az pl. Emo-nak is becsületére válna. Ráadásul a jazzes futamai változatosabbak. Pl. Lord is az utóbbi időkben sokkal disszonánsabb futamokkal, jazzesebb ízzel operált a Purple-ben és utána magában, összevetve a 70-es 80-as évexólóival. Máskor orgonálás előtt tessék kotont húzni :-D
Szeretem szeretem, bar a JAzz oruleteknel jo amikor all a Lacika:-)
Mindig van azert valaki, hogy valamit, jot elednak..bar ebben a kis orszagban kevesebb jo cuccot talal az ember eladot!
Lattam valami foltot a padon ma, de nem az enyem:-))Lehet a Te jatekod kozben volt valami.....nem de?:-)))))
Jo estet Hammond-os koma.....
Maga latom most nagyon aktiv itt a forumban:-)en meg alig ocsudtam fol a tegnap esti Hammond megszolalastol.....azert az nem semmi volt.....:-)
20 negyzetmeteren egy velot razo, visito, kasas igazi koncerthang volt hallhato nem de?!:-)Meg jo , hogy meg lett orokitve kameraval....
Tehtube kolleganak is majd atmasoljuk:-)
Hammond forever and ever....
A Yamahában? Nekem is volt régen a Weltmeisterben, jól is szólt.
Az A102-re panaszkodhatom. Az Allsoundé is ok.
Első Jon Lord egy meggondolatlan pillanatában a hídról behajította azt AZ ominózus ringmodulátort. A honlapján egy tavalyi hosszú norvégiai riportjában véltem ezt felfedezni. http://www.picturedwithin.com/news.html
Biztos jól szól. Köszi, ok, majd beszélek a sráccal, oszt' meglátjuk.
Üdv, Zs.
Helló Jon! Kutya sem hív minket arrafelé, pedig nem bánnák meg (remélem :-).
A nyár, motorostalálkozók, az más téma. Egyenlőre Győrött egy amerikai blúzzenekarral leszünk jövő szerdán, majd nov 12-én u.ott Tunyóval (1 óra mi, 1 óra vele) és 20-án Fészkesfehérvárott vele vagy nélküle. www.extra.hu/fonix/. Még nincs kitéve, de végre van egy rendes dobosunk. Pedig fiatal (24). Nagyon lejön a tehetség és az iskolázottság együttes hatása. Egyből minden mexólalt.
Kíváncsi vagyok hogy szólt a 760-asoddal az M3. Borítékolom az orgazmumust. Jó lehet az a csöves kombó is. Azzal meg tiszta Médindzsepen ecsém, médindzsepen!!! Van e a lezlidben vagy a kombódban rugós zengettyű? Az már csak hab lenne a tortára, ahogyan a ring modulátor is. Abba a kecskeméti klubba nem mehetnénk? Ki tudnák gazdálkodni? Jó nagy zajt csaphatnánk. Tavasz óta kész a 4 hónap r'n'r lemezanyagunk, csak nem volt lehetőségünk felvenni. A stúdióköltség árából inkább vettünk soksávos felvevőt (ADAT) meg kicseréljük hozzá a keverőnket, ill. még be kell szerezni kompresszor/limitert. Ez hamarosan letudva és akkor kezdjük. Szerencsére hogy így a dobsávok sem lesznek elkefélve. Van 15 nóta, mexeretnék egy 15 perces impróst a végére.
"jól vágom, hogy személyesen Laurenstől van ez a darab? Anno nekem is ajánlgatta...gyönyörű az az orgona!"
Igen, tőle van. Nekem is tetszik. Volt ugyan vele meló bőven (sőt, már megint nem szól egy drawbar, hogy a hétvégén is legyen mit szerelni), de HORDOZHATÓ és jól szól, ez a lényeg!
Ugye milyen baba ez a Latte E Miele, Viktorovics? Épp tegnap kagylóztam meg újra (ez heti egyszer minimum megtörténik).
Halsaman: mindenképp igyekszem jelen lenni a hétfői koncerten, sőt azóta is hintettem híreteket itt-ott. (PL: zenefórum) Az új stúdiófotókon (két hold honlap) kiválóan látható hál' istennek Marci bá' P-100-asa teljes pompájában....a Dynacord Leslie-vel...jól vágom, hogy személyesen Laurenstől van ez a darab? Anno nekem is ajánlgatta...gyönyörű az az orgona! Szóval hétfő, hacsak nem Emo-val van jamsessionöm lefixálva (:)) ott leszek! Legfeljebb megesz a sárga irigység, hogy a saját bandám még nem tart itt.... :)
Borzas: A Tarkus, mint a többi ELP lemez is az Advision stúdióban készült, ahol Eddie Offord volt a producer, és mindenes hangmérnök. És ez a csóka kb. 10 évvel megelőzte a saját korát technikai, zenei, és egyéb téren, és valóban szívügye volt a prog-rock. A Yes jelentősebb lemezei is az ő keze alól jöttek ki, pl. Close To The Edge, Fragile, stb. Ő nem slendriánkodott, és összecsapta a felvételeket, mint 69-ben az akkor még kezdőnek számító Crimson első lemezét ki tudja melyik hangmérnök (ha az is Offord lett volna, elnézést, akkor bizonyára még ő is kísérleti stádiumban leledzett...), hanem bennt élt szó szerint a stúdióban. Agyon-vissza mikrofonozta a Leslie-ket, addig tökölődött, még a Tarkuson hallható perfekt sztereo C-3 sound össze nem jött. Szerintem is etalon ezeknek a lemezeknek a soundja.
Ha befut a Trinity, (amit szívből remélek), és mentek külföldre lemezszerződést kötni az Atlantic-kel, ragaszkodjatok Eddie szakértő kezeihez az albumfelvételnél! :)
Laurens Viktorszkij: naná hogy megyek Kecskemétre...ami késik, nem múlik. rendezem soraimat, és valamelyik hétvégén a közeljövőben! Apropó: nem jársz a Halsaman által megjelölt időpontban Pesten? Mert esetleg megvizuálhatnánk a mesterúr működését azon a P-100-ason... riasztom Ernőt is, ha esetleg összejönne...
Hétfőn (okt. 25) este 9-1/4 10 körüli kezdéssel Trinity és Ages lesz a White Fülben! (Vásárhelyi Pál kollégium, Kruspér u. 2-4, Műegyetem mögött).
Visszük a P-100 orgonát is. Programon saját dalok, Genesis feldolgozások, meglepetések:)
Belépés ingyenes, sör olcsó!
Gyertek minél többen és kérlek, legyetek ott addigra, mert nem szoktunk késve kezdeni!
Mp3ban van, azt tudnod kell! És szomorú, de 128k-s töm,örítésben, ami már hallható minőségromlással jár. Nem tudom, ki volt az a barbár, aki így grebbelte be, én csak letöltöttem.
De egyébként nem vészes, még így is 1000X jobban szól mint egyes zseinális 70es évekbeli lemezek.
Tényleg , mért van az, hogy hogy pl. Az ELP klasszikus lemezei pl Tarkus, ELP csak hogy a kedvenceimet mondjam kifogástalanul szólnak, egyes kortársaik viszont a bádoglavórba hugyozáshoz hasonlóan? Pl. King Crimson első két lemeze... stb.
Barabara Hammondja azért olyan, mert a kis Hohner ORT100-as lezlin szólal meg igazi orgona lábbasszus nélkül bőgőhanxínen. Viszont eredeti, azonnal ráismerhető a soundja ami előny, legyen az akármilyen is. Jó lenne hozzánk invitálni, München nincs olyan messze.
A Dennerlein Love Letter c. tavaly elotti lemezet hallgasd meg, ott elegge ott van a Hammond hangzasa!
Egyebkent maskent szol neki is, mint egy 40 evvel ezelotti koszos, retkes Hammond jazz lemez, dehat ez az Ő stilusa, es nagyon jo, klassz Nőies!:-)Eloben lattam,hallottam ketszer is, es feledhetetlen, szupertklasszis a csaj, es meg jol is nez ki:-))Most 40 eves amugy...par hete unnepelte a szulinapjat.....
Amugy ha hamisitatlan Hammond hangot szeretnel halani, akkor ajanlom a Bill Doggett es combo-jat!.....lepeteztem...par napja szereztem amcsibol lemezen.....barmelyik lemezet ajanlom...Ő egy regi, Hammond jazz blues zenesz....nincsen mas billentyu benne csak amit szeretunk annyian itt:-)
ps:eredeti cd-n van meg Neked Dennerlein:plays classic.....?erdekelne, van csereanyagom is...akar a Bill Doggett....:-)Itt a szamom:
70/512 2889 Viktor
Tyűűűűű, elo is veszem a Latte e Miele-t, mert megvan termeszetesen...imadom az olasz prog rock bandakat...Ott azert alap hagszer volt a Hammond orgona, fuvola,stb...:-)
Gyere mar Hammond-ozni David Kecskemetre, nehogy meg a vegen elvigyek a hangszert....ugy szol, hogy ha nem lenne az orgonahoz pad, akkor padlora ulnel az elvezettol:-)Beszelnunk is kell majd....irok mail-t!
Tehtube koma jol mondja...en is ezeknek a fazonoknak, oreg orgonistaknak vagyok mostansag behodolva...Jackie Davis,Earl Grant, es....és...a mostani kedvencem BILL DOGGETT.....ku..va jo a nigger Hammond-os...igazi Blues, Jazz,Soul zenet nyomat a hatvanas evek elejerol......!
Sikerült szerezni Barbara dennerlein-t. Igen jó, bár kicsit steril, mármint az orgonahangzás. "Plays Classics" az album címe, Satin DFoll, Yesterday, Take The A Train, ilyenek.
Isten nyugosztalja a mestert! Hát akkor most már az angyalok feje száll le odafönn a 760-as Leslie hatósugarában! :) Ja, és van egy olasz prog-rock banda, ahol még több a Hammond, mint a Le Orme-ban, vagy a PFM-ben. EZ a Latte E Miele...fiatal 18-20 év közötti taknyosok olyan Emerson rokon zenét vágnak le a Papillon c. második albumukon, hogy szem nem marad szárazon. Felállás: Hammond, basszer, dob, és plusz mindegyikük még nyomja vagy 5 hangszeren, gitár, fuvola, cselló, csemballó, fagott, hegedű...nem normálisak. És ritka jó Hammond hang, pedig "csak" egy spinet, enyhén megleslie-zve.
Vegre egy ember aki reagal!!:-)))
Persze, sok lemaradhatott...ezek csak amik eppen eszembe jutottak bandak ....van meg szerencsere kis millio belole!:-)AZ a korszak termekeny volt, es a minosegeben sem volt kutya.....
A Collegium Musicum az egyertelmu hatalmas volt.....kar, hogy Nalunk Magyarorszagon nem volt egy ilyen, ennyire orgonara epulo zenekar......
Ot van pl meg a keleteuropai era-bol Ceslaw Niemen.....marha jol szolt a Hammondja Neki is...kar erte, sajna januarban meghalt a Lengyel prog rock attya...
Üdv Laurens! Igen, a felsorolt zenekarok a Hammondzúzás sava-borsa.
Meg még a Caravan, a Weed, a Clouds, a Quatermass, (nem tudom most, melyiket írtad esetleg ezek közül, mert nem látom a leveled), és a Marián Varga által vezetett szlovák szupergroup, a Collegium Musicum. Ahogy ő beállította az L-100-asát, az megint csak védjegy értékű...ld: első album, If You Want To Fall....ááááááááááááhhh!
Most tanulom. Sőt, az egész albumot kitűztem, talán kivéve az utolsó dalt, az egy kicsit még meredek nekem..... a klasszikusok ugye...
Ja, és nem írtam a Strawbs korai felvételeit, még Rick Wakemannel. Aki ugye még akkor nem nagyon gazemberkedett a polymooggal, még talán a mellotronnal se, csak egy jó öreg M-100-as volt a muníció! All drawbars out, full organ! A Sheep című számot hallgassátok meg a From The witchwood albumról! Réparezegtető orgia a hammondszerető fülnek!
Azt a Lesliebrummogós Hammondcsikorgós waterfall-billentyűs kutya mindenit neki!!! :) Üdv: Dave
Ehjjjjjj, de jok is ezek a zenek!!!:-)
Mindenkinek ajanlom, aki csak az Emerson, Jon Lord iskolan van "leragadva",de komolyan!
Sam Pagliat, Frumpy-t foleg!!!
Elerhetoseg, es beszerezhetoseg a www.victoraudio.hu honlapon, es telefonszamon, vagy e-mail-en!....es a sor csak fokozhato: Eloy,2066 and Then, Murphy Blend,Nosferatu, Out of Focus, Focus,Affinity,Trip,Le Orme,Hanson and Carlson,Pana Freda,Museo Rosenbach,Trace,Ekseption,Orange Peel,Triumvirat,Eela Craig,Irish Cofee,Andromeda,Joy Unlimited,P.F.M,Delirium,Ikarus,Eiliff,Subject ESQ,Emergency,Attila,Gypsy,Wind,Brian Auger and Trinity,Palladin,John Morgan,Graham Bond,Black Widow, Fields,Cressida,Skin Alley........es meg sorolhatnam a 70-es evek elejen letezett nagy Angol, Olasz, Német bandakat ahol a HAMMOND alap hangszer volt, es piszok jhol is szolt!!!!!!!!!! VIVA HAMMOND ORGAN!!!!!!!!!!
Kazettákra fel lettek véve. Ha valaki vállalja a bedigizést, feltevést, miért is ne? Ehhez a részéhez nem értek. Meg, társadalmi munkában ennyi elég is volt. Valószínűleg idén azért egy-két ilyen műsor még "becsúszhat" :-) Volt benne pl. Egg, Artwoods, Booker T, J Smith, B Dennerlein, Frumpy, John Morgan, Beggars Opera, Sam Paglia, Ethel Smith. EZ jut hirtelen az eszembe, de néhány még ezen felül is lehetett. Üdv.
Létezik hogy valaki rögzítette ezeket a műsorokat? Engem például nagyon érdekelne de sajnos nem a körzetben lakom. Jó lenne valaki letölthető formátumban feltenné a netre. Persze ha csak nem sért szerzői jogokat.
Kultúrális ajánlat: Ma este 11-kor lesz a 3. része a ammondod műsoromnak. Ez az összetevők ismertetéséből áll túlnyomórészt. No és persze néhány reprenzentatív felvételből. Civil Rádió, Pest megye, 98,00 mHz. Üdv, jó szorakozást