Úgy látom hasonló az ízlésünk, mind országokban mind szállodákban. :)) (Különben a szüleim nekem is voltak a Dinlerben, de nekik Side jobban bejött. De azt mondták ők is, hogy az is egy nagyon jó szálloda ). Tudom, nem a szálloda a lényeg, de családos nyaralásoknál a magasabb színvonalú szállodákat részesítjük előnyben. Pláne, ha 10e forint a különbség.
Visszatérve Egyiptomra, a Savoyról én is hallottam, hogy nagyon jó. Top 5-ben 100%, hogy benne van. De a Maxim állítólag közvetlenül mellette van. Hasonló ár, de all inclusive! Még nem tudom pontosan mikor megyünk, vagy szeptember végén vagy februárban. A korábbinak jobban örülnék :)))
Hurghada akkor neked nem tetszett? Nekem is SSH-át ajánlották, de árban azért van különbség.
Most jt eszembe: mennyi költőpénzt érdemes vinni 2 fiatalnak, akik félpanzión lesznek? és mondjuk a parton lévő vizisportokat is szívesen kipróbálnák, esetleg néha koktél...? ööö...izé...vannak egyáltalán vizisportok a parton? mik? köszi!:)
Én OTP-vel voltam a Savoyban. Minden tökéletesen szervezett volt, semmi gondom nem volt velük. Igaz fakt. progira nem náluk kell befizetni, hanem ott helyben valamelyik irodában.
Mindenképpen a Savoyba menjél, ez nem kérdés! Többet nem is kell mondani, csak annyit, hogy utazz oda, lakjál ott és majd meglátod, hogy miért mondtam. Szerintem Sharm Top 5 hoteljeiben benne van, ahhoz képest meg nem drága.
November végén laktam ott, iszonyat szép és jó volt, minden. Este 8 féle főétel, bőséges reggeli, idén is vissza akarok oda menni.
Ja és ami még mindenképpen a Savoy mellett szól, hogy egész Sharm El Sheikhen a Savoynak van az egyik legjobb strandja. A partszakasz 300-500 méter széles hosszú homokos, a vízbe viszont stégen át tudsz bejutni, de szuperül lehet Snorkellezni. A White Knight beach erről híres. Ja, nem véletlenül viszik oda az utasokat kishajóval a többi hotelből, mert itt a legjobb a partszakasz.
Ami a hurghadat illeti, szerintem felejtsd el, kb olyan, mintha valaki Nyíregyházát akarná mondjuk Hajdúszoboszlóhoz hasonlítani...
Tényleg, most jt eszembe, ezt még nem is kérdeztem: mennyi költőpénzt érdemes vinni 2 fiatalnak, akik félpnzión lesznek? és mosndjuk a parton lévő vizisportokat is szívesen kipróbálnák, esetleg néha koktél...? ööö...izé...vannak egyáltalán vizisportok a parton? mik? köszi!:)
Szeretném a véleményeteket kérni. Van nekem egy drága férjem, aki a 30. szülinapomra meglep egy utazással. Én egy nílusi hajóútra gondoltam. Először Tunézia volt a választás (tavaly Jordánia nagyon tetszett), de picit félek, hogy ott nincs annyi látnivaló. Napokig nem tudok feküdni! Ez az én hibám!!
Régi vágyam Egyiptom. Gyerekek nélkül mennénk. Nem tudom, hogy mit érdemes inkább, 8 nap fix szállás és onnan két-három fakultatív, vagy a hajóút. Akinek van ötlete nagyon megköszönném.
Nem tudom, hogy milyenek a hajók, van olyan tiszta, mint esetleg a szálloda. Kaja van olyan választékos? Ki-be szállunk a hajóról, addig nem lopják el az ott hagyott értékeket?
Milyen lehet egyéjszaka vonaton?
Kérlek segítsetek! Ja, és szeptemberben lesz a szülinapom, addig kell dönteni.
Nekünk már csak három nap!!! Már úgy várom, hogy azt el sem tudom mondani! Minden percben arra gondolok, hogy miket kell még elintézem addig! Csak ez a fránya munka ne lenne....
A szálloda miatt már nem nagyon izgulok, mert az összes fórumon azt olvastam, hogy a Kartagónál úgysem oda kerül az ember, ahova befizetett. Úgy döntöttem, ezen nem bosszankodom! Most már legalább tudom, hogy mire számíthatok! Nagy meglepetés már csak akkor érne, ha tényleg abba a szállodába kerülnénk, ahová befizettünk! :-)
Szóval SSH óta szürke a világ, nem találjuk a helyünket. Lehet, hogy nem érdemes kimenni, mert akkor nincs utána ez az űr... Még mindíg 40 fok van adakinnt. Állat lehet annak aki most kinnt van!
már alig várom az új élménybeszámolókat, panszkodásokat, vagy bármit!!! Nekem még 2 és fél hetet kell várnom az indulásig.., de utána, különösen az egyetem kezdetével, sajnos hamar el fog szállni a friss élmény.. és maradnak az emlékek - amik remélem csodálatosak lesznek!
Szerintem akik az utolsó napokban sokat írtak, azok most éppen nyaralnak. A jövő héten meglátod tele lesz friss élménybeszámolóval minden. Én már sajna csak az "emlékeimből" élek, lassan 1 hónapja itthon vagyok. Nagyon gyorsan elszáll a jó.
Volt mostanában valaki SSH-en? Engem konkrétan a Maxim Plaza szálloda érdekelne? Milyen a part? Snorkell lehetőségek? AL ellátás?
A másik kiválasztott szálloda a Savoy lenne, de azt hiszem, erről nem fog rosszat írni senki. :)
Különben HRG vagy SSH jobb? Ezt tapasztalt egyiptomi utazóktól kérdezném!
Nos én egy aranybányát találtam a neten. De most komolyan. Rengeteg kép van fenn. Különböző emberek tették fel ezeket a fantasztikus képeket Sharm el Sheikh-ről. Rengeteg szálloda képe is megtalálható, víz alatti képek, repülőről készült képek, éjszakai élet, templomok, múzeumok, tájképek, tevék.....stb.
Szóval szerintem tényleg érdemes ezt a honlapot meglátogatni. :) Mindenkienk tudom ajánlani!
Köszönök szépen mindent Nektek!!! Sok jó tanácsot, tippet olvastam Tőletek, és csodálatos élménybeszámolókat. Remélem, ha mi is hazajövünk, hasonlóan sok más topiktárshoz, én is meg tudlak örvendeztetni Benneteket eggyel. :)) No meg képekkel!
Bárhová is mentek nyaralni, érezzétek magatokat nagyon jól, pihizzetek sokat! Akik pedig dolgoznak, azoknak kitartás!!! Jövőre is lesz nyár! Gondolok Rátok!
Eddig nem szóltam hozzá a témához, csak olvasgattam a leveleket. Aug 20-án megyünk Sharm-ba, és rengeteg infot valamint tuti tippet találtam itt! Nagyon köszönöm mindenkinek!
A repülőhöz még csak annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy zoknit is feltétlenül vigyetek! Nekem minden egyes alkalommal lefagy a lábam. Tehát hosszú naci, pulóver és zokni kötelező! (legalábbis nekem)
Volt már valaki a Sharm Holiday-ben? Tudtok róla esetleg valami infot? Köszi!!!
Úgyszintén nempánikkeltés, csak megtörtént: repülőn
idén nyáron családdal Jordánia. 2 napot késett a gép, de hálistennek telefonáltak, és nem a reptéren, otthon vártuk meg. hajnal 3kor kellett volna indulni, fél1re reptéren voltunk (mert ugye úgy kellett). Reggel 8kor szálltunk be a gépbe, azonban levegőbe csak 9 után elemkedtünk. Ez utóbbi az érdekes, hogy miért: két idős hölgy is volt az utasok között, és az egyik elég beteg volt (tüdő, vagy hasonló, nem értek hozzá) ezért hozott magával oxigén palackot, amit a bőröndjébe tett. Fent a repülőn kérdezték meg a légiutaskísérőktől (cseh gép (TS) cseh személyzettel) hogy az nem-e baj esetleg!! Abban a pillanatban óriási kapkodás, azt onnan sürgősen ki kell venni, mivel ott nincs nyomáskiegyenlítés, ergo felrobbanna!!! És mindezt (nagy O2 palack) a bőröndátvilágításnál nem vették észre! És akkor egy bombát pl? Hát ennyi.
Elsősorban nagyonnagyon jó utat, nyaralást kívánok!:) Ha hazajöttök, az élménybeszéámoló mellett megosztanád velünk a reptéren beszerzett vízum viszontgságait/élményeit? Mi is ott gondoltuk intézni, és azért persze izgulok kicsit miatta... jó lenne egy friss élményt, tapasztalatot olvasni! Köszi!! Anna
Sajnos egyenlőre párom mereven elzárkózik a Kairóba való taxizástól, úgyhogy fogalmam sincs mi lesz. Gondolom ott lehet egyik szállodából áttelefonálni a másikba, nem? Úgyhogy ha esetleg összejön valami közösnek ígérkező program, akkor keresstek nyugodtan a Dreams Beachben: Ágoston Helga/Kasza Zsolt néven. Egyenlőre úgy tudom, nem változott az indulás időpontja. 22.20, és a találkozó 20.00 Ferihegy 2/B. Csak aztán nehogy az legyen, hogy ott állunk a reptéren reggelig, a gép meg még fel sem szállt.... Információt innen lehet szerezni: Kartago T., Pólus Center, 061-415-0233 Vízum: nos, maradunk a helyben megvett vízumnál. Remélem nem fognak emiatt hazatoloncolni :))
Én egész éjjel alig aludtam valamit... Furcs érzés volt. Mielőtt kimegyünk a reptérre, még elmegyünk anyósomat felköszönteni névnapja alkalmából... Pezsgőzünk. Majd igyekszem sokat inni, hátha az oldja a feszültséget. :))
Úgyhogy az a tántorgó, hosszú barna hajú csaj én leszek :))))
A Travel Service járatával mentünk és jöttünk. Felszállásnál megkértek az légkisérők mindenkit, hogy CD lejátszót, telefont és minden ilyen dolgok kapcsoljunk ki, mert zavarja a nav. rendszert. Visszafelé ült a hátam mögött egy pasi, aki ennek ellenére bekapcsolta valamilyen 'kügyüjét", észrevették és balhé lett belőle. Hallottam, hogy szólt neki a csaj, hogy ha azt akarja hogy lezuhanjon a gép, csak használja nyugodtan. Egyébként magyar személyzet volt a gépen.
Olyan mp3 lejátszót lehet használlni, ami nem lézeres. Illetve minden olyat lehet használni, ami nem használ lasert. Tehát ha a cd lejátszó laseres, akkor gáz. Ha az mp3 lejátszó olyan, amire rá kell tölteni a számokat, akkor ok, mert abban nincs laser. (ez így most biztos elég idétlenül hangzik, de én is csak megkérdeztem, az ilyeneknek nem igazán vagyok szakértője)
Köszi szépen a választ. Szerencsére a Malév géppel megyünk, bár eléggé jól beszélem az angol nyelvet, biztos meg tudnám magam érteni velük, ha valami baj lenne. Köszi a sok információt. Elkezdtem a fórumot az elejéről olvasni...néhány hasznos infot össze is szedtem, hogy mit is érdemes vinni. Kemény két óra alatt most tartok a 26-nál. :) Haladok. :)
az előtted lévő ülés hátuljában van egy zseb, abban leírás mentőmellényhasználat (nem rémisztgetés miatt írom:) ), meg arról is papaír- sok más egyéb mellett- hogy mit lehet használni, és mit nem. Na ezt nem érdemes megnézni, mert általában idejétmúlt, nehéz rajta eligazodni, és jóval egyszerűbb megérdeklődni a légiutaskísérőktől (még ha nem is magyarok, és egy szót sem beszéltek angulul, akkor is elég egyértelmű a kérdés és talán a fenomenális cseh Travel Service személyzete is megérti) Általában fel és le szállás alatt nem lehet semmit csinálni, csak öv bekapcs, támla egyenes, asztal helyére rak, stb... de ezt mind-mind elmondják, megmutatják, videót mutatnak róla, miegymás (légitársaság-függő, hogy milyen módon hozzák az utasok tudomására, de mindig egyértelmű) miután elérte a gép az utazó magasságát, ki lehet kapcsolni az öveket (eleve semmi értelme) fel lehet állni, wc-re menni, pakolászni fentről. walkmant, digitális fényképezőt és kamerát tuti lehet használni. Sztem discman-t is. Az mp3 lejátszót megkérdezem, mert nekem nincs.
Oké, oké én is így gondoltam, hogy amit felviszünk a gépre ott nem lehet. Nos nem tudsz arról valamit, hogy a repülőn lehet-e hallgani zenét? Van egy mp3 lejátszóm, és azzel ellenék! Félek, hogy esetlek bezavarom a műszereket....ki tudja....
Nos köszi előre is a válaszod....sokat segítesz. Tök kezdő vagyok ezen a téren :)