Na, ez már a negyedik topik ahova beírom: tehát, összegyüjtöttem pár FH m?vet itt. Magyar
Dune+borítók+térkép(.zip)
A Dune messiása
A Dune Isten-Császára
Szerencsés menekülés(Escape)
A Dosadi kísérlet(.zip)
Ánglus
Destination: Void
Destination: Void
The Jesus Incident
The Lazarus Effect
The Ascension Factor
Dune Encyclopedia(a sima változat)
Dune Encyclopedia 1.(a képes változat)
Dune Encyclopedia 2.(a képes változat)
Dune Script(.html)
Direct Descent
Hellstorm's Hive
Soul Catcher
The Dosadi Experiment
The Dragon In The Sea
The Eyes Of Heisenberg
The Godmakers
The Green Brain
The Heaven Makers(.html)
The Santaroga Barrier
The White Plague
Whipping Star
Nem sértődtem meg, és bocs, hogy túl élesen reagáltam. Zavart is este, hogy hülyén fogalmaztam, de otthon nincs netem, csak melóhelyen. Még egyszer bocsánat!
Nehogy má' megsértődj nekem, édes lelkem!!! Hát nem nézed, hogy ki írta a szösszenetet, meg a kacsingatós vigyorikat!! Nem vagyok-é én, mint apám lánya, majdnemhogy próféta?? Mi több, nálad jóóóóóval öregebb??? Tudod te, milyen teher tud az lenni?? :-)
Naaaaaa!!! Ne csináddd!! :-)))
Lehet, hogy öregebb vagy (bár nem tudom, mi ebben az erény), én is minden FH Dűnét a (magyar) megjelenésekor olvastam. Más Dűne-fórumokon már 2000-ben leírtam minden gondolatomat a prequel első kötetéről, de mivel eleve trilógiának szánták, úgy gondoltam, mindhármat elolvasom, hiszen így lesz egész. Sajnálom, hogy csak mostanra jutottam el arra az értelmi fejlődési fokra, hogy belássam, felesleges volt saját véleményt alkotnom, hallgathattam volna rád is...
Na, átrágtam magam a Corrino házon. Hát... A végét má' nehezen gyűrtem le, és forgott is utána a gyomrom rendesen. (:o(
Ezekben az előzmény könyvekben semmi nincs, ami miatt el kellene olvasni őket (szvsz pont olyan rosszak, mint az új Dűne film volt). Ellenben érződik rajtuk némi hónaljszag az erőlködéstől, hogy minden legyen benne, ami a komplett Dűne ciklusban van (pl D-farkasok, mesterséges melanzs, stb.) A karakterek egyszínűek, felszínesek, sarkítottak. A könyvek tele vannak logikai bukfencekkel, mintha az előzmények írói nem olvasták volna az "utózmányokat". Engem nagyon zavartak az olyan dolgok, hogy pl. a Dűnében Mohiam azt mondja Jessicának, hogy "úgy szeretlek, mint bármelyik saját lányomat". Ebből számomra az következik, hogy Jessica NEM lánya Mohiamnak. Az előzmény könyvekben igen. Miért? És ez csak egy példa a sokból...
A fiú megbecstelenítette az apa teljes életművét. Azt hiszem, a többire nem leszek kíváncsi... Jajdemérgesvagyok! ):o(
A lélekvadászt 3 napja vettem meg 400 Ft-ért Újpesten egy kis antikváriumbam. Már régen olvastam mint kölcsön könyv és annyira tetszett, hogy sajátot is akartam szerezni belőle.
Másik dolog: asszonykámat végre sikerült rávennem, hogy kezdjen bele a Dűnébe. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog szólni hozzá.
dr. Torkos Attila kronológiájával jelent meg a legútóbbi Dűne-könyv Amerikában. Attila olyan pontos jegyzeteket késztített az első könyvekhez, hogy a téma világszinten is elismert szakértőjévé vált. A regények megjelenése előtt ő az, aki a visszamenőlegesen elejtett megjegyzéseknek megfelelően ellenőrzi az új könyvet.
23-án délután lesz ott, az előadása Stewart után fog jönni.
Ugyan nem vagyok fiú... ;-)), de azért hadd kíváncsiskodjam: lehet valami többet tudni dr. Torkos Attiláról?? :-o
Milyen értelemben vett tanácsadó? Összeveti az öreg könyveinek logikájával, filozófiájával, eszmeiségével, stb. az utózmányokét, ill. előzményekét, vagy ilyesmi? :-o
Lehet azt tudni, hogy aznap, 23-án kb. mikor lesz ott a MOM Parkban és hogy pontosabban annak mely részlegében?
üdv,
Ghanima
Február 23-án Átjáró Nap lesz a MOM Parkban Budapesten. Ezen a következők a vendégeink, akik közül egyet különösen ajánlok figyelmetekbe:
Patrick Stewart, brit filmszínész
Böszörményi Gyula (Harby Riann) - író; Fonyódi Tibor (Harrison Fawcett) - író; Gáspár András és Novák Csanád (Wayne Chapman) - írók
dr. Galántai Zoltán, tudománytörténész; dr. Horváth András, csillagász, a Planetárium igazgatója; Réz András - filmesztéta; dr. Torkos Attila - irodalmár, a Dűne-sorozat hivatalos tanácsadója; Németh Attila - Möbius Kiadó vezetője, Star Trek sorozat-fordító; A Star Trek- TNG szinkronszínészei, többek között Varga T. József, Tátray Zita, Oberfrank Pál
Magyar Tolkien Társaság; Beholder Kiadó;
Camelot Kiadó (Delta Vision Kft)
Gondolom kitaláltátok: Torkos Attila az, aki a Düne-univerzum új köteteinek megjelenésénél szakértői tanácsokkal látja el az írókat, s akinek lektorálása nélkül nem jelenik meg kint könyv.
Nemtudom, ki jár a scifi.hura, tehát ide is bemásolom:
Name: HERBERT, Frank Patrick
Born: October 8, 1920 Tacoma, Washington
Married: Flora Parkinson 1941, divorced 1945
Married # 2: Beverly Ann Stuart June 23, 1946
Married # 3: Teresa Shackleford 1985
Died: February 11, 1986 Madison, Wisconsin
SS#: 549-26-9691 CA Interred:
Awards: 1966 Hugo for novel, Dune; while Dragon in the Sea won the International Fantasy Award.
elnézést, ha a lelketekbe tapostam. nem állt szándékomban. nekem nem tetszett - ált. így, árnyaltabban fogalmazok, csak annál a hozzászólásnál siettem kicsit. ezért vázlatos, ezért távirati. szóval: SZERINTEM közepes.
Nem nagyon találkoztam még magyarul más olyan írással, amely ennyire mélyre ásott volna egy más kulturális identitású egyén lelkébe. A nyugati-keresztény világnézet és kulturális háttér alapján teljesen megjósolhatatlanok voltak a cselekmények mozgatórugói. (És a cselekedetek egy része is, de a legfontosabbak a viselkedést indikáló motívumok.)
Számomra a jó könyvet a nem jótól (többek között) az választja el, hogy hiteles-e a szereplő viselkedése, azaz a tettjei összhangban vannak-e a jellemével (attitűdjeivel) és a szituációval (valamint a korábbi események motívációs hatásával).
A Lélekvadász azért lehet a jók között is kiemelkedő, mert nem csak hogy következetes és teljes a jellemábrázolás, hanem ráadásul teljesen más élmény, mint ismert belső motívációs lelkületi szereplőkkel találkozni.
Egyszerűen egy csodálatos utazás egy "idegen" elme tudatalattijába.