Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1125
Szerintem nem lehet látni, érezni kell. Passz. A templomban a féladag műszerolaj után féladag Shell kétütemű - sűrűbb - motorolajat adtak még hozzá. Így megy ez náluk több évtizede. Ha nem teszed, néha hallgasd meg hogy nem hangosabb e a TG vagy nem melexik a motor jobban. Pl. Papp Gyula is évtizedek óta ezzel kenegeti az Ászázát neki a szokásosnál kicsit sűrűbben, de az nem gond.
Előzmény: Halsaman (1116)
tehtube Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1124
Az Illésen az a krómlábas egy X5-ös orgona. Ilyet kínál a Nallaci is. Meggondolandó alternatíva.
Előzmény: jon lord (1120)
tehtube Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1123
A Főnixben én egyedül vagyok pesti, a többiek győriek. A cipelésnél már ez is gond. A másik, hogy minden hanxeremmel ha nem is egy szobában, de egy fedél alatt alszom, tehát mégha pestiek is lennének a többiek se sokat segíthetnének a transzportban. Annyi cuccot cipelünk még így is négyen hogy már-már tűrhetetlen. Főleg hajnali 3-kor egy 4 órás (3 szünet) szilaj buli után. Ha valaki segítene ráadásul a cipelésben, val'szeg több kárunk lenne mint hasznunk hamarosan, így magunk roadolunk, zenélünk, vezetünk. A honlapunkon meg látszik hogy kb. hányszor és hol egy évben. Az elmúlt 5 év alatt volt annyi, hogy csupán a lelkesedés már nem mozgatórugó cuccügyben. A motoros találkozókat azért szeretem, mert oda nem kell énekcuccot vinni (-2 hangfak, - 2 bőrönd) és nem issza be mindenbe magát a tömény füst. Ellenben vastag porréteg soxor előfordul. :-(................... Megfogadtam hogy műlezlivel nem lépek föl. Ezt az álláspontunkat idén odáig módosítottuk, hogy pl. Fehérvárra a két Píví énekhangfalon kívül SEMMI mást nem viszünk. Se a mellig érő csöves Dynacord basszusalapot, se a nagyMarshallt, se a lezlit. A múltkor megkérdeztük, hogy ugye nem vagyunk annyira hangosak? Azt a választ kaptuk, hogy mintha hangosabbak lennénk mint múltkor voltunk. Kösz... ;-) Lord! Igazából nincs Fenderzongim, nem is kéne, csak a VK-ban van egy olyasmi hanxín. Én kifejezetten nem szeretem a Fenderzongik hangját több okból, de van egy előnyük: a billentyűalapon egész jól szólnak, míg a rendes akusztikus pcm-zongorák förtelmesen. A fenderzongikat leginkább azért nem szeretem, mert a legtöbb billentyűs ezzel cserélte föl kedvenc Hammond hangzásomat. (pl. Presser 72->73, Piramis 77 ->78) A hangjuk az ízlés kérdése, de a játék rajta igazi karate, pedig a kezem zongorán erősödött. Tényleg, mi az a WD40??? Üdv mindenkinek.
Előzmény: jon lord (1122)
jon lord Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1122

Bocs!

Valószínű, hogy amatőr vagyok meg hülye de mi az a WD 40?

Előzmény: sanyorzó (1121)
sanyorzó Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1121
Úgy hallottam hogy a WD 40 is jó a Hammondnak
jon lord Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1120

Apropó!!!

Nekem vannak 1000-éves omega, összes LGT album,

×Nagyon régi ILLÉS koncert aminn VOX organ és 2-rotoros leslie-vel nyomják.

Egész más úgy az orgona hangja!!!

Valahogy nem volt pénzük Hammondra csak Leslie-re.

Ja és még valami!:

Ami nekem van 760-asom az persze Amerikába gyártott

(európai szabványra készített) ezt már tudjuk.

A lényeg az, hogy az aljára rá van ragasztva egy cimke.

"budapesti ifjúsági zenei főikola vagy tábor nem tudom"

Akkor néztem utoljára mikor pár éve megvettem.

De majd pontosabban meg fogom nézni vagy esetleg lefotózom és felrakom a képet.

×Innen gondoltam azt, hogy ezen nyomult az Illés koncerten a VOX organ.

jon lord Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1119

Komolyan van egy fender elektro.zongid?

Az nagyon állat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Majd egyszer ha ráérsz küldj légyszi egy fotót!

Előzmény: tehtube (1114)
jon lord Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1118

Hát ne haragudj de én voltam az a bűnös lélek.

Ennél jobb fórumot még egyébként nem találtam.

Ez egy Qrva jó ötlet volt!!!

Előzmény: Halsaman (1117)
Halsaman Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1117
Nemrég valaki szóvátette, hogy csak hárman beszélgettek. Nos, én például mostanában sokkal kevesebbet internetezek, inkább zenélek helyette. Másrészt nekem egész más zenék miatt kellett a Hammond, egyrészt Emerson, másrészt Genesis, de nekem a hagyományos Hammond-zene továbbra sem fekszik (pl. Jimmy Smith. Szépen játszik, de azt hiszem, velem ott van a gond, hogy a zeneszerzői dolgok érdekelnek jobban, nem az orgonatechnikai, vagy orgonafeeling dalok).

Azért mentségemre legyen mondva, olvasgatni szoktam néha.
Minden jót, Hammond forever!
Halsaman Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1116
Egyébiránt végül megolajoztam műszerolajjal az orgonát, egyelőre semmi baja. Miből lehetne látni egyébként, hogy nem szereti ezt vagy azt az olajat?
Halsaman Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1115
Nekem nagyon jó dolgom van, hogy segítenek a zenekari tagok orgonát cipelni... Mindig négyen visszük, mert hosszú távon sem akarunk megszakadni. Viszont a közönség agyát rendkívül hatékonyan zúzza le a hangszer. :)
Senki nem volt közületek hétfőn?

Előzmény: tehtube (1114)
tehtube Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1114
Köszi, de a VK-m "hozzá van lőve" az Allsound lacihoz. Fontos hogy van 3. állóhanxóróm is, mert a fenderzonginak az jót tesz. Ha egyszer összejönnénk, nehogy azt már otthonhagyjam, még a végén megsértődne ;-) Persze szívesebben játszanék igazi Hamival, de már soxor ismertetett tények miatt ez nekem lehetetlen. Talán ha még meglesz a Porta-B, egyszer egy nagyobb összeröffenésre elcipelem. America, persze, ismerem. Jó a stúdióverziója ( azzal indult Emo a világhír felé, mint első slágerük ), de a 69-es Fillmore koncertjükön immár trióban, az vadállat, ami az Elegy lemezükön van rajta. (Laurensnél van egy tényleg gyenge M3-as feljátszásom szintén erről az átiratról.) A 69-es Nice című lemezük B oldala két - szintén - koncertszám. A Rondo '69 és a She Belongs To Me. Mindkettő remekmű, de a Dylan feldolgozás méginkább. Kár hogy az ELP esetében már csak a Rondót favorizálták. Sokat és nagyot alakított Emo, de a mai napig a Rondós orgonabelezéséből él. Ez lett a védjegye. Új dobosunk szépen szerepelt a szerdai első közös fellépésünkön, nemsokára felkerül a honlapunkra is. Nincs véletlenül valami kalózfelvétel ezekről az ős Omega, Gemini korszakokról? Olyan jó lenne egy picit beleszippantani ebbe az időszakba, ha már objektív okokból kimaradtunk belőle! Syrius, Mobil, Rice, Korál stb van szépen, de ilyet?! Üdv mindenkinek.
Előzmény: jon lord (1112)
sanyorzó Creative Commons License 2004.10.29 0 0 1113

Az Amerikát /Nice/ mind Presser, mind a Gemini orgonistája úgy 1969-70 körül rendszeresen játszották igazán elsőrangúan. Akkoriban az Omega a Kinizsi utcában, majd az E épületben Hammondon, a Gemini a Kerepesi úti Gumigyárban, nyaranta pedig Bszemesen a műv. házban Farfisan adta eló fergeteges bulik keretében még egyszer igen.igen kiválóan. A Gemini orgonistája /Mityó/ kitünő volt még Simon&Garfunkel-ben is /Bridge over troubled water/ One man band! Úgy egyáltalán akkoriban ők az egyik legnagyobb kedvencek voltak. Érdekesség: Várszegi Gábor /Fotex/ basszgitáron nyomta.

Apropo: a H. M100 még mindig megvan!

jon lord Creative Commons License 2004.10.29 0 0 1112

Hát igazán összehozhatnánk a Főnix és az én zenekarommal egy nagy bulit.

Ha összejönne egy ilyen buli akkor amíg játszotok szívesen odaadnám a 760-ast.

Vk-7-en nem tom milyet szólna.

Apropó!!!:

Ismered a THE NICE zenekartól az AMERICA című számot?

Állat Hammondos dolgok vannak benne.

Full egyenesbe szól és néha szépen finoman bele-bele torzít.(egysebességes lacika)

Ha megvan halgasd meg.

Előzmény: tehtube (1111)
tehtube Creative Commons License 2004.10.29 0 0 1111
Nagyon meg leszel vele elégedve. Én már csak tudom :-) Nem véletlen hogy a Magyar Purple (P Mobil 77-79) is ilyet használt. Gratula, ezzel hengerelni fox. Jó lenne egyszer akcióban látni, hallani majd.
Előzmény: jon lord (1110)
jon lord Creative Commons License 2004.10.29 0 0 1110

Elvtársak.

Sajnos azt kell, hogy mondjam.:

Valószínű, hogy hamarosan nem Laurensnek hanem nekem lesz a legjobb hangú M3 az országban!!!

LaurensHammond Creative Commons License 2004.10.28 0 0 1109
Barna lesz a gatyad ulepe, olyan hatasos a hangja a felvetelen!!!:-)) AZ egy igazi B3 hang!!!:-) Neked is at van mar masolva, csak a Kiraly Lacival kell taliznod! HHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMOOOOOOOOOOOONNNNNNNNNNNDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: jon lord (1108)
jon lord Creative Commons License 2004.10.28 0 0 1108

Bammeg neked meg van!!!

Nekem azt mondták, hogy még nincs készen.

Akkor most, hogy van ez???

Egyébként tényleg olyan állat?

Qrvára kíváncsi vagyok rá már én is.

A URIAH HEEP "july morgan" hogyan szól rajta?

Olyan mint a - LIVE JANUARY 1973 - cd'n amit tőled vettem?

Enyhén ittas voltam úgy, hogy 100%osan emlékszem rá.

De azt tudom, hogy a hangjától rá élveztem a HAMMOND székedre!!! 

Előzmény: LaurensHammond (1107)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.10.28 0 0 1107
A fene ezeket a TV ujsagokat.., valoban ott neztem, merthat azert potyara nem maradok font hajnali 3-ig...., de meg a teletext-en sem lattam....Jo beharangozoja volt...Bezzeg a roadshow,meg a Kozso....az megy a nepnek ezerrel..:-( Jon Lord: Atírta a dvd-re az ejfeli Hammond versenyunket a Laci..hala Neki! Ku...va jo lett, es fantaszikusan szol is....,M3 orga, es 760 Laca....eleg korrekt osszeallitas ez....ugy szolt visszanezve is, mint a Lord-nak a California Jam-en kb..:-) Ezidaig neztem tobbszor is....es mar hajnali egy lesz:-)) Sajnalom, hogy elmaradt ma a proba....majd jovo heten...! Addig is Hammond mindenkinek..."nem vers"....utolagos elnezest az irodalmaroknak:-)
Előzmény: Markov (1106)
Markov Creative Commons License 2004.10.27 0 0 1106

Érdekes módon akkor a videómnak zizis képernyőt kellett volna rögzítenie éjjel - ehelyett nagy örömömre Rhoda pöntyög a felvételen!

Szerintem az tévesztett meg téged, hogy a kiadott műsorújságban valóban a vers az utolsó tétel, az éjszakai programot én a teletexten tudom megnézni. A koncert 2. része ma éjjel 3.40-kor lesz!

Előzmény: LaurensHammond (1103)
jon lord Creative Commons License 2004.10.27 0 0 1105

Az lenne a fasza ha nem versmindenkinek lenne hanem HAMMOND mindenkinek.

jon lord Creative Commons License 2004.10.27 0 0 1104

Laurens már volt igazi élő Rhoda és Barbara koncert!

Nem tartanál egy kis élménybeszámolót a többi Hammondosnak is?

Ja és, hogy egy kicsit vagánykodhassak Laurens szerzett nekem Rhoda autogramot.

LaurensHammond Creative Commons License 2004.10.27 0 0 1103
Valamit elneztel Markov! Nemhogy Rhoda Scott koncert nem volt a Dunan, de olyankor mar adas sincsen!!! Ejfel utan lemegy a vers, es nuku!
Előzmény: Markov (1101)
Zoldalma Creative Commons License 2004.10.26 0 0 1102

Kíváncsi vagyok, a koncerten hányan tudták volna megmondani, hogy éppen a P-100 + DC-100, vagy a másik zenekar szintetizált orgonája szól-e... Azért remélem, voltak páran :-) Egy elismerést azért megérdemelnek a vintage cuccok, most semmi probléma nem volt az összerakással, megszólalással, plug & play.

Nekünk a színpadon különösen orgonadús hangzásunk volt, ui. a Leslie-t már nem tudtuk hangosítani sáv hiányában, így az alapról szólta be a termet. Ha ez még kicsi, nem szeretnék egy nagy közelében állni =:-)

Előzmény: Halsaman (1082)
Markov Creative Commons License 2004.10.26 0 0 1101
Lehet élesíteni a videókat: ma éjjel 3-kor a Duna Tv-n Jazzland címmel 1 órás Rhoda Scott-koncert, amelyet Cserfőn rögzitettek
jon lord Creative Commons License 2004.10.26 0 0 1100

Kicsit idegesícsük mán fő a hejtelen írásra érzékeny embereket!!!

Pl.: juk, rokkzene, hájg véj sztár, stb...

Veletek mi van Laurens és Tehtube?

Talájunk má ki valami hemondos témát!!!

"csak ne olyat, hogy melyik zenész hogyan virgázik a hammondon"

inkább mondjatok valami különleges hangszíneket vagy stb...stb...stb...

Egyébként klasszú tudok má hejesen írni nem?

Kezdem megtanúni!!!

jon lord Creative Commons License 2004.10.24 0 0 1099

O.k.

Köszi az infót meg fogom nézni.

Laurens:

Hétfőn az-az holnap lesz próba!

Szeretettel várunk Ha tudsz gyere el!!!

Előzmény: tehtube (1098)
tehtube Creative Commons License 2004.10.24 0 0 1098
http://www.thehighwaystar.com/rosas/faq/equip/lord.htm Azt a kidobós interjút, amit tavaly Norvégiában adott képekkel illusztrálva vagy 4 oldalon, azt már nem találom. A cucca egyszerű, semmi trükk.
Előzmény: jon lord (1095)
tehtube Creative Commons License 2004.10.24 0 0 1097
Hendrix, Clapton és sokan mások használták gitárra a lezlit. A 16-osat. Ez egy álló helyzetű polisztirol kétsebességes dobrotor külső, erősítéssel. Lehet hogy a Marshallokra kötötte rá a stack mellé még? A Junnipher Greene lemezén még az énekre is rá van téve a 3xámban. Ámbár az szerintem a dupla, nagy lacika.
LaurensHammond Creative Commons License 2004.10.23 0 0 1096
Igen ugy tunik harman tarsalgunk.....:-))) Jo ez az egysbesseges leslie...tetszik! Csupa regi Hammond-os lemezeket hallgatva, olyan jo amikor neha beporgetik, aztan vissza.....baba!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!