koszonom a segitseget.. majd jovo heten kiderul h lesz e hely :) egyebkent a kepfeltoltesrol annyit h talan a legjobbnak mondhato a flickr.com.. jomagam is ezt hasznalom es teljesen profi, ha valakit erdekel megnezheti az altalam keszitett fotokat, jovo hettol mar skandinaviabol is lesznek fenn remelhetoleg ;) http://www.flickr.com/photos/corelaboratory/collections/
A sátorozás sajna már nem ingyenes, 800 ISk volt egy éjszakára, 400/fő+400/zuhanyzóhasználat.
Én mindenhol a nn/hh/éé formát használtam Izlandon. De szerintem ne aggódj, ha nem tudsz előre jegyet venni, tuti lesz hely a kompon. Bár én azokon a szigeteken nem jártam, de tapasztalatom szerint mindenhol akad hely a járatokra, legyen az busz vagy hajó.
hahhoo.a kepek kozott lattam landmannalaugarban a kempingben keszulteket, csak annyi kerdesem lenne h ott ingyenes a satorveres vagy ha nem akkor mennyi az annyi?
es meg eggsy vmi h az alabbi oldalon probaltam jegyet venni, de nem fogadja el a szuletesi datumomat szamomra erthetetlen ok miatt.. esetleg ha vki mar vett itt jegyet az megosztana velem h mien formatumban kell beirni a sz. datumot www.visitwestmanislands.com/ferry/ koszii
Ha akadna ilyen valaki, akkor annak nem is volt érdemes kimennie. A fiam, aki miatt tulajdonképpen nekivágtam, fél éve van kint, még fél évig biztos marad, és most úgy érzi ennyi idő sem lesz elég. Legszívesebben én is örökre odaköltöznék, hihetetlen hangulata van az országnak, az a csend, nyugalom, amit ott éreztem, ami itthon hiányzik az életemből.
Két napja én is a képeket válogatom, több, mint ezret készítettem, holnaptól teszek fel ide is, és megpróbálok összehozni egy weboldalt is részletes leírással, sok képpel.
Mostanáig válogatva, összefűzve a képeket IZLAND képek úgy érzem az élmény gazdag hét után, hogy a további részletek megfigyelésére, az élmény újboli átélésére vissza kell menni! DE EZÉRT is érdekel az, hogy más hogy látta, mit látott s ezért nagyon várom a fényképes beszámolót
Ma este én is sajnos hazaértem.Azt hiszem még vissza kell mennem, mert a bő két hét nem volt elég, sok helyre visszamennék, sok helyre el sem jutottam. Beszámoló jövő héten, képekkel.
Azt hiszem Izlandra mindenki túl kevés időre megy. :) Mi azt hittük, három hét azért elég sok, de amikor egy ott járt ismerősnek mondtuk, azt válaszolta: "Három hét? Az semmire nem elég. Én két és fél hónapot voltam és olyan sok mindent nem láttam..." Most már belátom, három hét tényleg nem olyan sok. :) Igyekszem a beszámolóval. Addig is élvezzük a visszatérő nyarat! Szép napot!
Örömmel olvastam soraidat! én így jöttem haza! csodálatos. A képekkel kapcsolatos megjegyzéseddel egyetértek! Így igaz. Jobb megtekintésekhez több napot kell tervezni mint 6 nap! Én ennyi idő alatt mentem körbe, s mivel a második volt a leghosszabb, sok betervezett látnivalóval, túl gyorsan haladtam kevesebb időt töltve egy helyen. Kár. Várom a beszámolót.
A harmadik képen a nagy kék víz csak az erőmű hulladékvize, abban nem szabad fürödni, de kicsit odébb (nem látszik a képen) tényleg ott a helyi Blue Lagoon, ott 1100 ISK-es belépőért lehet lubickolni a türkizszínű kénes vízben. A negyedik a Hverir, szuper iszapfortyogókkal, csak kicsit turistás. ;) A hegytetőre visz fel egy kijelölt ösvény, onnan még szebb látványt nyújt.
Sziasztok! Visszaértünk a háromhetes autós, felföldjáró Izland-túráról (+9 nap utazás). Tele vagyok élményekkel, infókkal, kérdezzetek! :)
Rögtön egy kis hasznos link később indulóknak. Ingyenes, GPS-be tölthető Izland térkép itt: http://www.ourfootprints.de/gps/mapsource-island_e.html Egy német figura készítette, használatért cserébe csak trackeket és hasznos útpontokat kér. Jó térkép, a gázlók nagyon rendesen benne vannak például, viszont nem minden út van benne navigálható formában.
Autósoknak: visszafelé nézték a kompon a 1.9 méteres magasságlimitet. Odafelé Bergenben nem. Mindenkinek: komp érkezésnél széttúrták az összes kelet-európai autót kaja után kutatva. Egy cseh buszból az összes bőröndöt kivették és kipakolták, minden húsárut, tejterméket elvettek. UHT tej maradhat, + konzerv húskészítmények. Minket is kikaptak, de beáldoztunk egy darab juhtúrót, így a jól eldugott szalámit megmentettük. :)
Ha összeszedjük magunkat, lesz élménybeszámoló sok vad felföldi tájképpel és színes lávabarlanggal, majd ide is belinkelem.
Myvantn tó megközelítéstől nézve másik oldalán Reykjahild -ben van információs pont. Itt talán kapható segítség a szabadtéri fürdő megtalálására, az egyéb helyek megkeresésére amit én nagy magabiztossággal elmulasztottam! Kár volt, mert nem mindent találtam meg.
Később fantasztikus lesz a táj. Építészként érdekelt Mödrudalur. Itt templom és "turista" bázis van étel ital souvenier. Táblával jelölt letérés a 901 -esre Az út ilyen: Az út jól járható 80 -nal jártam. Ha a kocsi nagyobb, mások ezt tették tovább mentek a 901 -esen a hegyen át. Gondolom, hogy élménygazdagabb, de földút. Egy fital német pár Nissan magasépítésű kocsival jó tempóban arra ment! A becsatlakozás után a völgy és a fjord mind vezetésileg, látványilag érdekes része még meglesz. E szakasz után a táj változik.
A tó elött javasolt letérés a 848 -es út. Ez a kis autóval is jól járható volt. Visszatérve a az 1 -esre a látvány, parkolás km 8 km -re volt. Vogar után is kicsit megnéztem a tavat a 848 -s másik oldaláról. Itt érdekes vulkáni táj, közet van. Később- kocsitól függ- kis kocsival nem használható a 22 km -es F862 Dettifoss felé, pedig ez megy az alsó részéhez. Kicsit kerülve mintegy 28 km -es 864 -esen közelíthető meg.