A Vectron a Siemens AG legújabb mozdonycsaládja, mely az EuroSprinter család továbbfejlesztett változata. Ezek a mozdonyok belföldi és határon átlépő, személy- és tehervontatásra egyaránt alkalmasak 160 km/h vagy 200 km/h csúcssebesség mellett. A különböző (5200 kW illetve 6400 kW teljesítmény, több feszültségű, egy és kétáramrendszerű (AC, DC illetve a későbbiekben dízel-elektromos meghajtású is lesz.) rugalmas és az igényeknek megfelelő konfigurálást tesznek lehetővé.
Honnan rendelt volna? Vagyis inkább miből? A 25 opciós Traxxot is lefújták. Leghamarabb a következő uniós pénzügyi ciklusban, azaz 2020-2025 között lehet új járműbeszerzés. Mondjuk az se lenne hülyeség, hogy ha majd 160-nal lehet menni 2020 körültől a 30a-n, a 100-ason és a 120-ason, akkor bérelni vagy 10-20 Vectront mondjuk az ELL-től (vagy aki megnyeri a tendert).
Rákattintva látszik, hogy az MS-nél van egy "többlet", a bal oldalon a belső ÁSz alatt van még egy szellőzőnyílás, ez pedig az ellenállásfékhez tartozik.
Ma vegigneztem par videot, ugy tunik, mindegyiknel ilyen felemas a kiosztas. Amelyik oldalon a teton kozepen van a ket kurt, azon az oldalon van 1-1 racs, az atellenes oldalon 2-2.
(Vectron modellt epitek, ahhoz lenne fontos a kerdes tisztazasa, ma az eddigi okoskodasom alapjan beepitettem az egyik oldalra a hianyzokat, de ha a fentiekben valaki egy jellegrajzzal igazolna vagy cafolna, azt megkoszonnem!)
Viszonylag részletkérdés érdekelne a GySEV csak váltóáramú Vectron mozdonyairól.
Az oldalfal felett van egy szögben döntött, sötétszürke sáv. Több fotót végignézve úgy tűnik, hogy az egyik oldalon ezen a szürke sávon 1-1, a mozdony másik oldalán 2-2 szellőzőrács van.
Jól gondolom? Vagy más a szellőzők kiosztása az MS és a csak váltóáramú gépek között?
ez utóbbi a Gallarate nevet kapta, így SBB szakított a hagyományokkal és nem svájci névre keresztelte el ezt a mozdonyt. Mondjuk Gallarate fizikailag olasz terület, de mégis több külföldi gép fordul meg ott mint olasz. A svájciak az első helyen állnak a listában.
Itt mindenki véleménye egyenlően fontos. Nyilván csórikám nem tudta, hogy a számítógépbe van beépítve. Csak ránézett a vezetőállásra és feltűnt neki a hiánya. Egyébként nekem ez a vezetőállás kimondottan tetszik. Letisztult és szép is. Véleményem szerint sokkal jobban sikerült a Taurus-nál. Az ülése viszont tényleg lehetett volna jobb minőségű is.