Nezem ezt a Megasztart-t, "egyetlen ertelmes musor", es az jut eszembe, hogy miert nem mer valaki egy regi LGT notat bevalalni....!??:-)
Nem lenne piskota, ha egy regi Hammondot valaki behuzna, es pl egy kotta nelkul-t elnyomna.....:-))es kozben Presser arcat elkepzelem, ahogy leveszi a szemuveget:-))
Mindenki csak gitar, meg zongorakiseret........Oreg faHammond orga kell oda...es egybul ujdonsag lenne a produkcio...vagy nem?
Hammond mindorokke!!!!
Az biztos, hogy Sanyorzó, konfigracioja utos lehet.....!Anno meg is vettem volna......,tuti! Szoval Hammond nelkul maradok holnap estetol.....mar gyaszolok...:-(Norbi Norbi....ez mar szado mazo:-)))Mi lesz velem.....???
Tehtube-hoz fogok menni, es az orgonaja mellett alszom, hogy nehogy tuneteim legyenek:-)
Azon az általam küldött képen valóban M3 van, de az a kép a Fekete Bárányok koncerten készült. Igaz ott már a Tunyó az énekes, de MÉG a Bencsik-Cserháti a felállás. Szóval még nem Zeffer nyújtja előre a bal öklét. Egyábként Pityi egy cikkében írja is hogy Vácegresre vagy hová adta el egy templomba azt az M3-at... A borsot csak módjával szeretem. Akkor már sokkal inkább Sanyorzó M102+760-a!!!!!
Azon a fekete-feher kepen egy betokozott M3 van az tuti, mivel waterfall billentyus 3,5oktavos Hammond-ot csak egy tipust gyartottak anno!!!
Meg ezt a kepet Te kuldted nekem Tehtube koma, egy Syrius-al egy tarsasagban,....na ott viszont a Pataki M101-e lathato....az mar vagott billentyus...igaz nagyon szep formaju az az orgona....
En nem fureszelek Hammond-ot.....,mindent az eredeti allapotaban!
Valoban a Cserhati-nak mar reg nincs meg az M3-ja....ami meg van Neki az az RT3, bazi nagy C3 kulso, bass string reverb unit labbassz-al, es az M102 760-as Lacikaval!Borsos az aruk....
Hajra a Tunyo es Baratai-nak!!!Sok Hammond hangszint kivanok oda!!!!!:-)
5nap mulva karacsony ugy ertendo, hogy addigra a fenyofa helyett, mas "fát" akar beallitani a Leslie melle a Norbi!!!:-)))Olyan faragott labas fát....
Azaz éjhándred a Papp Gyuláé. Pl. azon játszott Balázs Fecó is a Korál "szuperkoncerten". Soxor lement valahol ez a koncert 5-7 éve kb. Jórészt -90%- csak az O1Wpro-ján nyomta. És volt jómagasan egy nagy falacika is.
Az M3-mal a Cserhátibácsi nyomult. Azzal a sántával. Egyszer előzenekarként 83-ban a P. Boxnál volt alkalmam alkalmazni azt :-) (fel is vettem!)............
Öt nap múlva karácsony??? Hmmmmmm , .......érdekes......... Gyorsan át kell állítanom a naptáramat! ........
Pénteken lesz az első Tunyó és barátai(Főnix) koncert az önálló Főnix helyett......Győr......
Üdv a Hammondosokkknakkk.
Ma a kezembe kerult egy kislemez, a P Mobil forma 1/utolso cigaretta!
Szep a boritoja...,tisztan kiveheto a meg bedobozolatlan labatlan(lefureszelt)M3-as!
Jol szol rajta, olyat kapar a hangja a Forma 1-ben..hogy huuuuu:-)Igazi amcsi biszri hang!Nem lesz jo ha segitek kicipelni az amugy 130kilot, mert a kezeim nehezen fogjak elengedni:-)Gyere Norbi siess,amig meg nem gondolom magam +!:-)
"sok szaz merfold kuzdelem, minden aldott 4 kerek...mond meg hol jon majd a cel, lesz e gyozelem baber":-)HAMMMMMOND forever end ever!!!
Gratulálok! Nemcsaxép hanem jó is az a fajta. Az egyetlen kicsi, ami mégis nagy.
Az A102 valamelyest szívás, főleg hogy féligmeddig darabokra lett szedve, de nyerek vele annyi tapasztalatot hogy talán mégis megéri. Ezt egy véglegesnexánom és így legalább nem lesz titka előttem. Kívül-belül zsírúj. Mégcsak nem is volt poros! Mintha most jött volna le a futószalagról. Hangra, játékra, külső-belső állapotra ennél csak rosszabbal találkoztam. Remélem nemsokára túlleszek ezen a munkán mert lassan kezdek elfelejteni orgonálni.
Ott fönn az olajhere egyértelmű. Alul a rudat finoman megzsíroztam és a gumiperelyben lévő csapágyba tettem pár csepp olajat. Nem kell soxor. Sajnos a friss A102-esemnél sem tudtam hogy jól olajozott vagy sem, ezért biztos ami biztos, megolajoztam. Most szét van eléggé szedve, de egy kontrol miatti bekapcsolás után észrevettem hogy már ennek is bugyborékol a vibrátója úgy, mint a korábbi A100-asomnak volt vala. Ez a scanner lekötését, szétszedését és kitisztítását jelenti, mert a sok olaj miatt nem "látják" a jeladó-fogó lemezek jól egymást. Ez a scanner rebuilt. Csinálhatom itt is. Kár hogy nincs itt olajnívó pálca :-)...............................................
A Sanyorzó M102-ese a 760-as lezlivel nagyon ütős összeállítás, valaki biztos jól jár vele. Láttam, próbáltam. ..................... Ha még valakit érdekel, az E112-m "finomságait" mexüntettem, így most az is egy-az-egyben a hamisítatlan, ordas A100/B3 hangzásúvá vált. Az A100-hoz képest féláron (~600) bárki hozzájuthat egy gyakorlatilag A100 orgonához. (2×5 oktáv, 9-9 drawbar/manual, FOLDBACK!!!!, szelektív scanner vibrátó, 25-ös pedál, az orgonahang része kizárólag csöves, már a saját hangja is nadráglengető -> 15" + 2×8" Ja, és vadiúj állapotú, feszes billentyűkkel, szép külsővel) Anno csak 10%-al volt olcsóbb az A100-nál. Üdv mindenkinek.
NE, LAURENS!!!!!!! Hogy összekoszolják a nyomorultak?????
Hammond rulez, Matáv sucks!
Kicsit mindig fáj a szívem, amikor a hozzászólásokat olvasom, mert sajnos nekem még mindig nincs Baby-m odahaza....de ami késik, az nem múlik!
Most mondjuk meglepődtem, mert állítgattam a hangmodulomat (egy Roland JV-1010-es), ebbe vettem egy bővítőt, Sounds Of 60's & 70's...nem kell győzködnötök, hogy a csöves vintage hangzáshoz képest híg fos, mert ezt magamtól is tudom, de azért 1-2 kurva jó Hammond hangszín van ám rajta. Aki nem hallotta, 1 kagylózást megér. Mert meghallgattam már live a VK 77-et ,ill a Hammond XB-ket is, és nem füllentek, nem marad el sokkal ezektől. (Take a look...)
Annyi csak, hogy a Leslie effektet a modulációs karral lehet ráhúzni, akkor viszont szól retkesül, főleg, ha kirakod erősítőre, és megküldöd...persze egy Hammondszakértő kiszúrja, hogy a percussion-ben van egy kis digital utózönge, de pl. ha nem tudom majd cipelni mindenhová a Hammondomat, ha lesz, akkor ez perfektül megállja a helyét, ezt állíthatom. Ráadásul mellotron hangszínek, Fender Rhodes-ok, clavinet, Farfisák, wah-val megküldve állat!
Persze melegítem a helyet a Hammond M-100-asnak, meg a Leslie-nek, ha jövőre nem lesz meg, akkor a Viszkis karrierjét folytatom....
HAMMOND OR NOT HAMMOND, THAT IS THE QUESTION!
Viktor, fűzöm Ernőt, megyünk Kecskemétre, még idén, ez biztos!
Még egy kérdés: tudsz egy perfekt Hammond szerelőt? Az L-100-asával vannak gondok. Múltkor elfüstölt egy cső, akkorát szólt, mint az ágyú! :)
Mert a figura, aki a Tiédet javította, nem vállalja valamilyen oknál fogva.....strange, but true....
Esetleg a többiek is ajánlhatnak valakit, aki nem baj, ha pesti.....
Visszatertem!!!!Internethozzaferesi gondok miatt, es a Matáv anti-hozzaallasanak koszonhetoen, mar 4 nap alatt ki is javitottak a sarukat!!!:-)szemet banda, hogy zuhanna rajuk a Hammond-om!:-)
Rájössz magadtól is. Évente 1-2 alkalommal ne túl sokat. Főleg a scanneernél, mert ha túlolajozod, bugyborékolni fog a vibrátó és akkor nincs mese, csak hozzám fordulhatsz :-) A többit Laurens mester biztos elmagyarázza. Muris dolog hogy egy elektromos hangszerbe motorolaj kell, de hát ha egyszer forog!!! A lezlidet nem szoktad olajozni? Szerintem a kettőt majd kösd egybe.
A WD 40 nedvesség kiszorító, csavarlazító, rozsdaoldó, tisztító hatású, korróziógátló kenőanyag - majd minden festékboltban, barkácsáruházakban, esetleg benzinkútnál is kapható, a háztartásban számtalan helyen használható. 200 ml kb 1200 Ft.
Nekem Németországban javasolták, ahol vettem a nagy orgonámat, hogy ezzel kenjem.
Szerintem nem lehet látni, érezni kell. Passz. A templomban a féladag műszerolaj után féladag Shell kétütemű - sűrűbb - motorolajat adtak még hozzá. Így megy ez náluk több évtizede. Ha nem teszed, néha hallgasd meg hogy nem hangosabb e a TG vagy nem melexik a motor jobban. Pl. Papp Gyula is évtizedek óta ezzel kenegeti az Ászázát neki a szokásosnál kicsit sűrűbben, de az nem gond.