Az lehet, hogy a Karthago a 2. de hogy fizeni nem akar az is biztos! Lassan 1 éve hogy pereskedünk! Fizetni nem akar! Én mindenkit lebeszélnék a Karthagó-ról ha lehet!
Most jöttünk vissza Sharm-ból! Szuper volt! A Hostmark-ban laktunk. Semmi problémánk nem volt. A tenger szuper, a szálloda is. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy életem legszebb szállodájában voltam, de azért nagyon jó volt! Mint ahogyan többen írtátok már ma vissza is indulnék! A tenger csodálatos, főleg a koralzátonyoknál. A csapat is jó volt! Egyszóval nagyon jól éreztem magam! Szerintem többen is írunk, de egyenlőre mindenki próbál visszarázódni a mindennapokba! Kérdésekre szívesen válaszolok mindenkinek! De szerintem sokan fórumozunk akik ott voltak! Aug 26- Szept 2-ig!
Sztem a máshova szállásoljuk el az utasokat bevett szokás az irodáknál. Az itt agyon dícsért OTP minket is a medencére néző apartman helyett egy építkezésre nézőbe rakott, ahol éppen a csatornázást próbálták megoldani. Kevés sikerel... :((
Mától a szeptember 9-i indulással a Savoy az OTP-nél 119.900,-Ft/fő FP, ugyanitt a Dreams 69.900,-Ft/fő.
Ha valaki még bizonytalan. Mi befizettük a Savoy-t!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Itt egy szállodalánchoz tartozó két szomszédos létesítményről volt szó. Anit hirdettek és amire befizettél az volt közel a parthoz, ahol laktál, ami láthatóan egy *-al kevesebbet ért az volt távolabb. Nem voltak hajlandóak kicserélni a szobákat, a német menedzser mondta, nekik a hátsó részre van szerződésük a magyar iroda egyiptomi partnerével, reklamáljunk náluk!!! Jegyzőkönyv, stb. Azóta már senki nem kínálja itthon ezt a szállodát.
Abban igazad van Rags, hogy a Best/Medina is bizonyos esetekben a főépülettől távoli szobákban helyezi el utasait. De a szobák kiosztása a szálloda joga (sajnos), de a cserére általában mindig van lehetőség. Nekünk tavaly Tunéziában egy nagyon távoli bungaló szobát akartak adni (nem is hasonlított a katalógosban szereplő szobával). De az idegenvezetőnk szólt, s 2 perc alatt kicserélték baksis nélkül egy szép központi szobára. Egyiptomba nem biztos, hogy jutalék nélkül ment volna.
Szerintem különben általánosságban igaz az, hogy magyarokat szeretik vacak helyekre rakni. Mindig a nyugati turisták vannak előnyben (németek, franciák, angolok). Örülnék, ha ez a gondolkodásmód megváltozna!
Kartagoval nekem is voltak indulási problémáim, más szállodában szállás.
Best/Medina hasonlót játszott el a csoporttal, mikor nem a katalógusban szereplő szállodában szállásoltak el minket, hanem annak a hátsó traktusában.
Az esetleges csődben engem is az (időlegesen) csökkenő kinálat zavarna a legjobban.
A Kartago Tours esetében nekem az nagyon gyanús, hogy elég gyakran megszüntetik a charter járataikat úgymond az "érdeklődés hiánya" miatt. Lásd tavaly Ciprus-Larnaca, ezévben pedig Jordánia-Aqaba szeptember 8-tól pedig Marokkó-Agadir. Nem hiszem el, hogy senki ne akarna ezekre a helyekre utazni. (Azt már igen, hogy a Kartagoval nem :) ). Azt elismerem, hogy a jordániai piacra már szinte lehetetlen betörni a Jordán Tours miatt, de hogy Marokkó és Ciprus, ahova egy charter megy hetente ?!...
Az egyik legnagyobb probléma a Kartagonál a légitársaság. Állandó késések (néha több mint 1-3 óra!, azaz szélsőséges esetekben akár 10), rossz menetrend (ezalatt a hajnali repülést értem). JÓ, most biztosan sokan mondjátok, hogy arról ők nem tehetnek igazán. Kérem szépen, akkor váltson partnert, vannak más charter társaságok is!
Én különben sohasem utaztam velük, ismerőseim voltak, a kritikák vegyesek. De nem kimondottan a megbízhatóságáról híres egy iroda. Másik gyakori probléma a Kartagonál, hogy nem a befizetett szállodába raknak. Ez főleg a djerbai útjaiknál szokott lenni (lásd Djerba topic).
Nekem a Best Reisen jött be, én évek óta velük utazom, őket tudom ajánlani mindenkinek. Sharm el Sheikh esetében pedig nem nagyon válogathatunk: Best Reisen/Medina, OTP Travel vagy Kartago Tours. Én másról nem tudok.
1. A Kartago Tours-ot már utazási iroda központok sem ajánlják, úgyhogy ha jót akarsz, ne azzal menjetek.
2. hozzászólások a Holiday Inn-ről
zenox /731,858/
goszi777/356/
Segítsetek! Két fontos kérdésre kérek gyors választ! Előre is köszönöm annak, aki válaszol:
1. Tud-e valaki arról, hogy csődben van, esetleg csődbe megy rövid időn belül a Karthago Tours Utazási iroda?
2. Milyen véleményetek van a Sharm El Sheikhben lévő HOLIDAY Inn szállóról (milyenek a szobái, a kaja, milyen a strandja, homokos-e a partja, lehet-e búvárkodni, stb.)
Kagylót és korallt nem engednek ki a határon. Ha elkapnak kemény büntetésre számíthaszt. A mi csoportunkban egy kislány egy pici kagylót akart kihozni, nagy balhé lett belőle, "csak" elvették tőle, de állítólag komoly problémák lehetnek. Több helyen is átnézték a bőröndöket, átvilágítás, ha gyanús ki is csomagoltathatnak. Indulás előtt az idegenvezetőnk mégegyszer szólt, hogy még most tegye ki akinél van valami tengeri herkentyű, ne próbálkozzunk. Biztosan van aki így is tudott hozni, de szerintem nem éri meg próbálkozni, a korallok is egyébként védettek Sharmon is.
Antinal tablettát minden gyógyszertárban kapsz, de csak 5 LE érdemes adni érte, ugyanis annyiba kerül. Tőlünk is 10-et akartak kérni, de addig vitatkoztunk amíg adták rendes áron. Volt aki 30-ért vette.
Jó nyaralást nektek, biztosan nagyon klassz lesz, sajna nekünk már csak egy gyönyörű emlék.
Helló! Mi is 2-án indulunk, de a Hostmarkban leszünk. Ott esetleg internetezési lehetőségről tud valaki, vagy a Dreams-ba "idegeneknek" is be lehet menni?
Kagylógyűjtés: ezen a ynáron Jordániában szigorúan figyelték ki mászkál a parton, és aki még ha nem is gyűjtögetett, csak bóklászott a parton, elzavarták onnan. Ez is Vörös-tenger ... talán előfordulhat.
persze, csak ne csodálkozz ha a határon pár ezres bírságot sóznak a nyakdba a kagylók elvételével egyetemben.
ha mindenki nagy kagylógyűjtő lenne, akkor mi maradna a tengerben? ott az első számú szabály: mindent a szemnek, semmit a kéznek. és ez vonatkozik a partra vetett kagylókra, korallokra is.
Sziasztok!
Mániás kagylógyűjtő vagyok!VAN ERRE LEHETŐSÉGEM SHARMHON????
Ha valakinek van erről infója, írja meg nekem.Nagyon fontos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Árra nem emlékszem sajnos. Váltó kb 20 méterre van a biliárd teremtől. mindíg csak annyit váltottunk, amennyi kellett. Célszerű 5-10-20-50 dollárt/Eurót vinni.
látom másnak is jártak a szobájában, de ez természetesen csak egyszer előforduló kellemetlenség. :)
a széf használata egy naponta használandó mobil és kamera esetén igen problémás, amikor a széf a központi épületben, százméterekre a parttól található. egy 4 csillagos hotelben illene széfet tartani a szobában. mondjuk akkor nem lehetne kipakolni......
a fő problémám pedig akkor sem a nyavajás kamera és telefon, hanem a management undorító viselkedése volt. de ez ne zavarjon senkit, tessék nyugodtan menni, elvégre tényleg nincs elég zsúfolt hotel sharmban.
www.savoy-sharm.com rengeteg képet találsz ott mind a gallery-exterior, mind az interior baromi jó. Botrányosan szép az egész szálloda.
Szerintem Sharmon inkább pihenni érdemes, olyan sok látnivaló nicsen, este bemehtesz Naama Bayba illetve a régi sharm-el-sheikre, a túráktól el vagy tiltva, ilyen melegben embert próbáló egyébként.
Szióka!
Szept.2.-án megyünk a Dreams Beach Hotelbe.Jön valaki ebben az időpontban?Ha igen írjon a kvantusz@freemail.hu címre, aztán majd egyeztetünk.
Ja, és van valakinek tudomása arról, hogy van e internetezési lehetőség a Dreams Beachben???Ezt fontos lenne tudnom!Légyszike írja meg valaki!!!
Az Antidol tablettát csak kint lehet beszerezni?Tényleg nagyon gázos lehet a saláta, zöldség, gyümölcs?
Csaó!Írjatok!
Ha valakinek van képe a Savoy-ról küldene a mail címemre.
Van valakinek ötlete, hogy mit lehet lazább tempóban megnézni Sharm El Sheikh környékén, uganis az orvosom eltiltott a 3000 lépcsőtől, Canyon-ban való mászástól, jeep túrától, búvárkodástól, stb., viszont remélem, hogy van más lehetőség is. A snorizás legalább megengedett.
Sajnos észrevettük, hogy egyszer voltak a szobánkban és szétnéztek találának e valamit. Szerencsére minden értékünk a széfben volt. A bőröndömet feltörték, de külsőleg semmi nyoma nem volt, csak a számzár nem működött.
De természetesen felhívják a figyelmet, hogy semmiféle felelősséget nem vállalnak a szobában hagyott értékekért.
Mindezek ellenére csodálatosan éreztük magunkat és a szállodával is megvoltunk elégedve. Hatalmas területen van a szálloda, talán csak étkezések alkalmával tűnt fel mennyi vendég is van valójában. Félpanziós ellátással voltunk, ami tökéletesen elég volt. Mint már korábbi hozzászólásokban olvasható volt, a Dreams partja sziklás, nem homokos, de gyönyörű.
Ha megadsz egy email címet szívesen elküldök egy-két friss képet a szállodáról.
Ha ezen a forumon visszaolvasol, ugy 2003 december magasságáig, akkor lesz ott egy-két keresetlen szó a hotelről, de ez kizárólag 1 ember véleménye, akinek ellopták a fényképezőgépét a szobából. Ezért kell mondjuk széfet használni mindenképpen. Egyébként a Dreamsről általában csak jókat hallani, egy erős 4*os hotel.