Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.31 0 0 90
VadalmaX

Kirk kapitány mindig talál kiutat, ezt már tudhatnád, még a legkilátástalanabb helyzetekből is :-). Különben hogyan tudná Kalambó mégegyszer elkapni egy kb. 20 évvel későbbi részben (már ez is volt egyszer a TV2-n)?

getom
Na nehogy már az a zöldvérű komputer kapja meg azt a gyönyörű hajót :). Elég rövid epizódok lennének : csillagidő xxx.xxx mindent a szabályzat szerint csináltunk, nem történt semmi különös, csak a legénység meghalt az unalomtól :)))

gabcus
Szerintem, aki akar(t) az felvette veletek a kapcsolatot, aki meg nem az lehet, hogy nem akar.

weirdo Creative Commons License 2000.01.31 0 0 89
Hali!
>hogy az idosebbek, akik ebben az idopontban nezik a tevet, automatikusan elkapcsolnak, ha valami tarajos idegent latnak a kepernyon :). " Ez jó duma, még most is ezen szórakozom. Nekem a családom tagjai fülig érő szájjal csak ennyit kérdeztek "na mi van már megint a nagyfülűeket nézed ?" ha "ilyesmi" ment a TV-ben. Pedig nem voltak bábuim, egyenruhám, stb.>
Nálunk ugyanez:
Már megint ezt az ocsmányságot nézed???
Persze anyám mindig csak Quarkot látja:)))
w
Előzmény: Törölt nick (39)
getom Creative Commons License 2000.01.31 0 0 88
Én enm is halottam, de nem tudok másra gondolni, mint hogy most végre a spock veszi át a kapitányi kotmányrudat, mert ő az aki legjobban megérdemli, nem vitás, jóvalta intelligensebb, mint a kirk volt, és nem befolyásolják az érzelmei sem, ami nagyon helyes, és ráadásul ő is tudja kiabálni, hogy Zulu, 8-as impulzusmeghajtás! Nem?
Előzmény: VadalmaX (87)
VadalmaX Creative Commons License 2000.01.31 0 0 87
srácok, képzeljétek, a Kirk kapitánynak lőttek, tegnap este láttam, ahogy elkapta a Columbo, mi lesz most veletek???
Dob Creative Commons License 2000.01.31 0 0 86
A kiling game nem annyira rossz, de nekem azért a hétvégi DS9 jobban bejött (azt még nem láttam), Gul Dukat szerintem marha nagyott alakított. "Bajor reménysége", Kai-al összejött, "Erős a pahd" micsoda duma, szerintem maraha jó lessz no meg a Bri-k szövetségée a Dominionnal.. állat fodulat.
gabcus Creative Commons License 2000.01.31 0 0 85
Kedves Mindenki!

Mint azt már korábban is írtam gyanús a dolog, hogy többen vagytok itt a hozzászólók között, akik a klub számára ismeretlenek. Véleményem szerint ahhoz, hogy megfelelően fel tudjunk lépni a Trek érdekében minden rajongóra szükségünk van. Ezért indítványozom mindannyiótoknak, hogy ha nem túl terhes számotokra eresszetek meg egy emilt nekem a valódi nevetekkel és elérhetőségetekket (gondolok itt elsősorban a telefonszámra), hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot klub szinten is. Természetesen nem kötelező!

Üdv,

Gabcus

mrzool Creative Commons License 2000.01.31 0 0 84
Hi!

>Sisko általában hallgat a prófétákra,de valami különös okból az igazán fontos dolgokban
>megmakacsolja magát,pedig ez a legtöbbször rosszhoz vezet,pl.amikor mégis ő vezette a >Cardassia elleni támadást. Akkor hát a többszöri nyomatékos figyelmeztetés ellenére miért >veszi el Yatest? Még nem láttam az ezt követő részeket,de feltételezem,nem sok jó fog belőle >kisülni.:)

Jól gondolod, de ne spoilerezzunk.:))

> Seven "Az ellenallas hasztalan" felkialtassal Kim zaszlosra veti magat...

Nem volt semmi, de azt csak álmodták...:)))

Nos, kinek, hogy tetszett a Killing game?

Bye,

mr Zool of KlaustroPhobya

Előzmény: Larel Anorien (80)
gabcus Creative Commons License 2000.01.31 0 0 83
B'Elanna-val teljesen egyetértek. Rulez!!!!!!
Előzmény: LtGlove (75)
gabcus Creative Commons License 2000.01.31 0 0 82
Még nem hallottál engem, így még semmit se hallottál!
Előzmény: Laa-Yosh (74)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.01.29 0 0 81
Nekem mindossze annyi informaciom van, hogy jovore kezdik el a vetitest. Ez nem valami sok...:(
Előzmény: Törölt nick (79)
Larel Anorien Creative Commons License 2000.01.29 0 0 80
Volt szerencsém az ORF jóvoltából már kiskoromban részesülni a Trek-jelenségben.A TOS után a TNG még nagyobb kedvencem lett,sokáig őrizve vezető helyét,bár az első két szezon szerintem jóval gyengébb a többinél.A DS9 sokakhoz hasonlóan nekem sem tetszett először,de mára abszolút kedvencemmé vált. A Voyagerből inkább néhány részt tartok jónak,mint az egész sorozatot,pl.a ma estit:).

Sisko általában hallgat a prófétákra,de valami különös okból az igazán fontos dolgokban megmakacsolja magát,pedig ez a legtöbbször rosszhoz vezet,pl.amikor mégis ő vezette a Cardassia elleni támadást. Akkor hát a többszöri nyomatékos figyelmeztetés ellenére miért veszi el Yatest? Még nem láttam az ezt követő részeket,de feltételezem,nem sok jó fog belőle kisülni.:)
Persze ebben rejlik a sorozat egyik fő vonzereje a számomra:a karakterek nem csaknem emberfeletti hősök,hanem gyarló,hibákat is elkövető,érző lények.Ezt pedig minden tiszteletem ellenére a TNG szereplőiről az esetek túlnyomó töbségében nem nagyon mondható el:))). Érdekelne,mi a véleményetek erről?

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.29 0 0 79
elion

Arról szeretnék érdeklődni, hogy mit tudsz az új sorozatról, amit terveznek. Amit eddig hallottam, hogy Riker lesz a fő karakter, és az Akadémián játszódik. Forrás : Sky News teletext 192. oldal. Hétről hétre egysoros hírekkel van tele, eddig minden úgy volt, ahogy írták. Esetleg mi lesz a címe, kiket vesznek át a korábbi sorozatokból, mikor indul ilyesmi.

kz

Nagyoreg Creative Commons License 2000.01.29 0 0 78
Kombinalva meg jobb... :) He, figyelem, megtalaltam az abszolut tokeletes alapot a kovetkezo sorozathoz.... :)

Egyebkent felreertes ne essek, nem CSAK a nok miatt nezem az ST-t (ha jol emlekszem ugy irtam, hogy reszben), de neha kifejezetten jol esik a sok technoblabla (jellemzo Voyageres vonas, de a DS9-ban is akad eleg) mellett valami tenyleg igazan emberit is latni.

Előzmény: pasa_ (77)
pasa_ Creative Commons License 2000.01.29 0 0 77
Na ja, kinek a trekk, kinek a bejvaccs.
Előzmény: Nagyoreg (73)
LtGlove Creative Commons License 2000.01.29 0 0 76
Emberek most töltöttem le Trek-es skineket és hangokat az Unreal Tournamenthez. Ha valakit érdekel : http://free.supergamez.hu/unreal
LtGlove Creative Commons License 2000.01.29 0 0 75
Nagyöreg : Sok olyan embert ismerek akik a brazil samponoperákat nézik csak és kizárolag a bombanők miatt, remélem a Trek nem jut erre a sorsra. ÷)

Igaz nekem is van egy pár ilyen kedvencem.

Jadzia esküvői ruhában vagy Ezri bőrszerkóban.
Volt egy rész ahol Leeta mélyen dekoltált, domborulatkiemelő öletözetben volt látható. Az ilyen jelenetek tényleg elvonják figyelmet történettől.
Lehet, hogy sokan megorrolnak rám, de nekem nem igazán tetszik Seven of Nine, sem mint karakter, sem mint nő. Valahogy nem az én stílusom. B'Elanna példának okáért sokkal jobban tetszik.

Laa-Yosh Creative Commons License 2000.01.29 0 0 74
Nem akarok gonosz lenni...
De tény hogy a Star Trek megítélésében komoly szerepet játszanak a rajongók is, akiknek (senkit nem akarok megsérteni de ez így van) a TV szereplési láttán az átlagember kénytelen röhögőgörcsöt kapni...

Pl. én is egyszer hallottam valakit klingon balladát énekelni. Namost, baromira szoktam bírni amikor a klingonok öblös hangon rákezdenek a filmekben, és isznak mellé mint állat, de a magyar próbálkozó tejesítménye sajna harmatosnak se volt nevezhető... és nem is tudtam sírjak-e vagy nevessek. Szerintem kellene ebben is húzni egy értelmes határt.
(meg olvastam egy szöveget amcsi levlistáról, egy nőtől: "szeretek Star Trek fan gyűlésekre járni - imádom a harmincas szűz pasikat".... szal értitek.)

Nagyoreg Creative Commons License 2000.01.28 0 0 73
Uraim (es holgyeim - remelem akad kozottunk egy par)!

En most olyan bejelentest teszek, amellyel mindenkit meg fogok lepni...

En a gyonyorubbnel gyonyorubb nok miatt nezem a Treket (lealabbis reszben :) ).

Szerintem ezzel nem vagyok egyedul...

Ezzel legalabb tiszta vizet ontottem a poharba...

A temaval kapcsolatban ket abszolut kedvenc jelenet:
Bashir az orosz kemno helyett Kirat talalja a foteljan vegignyulva...
Seven "Az ellenallas hasztalan" felkialtassal Kim zaszlosra veti magat...

Nagyoreg Creative Commons License 2000.01.28 0 0 72
Helyesbiteni szeretnek: Michelle Forbes alias Ro az allomas elso tisztje lett volna (sot meg arra is gondoltak hogy o lehetne a parancsnok es Sisko az elso tiszt, de az tul nagy ugras lett volna a zaszlosi rangbol), de a szineszno nem vallalta el, igy maradt nekunk Nana Visitor es Mayor Kira (amit egyebkent en egyaltalan nem banok....:)).

Az elobbi info teljesen hivatalos, Michael Piller nyilatkozta a 99 szeptemberi SFX-ben.

Előzmény: LtGlove (70)
pasa_ Creative Commons License 2000.01.28 0 0 71
Jelentem, en Zsurmit felismertem! :-)

Pasa

Előzmény: gabcus (68)
LtGlove Creative Commons License 2000.01.28 0 0 70
Amúgy eredetileg Ro Laren szerepelt volna mint a DS9 biztonsági tisztje, de Michelle Forbes nem vállalta a szerepet, így kitaláltak egy erre épülő, hasonló, ám új karaktert : ő lett Kira Nerys
LtGlove Creative Commons License 2000.01.28 0 0 69
Igen az LeVar Burton. És még szerepelt ifjusági filmekben még nagyon fiatal korában és annyira röhelyes ahogy kinéz.
Előzmény: weirdo (67)
gabcus Creative Commons License 2000.01.28 0 0 68
Üdv Mindenkinek!

Én is szeretnék csatlakozni a topic egyre népesebb táborához. Jó látni, hogy ennyien vagyunk! Mindazon által kicsit szkeptikus vagyok, mert szerintem nagyjából akik hozzászólnak a témához a való életben réges-rég ismerik egymást, csak a net adta anonimitásból kifolyólag nem ismerjük meg egymást. Minden esetre Én nem fogom megtörni a hagyományt, tehát aki tudja, hogy ki vagyok hát legyen. Aki nem, az megismerhet vasárnap a Wendy's-ben, ugyanis lehet, hogy néhány topic látogatónak újdonságot mondok, de vasárnap délutánonként az említett műintézmény galériáján gyűlik össze a magyar trekkerek egy elég jelentős tábora. Átgondolva az előbbieket saját magamat kérdőjelezem meg, de most már mindegy. Szóval szeretettel várunk mindenkit! Addig is ölelek mindekit!

Előre Klingonok!!!!!!

weirdo Creative Commons License 2000.01.28 0 0 67
>Kira karakterét a TNG-ben felbukkano Enisgn Ro-ról mintázták, annak a karakterének teljes adaptálása

Ez enyhe túlzásnak tűnik számomra.

Egy kérdés: szerintetek nem Levar Burton szerepel Cameo 1986-os "Word up" (vagy World?) klipjében, mint a két rendőr táncos társa????
w

Előzmény: Dob (65)
LtGlove Creative Commons License 2000.01.28 0 0 66
Ami a Vortákat illeti, nemcsak a klónozás mesterei, hanem ők maguk is klónok. Itt van példának Veyoun, aki ha nem tévedek, éppen a hetedik példánynál tart. Ha jól emlékszem, amikor előszőr tűnt fel a DS9-ban éppen Veyoun 4 volt, majd miután meghalt azonnal pótolták Veyoun 5-tel, akit viszont megöltek és jött Veyoun 6. Ő viszont "hibásra" sikerült és késöbb kényszerítő körülmények hatására ( Veyoun 7 ) öngyilkos lett.
Dob Creative Commons License 2000.01.28 0 0 65
Kira karakterét a TNG-ben felbukkano Enisgn Ro-ról mintázták, annak a karakterének teljes adaptálása.
Előzmény: mrzool (64)
mrzool Creative Commons License 2000.01.28 0 0 64
Hi!

> DS9:
> Hm... hat a legrosszabb itt egyertelmuen Odo, es Quark rokona.

Bocs, de mint irtad, kevést részt láttál a DS9-ból, szóval erről nem lehet tiszta képed. Odo hatalmas jellemfejlődésen megy keresztül a 7 év alatt, és ez kiemeli az átlagból. Nem mondom, hogy a kedvencem, mert nem az, de azért a legrosszabb szereplőnek sem tartanám... Quark rokona? Romra gondolsz? A srác elég 'gagyi' első ránézésre (sőt másodikra is...:)))), de egyszer egy hatalmasatt alakitott. Arra a részre gondolok, mikor Keiko-t megszállta egy Pah szellem és arra kényszeritette a férjét, hogy módositsa az állomás rendszereit, és igy meg tudta volna ölni a prófétákat. Miles nem jött rá, hogy igazából mit csinál, de Rom, mikor már Odo bezárta a fogdába, szerényen megkérdezte: 'Főnök, miért akarjuk megölni a wormhole-lényeket?'

Egyébként a DS9 szereplők közül Sisko és Kira jön be nekem, nagyon jól kidolgozott karakterük van, és Kira mint nő sem utolsó...:)))

A DS9-ról még: azért mikor a Dominion elfoglalta az állomást, abban a 6 részben azért igenis történt valami. Összefüggő 6 epizód volt, és sokat lenditett a storyn.

>Tenyleg, most a SAT1-en hanyadik evjaratban jar a VOY? TUdja valaki, hogy leadjak-e az
>ujabb reszeket? A legutobbi egesz estes VOY epizod amit leadtak szerintem igen jo volt...:))

A holnapi rész a 4. évadból lesz, és amint vége a Final Chapternek a DS9-ból, kezdik a Voy 5. szezont. A Dark Frontier-ral az volt a legfőbb bajom, hogy totál akciófilmre vették a figurát, és a Trek történelem megint kapott egy nagy pofont a USS Raven-nel. (20 évvel a Q Who előtt már megvolt az első találkozás a Borg és az emberek közt? Érdekes.) Mindenestre special effectekben nem volt hiány, és tényleg király volt, ha ezt a 'pár' hibát elnézzük.:)

A Voyagerről: mint irtam, nekem az a best. Tény, hogy megosztja a trekkereket. Én is sajnálom, hogy a story eltolódik az akció kategória felé, bár ezért ez még változhat. Ha már szóba került Tuvok. Szerintem inkább ő a tipikus vulkáni, mint ezek a DS9-beli nyálasképű, inkább-romulán (jó, tudom, hogy egy faj volt) kinézetű 'vulkániak'.

Egyébként én sohasem úgy nézek Voyagert, hogy 'na úgyse lesz semmi, mert csak a 7. szezonban jutnak haza'. Nem is lehet igy nézni, mert elvész az élvezet.:)

Bye,

mr Zool of KlaustroPhobya

Előzmény: Zer (61)
chris7 Creative Commons License 2000.01.28 0 0 63
Azt hiszem még volt egy kérdésed amire nem kaptál választ. Ha jól emlékszem (márpedig jól emlékszem), a Voyager sorozatban azt a bizonyon karaktert, akinek nem tudtad a nevét (talan az a maquis, aki kardassziai volt, aztan atoperaltak, meg minden... ki tudja a nevet?) úgy hívták, hogy Seska. Persze biztos nem így írják a nevét, de az IMDB-t nem érem el napközben és nem láttam leírva sehol a nevét.
Jó poén volt, amikor Chakotey-nak mesélte, hogy tőle fog gyereket szülni, az meg semmit sem tudott a dologról.
Dob Creative Commons License 2000.01.27 0 0 62
Moist válaszolok, a teljesség igénye nélkül, a többiek ugyis fognak még írnbi:
Dominion: egy kényszerkapcsolatokon alapuló szövetség, aminek a vezetői az Alakváltók, akik a Vortákast maguk mellé állítva hatalmas erőre tettek szert odaát. A vorták (géntechnikusok ezerel), szóval ők kitenyésztették a Jem'hadarokat, a dominion katonáit. Szerintem nem agresszívebbek, mint a Klingonok, vagy a Romlánok, csak nekik a hatalmuk is megvan rá, hogy a fenyegetéseiket beváltsák.

odo egyike volt annak a néhány száz alakváltónak akiket réges-régen szétküldtek, hogy szerezzenek infókat a környező űrről, odo meg átkerült az alfa kvadránsba, ott bajora került, ahol "felnevelték", atztán biztonsági man lett belőle, mert barátságos volt, és naív..

A Klingon-Federációs khitomériegyezmény nem lett semmi, igazsoxor a szakadás szélén téncolt, de háború nem tört ki azóta. Persze nézeteltérések meg ilyesmi, de az uj ellenség összefogta őket (még a romulánokkal is)

A DS9 visszafoglalása elötti időkben egy Űrállomáson dekkoltak, és malmoztk, és terveztek, közben végrehalytottak pár támadást (Tetra Cel White telep szétlövése stb..), de ugy semmi érdekes..

A buzis fickó Weyoun(az egyik legjobb figura), ő Vorta.. génjeiben hordozza az alakváltók iránti hűséget is.

Zer Creative Commons License 2000.01.27 0 0 61
Sziasztok:)

Vegre egy forum a Star Trekrol:))

En mar egeszen kicsi korom ota nezem a Star Treket, miota elkezdtek nyomatni a Sat1-en vagy az ORF-en a TOS-t:))

Nem vagyok hard-core rajongo, mindent nemetul lattam, de a TOS es a TNG reszeket szerintem mind1szalig. Egy-ket kivetel lehet csak...:)) (Sajnos nem tudom a reszek cimeit, de arrol, hogy mi tortenik benne mindig felismerem)
Meg a voyager-t is;)) Nekem most ez a kedvencem, valahol a TNG-vel egyszinten van. A DS9-rol lemaradtam, mert eleinte nem tetszett, aztan sosem neztem meg, mostmar sajnalom, mert lattam par jo reszt, de mar nem nagyon tudom a story-t... Valaki esetleg irhatna rola egy tetemesebb osszefoglalot:))))

Kedvencek temahoz, szerintem a legjobb sorozat a TNG es a VOY. Talan a TNG jobb:))
Kedvenc karaktereim:
TNG:
Q, Picard, Worf, Data

VOY:
Paris, 7of9, Janeway, Doctor

DS9:
Quark, Garak, Dax

TOS:
Szerintem ebben a sorozatban a legjobb a legenyseg, itt minden karakter igencsak jol el van talalva. Meg a kormanyosok is, akik a tobbi sorozatban valahogy elsikkadnak.

A legrosszabb karakterek:
TNG:
Troi es Wesley (o egyertelmuen a legrosszabb karakter az egesz trek univerzumban:))
VOY:
Hm... annyira egyik sem rossz, hogy a legrosszabb cimet kierdemelje... talan az a maquis, aki kardassziai volt, aztan atoperaltak, meg minden... ki tudja a nevet?
TOS:
Itt minden karakter tokeletes:))
DS9:
Hm... hat a legrosszabb itt egyertelmuen Odo, es Quark rokona. (Wesley es Odo versengenek az elso helyert a legrosszabb kategoriajaban:P)

A mozifilmek szerintem mind igen jok voltak, talan a legutolsot kiveve, az nem tetszett tulzottan. A TNG sorozatban talan egy felso kozepkategorias dupla resznek felel meg. De a Q-s epizodok szerintem jobbak...:))

Nah, es most par kerdes, a Dominion az pontosan mi? Rajottem mar, hogy tobb fajbol all (sajna csak 2-3 DS9-et lattam, meg a Voyagerben is volt par utalas, ezeket osszerakva ennyi jott ki:)), agresszivek, es meg akarjak szerezni az alpha quadranst. A kardassziaiakkal szovetseget kotottek, meg minden. Az alakvaltok a vezetoik? Odo hogy kerult a DS9-ra? Mi van a kardassziaiakkal? Miert tort ki haboru a klingonok es a foderacio kozott? Egyszer a Dominion (magyarul dominium?:)) elfoglalta DS9-t, de aztan visszavettek, vagy ilyesmi... mi tortent kozben? Hogy hivjak azt a nagyon gonosz emberket, akinek hosszu fulei vannak, lila ruhaban van, es ugy nez ki, mint egy buzi, tovabba o a foparancsnoka a ds9 elfoglalasat celzo offenzivanak. :)
Jaj... csomo kerdesem van, igy is sokat monologizaltam, bocsassatok meg nekem, keso van, meg minden, csak azt sajnalom, hogy szombaton a SAT1-en azt a reszt adjak le, amit mar lattam (VOY-rol van szo:)).
SUX
Tenyleg, most a SAT1-en hanyadik evjaratban jar a VOY? TUdja valaki, hogy leadjak-e az ujabb reszeket? A legutobbi egesz estes VOY epizod amit leadtak szerintem igen jo volt...:))

Nade mostmar telleg megyek:)
BYEZ

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!