Elvileg,ha minden okes a szintjelzovel akkor olyankor ra kene onteni 1 picit:3-4 dl megteszi szerintem en legalabbis ilyenkor igy szoktam..... Az olaj minosegere nem jelez be a bc...... Az atlagfogyasztasod pedig nagyon joooo...... ;-)
Egyaltalan nem untatsz senkit-minel tobben vagyunk annal jobb-foleg,ha 1 jo kis csapat kovacsolodik ossze..... ;-)
Alkatresz ugyben tudok segiteni-van 1 bontos cimboram o el is postazza,ha kell valami v. a vateran is van font mindig amiket emlitettel..... Nos igen,valoszinu a leirtakbol,hogy torve volt a tied,de ha amugy rendben van es jol meg is van csinalva kit erdekel......-nekem is az volt az eleje-es szarul csinaltak meg.... A tied az alapvaltozat es az igenytelenebb,de megbizhatobb 8v. A km. oraallas 1000%,hogy nem valos,de elvileg tech2-vel lehet kiderulne a turpiszsag....A futomurol a magyar uthalozat miatt nincs ertelme beszelni..... Az olajszivargast megoldod 1 olaj-es szurok,vezerles es vizpumpa cserevel egybekotve-en legalabb is ezt ajanlom es remelhetoleg huseges tarsad lesz a jovoben....
2002-es 1.6 16V Elegance Vectrám van. 84e Km-nél járok, ebből 10-et én hajtottam bele. 8eKm-rel ezelőtt volt olajcserés. Most kiírta a BC, hogy Check Oil Level. Megnéztem az olajszintet, de még mindig 3/4-nél van a nívó. Tehát nem hiányzik szinte semmi. A BC az olaj minőségére is figyelmeztet vajon? Egyébként baromira meg vagyok elégedve a kocsival. 7végén csináltam egy 200Km-es túrát a Balcsira és 4személlyel 5.7-et fogyasztott átlagban.
Akkor írok egy rövidebb bemutatkozót. Szóval kicsit érdekesen alakult ez a vásásrlás számomra. Elég nagy fanatikus tudok lenni, érzem a vectra is ez lesz :), így kicsit szarul érzem most magam. Astra volt a kiszemelt áldozat, Pestre feljárni, és itt kinnhagyni az utcán úgy gondoltam tökéletesen megteszi. Már 2 hónapja kerestem megfelelő állapotút, azóta követtem a piacot, olvastam a fórumokat, tapasztalatokat, de nem igazán találtam olyat, ami megfelelt volna az elképzelésnek. Aztán Kecskeméten volt egy kereskedés, ahol rábukkantam egyre, de abban is furcsaságok voltak, és ott állt a vectra is mellette. És végül az astra árából nem akartak engedni, így 20ezer különbséggel a vectrára esett a döntés 610 ezerért. Persze kipróbáláskor is ég és föld a két autó. 96os évjárot, a motorja 1.6os 8 szelepes. Rejtély számomra, hogy gondolta az opel ezt a konstrukciót, de ez van. Végülis a célnak tökéletesen megfelel, kicist erősebb kocsihoz voltam eddig szokva, de nem lesz vele baj. Remélem a fogyasztásban majd ez tükröződni fog, bár ahogy olvasgattam, a 16 szelepes is ugyanígy iszik... ABS, vezetőoldali légzsák, szervókormány, 2 elektromos ablak van benne. Ja és hátul könyöklő. Nem tudom a felszereltség kategóriákat sem, hogy ez melyikbe illik, mindenféle infót elfogadok. Nyugodtan mondjátok el a furcsaságokat, hiányokat, töbleteket, mostmár úgysem változtat a tényen, szeretni fogom bármi áron is. És mivel használt autó, gondolom ezen is vannak jócskán furcsaságok, kezdve a 130 ezres km-nek, ez a kopásokból itélve egy 100assal lehet kevesebb remélhetőleg. Kívülről elég jól helyre lett pofozva, rozsda nincs rajta, remélem nem is lesz pár évig, karcok sincsenek még igazán, gondolom frissen volt fényezve. Első hátsó szélvédő cserés volt, hátulja is tuti törve volt, de szépnek tűnik a javítás. Lökhárítók picit lazák, remélem lehet őket szorítani. Belül a szellőzők töröttek, errül jut eszembe, ha valakinek vannak bontásból cuccai, akkor érdekelnének a szellőzők, és esetleg egy fordulatszámos km óra. Habár először a motorját és a futóművet akarom rendbetenni. Hátulról rossz úton valami kotyogó hang hallható, amikor kátyúba megy a kerék. A motorból pedig folyik az olaj, első ránézésre olajteknő tömítes, vagy főtengely szimering. Remélhetőleg az első lesz a probléma, de majd kiderül.
Szóval ismerkedek vele, eddig nagyon bejött, családban van egy 96os mondeo is, érdekes vele összehasonlítani, de majd beszámolok...
Köszönöm az érdeklődést, remélem nem untattam vele senkit, úgy látom jó társaság van itt...
Majd meglatom mi lesz.....ez fugg attol is megkapom-e a "helyet" azon orszagok kozul ahova jarnom kene,mert akkor mindenkepp "mozdony lesz"..... Ha nem akkor lehet 1 fiatalabb B2,a 2.2-es mocival-manual valtoval(oh,az a jo kis automata)...tegnap bevasarlasbol hazafele kicsit meguztem a C-s vekit es a rohadekja 225-230 nal olyan 4600-t forgott-szamomra hihetetlen(majd a kepet megprobalom folrakni)es 7.6-os atlagfogyim van.....ehez kepest ugymond a v6 elavultnak szamit... Bar belulrol a B-veki formavilaga jobban bejon es ezt komolyan mondom...
pff, sopronban a legolcsóbb kúton is, ahol 'moslékot' adnak benzin néven 308 forint körül van... ha mondjuk evo neot vagy v-powert vagy akármelyik másik csodaszert akarnék tankolni akkor lenne úgy 330 körül literje. autógáz pedig 164 Ft/liter (DE majdnem mindenhol olcsóbb országszerte..). egyértelmű hogy csak azzal megyek. te is inkább gázosíts valami benzineset ne pártolj át olajkályhába :)
pff, sopronban a legolcsóbb kúton is, ahol 'moslékot' adnak benzin néven 308 forint körül van... ha mondjuk evo neot vagy v-powert vagy akármelyik másik csodaszert akarnék tankolni akkor lenne úgy 330 körül literje. autógáz pedig 164 Ft/liter (DE majdnem mindenhol olcsóbb országszerte..). egyértelmű hogy csak azzal megyek. te is inkább gázosíts valami benzineset ne pártolj át olajkályhába :)
Par szot azert mondhatnal nekunk pl. milyen mocival,evjarat stb....es kesobb kepnek is orulnenk.... ;-) Az evjarat annyiban segit,ha B2 -s a vekid az ugye mar 4 legzsakos ott a hibalehetoseg is tobb.....En a helyedben megneznem ujra a csatikat es 1 kis kontakt sprayvel befujnam.....Ha utana sem alszik el akkor johet a hibakodolvasas.... Ha pesti v. kornyeki vagy en a helyedben folvennem a kapcsolatot a "mumtaz" kartassal,mert o kitudja olvasni elvileg.......
Link helyett en ajanlanam neked az ugymond "csinald magad" konyveket pl. Haynes manual-vateran altalaban szokott font lenni es nagyon hasznos szajbaragos-kepekkel ilusztralt konyvecske....
nyugi, a másik két hibajelző lámpa esetén más a szitu, azok tényleg csak akkor világitanak ha hiba van (check engine és abs) de reméljük nem találkozol velük:) lehet a légzsákodnál bőven elég lesz töröltetni a hibakódot és megszűnik az idegesitően világitó lámpa
Köszönöm szépen a segítséget. Tehát ha valami hibát észlel, akkor jelzi, és ha a hiba már nem is áll fenn, továbbra is égve marad az izzó... Érdekes megoldás, remélem nem sűrűn tapasztalok ilyet. Így mostmár értem, hogy miért van a sofőr ülés alatt már direktbe forrasztva...
Még egy kérdésem lenne. Valamilyen kezelési, illetve javítási kézikönyvet le lehet valahonnan tölteni? Már egy órája keresem, de sajnos sehol nem találok élő linket...
a légzsák visszajelzője magától nem fogja abbahagyni a világítást úgytudom. mindenképp ki kellene olvastatni a hibát, még akkor is ha már nem aktuális, és utána töröltetni. általában a silány minőségű csatlakozók az ülés alatt okozzák ezt a hibát, de lehet nálad pont a biztositék babrálásánál volt valami. amúgy például az ülés alatti csatlakozókhoz csak akkor szabad hozzányúlni miután jó 20 perccel előtte lehúztad az akkusarut. ha ott az ülés alatt lesz a gond érdemes a csatlakozónak búcsút mondani és direktbe összeforrasztani a szálakat (de ekkor is lehúzni előtte az akkusarut időben!)
A hétvégén én is vectra tulajdonos lettem. Bár megsem fordult a fejemben a tipus, mégis így sikerült, így még nem volt időm minden fórumot átbogarászni. Sajnos nem a legjobb állapotú a gép, és hát az indulás is érdekesen indult, mert a próbaúton még semmi hibája nem volt. Aztán ahogy kigurultunk a kereskedésből elment a km óra. Ezt később otthon orvosoltuk, úgy, hogy kivettük, lehúztuk a csatlakozót, azóta működik. Tapasztalt már valaki ilyet? Sajnos nem ismerem a tipust, így elfogadok minden tanácsot, amit mondatok, bár igyekszem végigolvasni a fórumot.
A másik dolog, hogy mikor elment a km óra, és mozgattuk a biztosítékokat, akkor kigyulladt a légzsák visszajelzője. Előtte rendesen elaludt pár másodperc után, most azonban gyújtás után elalszik, majd újra felvillan, és folyamatosan ég. Megmozgattam a csatlakozókat az ülés alatt ,de semmi változás. Tudni lehet ennyiből, hogy mi a baja. Mondeonál tudom, hogy megvan ,hogy villog, ha az övfeszítő, világít ha a légzsák, stb... Vectránál is létezik ilyen? Vagy hogyan lehetne a problémát megszüntetni?
Üdv! Nekem is nagyon tetszik ez a hátsó szárny, bár nemtudom nekem lenne-e bátorságom megfúrni a csomagtartót ezért. most amúgysem túl dizájnos a kocsika, mélyebben van a feneke, tele a benzintank és bezony Newton féle gravitáció.... de bizom benne hogy kb nyár végéig ki sem kell nyitnom a tanksapkát :D
amúgy úgy tűnik nincs gond az autóval, nem igazán változott az olaj szintje, bár nem is mentem hosszabb utakat mostanában, és nem is látok mögötte kék füstöt már. meleget továbbra sem szereti, benzinen ezért rángat picit az alapjárat, de ilyen benzinárak mellett erőteljesen kerülöm a benzin használatát :)
Ha nem oldodik meg augusztusig,mikor otthol leszek akkor megprobalok segiteni..... Csak megoldjuk valahogy......Meg,ha barmi hibasnak merulne fel az enyemrol atrakjuk probakent..... ;-)
Most hoztam el a kocsit a szerelőtől ismét:( Minden fasza minden jó csak az alapjárat nem:( Miután bemelegszik a motor, ha kiveszem D állásból N-be akkor 1500:( Továbbra sincs hibakód semmi, rátették számítógépre , semmi, nah ilyenkor mi van? Ha leveszem a lábam a gázról D állásban olyan mintha a tempomatot kapcsoltam volna be tartja a sebességet..... Egyszerűen nem tudják hol a hiba.....:(:(:(