Keresés

Részletes keresés

jon lord Creative Commons License 2004.11.29 0 0 1186

Hát Laurens barátom ne csodálkozz, hogy szar volt a hangosítás, mert egy 75-80 éves bácsika hangosította az egészet!!!

Már állítólag nagyon régóta ott van a műv.házba mint hangosító.

Nem akarok hazudni de nekem azt mondták, hog már k.b. a 70-es évek óta.

Úgy, hogy ezért volt olyan szar az egész!!!

Pityinek a 760-as ában a mélyet úgy hangosították, hogy a Leslie hátlapján van ugye egy kis nyílás az alsó meghajtó motor fölött.

Na bizonyára az nem azért van, hogy ott kell hangosítani, mert ott nem érvényesül az alsó dob forgása. Ezért is hallottunk álló mély hangokat.

A fölső tölcsérhez is volt mikrofon téve de azonn szinte nagyon kevés volt a hangerő.

Ezért amikor engem pl. hangosítanak én egy órahosszáig szinte csak veszekedem a hangosítóval.

Egyszerűen nem értenek a Leslie kihangosításához.

Sőt olyan is volt már, hogy faszán belőttem a keverőn az erőködőt és a buzi technikus koncert közben elcsavargatta.

Még szerencse, hogy ott volt a barátnőm és jól leugatta a faszit, hogy állítsa vissza.

Na szóval ilyen szemetek a hangmérnökök. "már ha annak lehet nevezni némelyiket"

HAMMONDOS DÉLELŐTÖT!!!! 

Előzmény: LaurensHammond (1182)
jon lord Creative Commons License 2004.11.29 0 0 1185

Hát sajnos azt a szép babyt nem fogom vinni koncertre. "azok a szép kecses lábak"

Be van állítva a tévé mellé a sarokba.Már csak a széket várom hozzá!

Szeretnék venni egy L100-ast (ami remélem fog sikerülni) azt fogom vinni koncertekre. Mint Emerson bácsi. Lökdösni szétba¤¤ni stb...

Nem tudom, hogy hová valósi vagy de mi egyenlőre az új kecskeméti bandámmal csak Bács-Kiskun Megyében fogunk egyenlőre játszani.

Előzmény: Zoldalma (1180)
jon lord Creative Commons License 2004.11.29 0 0 1184
Köszönöm Mindenkinek a Gratulációt!!!
tehtube Creative Commons License 2004.11.28 0 0 1183
Lenci! Szóval nem ájultál el a Suzukik hangjától? Pedig az "igazi" Hammond. (állítják egyesek :-) Azt hittem hogy az XK3 meghozza az áttörést hordozható fronton :-( Én úgylátszik már megmaradok a VK-k hangjánál, pedig az sem tökéletes. Ha a B4 szoftverét ültetnék be valamilyen ötoktávosba, akkor talán válthatnék. Várok tovább. ......... Tényleg szörnyű, hogy a legtöbb helyen a magyar technikusok általában a billentyűsöket, különösen ha az orgona, szégyenlik és lehalkítják a sejthetőség szintjére. Ha mondjuk idegen személy kever, megérdemel egy csapást a kezére, de ha a csapatból valaki, akkor a fejére is! Mondjuk én ezt - és a zenekari társaim - nem engedik. Úgy látszik másnak ez nem olyan lényeges kérdés. Alig hallani valahol rendes orgonahangot kis hazánkban és még azt is lekeverik! Cserhátival a P.-sek korábbiaiban is ez volt. Lehet hogy a hibát másutt kell keresni?
Előzmény: LaurensHammond (1182)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.11.28 0 0 1182
Tegnap megvolt Kecskemeten a "rock buli"!:-) Egy oras kesessel mar el is kezdte egy helybeli metalos banda.....egykor meg jok voltak, de mara mar divatos "daralos reszelos"metal-t nyomtak......csepeles egy huzamban.... Aztan jott az Idogep.....jujjjjjjj, az fajt, pedig nagyon kivancsi voltam a Hammond-jara a sracnak!Egy Hamond XK2-esen nyomta....., "nyomta" csak ugy szinezett vele, es a sajat "muleslie-ével"+ a szinti hegyekkel meg folotte.....inkabb hasonlitott egy kavedaralohoz hasonlitott es abbol is a rosszabb "muanyag" verziohoz, mint egy hanggeneratoros eredeti Hammond-hoz.....az enekes pocsek, a gitar jellegtelen...a bassus-os srac volt az egyetlen korrekt tag a bandaban! Aztan jott a "doktor"akarommondani a P Box.....! Cserhati Pityu is mar csak honaljalacsaphato klon-t hasznal,Hammond XK3-ast, de becsuleteve valjek, hogy azert egy nagy dog 760-as Leslie-t behoztak a cájg moge! Az azert megdobta a hangzas vastagsagat, es vibralasat, osszessegeben altalaban ugyanazt a hangzsint, drawbar allitas hasznalta.....pedig az Xk3-on oldalt meg ott vannak a fekete "preset"billntyuk is...es neha bazsevalt ott is...csak hat sajna nem hallottuk:-( Jobb hangzas, Hammond-osabb roffenes, csak a Magyar hangtechnikusokat fojtanam mar meg megint..... Miert tapasztalom azt, hogy ebben az orszagban olyan mostohan kezelik ezt a legendas hangszer kihangositasat....!??? Egyszeruen "guvadt" a fulunk, hogy eszrevegyuk hogy ott van e a Cserhati Pityi....a szolokat alig hallottuk....akkor neztunk egymasra Hammond-os kollegaimmal, akik mellettem ultek, amikor a szam vegen, az orgona tovabb hallatszodott......."no itt mar valami volt".....a gitar mindenekelott, ami a magyar technikus-ok netobabb-ja.....azt dogivel, meg a fulem mindig zug....es a dob bassus, a labgep....csattogjon daraljon.....:-(azert megemlitem, hogy egykor regen volt am olyan csapat akiknek aranyosan szoltak a hangszerei, es a Hammond is fantasztikusan volt belove.......ma mar ez sajna nem tapasztalhato, pedig lehetne....ez a Syrius volt, es ott is volt egy idoszak amikor gitar volt..:-)
Előzmény: tehtube (1181)
tehtube Creative Commons License 2004.11.26 0 0 1181
AZ A100-ra 200W van ráírva. Mértük folyamatosan, 183W volt némán és 185W volt csutkahangerőn. A P100 is csöves, a csöves lezlik is kb. ugyanannyit esznek. A147-em, 351-emere 200W van feltüntetve. Egyébként rá van írva a dögcédulájukra. Spineteknél 150W-al elég számolni. Ezek nem adapteres dolgok, elég masszívak, sokat kibírnak.
Előzmény: Zoldalma (1180)
Zoldalma Creative Commons License 2004.11.26 0 0 1180

Gratula :-) Koncerten mikor, hol lehet majd hallani?

Más... Mekkora lehet egy orgona áramfelvétele? (P-100) És egy lezlié? Bizonytalan a feszültség a próbateremben, kellene valami védő cucc, mert 1-2 gyengébb adapter már elszállt, csak méretezni kellene.

Előzmény: jon lord (1178)
tehtube Creative Commons License 2004.11.26 0 0 1179
Jon (N) Lord! Gratulálok!!! Erre büszke lehetsz. A konkurenciának le fog esni az álla.
Előzmény: jon lord (1178)
jon lord Creative Commons License 2004.11.26 0 0 1178

Na szép jó napot uraim!

Akkor végül is kinek van most /-pillanat a legfaszább hangú orgonája az országban?

Szegény Laurens most már ő is csak álmodozó lett mint én valaha.

DE REMÉLEM NEM SOKÁIG!!!

tehtube Creative Commons License 2004.11.26 0 0 1177
Csak neeeem??? Úúúúj gazdi? Aki nyúlkál, az kap a kezére :-)
Előzmény: LaurensHammond (1176)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.11.25 0 0 1176
Jon Lord ur... latom nehezen megy a Hammond kikapcsolas....:-)) Szerintem azzal is alszol, es generatorolaj illatos leszel, ha beledugod......a "kezed"hatul:-)))Remelem maximalis az elvezet....elvegre ez egy luxus ku...va! Mielott engem elhagyott, meg utoljara gyorsan megb...-ott...:-)))Nem vicc, tisztelt Hammond rajongok...nem titok, Jon Lord baratom Hammond orgonaval lett ma gazdagabb...., es az enyem vandorolt jozza ugy, hogy utoljara amikor hozzanyultam hatulrol a generator ala....megrazott az aram....Ez jelzes volt a hangszertol, hogy megsertodott, hogy eladtam:-))Lelkuk van ezeknek a hangszereknek!!!! Viva la Hammond!!!!!!
Előzmény: tehtube (1173)
tehtube Creative Commons License 2004.11.24 0 0 1175
Valahogy úgy vagyok ezzel a spinetekkel mint a dobos a kis dobszerkóval. Emó is sokkal változatosabban, ízesebben játszik a kicsivel mint a C3-mal. Meg a Kravetz. A többiekre ez sajna nem igaz. Ámbár lehet hogy ez inkább a korral függ össze. Fiatal, ambíciózus és ruppótlan a csóka, áradnak az ötletek, aztán mexedi magát, már szerződéseknek kell határidőre eleget tenni és jönnek a sablonok. Szerény véleményem szerint ez a Nice - ELP közti különbség............... Dobosoknál is ilyet vélek felfedezni. Nem mindig, de gyakran minnél nagyobb a szerkó, annál érdektelenebb a ritmusképlet. Nagyon javallom Jávori Vilmos bácsit megnézni ezt alátámasztandó.
Előzmény: LaurensHammond (1174)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.11.23 0 0 1174
Akkor holnap.....remelem sikerul osszehoznod Hammond mester....kijar mar neked is egy ilyen darab!!!:-) Az Emerson dvd valoszinuleg megvan, mert azert szeretm en is Őt....bizony az L102-est rendesen megagyabugyalja:-))Volt olyan Hammond-om is....azt is popec allapotban adtam el, egy maig is jo kezekben levo gazdajanak!
Előzmény: jon lord (1171)
tehtube Creative Commons License 2004.11.23 0 0 1173
No mi a szösz? Lord, mi lesz holnap? Csak nem.....??? Gyilkolásra tényleg az L széria jobb, márcsak azért is, mert a kisebb ára (kevésbé fájdalmas) mellett önindulós a motorja. Mostmár ilyenjeim is vannak, megtapasztaltam hogy ott nem szertartás a bekapcsolás. (ámbár megmaradok a szertartásos változatnál) Most, hogy szétszedtem a Porta-B-t, legalább megismerem ezeket az L alapú Hammondokat. Lényegesen egyszerűbb a szervize. Jópofa, hogy az előerősítő és végfok lent van a lábpedál részben, így egész jól megosztották a súlyokat benne. ....... Ha orgiügyben valami változás lenne, ne tessék véka alá rejteni! Zs.
Előzmény: jon lord (1171)
jon lord Creative Commons License 2004.11.23 0 0 1172
Tehtube barátunk te ezekhez a dolgokhoz mit szolsz?
jon lord Creative Commons License 2004.11.23 0 0 1171

Ne aggódj az M3-nál nem fogok őrűlt lenni.

Az tényleg egy pöpec darab.

De az L100 az tényleg arra pont jó, hogy szét lehessen b¤szni.

Van nálam egy Emerson DVD.

Nagyon tuti!!!!

De sajnos neked nem ajánlom, mert még a végén megszakadna a szíved!

Előzmény: LaurensHammond (1170)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.11.23 0 0 1170
Haaaat, lehet az M3-nal be is kell csuknom majd, mert az egy nagyon penge ,popec darab.....jol is jar vele aki elvsizi....:-)) Holnap akkor a peroban remelem mar csukhatom a szemem, es nyithatom a fulem!?:-)) HAMMOND-ot, es generatort mindenkinek...no es egy Leslie-t!!! +egy kis olajat...:-)
Előzmény: jon lord (1169)
jon lord Creative Commons License 2004.11.23 0 0 1169

Ne aggódjon Miszter!

Megyek.

Még a héten!!!

Későbiekben veszek majd egy L100-ast is, hogy lehessen mit gyilkolni a színpadonn.

Mint Emerson bácsi!

Az nagyon dísznón hergeli a közönséget.

Rákötöm a 100wattos csöves erőködőmet és egy kis marshall torzítópedál aztán meg is vagyunk.

Az nagyonn tuti, hogy amikor a rugószengetős részét a hammondnak odacibáljuk az erőködőhöz és tőhangon elkezd gerjedni aztán sívítani mint egy állat.

Mind erre egy kis ringmodulator és megrkeztünk!

Laurens úr kérem csuklya be a szemét!: "Véremben van a hammond gyilkolása!!!"

Előzmény: LaurensHammond (1167)
Borzas Creative Commons License 2004.11.22 0 0 1168
atyaég, erre én is jóóól rácsodálkoznék.
Előzmény: LaurensHammond (1153)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.11.22 0 0 1167
Megkuldtem ma Hammond-om, ilyen semmire sem valo idoben, csak orgonalni jo......:-)Jo retkesen, csikorgoan szolt......Lord ur, mikor jon?? Hammond mindorokke!
Előzmény: jon lord (1165)
tehtube Creative Commons License 2004.11.22 0 0 1166
1 db háromállású is elég, csak jól legyen bekötve. Asszem' az egyik zár, utána a másik még rázár. Pár forrasztás és egy lyuk valahol kézenfekvő helyen, ne mégsem otrombán. A háromeres drót meg legyen jó hosszú, mint a hangkábel, mert előfordulnak igencsak méretes színpadok is, mégha nem is mindig. Hajrá!
Előzmény: jon lord (1165)
jon lord Creative Commons License 2004.11.22 0 0 1165

Akkor egyszerű 3-állású mezei kapcsolót kell vennem és bekötni a pre-amp ba?

Vagy két dabrab 2-állásút?

Hát erre nem is gondoltam volna!

1000-hála az ötletért!!!

Előzmény: tehtube (1164)
tehtube Creative Commons License 2004.11.22 0 0 1164
Nem igazán javaslom a félhold kapcsolót, ha koncertezni szeretnél vele. Mindig elsőnexokott letörni és ahhoz elég drága is a kis drága. Kiáll, alulról egy lapocska tartja, a másodikkk v. harmadik koncerten oda. Egy egyszerű kapcsoló jó helyre téve is megteheti ugyanúgy kb. baloldalt. Pl. Lord-Basement is a dvd-n. Azt a három drótot meg semmiből nem áll elvezetni a preamphoz.
Előzmény: jon lord (1163)
jon lord Creative Commons License 2004.11.21 0 0 1163

Nem tom.

Lehet,hogy akkor a sok próbáktól már megsüketültem.

Az én Lesliem is 3 sebességes. Lassú,gyors,álj.

Enyémet nem kellett átalakítani, mert a Pre-Amp om ezt tudja.

Bár nem tudom, hogy ha veszek félhold kapcsolót a Hammi-ra akkor az tudni fogja-e ezt a három állást.

Előzmény: tehtube (1162)
tehtube Creative Commons License 2004.11.19 0 0 1162
Láttad képen hogy Jonathan Douglas Lord spineten játszik? Nekem nem tűnt fel, érdekes.... Ugye, ugye? Aki kezd mélyebben beleásni a Hammondos dolgokba, előbb utóbb zavarni fogja az az örökös hangkóválygás (leslie). Az is jó dolog, de nem mindig, mindenütt. Ezért alakíttatom át a 351-es lezlimet is háromsebességesre (+ stop) hogy kijöjjön belőle ez a hangzás. Jimmy Smithnél vannak sokkal jobb orgonisták is: Szintén Jimmy, de McGriff: keményebben játszik és virtuózabb, főleg precízebb a lábmunkája. Folyt köv.
Előzmény: jon lord (1161)
jon lord Creative Commons License 2004.11.19 0 0 1161

Hát igen.

Hajdanán még én is adtam neki az ívet!

De most már ha van egy kis szerencsém nem csak hajdanán fogom.

Egyébként amit tőled vettem lemezt egy DEEP PURPLE -t azonn a No.:1-es Jon Dugles Lord játszik egy spineten játszik. Szám cím: First Day Jam.

A szám végén mikor már elélvez az utolsó egy oktávonn játszik és lehet hallani, hogy nincsen foldbekk (vagy mit tudom én hogyan írják).

Egyenesben szól gyenge vibrato val.

Kicsit Jimmy Smith es.

Azt hiszem talán de nem biztos, hogy Leslie nékül jobban tetszik a Hammond hangja.

Kicsi torzítás van hangján és az Qrva jó!!!  "tiszta jazz"

Előzmény: LaurensHammond (1160)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.11.19 0 0 1160
Latja Jon Lord mester, hogy a legjobb spinet 3,5 oktavos Hammond az amire maga feni a fogat!!:-)tehtube koma "hidba ment"mikozben maszirozta a szomszedok nem kis oromere az orgonat!:-)Jo is volt hallani, meg Leslie nelkul is, csak vibratoval.......
Előzmény: jon lord (1157)
tehtube Creative Commons License 2004.11.19 0 0 1159
Presser azért tud. Van is neki. A100 biztos. Igaz, kissé már túl szellősen használja, de neki van stílusa. Állítólag a lemezeken VK7-et használt. Hogy ebből mi igaz? Ma élmény volt egy M3-ason játszani. Mintha már láttam volna valahol korábban is, de ilyen hangot spinetből még soha nem hallottam. Le is mentem hídba. Ez az az orgonahang amit tanítani lehetne!
Előzmény: LaurensHammond (1158)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.11.18 0 0 1158
:-)))nem az a fajta szerintem a Presser aki ugy nyalizna, hogy Hammond-on jatszhasson....van Neki, meg talan 2 is.....A100, es L100 ha jol tudom. Bar amikor a kottatartomat a kezei ala nyomtam, hogy dedikalja, es radobbent, hogy egy 40 eves chicagoi Hammond darabja van a kezeben, akkor azert guvadtak a szemei:-) A Peli Barna-nak lehet az irigysegtol, es Hammond visitastol meg a maradek mumosolya, es kritikaja is lehervadna:-)
Előzmény: jon lord (1157)
jon lord Creative Commons License 2004.11.18 0 0 1157

Ne félj Barátom itt vagyunk!!!

Nekem tetszene az ötlet.

Vagy be vinni egy B3-as Hamit 770-es Lacit és játszani nekik Rhoda módra egy fergeteges Blues-t.

Szerintem befosnának és azt mondanák, hogy a Megastárnak vége nyert az orgonista.

Aztán a kulisszák mögött Presser meg odamenne és nyalna mint egy kis kutya, hogy játszhasson rajta!!!    

Előzmény: LaurensHammond (1154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!