8. alkalommal kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók kontinensbajnoksága. Magyarország a C. csoportban Németországgal, Spanyolországgal és Fehéroroszországgal mérkőzik a 8 közé jutásért.
Szia, a www.ehf-euro.com oldalon van egy úgynevezett "live ticker", de csak az aktuális eredményt mutatják. Jobb oldalt középtájon van ez a kis ablak. Sok sikert!
Biztos volt már szó a témáról. Valaki letudná írni, hogy megy tovább a lebonyolítás a középdöntők végeztével? Vagyis onnnan ha jól tudom a 6 csapatból hányan mennek tovább és hova? Előre is köszi! üdv: Józsi
SOS!!!!! Hol lehet nezni INTERNETEN az EB-t????leccilecci. a noit is probaltam, kaptam is egy linket, de nekem valamiert nem sikerult( a linket meg mar nam talalom sajnos) koszonoooooooooooooooooooooooom
Amit tegnap a fiúk bemutattak, az a svájci vb-n ezüstérmes csapat produkciójához mérhető csak! Ez most igazi csapatmunka volt, ahol az egyéni képességek megmutatása egyértelművé tette a meccset. Utólag, tárgyilagosan nézve a mérkőzést, teljesen egyértelmű volt, ki a jobb. Itt megmutatkozott igazából, hogy mi a különbség, ha egy csapat egyénenként jó képességű játékosokból áll, de klikkesedés, vagy egyénieskedés van, vagy egységként összezár. A felkészülési meccseken nyújtott alakítás és a tegnapi mérkőzésen látható küzdés között zongorázni lehetett a különbséget! Remélem a női válogatott tagjai is nézték és tanultak belőle, mert különben csak egy-egy fellángolás várható tőlük.
Nagyon remélem, hogy ez a mentalitás a továbbiakban is megmarad a fiúknál és a kitűzött célt megnyugtató módon elérik! Nagyon kemény lesz ez az EB az eddigi eredmények alapján, nem lehet itt könnyedén venni már egyetlen meccset sem. Sokat jelent majd, hogy fizikailag hogy bírják a gyűrődést. Nagy örömömre végre magyar csapatnál is folyamatos cseréket láthattunk s ami szintén nagy öröm, hogy a cserék nem okoztak törést a játékban, így mindenki pihenhetett a kapuson kívül.
Szép volt fiúk, csak így tovább, ilyen hozzáállással nagyon szép eredményt is el lehet érni, de még ha nem is sikerül esetleg győzni, akkor is emelt fejjel lehet levonulni a pályáról. Nagyon kiéheztettetek bennünket már ilyen sikerre, ilyen játékra! Köszönjük!
Először is nagy gratula a srácoknak! Én magyar férfi kézilabda válogatottat így nem láttam játszani, talán csak Athénban! Nem is emelnék ki senkit egyszerűen CSAPAT-ként küzdöttünk!
Volt itt valaki aki pár napja Skala lemondását követelte... Azért valamit tegnap Ő is bemutatott: hogy hogyan kell egy kapitánynak irányítani a csapatát. Azt hiszem minden a helyén volt. És nem szeretném ha főállásban a Loki edzője lenne, vigye csak a fiúkat tovább. Ez a felállás a női vonalon sem nagyon működik.
Mégegyszer nagy gratula és sok sikert, eredményes játékot a további meccsekre.
Mondjuk ezt még úgy-ahogy megoldják, de az igazi botrány a Viasat által agyontömörített közvetítőjel, ami alig vmivel jobb mint egy netes 'házilag megoldott' közvetítés...Utóbbi időben már félpercenként meg is áll egy félmásodpercre a kép, erre eddig csak a neten láttam példát (és ott se mindig)...Technikailag szinte élvezhetetlen a Viasat produkciója :-(((
Márpedig alig hiszem, hogy egy meccs erejéig megváltoztatták volna a műsorszórási szabványt Dániában :-) Szerintem csak előre beállították, még a bemelegítés képei alatt, amit a stúdió már kapott, csak mi még nem láttuk, így nem kellett szerencsétlenkedniük, mint egy héttel korábban.
Éppen h nem vágták le, az eredményjelző is a helyén volt (és nem úgy kellett 'beilleszteniük' mint a Slelse meccsen)...Meg is lepődtem h nem 16:9-es a képarány.
Bravó a csapatnak, bravó neked is Gábor, nagyszerűen, feljethetetlen közvetítést adtál ma, most végeztem a meghallgatásával! Konkrétan dőltem a nevetéstől és a boldogságtól! :)
Lehet, hogy a tévés ismétlést már meg se nézem ezután! ;)
Mert levágták a szélét. Előtte egy héttel szoptak is eleget (Viasat), mert a Slagese-Győr meccsnél előbb a feliratok nem voltak a képernyőn, aztán meg a játékosok nyúltak meg, aztán úgy a 25. percre megoldották. Gondolom, 1 héttel később még emlékeztek a beállításokra.
Fecinek itthonról egy nagy vállveregetést küldünk, fantasztikus volt ahogy játszott, és hogy végre elhitte,h. megtudja csinálni!!! Tartson ki nála a lendület az EB végéig legalább, de Veszprémben is nagy szükségünk van egy ilyen bátor, önbizalommal teli, fanatikus Fecire!!!
"Nem is tudom, Nagy Lacinak mikor volt ilyen jó meccse a válogatottban komoly találkozón. "
volt jónéhány nagy meccse a válogatottban is (főleg Athénban) amikor sült a keze..Nekem ma az tetszett a játékában h miután rosszul kezdett (kihagyott ziccer eladott labda elrontott lövés) nem bizonytalanodott el, hanem csinálta tovább és elvállalta a lövéseket nem az alibit játszotta...Így kell mindig...
Hát ez igen szép volt, bár sajna későn kaptam észbe, és az első félidő nagy részéről lemaradtam. :-)
Ez ma nagyon durva volt, a spanyoloknak meg nem sok fogalmuk volt, hogy mi a teendő - legalábbis lehet, hogy tudták, de ezt nem realizálták a pályán...
„Enjoy the game”
Csoda volt. Mint Kielben Dánia és Norvégia ellen. Mint Athénban Németországgal és Dél-Koreával szemben.
7 gólos győzelem Spanyolország felett. 35-28!
Akik azonban azt gondolják, hogy a csarnoktól a szállodáig vezető busz utat végigénekelte a társaság, azok most biztosan csalódnak.
Egy szó sem hangzott el. Sehol egy ujjongás. Szerény taps, midőn a buszvezető – természetesen angolul – gratulált a győzteseknek.
A srácok nagyon jól tudják, hogy még az út elején vannak, amely nagyon rögös. Kérdezzük csak meg erről a franciákat, akik az utolsó pillanatban dobott góllal verték meg Szlovákiát. Vagy mit mondanak a világbajnoki második lengyelek, akik a horvátoktól kaptak ki simán. Esetleg szegezzük neki a kérdést az orosz csapatnak, amely ikszelt Montenegróval.
A norvégiai férfi kézilabda Európa-bajnokság nyitónapjának legszenzációsabb győzelmét kétség kívül a magyar válogatott aratta. Az elparentált csapat, amely képes volt néhány nappal korábban Portugália ellen kikapni. Már ez is kiverte odahaza a biztosítékot, de volt olyan „kollégám”, aki még a Norvégiába való indulás előtt megkérdezte Skaliczky Lászlót, hogy megírta-e már a felmondólevelét?
Gondolom, ugyanő pénteken lapjában az egekbe emeli a csapatot. Ilyen országban élünk, itt csak végletek vannak. Kikapunk Luzitániától, s a hajó süllyed, megverjük Hispániát és miénk a világ.
Pedig nem történt semmi más, csak annyi, hogy ezúttal mindenki nagyon jól játszott. Nenad Puljezevicset nem véletlenül választották meg a meccs legjobbjának. Nagy Laci és Ilyés Feri összesen 13 gólt lőtt a világ egyik legjobb csapatának. Herbert Gábor védekezésben fenomenális volt. A két Iváncsik parádézott. Bárki is lépett a pályára, úgy játszott, mint az álom.
Mondják, Ilyés Feri még sohasem mutatott ilyen produkciót a nemzeti csapatban. Lehet. Amikor a vacsoránál a szövetségi kapitány odalépett a veszprémi átlövő asztala mellé és megpaskolta a fejét, az többet mondott minden szónál. Majd Skaliczky megköszönte a produkciót, ismertette a pénteki programot, aztán irány az ágy.
Más helyen egy ilyen győzelemből 5-6 hónapig lehet erőt meríteni. Itt van rá 24 óra. Szombaton 18.15-től máris Németország következik, egy újabb XXI. századi világbajnok. Ellenük is meg lehet próbálni, ám ha véletlenül nem sikerül (miért ne jöhetne össze az újabb bravúr?), akkor vasárnap a fehéroroszok ellen lehet bebiztosítani a továbbjutást Trondheimbe.
Amikor Gál Gyula az MR1 Kossuth Rádiónak a meccs után nyilatkozott, azzal zárta mondandóját, hogy „Enjoy the game”. Azaz, hogy öröm a játék.
A spanyolok elleni tényleg az volt. Magam pedig – a görög mondással ellentétben – beleléptem ugyanabba a folyóba. Akárcsak 2007 január 20-án Kielben, most Bergenben is megkönnyeztem a magyar fiúk sikerét.
Remélem, Önök is.
Bergen, 2008. január 18. péntek
Lantos Gábor