Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Nos a város valahogy így fog kinézni! Itt csak elterveztem,hogy mi hova kerül és lemodelleztem az utakat is meg a világítást! Ez az asztal közepére került,s csak,hogy miképp fogom ezt a részt mozgatni(föl,le emelem) Később beugrott,hogy ha középen elforgatom és akkor mindenhez hozzá tudok majd férni!!
Én sajnáltam a régi Piko mozdonyokat elcserélni ezért inkább kicseréltem a motorokat és az eredeti öntvény kidobtam,ami helyett öntöttem ólomból egy újat a stabilitása is javult és simábban fut azóta! A régi motort "kidobtam" és csere a Bhöler motorra !! szinte teljesen csereszabatos és csak egy kis danamid távtartóval kellett pótolni azt a kis "rést" ami a két motor közti rés volt
Talán itt az ideje és én is megmutathatom,hogy miképp készítem a terepasztalomat,illetve egy-két apró fogást a régi Piko mozdonyok felújítására,mivel nincs szívem lecserélni őket!
Szia! Van belőle még párdarab,ez a gyüjtemény negyede. :-) A későbbiekben lesznek még képek az asztalról,ahogy épül,no meg a teljes vontató illetve személy-teherkocsi gyüjteményről. :-)
Pont a lényeg sikkadt itt el. Szóval a töltés: sok munkát fektettél bele, ötletes, ügyes, de mint korábban írtam, pont a használt ágyazat anyaga miatt a modern kornak nem felel meg, csak a kb. 1870-es évek előtti állapotnak.
Ugyanis az ágyazatanyagot alkotó szemcsék szélei kerekek, ez látszik is a képen, vagyis olyan, mintha a vasút hőskorából maradt volna meg, amikor kavicsból készölt az ágyazat.
Ahogy növekedett a forgalom, és a terhelés is (nehezebb, gyorsabb vonatok kezdtek el járni) nagyon gyorsan áttértek a sóder helyett a kőzúzalék használatára. Itt viszont a kövek széle éles, nem kerek.