Keresés

Részletes keresés

jon lord Creative Commons License 2004.12.05 0 0 1221

Én Earl Grant ról már hallottam milyen vírtuóz de játszani még nem láttam.

Nekem is van Syriusom de az sajna nem kalóz.:-(

Nekem csak a most, múlt, lesz van meg és egy paksi koncert ami nemrégiben  készült.

Pakson sajna mű Hammondot használt gondolom, mert nagyon fikán szólt.

De a most múlt, lesz ben még igazi van!

Nagyon tetszik a Jimmi Hendrix feldolgozásuk meg az első két szám a lemezen.

Előzmény: tehtube (1220)
tehtube Creative Commons License 2004.12.05 0 0 1220
Mond valakinek az a név Laurensen kívül valamit hogy Earl Grant, Jackie Davis? A neten szép életrajz van róluk, diszkográfia, de a legjobb, ahogy játszanak. Earl Grant fantasztikus effekteket hozott Hammonddal, meg oda volt fordítva neki egy zongi és egyszerre játszott mindkettőn. És ahogy ő meg tudja tépni a Hammondot!!!! Túltesz a rockereken, JSmithen. Jackie Davis meg egymaga eljátszott egy bigband hangzást. A Tiger on the organ lemezén ott a bizonyíték (nem ígéret:-). Ok JonLord még (még) rockban utazik. Syrius kalóz koncertfelvételek. Pataki László az M100-asával igazi Made in Japan hangzást tett oda. Lezli nélkül. És nem a háttérben, csakúgy alászínezgetve "szokás szerint". Övé a főszerep, ahogy kell, szól mint a vaddisznó.
Előzmény: jon lord (1219)
jon lord Creative Commons License 2004.12.04 0 0 1219

Azért Nem semmi ám itt még a Led Zeppelin basszusosa sem!!!

Egyszerre basszus és billentyűs hangszerek.

Azt pl. nem is tudtam, hogy a Starway the heaven ben a zene nem fuvolával kezdődik.

Hanem elektromos fender zongi.

Van nekem egy náma filmem tőlük.

Azonn láttam.

Az utolsó szám.

Van neki még nem elektromos zongorája is meg egy C3-as Hammondja is.

KarnEvil Creative Commons License 2004.12.04 0 0 1218

Sajnos én is úgy tudom, hogy nem volt más ilyen albuma. Volt régen egy film, amiben főszereplő volt, talán az volt a címe, hogy "Fény a sötétben", én abban is láttam Hammondozni, a "Hit The Road, Jack"-et játszotta.

Minden szempontból zseniális művész volt az öreg. Nem kis örökséget hagyott ránk.

Előzmény: LaurensHammond (1217)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.12.04 0 0 1217
Eppen be is dobtam ezt a hatvanas evek beli Ray Charles-ot....valoban Leslie nelkul egyenesben....fantasztikusan szol!!! Allitolag azt mondta Ray Charles, hogy voltak abban az idoben sokkal jobb orgonistak, es nem kevesen, igy hat meghagyja Nekik....es Ő csak kiprobalta.....Mindenestre nagyon jol Hammond-ozott!!!Kar, hogy nem volt meg ilyen lemeze...vagy valaki tud meg, ahol Hammond orgonan jatszik, nem zongoran!? Viva La Hammond!!!!:-)
Előzmény: KarnEvil (1214)
tehtube Creative Commons License 2004.12.04 0 0 1216
No végre!!! Túljutottunk az Emerson-Lord féle muzsikákon. Gratula KE, az a szám és az a hangzás valóban nem mindennapos. (és szerintem az egy bébi M3) Ez is mutatja milyen jó tud lenni forgatás nélkül is a Hammond, ha megfelelően használjuk. Az a Ray Charles lemez a Soul+Genius=Jazz a legjobbak közül való. Mondjuk ez is demonstrálja a Hammond egyediségét, itt se vibrátó, se perka, se lezli és mégis nehéz lenne ezt a fííílinget másféle zajkeltőből kikényszeríteni.
Előzmény: KarnEvil (1214)
jon lord Creative Commons License 2004.12.03 0 0 1215

Köszönöm nektek a tippeket!

Ki fofgom próbálni őket!!! 

KarnEvil Creative Commons License 2004.12.03 0 0 1214

Jon,

én mindig itt vagyok, csak nem mindig tudok hozzászólni.

Ezt a beállítást próbáld ki, egyik nagy példaképem, Ray Charles használta amikor Hammondozott. Kedvencem tőle a 'One Mint Julep' eszméletlen feelinges szólója.

006876400, no percussion, vibrato off, Leslie STOP

KarnEvil

Előzmény: jon lord (1211)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.12.03 0 0 1213
Probald ki pl a 808000008,chorus scanner vibrato normal,gyors Leslie allast...igazi Jazz, Rhoda Scott hangszin..:-)En imadom!!!
Előzmény: jon lord (1212)
jon lord Creative Commons License 2004.12.03 0 0 1212

Haho többiek!

Zoldalma,Nallaci,stb...,stb...

Hol vagytok?

ÖSSZES FÓRUMOS H A H Ó ! ! !

Mi van veletek?

Nem igaz, hogy nincs valami témátok?!

Előzmény: tehtube (1210)
jon lord Creative Commons License 2004.12.03 0 0 1211

Az tény, hogy a Lesliem nek más a hangkaraktere!

De ezt a regiszter állás ki próbálom amit mondtál! 

Szerinted nem furcsa, hogy senki nem (mert) szólt ehez a témához?

Rajtunk és Laurens-en kívül itt senki nem zenész?

Képzeld ma Laurens ott volt a próbán és dobolt!!!

Mit ne mondjak  elég jól csinálta!

De a Hammond az orgona mellett a helye.

Annyi féle regiszter állásra lennék még kíváncsi.

De haggyunk szót a többieknek is.

Előzmény: tehtube (1210)
tehtube Creative Commons License 2004.12.02 0 0 1210
Egy rotor hallatszik csak. Ez lehet hogy a felvétel hibája hogy csak az alsóhoz tettek mikrofont, de lehet hogy egyrotoros lezli volt. Mindegy, a magasok így nem nagyon jönnek ki, felesleges kihúzni nagyon. Próbáld ki a full-t és a min. 888800000-t A kettő közt van az igazság. Annyi kell még a hitelességhez, hogy az egy irgalmatlanul túlhajtott csöveslacihang. A 760-asnak más a hangkaraktere.
Előzmény: jon lord (1209)
jon lord Creative Commons License 2004.12.02 0 0 1209

Na oksa!

Ez nagyon tuti

Köszi a tippet!!!

Valaki fórumosok közül tudja, hogy mi a "born to be wild"-nak a regiszterállása?

Előzmény: tehtube (1208)
tehtube Creative Commons License 2004.12.02 0 0 1208
A Gibbs (Hammond) rugós zengetőtag nem téma. (Nekem is van egy felesleges. A másik a Gömörynél landolt) Sőt, továbbmegyek...(és tovább is mentem:-).....................: Mivel a 760-as úgyis tranyós, ha ezt a zengetőt egy kis, a fejhallgatóerősítőnél nagyobb jellel meghajtod -tranyós előfok-, egyszerűen megoldod a szép rugószengetős hangzást. Csak úgy a Gibbset én is rádugtam a VK7 fejhallgatókimenetére és onnan vittem tovább a jelet és szépen zengett, de igen halkan. Egy féltenyérnyi tranyós zengetőmeghajtás meg könnyen összerakható. Nem kerülhet olyan sokba. Az organmate kapcsolása megvan, a tranyósat ki kéne találni, de szinte minden villanyorgonában van ilyen. Legolcsóbb lenne, ha találnál egy kimustrált Weltmeister/Vermona orgit fillérekért és átültetnéd a zengetős részét az elektronikával együtt. Oszt'csapkodhatod, nagyot fog csattanni!
Előzmény: jon lord (1207)
jon lord Creative Commons License 2004.12.02 0 0 1207

Fú!

Tényleg? Akár meg is lehet építeni?

Az KIRÁLY!!!

Hogyan? Mi kell még hozzá? Hogy néz ki a kapcs.rajz?

De egy eredeti Hammond rugós zengi csak kell hozzá?!

Az 1rotoros Leslie ugye az ugyan az mintha elvágnám a 760-at és levenném a hangváltót róla?

A "born to be wild"-nak mik a regiszter állásai?

Nem hiába TEHTUBE te már rutinos zenész vagy és HAMMOND-os!!!

Előzmény: tehtube (1206)
tehtube Creative Commons License 2004.12.02 0 0 1206
Child In Time? Melyik verzió??? Ok, kötekedem, mert biztos a stúdióra gondolsz. De melyik stúdióvari, mert felvették vagy kétszer teljesen másképp :-) ......................................... Bizony, ahogy Laurens mondja: Fölül 808800000 meg soft/second/fast perka. Alul xx7500000, az egészre zengető jól nyakonöntve. Tudom, ez most neked nem könnyű és nagyon kéne hozzá. Nekem az Allsound leslie is zengetős, ezért nem hiányzott. Ha reverbet keresel, Hammondokba utólag (Jon Lord is a C3-ba) az Organ Mate reverbet tette be. Ilyen van a Nallacinak is azthiszem. A szokásos eljárás Hammondéknál, hogy egy teljesen külön erősítőn, hangszórón szól a csak zengetős hang, így viszont megint baj lesz a forgatott hang zengetésével. Az organmate meg mint egy effektdoboz van a láncba közbeiktatva. 2cső, 2 trafó, kis ezaz, akár meg is éppíttetheted.
Előzmény: jon lord (1202)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1205
Persze Lord master...megyek 6 utan nem sokkal! Kezd Hammond hianyom lenni.....remelem hamarosan birom potolni valahogyan:-)
Előzmény: jon lord (1204)
jon lord Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1204

O.K.

Köszi a tippet ki fogom próbálni!

Apropó akkor holnap jössz a próbára?

Előzmény: LaurensHammond (1203)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1203
Lord ur kerem! 808000000, lassu Leslie, zengeto, second percussion-normal,fast decay.... Vagy meg Tehtube koma féle variacio...kinek a pap,kinek a papne....808800000,es a tobbi....etc Jo nyomogatast:-)
Előzmény: jon lord (1202)
jon lord Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1202

Valaki ha tud kérem segítsen nekem!!!

A Child in time-nak mi a regiszterek állása?

Az biztos, hogy nem 888.

Az viszont biztos, hogy lassú Leslie.

jon lord Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1201

Hát azért ha teheted ne szedd le szerintem a fa burkolatot, mert akkor elveszti az eredetiségét.

Egyébként meg hát Leslie nélkül tudom milyen a hangja de hallottam már koncerteteken szólni és az elég meggyőző volt.

A véleményem az, hogy ez a leg meggyőzőbb hangszer, mert nekem van egy Yamaha Sk-25 ösöm az tranyós hammond hangszínek és eredeti moog szinti potméterek.(faburkolatos)

A Hammond része az nem szól jól de a szintis része (a moogos) az nagyon tuti!     Ezt a hangszert még Laurens bácsi is megirigyelte tőlem!

Egy az egyben tranyós moog hangszínek!!!

TISZTA 70'S ÉVEK!!! 

Előzmény: tehtube (1198)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1200
:-)))Jol latod Mester! En mar tul konzervativ vagyok, ....csak a generator, olaj, fa, cső....:-)))
Előzmény: jon lord (1197)
KarnEvil Creative Commons License 2004.11.30 0 0 1199

Kösz a választ, Tehtube, itt lesz valahol a kutya elásva...

Előzmény: tehtube (1198)
tehtube Creative Commons License 2004.11.30 0 0 1198
A VK-ban olyan ki és bemeneti midik vannak hogy preset meg organ control chanel-ek, tehát külön csatornára lehet küldeni a hanxínváltást, ill. magát a billentyűinformációt. Nem lehet ilyen a CX-ben is?...........A VK-ban nincs sok műanyag. Annyi mint a Hammondban, a billentyűzet, a kapcsolók és a húzóregiszter. Az alja fém, oldala dió, a teteje bútorlap. (Gondoltam is hogy leveszem a farészeket, mert lassan már sok ez a 14 kiló is. Hiába, kényelmesedem:-) Ja, a hangjában van a műanyag :-) Otthon nem is veszem elő!!! De mit csináljak, ha zongora, fenderzongi, mellotron, moog kell még a boldogsághoz? Pénz, hely, súly, üzembiztonság, méret,.... súlyos érvek.
Előzmény: jon lord (1197)
jon lord Creative Commons License 2004.11.30 0 0 1197

Szegény Laurens bácsi nem tud mit szólni ehez a témához!

Ő még megragatt a hangenerátoros fa toknál.

AZT HISZEM ÉN IS!!!

jon lord Creative Commons License 2004.11.30 0 0 1196

JAJJ!

MIDÍG EZEK A MŰANYAG HANGSZEREK!!!

BÁR A VK-7 AZ TÉNYLEG JÓÓÓÓ!!!

KarnEvil Creative Commons License 2004.11.30 0 0 1195

Igazából magában foglalja azt is. Meg az X5-öt és még az N364 hangszínei is benne vannak. Tehát minden, ami A.I. négyzet :) Igazi kis gyűjtemény-doboz. Plusz még tele van (számomra titok, hogy miért) GS és XG hangszínekkel, de azokat (szerencsére) még nem is hallottam. Csak a Korg hangokat használom. Egyébként nagyon szimpatikus a kicsike, csak most éppen azon töröm a fejem, hogy hogyan tudom kikapcsolni benne a program change üzenetek fogadását. Hogy amikor a CX-3-on programot váltok, akkor ne váltson át a modul is más patchre. Talán furcsa, de a kézikönyvben sem találtam ezt sehol és az a vicces, hogy a CX-3-nál meg ennek az ellenkezőjét, a program change send-et nem tudom letiltani, ami szintén megoldaná a problémát... Talán nem a legjobb dolog két Korg hangszert összekötni :))

Nem vagyok egy kissé OT? :)

Előzmény: tehtube (1194)
tehtube Creative Commons License 2004.11.30 0 0 1194
AZ NX5R a Korg O5 agy valamilyen későbbi változata?
Előzmény: KarnEvil (1193)
KarnEvil Creative Commons License 2004.11.30 0 0 1193

Igen, a CX-3 billentyűzete szépen ki van súlyozva. A Doors-os zenekarba pont azt tervezem, amit mondtál, csak már van egy hangmodulom, az NX5R, azzal ki vagyok békülve :) Azt fogom úgy összevarrni, hogy a Fatarról külön midi csatin kapja a basszus-jelet, a CX-3-ról pedig, amikor zongorára van szükség, egy másik midi csatornán meghajtom a zongorát. Csak egy-két ilyen szám van (pl. Riders On The Storm), ezekre tökéletesen megfelel ez a megoldás. A másik zenekarban pedig szigorúan marad a digi zongora és a CX-3. Ezért mindig harcolnom kell :)

Előzmény: tehtube (1192)
tehtube Creative Commons License 2004.11.29 0 0 1192
Nem is annyira más világ! Ha a kvint, terc felharmonikusokat nem nagyon használod és vibrátóra az erősebb, de nem chorus-os V3-at használod, meglepően Doors-os, Animals-os lesz a hangja. Mellesleg az Ethel Smith-es tangó is így autentikus :-).... A kis Fatar mellé jól jöhet egy Alesis Nano -Piano v. -Synth is. (csak már sok doboz, drót, adapter, macera) A CX3-nak jó a billentyűzete. Miért nem azon próbálod meg a zongorahangszínt? És a fölsőn az orgit így keresztben.
Előzmény: KarnEvil (1191)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!