Keresés

Részletes keresés

pasa_ Creative Commons License 2000.02.12 0 0 150
>>a most következő Film (ST5) meg az egyik legroszabb.
>Nekem pedig éppen az tetszett a legjobban a TOS filmek közül.

Nahat. En is vegig azon toprengtem a film alatt, hogy miert irta valaki, hogy ez a legrosszabb. Tok jo film volt.

Pasa

Előzmény: Galen (148)
John Zero Creative Commons License 2000.02.12 0 0 149
Jeee...
Star Trek 5...
Gravirozott tabla: "To boldly go where noone has gone before"
Magyar szoveg: "Csak a bator hoditja meg az ismeretlent."

Haaat ;)

Galen Creative Commons License 2000.02.11 0 0 148
Dob:

>a most következő Film (ST5) meg az egyik legroszabb.
Nekem pedig éppen az tetszett a legjobban a TOS filmek közül.
Amit a Voy-ról írtál, azzal viszont majdnem teljesen egyet értek. Ez a csütörtöki rész pedig különösen eröltetett és sablonos volt.(+ nagy blődség volt B'elanna operációja)
Azért a legrosszabb részek versenyében nem rúgna labdába, ott a győztes
utcahosszal a Profit and Lace (DS9)

Dob Creative Commons License 2000.02.10 0 0 147
Hát A Voyarerben a legénység nem éppen az a nagy eresztés. A Kapitány ugyebár nő.. evvel nem lenne semmi baj, de hát ne akarjon keménykedni, kihangsúlyozhatnák a nőies voltát is. Az indus, a Chakotay elég muris a tetkójával, de benne sem látom, hogy ott lenne a dologoban. A többiek:
Tuvok: nem vagyxok rasszista , de néger Vulkán. (meg Spokkot nehéz lefőzni)
Kim: kis hülye naiv
Paris: eltalált jellem.. Duncan már játszott egy régebbi TNGF részben, igaz nem a Parist, de paris az akkori szereplő egyenes folytatása
7of9: Huh.. menő nő ez a Jeri Ryan
Holodoki: jo.. ő is tetszik (mármint máshogy mint 7of9)
Neelix: szánalmas.. inkább fárasztó mint pojénos (mint Jar-Jar a Phantom meancban)
Kes: jo hogy átadta magát a mindenségnek

Aztán a másik dolog, hogy a történetek sem jok.. a Kazonok bénák (hülyén is nztek ki, és forgott a gyomrom a hajuktól, a Species 642548 jo volt, Hyarch (nem tom hogy írják), jok voltak (mint a predatorok). Borg: tisztára üzleti fogás volt berakni őket. A többi rész, meg amiben nem ezek voltak, elég vérszegények lettek, kevés cselekmény, sok duma (mrzool:van nyelvvizsgám ám),meg sok ujat már nem tudnak kitalálni. A másik, meg hogy nem volt szál, ami vezesse a sorozatot (azonkívül, hogy messze vannak, és haza akarnak menni). A DS9-ba például ezért volt nyerő húzás berakni a háborút.
Holodekkes storyk: hát elég fantáziátlan ilyen dészeket eröltetni (mondjuk a legutobbi szombati rész jo volt).

Remélem hogy az előkészületben lévő uj sorozat(ok) valamivel jobbak lesznek, és valami fantáziadussab eseménysor kerül elő.

Nagyoreg Creative Commons License 2000.02.10 0 0 146
Nem rossz a Voyager csak nekem speciel a DS9 jobban tetszik. A Voyagerben amit hibanak tartok:
1. nem mindig eleg vilagos a karakterfejlodes (nem ugy mint a DS9-ban es a B5-ben)
2. fekete boru vulkani (ezzel az a bajom, hogy a vulkaniaknak van egy masodlagos szemhejuk, ami vedi oket az eros napsugarzastol (Spocknak is van ilyen), ergo az egesz bolygojukon eros a napsugarzas. Spock viszont feher boru az allando eros napsugarzas ellenere, akkor hogy lehet Tuvok sotet boru?!?!?!?!?)
3. bar a hajo utjanak kornyezete folytonosan valtozik, azert lehetne valamilyen logikai osszefugges a reszek kozott (azaz legyenek elore meg visszautalasok - jobban mint jelenleg)
4. nincsen olyan sok gyonyoru nok benne mint a TOS-ban

Ami tetszik:
1. A Voyager (egyszeruen gyonyoru)
2. Holodoki (a legjobb karakter, a legjobban kiodolgozott karakterfejlodessel)
3. Janeway (egesz jo, bar az elpuskazott hazateresi lehetosegek mar kezdenek az idegeimre menni)

Most hirtelen ennyi jut eszembe...
Nagyoreg out

Előzmény: mrzool (145)
mrzool Creative Commons License 2000.02.10 0 0 145
Hi!

A Voyagerben asszem' folytatják Janeway holodeckes storyját, bát ebben nem vagyok biztos.

Dob!

Egyébként mi nem tetszik a Voyban?

Bye,

mr Zool of KlaustroPhobya

Előzmény: Dob (135)
LtGlove Creative Commons License 2000.02.10 0 0 144
Jerico : Tényleg szerepelt az Összeeszkügés elméletben de:

- az már azután volt, hogy Picard "lett". ha nem lett volna annyira közismert, a Star Trek által, a szerepet Donald Sutherland vagy valaki hasonló játszotta volna.
- azért nem volt egy főszerep, ha jól emlékszem főszerepet Mel Gibson és Julia Roberts kapott

Ami a melléfordításokat illeti :

Chief O'Brien : O'Brien főszakács

Jerico Creative Commons License 2000.02.10 0 0 143
Patrick Stewart játszott az összeesküvés elméletben és ezt nem nevezném B kategoriásnak.
Nagyoreg Creative Commons License 2000.02.09 0 0 142
Szerkesszünk remek kis melleforditásokat...

Elso javaslatom:
Constable Odo - Odo sheriff !!!

Ezzel elosegithetjük a sorozatok gyorsabb népszeruvé válását :)

Locutus Creative Commons License 2000.02.09 0 0 141
Na akkor szólnék valamit a mai Voyager részről: szóval nem maga a rész volt szörnyű, hanem az hogy majdnem ugyanarról szólt, mint a tegnapi. Majdnem kikapcsoltam a tv-t, amikor kiderült hogy csak a doki mentheti meg a hajót, mert nem tud belebújni az a bigyó. Tegnap ugyanez történt csak kicsit más variációban. Aztán kicsit megnyugodtam, amikor másfele bontakozott ki a történet.
Egyébként nem tudom, csak nekem volt-e zavaró, hogy nem varrták el a Janeway-es holodeck eseményszálat.

LtGlove:
Nem hülyeség amit írsz, csak az a baj, hogy a ST sorozatok többségében nem egészen azon van a hangsúly, mint a szappanoperákban. Kivétel talán a DS9, amit nem is lenne baj ha megvennének, mert az a kedvencem. Bár szerintem azt sem nézném, mégpedig a szinkron miatt. (ugyanis ha az ember látott 100valahány részt a német szinkronnal, már lehetetlen megszokni a magyart)

Giskard Creative Commons License 2000.02.09 0 0 140
>Szerintem Patrick Stewartnak nem tett jót, hogy a TNG-ben szerpelt, beskatujázták

Azert az Excalibur-ban nem jutna rola Picard az eszembe :-))))

Előzmény: Dob (135)
LtGlove Creative Commons License 2000.02.09 0 0 139
Hír : TV3 hó végén ismét nekilát a Star Trek : TOS-nak. Heti két alkalom.
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.09 0 0 138
LtGlove

(Ha tévedek egy szezont, akkor bocs) A Voyager a 6. szezonnál tart, a Sat1-en a negyedik szezonig adták le (Hope&Fear volt az utolsó). DE kb 3 -4 hete szombat este leadták a Dark Territory-t, ami a(z) 5. (vagy a hatodik, javitsatok, ha hülyeség) végén van, nagyon izgalmas rész volt, mert ....
Szerintem szokás szerint a SAT1-en leadják naponta a 4. végéig (ameddig utoljára eljutottak), és utána hetente fogják adni (szombat délután), eddig mindig igy csinálták (VOY/DS9).
Ha vége a napi Voyager-nek, akkor a TNG fog jönni (az utóbbi 6 évben igy volt). Nekem spec hiányzik videón a DS9- Empok Nor, most várhatok egy keveset (VOY, TNG) amig megint adják :(.
más
Mivel asszem minden epizódot láttam már (többször), amit a Sat1-en leadtak, eddig 1 (!) hibát vettem észre. TNG Unification Part II, amikor a rejtélyes vulkáni vendég (nem mondom meg, ki az, mert hátha valaki még nem látta), találkozik a romulán prokonzullal (német forditás), amikor kimegy a szobából, egy pillanatra látszik a rágózó operatőr az asztalon lévő disztárgyon. Ti találtatok már ilyesmit ?

Előzmény: LtGlove (137)
LtGlove Creative Commons License 2000.02.09 0 0 137
Ja apropó Voyager, most melyik szezonnál tartanak ? Engem végképp sikerült összezavarni azzal, hogy összevissza adják a szezonokat és a folyamatos ismételgetésekkel.

Aról, hogy jót tett-e Patrick Stewart-nak, hogy Picardot játszotta lehet vitatkozni. Az egy kétségtelen tény, hogy nagy Shakespeare színész, de ami a filmes pályafutását illeti, hiába szerepelt 30-40 filmben akkor is csak mellékszereplőként volt jelen vagy ha főszerepe volt, akkor pedig nem volt egy nagyon híres film. Magyarul kétségtelen, hogy igazából a film világában a Picard kapitány szerepe tette ismertté. Úgy látszik ha valaki az Enterprise kapitánya az beskatulyázodik, mint azt William Shatner esetében is láttuk.

LtGlove Creative Commons License 2000.02.09 0 0 136
Na, hogy oldjuk a pangási hangulatot és mivel van egy kis időm is nekilátok irogatni:

Lentebb írtam, hogy kipattant egy hülye ötlet a fejemből csak nem volt időm még leírni, most viszont, hogy van időm leírom. Az ötlet onnan jött, hogy eszembe jutott milyen gondjai voltak Gene Roddenberry-nek amikor elkezdték a Star Trek-et, ugyanis nem volt túl nagy igény az ilyen típusú sci-fi-re. Akkor még fénykorukat élték a "jöttek a gonosz marslakók és megtámadták a Földet, de jött a bátor legény és lenyomta őket" típusú filmek. Akkoriban űrhajót nem tudtak elképzelni csak rakétaként és ekkor jönn egy manusz olyan "hülyeséggel", hogy az űrhajónak legyen egy henger alaku teste, ez összekötve egy tányérrésszel és a két oldalsó hajtóművel. Ja és nem az idegenek jönnek a Földre hanem mi megyünk hozzájuk. Ez akkor nagy hülyeségnek hatott, de Roddenberry úgy magyarázta el a TV társaságoknak, hogy ez tulajdonképpen "űr-western" és mivel akkoriban a western szintén népszerű volt, sikerül műsorra tűzni. Ekkor még nem volt sikere a sorozatnak, de elkezdett kialakulni a nézőközönsége, majd miután még kétszer leadták az összes TOS részt nőtte ki magát kultusszá.
Az én ötletem hasonló csak átültetve napjainkban, magyar igényeknek megfelelően. Mi is Magyarországon a vezető termék a TV csatornák széles, ám túlzottan hasonló palettáján ? Hát mi más, mint a szappanoperák. Namost egy kis ( nagy ) túlzással nevezhetnénk a Star Trek-et sci-fi szappanoperának és rávenni az RTL-t vagy tv2-t, hogy adjanak ilyen szappanoperákat is. Ha egy ilyen kompromisszumon múlna a dolog szerintem a legtöbb ST rajongó "boldogan" sőt "újjongva" vállalná, hogy kedvenc sorozata szappanoperává "degradálodott" vala. De tényleg ha csak ezen múlna, 2-3 éven belül 5-6 millió magyar Star Trek rajongó lenne. De ez nem olyan egyszerű (-__-)

Dob Creative Commons License 2000.02.09 0 0 135
Szerintem Patrick Stewartnak nem tett jót, hogy a TNG-ben szerpelt, bewskatujázták, azóta ha feltünik valahol nem csak én, hanem más (nem ST függők, sőt apámék is), Piccart látják benne. Ha jol tom éppen ezért nem akar a következő részben szerepelni. Szerintem a hétvégi TV2-es ST jo volt, az egyik legjobb a filmek közül. Remélem nem löök le nagy pojént ha aszondom hogy a most következő Film (ST5) meg az egyik legroszabb.

A Voyagerről nem mondok semmit.. szerintem ugy szar ahogy van.

A Spolierezés asszen nekem szolt.. bocs megint

mrzool Creative Commons License 2000.02.09 0 0 134
Hi James!

Oké, semmi gond.:)

A kultúra szó szerint szerepel a Trekben, nemcsak úgy mondjuk ra. Persze default nagyobb a kulturális értéke, mint egy mexikói shitnek...:) Egyébként ha a tegnapi Voyagerre gondolsz, ott pl. a Beowulf legendára épült az egész rész (az már más téma, hogy láttam jobb Voy epizódot is:).

Hu, most látom csak hogyan irtam le a 'hagyjuk'-ot előző hozzászólásomban...:(

Bye,

Előzmény: Törölt nick (133)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.09 0 0 133
mrzool

Nem neked szólt, csak válaszoltam a kérdésedre, egyébként te voltál az, aki óvatosságra intetted a jólértesülteket.
na más...
Trek és a kultúra. Amire gondolok, az a Trek filmekben szereplő művek (vers, könyv, zene). Például a First Contact-ban Picard Berlioz-t hallgat (A Trójaiak c. művet - stilusos, nem?). Ezután kezdtem el hallgatni, és az egyik kedvencem lett. Vagy a verseket, amiket idéznek, volt-e valaki (rajtam kivül) aki utánaolvasott? Milyen jutalomjáték lehetett Patrick Stewart-nak Ahab kapitány szerepe a Moby Dick-ben, a First Contact után :).

Előzmény: mrzool (132)
mrzool Creative Commons License 2000.02.09 0 0 132
Üdv!

Gyerekek, mi ez a pangás? Még a Voyage Home-ról sem volt túl sok beszéd (na nem mintha a magyar szinkron miatt élvezetes lett volna)...

James! Ezt nekem szántad?

>Meg az sem túl kultúrált, hogy egyesek megint élvezik, ha elmondhatják a következő >(legtöbbek által nem látott) részek tartalmát :(.

Mert a textemre reagáltál, én viszont nem spoilereztem. Szóval nem értem.

Szóval kérdés / javaslat: Miről beszéljünk?

Nyugodtan le lehet irni, hogy kinek tetszet-nem tetszett a Voyager (ami ugye minden nap van), a DS9, vagy éppen az aktuális film a tv2-őn.

Ne hadjunk elsüllyedni ezt a topicot, olyan jól indult!

Bye,

Előzmény: Törölt nick (129)
Galen Creative Commons License 2000.02.08 0 0 131
Üdv!

Hát nem hiszem, hogy a pénteki résszel túl sok új rajongója lett a treknek.
A szinkron kegyetlen gyenge volt.(Sőt, idegesítő.) Egyszer nem tudták rendesen mondani
Scotty nevét("szkottti"), a poénok se voltak rendben, olyan érzésem volt, mintha
a szinészek nem értették volna a legtöbbet (vagy inkább csak nem érdekelte az egész őket.)
Ez egy egyszerű lélektelen, amatőr munka volt. Mintha hülyének néznék azokat, akik hajlandók megnézni ilyesmit. (A német szinkron ehhez képest maga a paradicsom.)

Jelent meg Magyarországon DS9 regény?

Figyeltétek Shatner csodálatos játékát a szombati részben? Ahogy a gonosz Kirköt
játszotta...hát kicsit vicces volt. Azért TOS rulez.

Dob Creative Commons License 2000.02.08 0 0 130
Bocs.. nem akartam lelőni a pojént, de még én sem láttam, csak utánanéztem a ST honlapon.. a következő részek tartalmát a SAT1 textjén leírják, aki kicsit is Trek rajongó az már csaktudja..
bocs megint..
Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.08 0 0 129
Talán nem akarja senki reklámozni magát/klubját, stb. :)
Meg az sem túl kultúrált, hogy egyesek megint élvezik, ha elmondhatják a következő (legtöbbek által nem látott) részek tartalmát :(.

Előzmény: mrzool (127)
Dob Creative Commons License 2000.02.08 0 0 128
Merre is tartunk?? A most hétvégi rész a 'Strange Bedfellows' volt.
Még 7 rész van hátra, és vége az egésznek.. :(

A Bree-k most szövetkeztek a Dominionnal. A Pahr szellemek megfűzték Kai Winnt, és ellenszenvet szítottak benne Sisko fele. Gul Dukatnek nemkevés szerepe volt ebben. Worf meg Dax most szökött meg Cardassiaról, ahol Damar elengedte őket , merthogy neki is elege van a Dominionból, és megigérte, hogy az "esetleges" harcokban Cardassia a föderáció mellet áll.

A következő részben a Dominion+Bree lerohanja a földet..

Előzmény: DAVE (126)
mrzool Creative Commons License 2000.02.08 0 0 127
Üdv!

Emberek, elég kevés hozzászólás volt mostanában...:( Mi van veletek? Ennyire nem birjátok a Voyagert, vagy mi van? Kicsit nagyobb aktivitás nem ártana.:)

Dave: pontosan mire vagy kiváncsi? Mi történt eddig (azt jó hosszú lenne leirni:)) vagy hogy a Sat 1 hol tart a részekkel? Most szombaton volt a Strange Bedfellows, ez volt a 3. rész a Final Chapterből.

Bye,

Előzmény: DAVE (126)
DAVE Creative Commons License 2000.02.07 0 0 126
Valaki írja körül, hol tartunk DS9-ileg?
VadalmaX Creative Commons License 2000.02.07 0 0 125
hát srácok, nem akarok senkit lelombozni, de a Kirk kapitány után tegnap este a Spock doktorral is leszámolt a Columbo, az az üvegszemű veszedelem, úgy látszik pikkel a trekkesekre:-(

getom, látod, lőttek a jó kis spock-elméletedenk, bár lehet hogy JamesTKirknek ez esetben is igaza van és a nagyfülű vulkáni is talál kiutat a ballonkabát alól...

mrzool Creative Commons License 2000.02.07 0 0 124
Üdv!

Jó, jó, hogy leadta a tv2, nade igy? Először is semmi beharangozás, még mindig nem fogták fel, hogy nem űrszekerek, hanem Star Trek, továbbá a rémes szinkron... Azért a nézettségre én is kiváncsi lennék, nem akarok pesszimista lenni, de pár ezernél röbben nem nézhettük...:(

Tudjátok mit nem értek? Ha a tv2 újraszinkronizál egy csomó filmet, hogy ne legyen bennük trágár kifejezés, akkor az ST-t miért nem tudták? Ez az újraszinkronizálás egy nagy baromság, azok a filmek úgy jók ahogy vannak. Nem szeretem a trágár szöveget, ne értsetek félre, de pl. egy Pulp Fiction-t hogyan adnának le?:))

Egyébként LtGlove, mi az ötleted? Érdekelne.

Hányan láttátok a szombati DS9-t? Szerintem elég király, most már jól kifejlődik a story...

Bye,

Előzmény: LtGlove (123)
LtGlove Creative Commons License 2000.02.07 0 0 123
Mint azt többen is tudják a tv2 mégis "megemberelte" magát és leadja a Star Trek 5, de kevesen tudják, hogy a hatost is műsorra tűzte és nem is nagyon távoli időpontban, jövő hét vége. Abban igazán nem reménykedem, hogy véletlenül leadják a hetest is. ÷) Az úgyis leadta a HBO. Most már csak annak tudnék igazán őrülni, ha leadnák a sorozatot is.

Most pattant ki egy ötlet az agyamból. Ha lesz egy kis időm leírom.
DAVE Creative Commons License 2000.02.05 0 0 122
Elegem van a tv2-ből. :-[(
A lajcsizás fél órával tovább tartott, és így hiába vették le a műsorról az Autóvilág-ot, a Jó estét miatt csak 23:20-kor keztek.
Fúúúúúúúj! :-(((

DAVE

John Zero Creative Commons License 2000.02.05 0 0 121
Szabaditsatok ki Willy-t! ;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!