Lord! Végy egy pákát! Egy drótocska visszaforrasztásáért ne kelljen külsőst hívni. Más bibi azon nem fordulhat elő. Ez meg esetleg még a szállításból adódó megrázkodtatásból is keletkezhetett. Semmiség. Üdv.
A legkissebb problema ami Hammond-okkal elofordulhat...semmi panik!!!:-)
Hatul szepen a regiszeterek zsinorjait latni lehet--(szines drotocskak) az szakadt le!
Nekem is eresztette mar el a forrasztas, ha erosebben rantottam ki...vagy csak ugy....elvegre ezek 30-40 eves forrsztasok!:-)
Szoval egy zseblampa, vagy jo feny kell hozza, es szepen egy kis cinnel vissza tudod magad is forrasztani a regiszternek a nyilhegyes vegehez....lasd a mellette levo tobbit!
Javaslat:hizd ki 8-ra az osszes regisztert, kiveve amelyik nem szol!
Igy latni fogod azt pont hatulrol, hogy oda kell vissza forrasztani....
Akkor nem egy regisztered nem szól, hanem egy leütött billentyű és egy regiszter kombinációja, nem?
Nem úszod meg szétszedés nélkül, szerintem. De ha létezik olyan kontaktspray, amivel 5 méterről körülbelül ráfújsz az orgonára és ettől megjavul, feltétlenül szóljatok! Vevő lennék rá!:)))
December 18.-án, szombaton este 7kor a Jókai klubban Trinity 5. szülinapi koncert lesz. Elhangzik majd sok saját, Genesis és Emerson dal! Színpadon lesz Halsaman Hammondja is. Mindenkit szeretettel várunk!!
Sok függ a hangsugárzótól az biztos, de Hammond nélkül - mint megtapasztalhattad - félsiker. Hogy ne szóljon a magas, inkább egy kapcsolót építs be még a crossover után, de az erősítő előtt, és kapcsold le a magashang útját. Ez sem lesz teljes siker, a tied nagyot szól túlságosan a mélyben. Volt egyrotoros 125-ös lezlim, abban 12-es hanxóró volt, ami keményebb, merevebb, ezáltal több a magasa. De mint írtam korábban, egyáltalán nem biztos hogy egyrotoros lezlit használtak, mert az viszont fele teljesítményű (20W). Továbbra is azt feltételezem, hogy egyszerűen "rosszul" mikrofonozták ki. "Elfelejtették" a tölcsért is felvenni. Ezt a középhangon üvöltő dobrotort ki kell kísérletezni. Ha az M3-asról az én dobozkimenetemet használod ebben az esetben, (a végfok utánit) a kimenetét jól föltekered, közelebb fox állni a valósághoz.
Először bemelegítésként az Organs In Orbit-ot. Ez egy válogatás különböző, de nem a jazz hőseinek felvételeiből. Nagyon jópofa. Nem is mindig Hammond van benne szerintem. Oszt' Jackie Davis: Tiger On The Hammond se kutya (tigris) Shirley Scott néni - Memorial album 58-62. És a már sokat sztárolt Sam Páglia mindhárom lemeze. www.sampaglia.it Van egy dévédé: a Gov't Mule-é. Az orgis srác egy '74-es B3-at használ 2 122/147-el plusz kimikrofonozva egy 925-ös lezli. Az orgin egy D6, meg egy Electro Harmonix guitar synth, az orgi mellett meg szintén egy vurliccer. Elég jó dvd a nagy gitárhős-énekessel Warren Haynes-el. (no jó, a végére, közepére kissé fárasztó :-)
Ott pedig a cuccok nem masak, mint a kalsszikus elektomechanikus hangszerek:
Hammond C3, Mellotron (feher szinu),Hohner Calvinet D6,Rhodes suitcase.
Ez igy nem is rossz!:-)))Magyarorszagon nem is tudok ilyen zeneszt, vagy gyujtot akinek ez igy megvolna.....na jo, a mellotron-on kivul egyvalakit tudok....:-)
Azt hiszem, doktor úr, hogy nálam már jelentkeztek is a függőség tünetei...
Van egy lemez, amit ha hallgatok mostanában, akkor alig bírom abbahagyni, ha meg éppen nem hallgatom, akkor is ott motoszkál a fejemben. Jimmy McGriff: Electric Funk a címe. Mit tetszik ajánlani? ;)
Nagyon koszonom a bolt hirnevenek tamogatasat, es reklamjat Tube koma:-)
Bezony vannak Hammond-os cd-k mindig....ez olyan mar mint egy borospince...ahol bor mindig van:-)
Kecskemétre kéne menni. Bakelitet kéne venni. -vagy cd-t- Vigyázz orgis...!!! ... mert ha túl jó a zene, esetleg beteges függőséget okozhat. (Esetleg gyökeres stíluselhajlást. Van kb. 60 féle Purple cédém, melyeket az öreg orgonisták mégrégebbi zenéje miatt már alig hallgatok. :-)
A Syrius 73-74 körül a Bercsényiben játszott hétvégeken rendszeresen. Egyik alkalommal azt hiszem Szakcsi is vendégszerepelt. Pataki átült Szakcsi Fender zongorájához, Szakcsi pedig M 100-ozott. Szédületes session volt, kár hogy nem maradt róla felvétel. A Syrius akkor jött haza Ausztráliából, mesélték, hogy az összes szerelésüket kamionostól együtt ellopták, és csak a Hammondot sikeredett valahogy visszacsókázni. A Devill,s Mascurade máig is az egyik legjobb lemez.
Lord! A Jimmy Smith-től a The Champ-ot gyakorold be. Ha elejétől a végéig menni fog, király leszel a rockzenében. Jon Lord is ezt tanulta meg a mesterétől. Van Joey DeFrancescós The Champ felvétel is a már említett 99-es incredible lemezen, azt is figyelmedbe ajánlom, ill régi 50-es, 60-as évekbeli koncertfelvételeket. Egyet ne, az 1956-os A New Sound...-ot, mert ott még kicsit kiforratlan és B2-vel játssza. 1957: Smalls Paradise, 1960: Live At Village Gate, 1965: Paris. Kiss úr paradicsomjabeli koncertfelvételei nagyon állatok! Először sokág a 888+perkán nyomja álló lezlivel (akkor még nem is volt lassan forgó), aztán a végén full, perka nélkül gyors lezlivel, gyakran tenyérrel, glissandókkal, géppuska akkordokkal. Természetesen végig a jobbkézre az erős chorus rákapcsolva............................. Jon Lord ezen nőtt fel, erősen érezni a hatását, pl. az Artwoods-al átdolgozta 66-ban a 65-ös Walk On The Wild Side J S feldolgozást. Az eredeti stúdiós kicsit halovány, de a 65-ös párizsi triós ebből is nagyon ütős. Szerezd meg, vesd össze a tanítványéval!..............................
KE! Az Earl Grantokat a kecskeméti boltból vettem (pesti lévén) Megérte elmenni, mert nemcsak jó, de a többi bolthoz képest szerintem olcsó is. Nagyja LP, modemem analóg. Üdv.
Kerestem a DC-vel Jackie Davist és Earl Grantet egy rakás hubon, de csak egyetlenegy(!) Earl Grant-Louis Armstrong felvételt találtam, egy zongorás Blueberry Hill feldolgozást. Bár nem rossz az sem :) Lehet, hogy kellene egy Hammondos hubot csinálni, amin megosztanánk felvételeinket. Mit szóltok hozzá?
Ha szolsz a kecskemeti Victor Audio-s Hammond manias sracnak....akkro biztosan vesz fel Neked Earl Grant lemezt!!!:-))
Syrius is van Neki, mert az a masik buzeriaja....van nehany kaloz...ahol sok sok Hammond orgulje hallhato:-)
Az ordog allarcosbalja lemezuk alapmu...Magyar egyetlen igazi prog rock mualkotas, nagyon ajanlott!!!
Mond valakinek az a név Laurensen kívül valamit hogy Earl Grant, Jackie Davis? A neten szép életrajz van róluk, diszkográfia, de a legjobb, ahogy játszanak. Earl Grant fantasztikus effekteket hozott Hammonddal, meg oda volt fordítva neki egy zongi és egyszerre játszott mindkettőn. És ahogy ő meg tudja tépni a Hammondot!!!! Túltesz a rockereken, JSmithen. Jackie Davis meg egymaga eljátszott egy bigband hangzást. A Tiger on the organ lemezén ott a bizonyíték (nem ígéret:-). Ok JonLord még (még) rockban utazik. Syrius kalóz koncertfelvételek. Pataki László az M100-asával igazi Made in Japan hangzást tett oda. Lezli nélkül. És nem a háttérben, csakúgy alászínezgetve "szokás szerint". Övé a főszerep, ahogy kell, szól mint a vaddisznó.
Sajnos én is úgy tudom, hogy nem volt más ilyen albuma. Volt régen egy film, amiben főszereplő volt, talán az volt a címe, hogy "Fény a sötétben", én abban is láttam Hammondozni, a "Hit The Road, Jack"-et játszotta.
Minden szempontból zseniális művész volt az öreg. Nem kis örökséget hagyott ránk.
Eppen be is dobtam ezt a hatvanas evek beli Ray Charles-ot....valoban Leslie nelkul egyenesben....fantasztikusan szol!!! Allitolag azt mondta Ray Charles, hogy voltak abban az idoben sokkal jobb orgonistak, es nem kevesen, igy hat meghagyja Nekik....es Ő csak kiprobalta.....Mindenestre nagyon jol Hammond-ozott!!!Kar, hogy nem volt meg ilyen lemeze...vagy valaki tud meg, ahol Hammond orgonan jatszik, nem zongoran!?
Viva La Hammond!!!!:-)