Egész pontosan mit szeretnél intézni a UIP-nél ? Tudnál részleteket mondani ? Komolyan érdekel. Ha esetleg fejlemények vannak remélem tájékoztatsz minket.
Üdv a trek fórumon remélem neked is megtetszik majd a Star Trek. A tv3-mal nem sokat lehet tenni sajnos, de ha tudsz németül, akkor a Sat 1-en figyelemmel kisérheted a Voyagert és a DS9 utolsó részeit.
Esetleg hangoljunk össze egy jól irányzott faxeldugítással, vagy emilekkel ?
Talán a politika fórumba kellene írnom - de itt is beszéltünk róla - figyeljétek meg, melyik cég szinkronizálja a brazil/mekszikói sorozatokat ?
Bocs a kívülálló bejelentkezéséért, de láttátok? A TV3 újrakezdi a Treket! persze a legelejéről, és gyaníthatóan a már meglévő szériákat adja le ismétlésben. szokása szerint. Naponta 23 óra után, amikor csak a legádázabb trekkerek nézhetik, például én biztos lemaradok róla, pedig a Csillagkapu igencsak érzékennyé tett a műfajra és kíváncsi lennék rá. Na de ez van. Most Csillagkaput sem kapunk, mostoha a scifisek sorsa Magyarországon. Most majd az után is koncsoroghatunk hogy legyenek szívesek és ugyan már, folytassák, ne csak ezeket a másodvonalbeli akciókrimiket lökjék folyton. Igaz, azokból egy széria is elég.
A helyzet elég bonyolult. A Paramount-ot hazánkban a UIP Duna Film képviseli, akik magasról tesznek a Trek-re. Igazából több helyen felajánlottuk a segítségünket, de nem volt nagy a lelkesedés. Most a UIP-t akarom megkeresni személyesen több oknál fogva is, és talán tudunk előre is mozdulni, nem csak hátra.
Emberek! Egyébként elég gyér a forgalom! Mi van? Alig találtam meg a topicot...:( Eddig mindig az első oldalon megláttam.
Végülis nem lenne rossz ez a háttérszin ötlet, csak akkor találjuk már ki, hogy mennyi idő után beszélhetünk egy adott epizódról.
Egyébként aki nem nézte a 7. évadot a DS9-ból, nyugodtan bekapcsolódhatott volna a Final Chapter-be, most viszont már tényleg nem lenne egyszerű...
Visszatérve az ST5 szinkronra: megnéztem a filmet végig, nos durva.:( De a magyarszöveg sem semmi... Pl. mikor Sulu és Chekov beszélnek a Földön, nem a Nap ment le, hanem kisütött! Vagy pl. Sybok: andoriánul. fuck. Ez olyan kb. mint a vulkán.:( Szóval kétlem, hogy ez új szinkron lenne. Ráadásul semmi beleélés nem volt a párbeszédekben, annyira látszik, hogy volt, aki csak ledarálta a szöveget.:( A Row, row your boat magyarul, hát... Még szerencse, hogy a klingon szöveget nem szinkronizálták.:)))
Mondtam volna a háttérszínt, csak sajnos fogalmam sincs hogyan kell olyat .. Majd megkérdezem Spockot :))
Tényleg a szinkronnal kapcsolatban a Klub nem tudna valamit lépni, mondjuk felajánlani a szakértelmét, vagy ilyesmi ? Esetleg írjunk a Paramount-nak hogy nem értünk semmit az egészből, és a szerzői jogokat sértve megváltoztatták az egész értelmét :)))) (és mellékeljünk egy videokazettát az előtte vetített műsorból -> L.L.)
A szinkronok szerintem nagyon bénák lettek a magyar verzióban (talán mer rászoktam a német meg angolra), de a szavak nagyon furán hangzottak (főleg az "Egyes" :) Magyaron már elég rég vetítették a sorozatot ahhoz hogy elfelejtsem a TNG-t, de tudom hogy soxor megborzongtam. A néhol tegeződés nemcsak katonailag nem helyes, de még bután is hangzik. (Mondjuk ugyan ez van a többi magyarosított "Sci-Fi"-ben is)
Spolier nem lesz.. bocs megint.. a SW-EP1 topicban bejött,hogy háttérszinnel írtuk, amit nem szabadott elolvasni :) . Na szoval bocsesz mindenkitől..
Na legalább ilyesmin ne vesszünk össze. Azért írtam amit, mert pl. én felvettem, de még nem néztem meg, és lehet, hogy eredetiben jobban tetszett volna. Meg szerintem más megbeszélni egy epizódot, és más egy szlenges távirati stílusban elhadarni, azt, hogy mi történt. Szerintem egyezzünk meg abban, hogy ha (sokak számára) ennyire új részekről van szó, előtte tegye ki a szerző nagybetűvel hogy SPOILER, és akkor aki nem akarja, nem olvassa tovább. Szerintem sokan nem örülnének, ha leírnám a legjobb Voyager epizódok tartalmát a hatodik szezonból, vagy a fontosabb fordulatokat (ki fog meghalni ...), mert én már tudom, hogy mi lesz.
Szerintem igenis újraszinkronizálta, mert én annak idején egy videó változatot láttam (I-V-ig) és az korrektebb volt. Kirk hangja ua. volt például, de a többieké nem. A VI-ra emlékszem, az feliratos volt a moziban (az volt az első Trek moziélményem), úgyhogy az biztos "új" szinkron lesz :(((( Úgy látszik nekünk semmi sem jó ...
>Nem értem logika de mindeggy.. Az hogy a következő rész tartalmát nem mondom el az >oksa, de hogy mi történt legutobb.. hát nem is tom.. akor nem mondok semmit..
Ki kell állnom Dob mellett, mert igaza van. Ez nem spoiler, mert bárki láthatta. És a fórum egyik része, hogy megbeszéljük a részek tartalmát. Ha Dob vagy én most leirnám a 6. évad részeinek tartalmát, jogosan küldhetne el mindenki egy kis asszimilálásra a Delta kvadránsba.:))) De igy? Vagy ha az epizódokról nem beszélhetünk, akkor miről?
>Kedvenc brazil 2. csatornánk mégiscsak újraszinkronizálta az ST5-t?
Valoszinuleg nem. Ha meg mégis, akkor MENJENEK A FRANCBA! Még nem néztem meg, de felvettem, szóval ma megnézem. Úgy cirka fél órát néztem belőle pénteken, aztán nem birtam tovább... Inkább néztem az X-aktákat. Sulu hangjától teljesen kiakadtam. Újabb gyöngyszem: vészüzenet, vészrádió, vagy mi is volt? Szóval ezt a warp ill. subspace szót olyan nehéz leforditani???
Voyager:
>A Kapitány ugyebár nő.. evvel nem lenne semmi baj,
> de hát ne akarjon keménykedni, kihangsúlyozhatnák a nőies voltát is.
Majd fogják, nem is egyszer, csak várjuk ki. De mégis mennyire kéne kihangsúlyozni?
Chakotay-t viszont nagyon elhanyagolták, kér érte...
Tuvok: ez van. Bár amilyen a Trek, ez még nyugodtan elmegy. De nézd meg pl. a Ds9-os vulkániakat, bennem Tuvok inkább felidézi egy vulkáni képét, mint azok.
Paris tényleg jó karakter, jól fejlődik a sorozatban.
Neelix+Kes: kellett egy szerelmespár a sorozatba, engem ugyan nem zavarnak, de tényleg extra kevés derült ki róluk.
Egyébként leszek előre-hátra utalások, már a 2. szezonban is, hát még később!
Nagyoreg: a Voyager tényleg nagyon szép, szerintem a legszebb UFP hajó!
Nem értem logika de mindeggy.. Az hogy a következő rész tartalmát nem mondom el az oksa, de hogy mi történt legutobb.. hát nem is tom.. akor nem mondok semmit..
kiváncs vagyok ezek után most miről lesz szó ha nem a részekről..
Igazán sajnálom ,ha most meg lett bántva valaki.
Már többen figyelmeztettük, hogy valószínűleg csak neki tetszik az, ha elmondja a többiek által nem látott részek tartalmát. Talán nyissunk neki külön topicot, ahol kedvére mesélhet :(
Legyél már szíves nem beírni az epizódok tartalmát, okés? Én sajna lemaradtam az utolsó széria nagy részéről, ezért most inkább nem nézem már (előbb-utóbb talán ismétlik majd), a fórumot viszont szeretném olvasni...
A Hétvégi ST5-ről iztlések és pofonok jutnak eszembe.
Ellenben a szombati DS9 iszonyuan jo volt. Nekem nagyon bekött. Defiant kampec, Kai Win átállt a sötét oldalra, Dukat lelepleződött, a Brik meg szétlőtték a földi támaszpontokat, és félelmet keltettek a földi puhányokban. A Kardassziaiaik meg szint vallotak. Másnak nem tetszett??
Kedvenc brazil 2. csatornánk mégiscsak újraszinkronizálta az ST5-t?
"szia bonsz", "hogy vagy bonsz" - ebből aki nem látta eredetiben (Bones), az a büdös életben nem fog rájönni, hogy miért hívta így az egyik szereplő a másikat. Nem lett volna jobb az, hogy "Doki".
"kapcsolja be a gyorsítót" = (Warp speed Mr Zulu) :(
Gondolom a szinkront nem ingyen csinálták. Ha már pénzt költöttek rá, mi lett volna, ha megmutatják olyan embernek, aki esetleg 1. ért angolul 2. ismeri a Trek történetét/szereplőit stb. Talán ha odafigyelnének, akkor lehet, hogy többen néznék, mert így "csak" MI értjük a nagy részét.
>a most következő Film (ST5) meg az egyik legroszabb.
Nekem pedig éppen az tetszett a legjobban a TOS filmek közül.
Amit a Voy-ról írtál, azzal viszont majdnem teljesen egyet értek. Ez a csütörtöki rész pedig különösen eröltetett és sablonos volt.(+ nagy blődség volt B'elanna operációja)
Azért a legrosszabb részek versenyében nem rúgna labdába, ott a győztes
utcahosszal a Profit and Lace (DS9)
Hát A Voyarerben a legénység nem éppen az a nagy eresztés. A Kapitány ugyebár nő.. evvel nem lenne semmi baj, de hát ne akarjon keménykedni, kihangsúlyozhatnák a nőies voltát is. Az indus, a Chakotay elég muris a tetkójával, de benne sem látom, hogy ott lenne a dologoban. A többiek:
Tuvok: nem vagyxok rasszista , de néger Vulkán. (meg Spokkot nehéz lefőzni)
Kim: kis hülye naiv
Paris: eltalált jellem.. Duncan már játszott egy régebbi TNGF részben, igaz nem a Parist, de paris az akkori szereplő egyenes folytatása
7of9: Huh.. menő nő ez a Jeri Ryan
Holodoki: jo.. ő is tetszik (mármint máshogy mint 7of9)
Neelix: szánalmas.. inkább fárasztó mint pojénos (mint Jar-Jar a Phantom meancban)
Kes: jo hogy átadta magát a mindenségnek
Aztán a másik dolog, hogy a történetek sem jok.. a Kazonok bénák (hülyén is nztek ki, és forgott a gyomrom a hajuktól, a Species 642548 jo volt, Hyarch (nem tom hogy írják), jok voltak (mint a predatorok). Borg: tisztára üzleti fogás volt berakni őket. A többi rész, meg amiben nem ezek voltak, elég vérszegények lettek, kevés cselekmény, sok duma (mrzool:van nyelvvizsgám ám),meg sok ujat már nem tudnak kitalálni. A másik, meg hogy nem volt szál, ami vezesse a sorozatot (azonkívül, hogy messze vannak, és haza akarnak menni). A DS9-ba például ezért volt nyerő húzás berakni a háborút.
Holodekkes storyk: hát elég fantáziátlan ilyen dészeket eröltetni (mondjuk a legutobbi szombati rész jo volt).
Remélem hogy az előkészületben lévő uj sorozat(ok) valamivel jobbak lesznek, és valami fantáziadussab eseménysor kerül elő.
Nem rossz a Voyager csak nekem speciel a DS9 jobban tetszik. A Voyagerben amit hibanak tartok:
1. nem mindig eleg vilagos a karakterfejlodes (nem ugy mint a DS9-ban es a B5-ben)
2. fekete boru vulkani (ezzel az a bajom, hogy a vulkaniaknak van egy masodlagos szemhejuk, ami vedi oket az eros napsugarzastol (Spocknak is van ilyen), ergo az egesz bolygojukon eros a napsugarzas. Spock viszont feher boru az allando eros napsugarzas ellenere, akkor hogy lehet Tuvok sotet boru?!?!?!?!?)
3. bar a hajo utjanak kornyezete folytonosan valtozik, azert lehetne valamilyen logikai osszefugges a reszek kozott (azaz legyenek elore meg visszautalasok - jobban mint jelenleg)
4. nincsen olyan sok gyonyoru nok benne mint a TOS-ban
Ami tetszik:
1. A Voyager (egyszeruen gyonyoru)
2. Holodoki (a legjobb karakter, a legjobban kiodolgozott karakterfejlodessel)
3. Janeway (egesz jo, bar az elpuskazott hazateresi lehetosegek mar kezdenek az idegeimre menni)
Jerico : Tényleg szerepelt az Összeeszkügés elméletben de:
- az már azután volt, hogy Picard "lett". ha nem lett volna annyira közismert, a Star Trek által, a szerepet Donald Sutherland vagy valaki hasonló játszotta volna.
- azért nem volt egy főszerep, ha jól emlékszem főszerepet Mel Gibson és Julia Roberts kapott
Na akkor szólnék valamit a mai Voyager részről: szóval nem maga a rész volt szörnyű, hanem az hogy majdnem ugyanarról szólt, mint a tegnapi. Majdnem kikapcsoltam a tv-t, amikor kiderült hogy csak a doki mentheti meg a hajót, mert nem tud belebújni az a bigyó. Tegnap ugyanez történt csak kicsit más variációban. Aztán kicsit megnyugodtam, amikor másfele bontakozott ki a történet.
Egyébként nem tudom, csak nekem volt-e zavaró, hogy nem varrták el a Janeway-es holodeck eseményszálat.
LtGlove:
Nem hülyeség amit írsz, csak az a baj, hogy a ST sorozatok többségében nem egészen azon van a hangsúly, mint a szappanoperákban. Kivétel talán a DS9, amit nem is lenne baj ha megvennének, mert az a kedvencem. Bár szerintem azt sem nézném, mégpedig a szinkron miatt. (ugyanis ha az ember látott 100valahány részt a német szinkronnal, már lehetetlen megszokni a magyart)
(Ha tévedek egy szezont, akkor bocs) A Voyager a 6. szezonnál tart, a Sat1-en a negyedik szezonig adták le (Hope&Fear volt az utolsó). DE kb 3 -4 hete szombat este leadták a Dark Territory-t, ami a(z) 5. (vagy a hatodik, javitsatok, ha hülyeség) végén van, nagyon izgalmas rész volt, mert ....
Szerintem szokás szerint a SAT1-en leadják naponta a 4. végéig (ameddig utoljára eljutottak), és utána hetente fogják adni (szombat délután), eddig mindig igy csinálták (VOY/DS9).
Ha vége a napi Voyager-nek, akkor a TNG fog jönni (az utóbbi 6 évben igy volt). Nekem spec hiányzik videón a DS9- Empok Nor, most várhatok egy keveset (VOY, TNG) amig megint adják :(.
más
Mivel asszem minden epizódot láttam már (többször), amit a Sat1-en leadtak, eddig 1 (!) hibát vettem észre. TNG Unification Part II, amikor a rejtélyes vulkáni vendég (nem mondom meg, ki az, mert hátha valaki még nem látta), találkozik a romulán prokonzullal (német forditás), amikor kimegy a szobából, egy pillanatra látszik a rágózó operatőr az asztalon lévő disztárgyon. Ti találtatok már ilyesmit ?
Ja apropó Voyager, most melyik szezonnál tartanak ? Engem végképp sikerült összezavarni azzal, hogy összevissza adják a szezonokat és a folyamatos ismételgetésekkel.
Aról, hogy jót tett-e Patrick Stewart-nak, hogy Picardot játszotta lehet vitatkozni. Az egy kétségtelen tény, hogy nagy Shakespeare színész, de ami a filmes pályafutását illeti, hiába szerepelt 30-40 filmben akkor is csak mellékszereplőként volt jelen vagy ha főszerepe volt, akkor pedig nem volt egy nagyon híres film. Magyarul kétségtelen, hogy igazából a film világában a Picard kapitány szerepe tette ismertté. Úgy látszik ha valaki az Enterprise kapitánya az beskatulyázodik, mint azt William Shatner esetében is láttuk.
Na, hogy oldjuk a pangási hangulatot és mivel van egy kis időm is nekilátok irogatni:
Lentebb írtam, hogy kipattant egy hülye ötlet a fejemből csak nem volt időm még leírni, most viszont, hogy van időm leírom. Az ötlet onnan jött, hogy eszembe jutott milyen gondjai voltak Gene Roddenberry-nek amikor elkezdték a Star Trek-et, ugyanis nem volt túl nagy igény az ilyen típusú sci-fi-re. Akkor még fénykorukat élték a "jöttek a gonosz marslakók és megtámadták a Földet, de jött a bátor legény és lenyomta őket" típusú filmek. Akkoriban űrhajót nem tudtak elképzelni csak rakétaként és ekkor jönn egy manusz olyan "hülyeséggel", hogy az űrhajónak legyen egy henger alaku teste, ez összekötve egy tányérrésszel és a két oldalsó hajtóművel. Ja és nem az idegenek jönnek a Földre hanem mi megyünk hozzájuk. Ez akkor nagy hülyeségnek hatott, de Roddenberry úgy magyarázta el a TV társaságoknak, hogy ez tulajdonképpen "űr-western" és mivel akkoriban a western szintén népszerű volt, sikerül műsorra tűzni. Ekkor még nem volt sikere a sorozatnak, de elkezdett kialakulni a nézőközönsége, majd miután még kétszer leadták az összes TOS részt nőtte ki magát kultusszá.
Az én ötletem hasonló csak átültetve napjainkban, magyar igényeknek megfelelően. Mi is Magyarországon a vezető termék a TV csatornák széles, ám túlzottan hasonló palettáján ? Hát mi más, mint a szappanoperák. Namost egy kis ( nagy ) túlzással nevezhetnénk a Star Trek-et sci-fi szappanoperának és rávenni az RTL-t vagy tv2-t, hogy adjanak ilyen szappanoperákat is. Ha egy ilyen kompromisszumon múlna a dolog szerintem a legtöbb ST rajongó "boldogan" sőt "újjongva" vállalná, hogy kedvenc sorozata szappanoperává "degradálodott" vala. De tényleg ha csak ezen múlna, 2-3 éven belül 5-6 millió magyar Star Trek rajongó lenne. De ez nem olyan egyszerű (-__-)