Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Te rendkívüli mértékben emberi gondolkodásra képtelen, kedves barátom, nem az a hiba amikor egy mondaton belül, helyes nyelvi funkcióban kétszet szerepel egy szó, hanem amikor dadogva szerepel kétszer az állítmány vagy alany vagy bármilyen mondatrész. Bemutatom neked, emberi gondolkodásra képtelen, kedves barátom:
Pista elment az iskolába elment.
Géza a kávét megfőzte a kávét.
A barátom szereti a sört a barátom.
A fenti mondatokban idióta módra van ugyanaz a szó megismételve. (Ikerállítmány, -tárgy, -alany stb.)
Ezt a faszságot műveled te.
Ó, kedves Irén, úgy találkoznék magával, kedves.
Hát még mindig nem érted, troll, pedig a szádba rágtam ezerszer, troll.
Itt egy mondatban, de ELTÉRŐ TAGMONDATOKBAN, jogosan van ismétlés.
Ezt művelem okosan én.
Semmilyen értelme nincs neked bármit írni, semmit nem értesz meg, nulla a tudásod, műveltséged, de más olvasó kedvéért leírom, neked nem használ, nem tudod felfogni.
Mert például azt gondolod, hogy a homoszexualitást nem gyűlöl az Úr.
Pedig Szodoma és Gomora és a környékbeli városok elpusztításával elég világosan bebizonyította (az ottlakók számára... nekem már nem kell, inkább elhiszem)
Azonban a több asszonytartást még a hozzá közelvalóknak is engedte.
"Nem buziztalak, hanem amiben mást megítélgetsz azt emeltem ki."
Én talán buziztalak? Egy szóval nem állítottam hogy buzi vagy.
Amúgy nem.azt emelted ki amiben mást szerinted megítélgetek, de valójábán nem ítélgetek mást meg, hsnem a "kedves" szót emelted ki, tehát megint hazudtál. Miért emelted ki a "kedves" szót, erre felelj, de ne hazudva.
Az egyik az, hogy szerinted tudsz Isten törvényeit betartva élni.
A másik az, hogy magad is vétkezel.
Ez a kettő nem megy együtt.
Nem vádollak. Azt elhiszem, hogy magadra vonatkoztatott vádnak érzed, amit neked címezve írok, de akkor mindenki, tehát minden ember érezheti úgy, hogy vádolom azzal, hogy bűnt követ el.
Így magamat is vádolnám, csakhogy ezzel senkit nem vádolok, hanem egyszerűen csak azt mondom, hogy mindenki megszegi Isten törvényeit.
Úgy alakult, hogy mi ketten kezdtünk itt el a dologról alaposabban beszélni, és pusztán ezért van, hogy pont a te idevágó hozzászólásaidra válaszolom azt, amit ebben is.
Nem rólad szól az, hogy megszeged Isten törvényeit, hanem minden emberre vonatkozik. Szerintem nincs miért ellened irányuló vádnak tekintened, noha kivétel sem vagy, hiszen szerinted is vétkezel, ha jól értelek.
5. Előálltak azonban néhányan, akik a farizeusok pártjából lettek hívőkké, és azt mondták, hogy körül kell metélni azokat, és meg kell parancsolni nekik, hogy tartsák meg Mózes törvényét.
6. Összegyűltek tehát az apostolok és a vének, hogy tanácskozzanak ebben az ügyben.
7. Amikor nagy vita támadt, Péter felállt, és így beszélt hozzájuk: "Atyámfiai, férfiak, ti tudjátok, hogy régtől fogva engem választott ki Isten közületek, hogy az én számból hallják a pogányok az evangélium igéjét, és higgyenek.
8. A szíveket ismerő Isten pedig bizonyságot tett mellettük, amikor éppen úgy megadta nekik is a Szentlelket, mint ahogyan nekünk, 9. és nem tett semmi különbséget közöttünk és közöttük, mert hit által megtisztította szívüket.
10. Most tehát miért kísértitek azzal Istent, hogy olyan igát tegyetek a tanítványok nyakába, amelyet sem atyáink, sem mi nem tudtunk elhordozni?
11. Ellenben abban hiszünk, hogy mi is az Úr Jézus kegyelme által üdvözülünk. Éppen úgy, mint ők." (ApCsel 15: 5-11)
Ízlelgesd, aztán - ha úgy látod jónak és igaznak - kimondhatod magad kivételnek.
"- ha nem úgy értetted a fentieket, hogy Isten törvényeit betartva élsz, akkor nem látok egyebet, mint azt, hogy nem tudsz úgy élni."
Már miért ne tudnék ugy élni?
Amugy bár rendkivül megtisztelő, de szerénységem nem annyira becses hogy ilyen alapos figyelmet szentelj nekem. E kérdésben kiemelten vizsgálni személyemet indokolatlan, sőt éppenhogy hátrányos személyes kérdést csinálni belőle.
"A beszélgetésünk erről szól, mert erről beszélünk." Leginkább te beszélsz róla...Pedig már van vádlóm, legalább ilyen buzgó mint te. Birám is van, és nem utolsósorban védőm de arra nem pályáztál;)
" De megválaszoltam, azzal hogy miert ne tudnék. Minden szükséges segitség a rendelkezésemre áll a célhoz." /Ilang/
- Ez nekem annyit tesz, hogy szerinted tudsz úgy élni, hogy betartod Isten törvényeit, hiszen minden szükséges segítség rendelkezésedre áll.
"Te állítólag (szerinted) úgy élsz, hogy nem szeged meg a törvényt."
- ezt tényleg én mondom, a fentiekre alapozva, amit válaszként írtál.
" Ilyet én nem állitottam. Te értelmezted igy a szavaimat." /Ilang/
- ha nem úgy értetted a fentieket, hogy Isten törvényeit betartva élsz, akkor nem látok egyebet, mint azt, hogy nem tudsz úgy élni. Ha másképp látod, akkor írd meg úgy, ahogy látod. A beszélgetésünk erről szól, mert erről beszélünk.
"Mást megítélsz olyanokért, amit te magad is űzöl"
Pont az a lényeg kedves és tiszteletre méltó büdöstroll, hogy nem ítélem el a buzikat így aztán meg sem kövezem őket.
Te mint büdös troll, te megköveznéd a buzeránsokat?
Amúgy hazudtál, mert nemcsakhogy nem ítélem el a buzikat, de még csak nem is abban nem ítélem el őket amiben magam is vétkes vagyok, hiszen sosem szoktam buzulni.
Az ítélet a hitetlenek fölött már most megtörténik (Semmi) a hívők akkor ítéltetnek meg, amikor Krisztus dicsőségének teljességében megjelenik (az igazak feltámadnak).