Keresés

Részletes keresés

möndikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4688

"Ő pontosan  a nyilasokra, hungaristákra és akárkikre haragszik,"

Lehet. De Németországban németül nem a nyilasokról, hungaristákról beszél, hanem tömören (és roppant pontatlanul) a magyarokról.

Előzmény: asta (4676)
newnikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4687

Ezért imádja.

Előzmény: Callie (4685)
newnikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4686

Lutherről már hallottál? Kis segítség: a protestáns reformáció szellemi atyja, lelkész, reformátor a XVI. században.

"Szívük minden aggodalmas sóhaja, vágya és reménye azok az idők, amikor úgy bánhatnak velünk, pogányokkal, ahogy a perzsiai pogányokkal bántak Eszter idejében. Óh, hogy szeretik Eszter könyvét, amely olyan szépen egyezik az ő vérszomjas, bosszúálló és gyilkos vágyaikkal. A nap még sohasem sütött egy olyan vérszomjas és bosszúálló népre, mint ők, akik azt képzelik magukról, hogy ők Isten kiválasztott népe és úgy gondolják, hogy nekik meg kell gyilkolni, és szét kell morzsolni a pogányokat. Úgy
gondolják, hogy Messiásuk első cselekedete az lesz, hogy megöli és kiirtja az egész világot kardjával. Ahogy ezt már bemutatták ellenünk keresztények ellen, és ha csak tudnák, szeretnék újra bemutatni. Újra és újra megpróbálták és többször orra estek..."

Luther Márton „A zsidók és hazugságaik” címu könyvéből 1543.
(„A keresztény társadalom”, 47. kötete. Philadelphia, Fortress Press, 1971. 268-293 o.)

Előzmény: Törölt nick (4684)
Callie Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4685

A "neonácinak" meg "nyilasnak" minősítés éppolyan skatulyázás, mint az "idegenszívű" stb.

Előzmény: asta (4683)
asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4683

Nem én skatulyázok. Nekem tök mindegy ki milyen vallású,  milyen a pártpreferenciája, csak a gondolkodása minőségét nézem.

Itt már régóta mások skatulyázgatnak magyarokra és nem magyarokra osztva itt született és itt élő embereket.

Én hol skatulyáztam? mindössze megállapítottam, hogy nem gondolkodunk egyformán és ezért Kertész sértett megjegyzése rá vonatkoznak, rám meg nem. Szerinted egyformán gondolkodunk? Akkor most mi a bajod?

Én ettől még senkit sem fogok a magyarság ellenségének nyilvánítani, sem kizárni a magyarságából, hanem azt mondom , hogy egy más véleményen levő magyar.

Legfeljebb lehülyézem:O))) Bár az is egy skatulya....:O)))) Igaz.

Előzmény: Callie (4681)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4682

Olyan "JÓ!" hogy mindig van gyűlölni valakit valamiért!

Különösen jó, ha mocskolódva, zsigerien lehet, és ebben teljesen mindegy hogy melyik oldalon áll az illető, hogy író-e vagy csak szalagmunkás. Egyik sem különb a másiknál,mert ugyanúgy gyűlölködik.

És lám itt is.

Mintha ettől csúszna jobban a vacsora, vagy lehetne jobban aludni, és nem pedig attól, ami szeretet körbeveszi az embert, ha hagyja, ha akarja.

Érdekes állat az ember. Akár szent vallások nevében is gyilkol.

Előzmény: asta (4676)
Callie Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4681

Megint beosztogatsz, skatulyázol, bélyegzel?

Ez jó érzés?

Előzmény: asta (4680)
asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4680

A hsz-idat tekintve rólad is  szólt. Igen. Rólam meg nem. Mindketten magyarok vagyunk.....még ha neked ez nem is tetszik és szívesen kizárnál a saját hazámból, mert nem  úgy gondolkodom,ahogy te.

Előzmény: möndikk (4669)
asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4679

És?

Elképesztő vagy.... hogy honnan szednek össze egyesek ilyesmiket! Mintha bármit is számítana, még ha igaz lenne is. Kit érdekel ez ma? Megváltoztatná a történelmet, ami megtörétént?

Engem aztán  nem, az biztos.

Előzmény: newnikk (4677)
asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4678

Pontosan. Egy ballib magyar is ugyanolyan magyar mint te, mégis gyűlölöd:O)) Akkor mi van?

Te nem vagy magyar? DDD

Annyira szánalmas ilyesmit még gondolni is, nemhogy leírni....

Előzmény: möndikk (4672)
newnikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4677

X. Leó pápa (eredeti nevén: Giovanni di Lorenzo de’ Medici) 1513-ban, amikor Bakócz Tamást tartották a legesélyesebbnek, megvette a bíborosok szavazatait, s így a trónt is.

A Habsburgok leszármazását a ház későbbi történetírói a 13. és 14. században a római Pierleone-családtól vezették le, amely családból a 12. században egy pápa is származott, II. Anakletus pápa. Ehhez a származtatáshoz nemsokára az a kísérlet járult, hogy a Habsburgok őseinek sorát egészen az ó-római Aniciusokig, vagy, mint mások akarták, egészen a Scipiokig vezessék fel, holott hát az igazság szerint a római Pierleone-nemzetség zsidó származású volt.

Előzmény: möndikk (4670)
asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4676

Ő pontosan  a nyilasokra, hungaristákra és akárkikre haragszik, akik a régi naftalin és hullaszagú nézeteket felelevenítették és a gyilkosai reinkarnációi.

Joggal haragszik.

Én nem vettem magamra. És senkinek nem kell magának vennie, aki ebben vétlen. Ez már nem a multról, hanem a máról szól.....a mai hozzáállásról.

Előzmény: möndikk (4647)
newnikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4675

A cigány és a zsidó csak akkor magyar - de akkor aztán szigorúan ám! - ha elkövető. Amint azonban valamely ügyben sértettként szerepelnek, akkor tüstént cigánnyá, zsidóvá változnak, mert így lehet bennünket (akik mindig magyarok vagyunk, nem csak amikor az érdekünk úgy diktálja) lerasszistázni, de ha bűnöznek (magyarként) azt is a nyakunkba varrják. Ögyes...

Előzmény: Törölt nick (4666)
möndikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4674

Hát akkor hogy?

Ha néger, akkor mehet az őserdőbe?

Előzmény: Törölt nick (4667)
möndikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4673

"Gondolom azt is elfogadod, hogy ha pl. a Vatra Romaneska általánosítja a magyarokat."

Épp úgy, mint Kertész Imre esetében.

Előzmény: Törölt nick (4663)
möndikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4672

A magyarok sajátos ismertetőjele, hogy nem utálják a magyarokat.

Ennek a feltételnek itt egy csomó nick nem felel meg.

Előzmény: Törölt nick (4660)
asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4671

Igen pl. a közelébe se megy. Vagy elmenekül, vagy akármi ... de  normális pszichével és szilárd erkölcsi érzékkel nincs ember, aki másik emberek kínzását és megalázását akár végignézni is képes. Ilyesmit csak nagyon alantas ember  vállal el.

Ettől csak nagyon kevés kivétel létezik. Mert vannak olyanok is. Gettóparancsnoknak lenni nem volt kötelező senkinek abban az időben sem. Ha mégis ( amit kétlek) akkor is volt, lett volna lehetősége az emberségre.

A Don kanyart meg egyéb háborús eseményeket ne keverj ide. Onnan nem volt menekvés... Akit vittek, vittek... kit érdekelt, hányan haltak meg ott idegen hatalmi érdekek miatt.. ők is ugyanannak a gyilkos hatalomnak az áldozatai.

Kit terhel ezért a felelősség? Vagy ennek szerinted nincs felelőssége?

Előzmény: saidac (4483)
möndikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4670

Párizs érseke 2000 táján.

Előzmény: newnikk (4653)
möndikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4669

"Kertész nem rólad beszélt."

Mint írtam, én is magyar vagyok. Vagyis rólam is beszélt.

Előzmény: Törölt nick (4649)
möndikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4665

"Lehet, hogy arra gondolsz, hogy sok keresztény etióp is zsidónak vallotta magát, hogy el tudjon menekülni Izraelbe."

Ezt viszonylag könnyű ellenőrizni.

Legalábbis a férfiak esetében.

Előzmény: Glavingo (4641)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4662

Hja, momentán az itt fórumozók közül nem tudom ki volt ott és akkor, hogy mindenkinél jobban tudja mi a frász történt egész pontosan.

Ha a bíróság bűnösnek hozza ki, akkor az. Ha nem, akkor nem az.

Előzmény: möndikk (4661)
möndikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4661

"Térjünk vissza Csatáryhoz: miért is kell védeni egy hazug, gyáva, szadista férget?"

Nem vetted észre, de nem védi senki sem. Csak te támadod teljesen irracionális gyülölettel.

Előzmény: Törölt nick (4597)
möndikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4659

"Az izraelita felekezethez tartozók is magyarok voltak."

Akkor.

Most itt úgy látom, hogy magyargyülölők.

Előzmény: Törölt nick (4574)
saidac Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4658

"Önostoroz".

Előzmény: Törölt nick (4656)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4657

Jól látod.

Előzmény: newnikk (4648)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4656

Akkor ne  általánosítson.

Milliónyi magyar nem tett neki semmit sem keresztbe. De ő köpködi mindet.

Előzmény: Törölt nick (4649)
saidac Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4655

A négerség is ilyen, ami nem meglepő, hiszen az is vérségi alapú.

És ráadásul domináns: pl. Obama bár mulatt, és néger apját gyakorlatilag nem látta, valamint teljesen fehér nevelést kapott, mégis négerként könyvelik el a mértékadó fajmérők. (Akik egyébként más esetben észre sem vennék, hogy színes a bőre, és lebasznának mindenkit, aki ilyet venne észre.)

Előzmény: newnikk (4648)
newnikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4653

Nincs mit röhögni ezen, volt már zsidó pápa is...

Előzmény: Törölt nick (4652)
newnikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4651

Te előítéletnek, én tapasztalatnak nevezem: a cigány és a zsidó érdekei mentén cserélgeti az identitását, míg én maradok aki vagyok bármi történjék is.

Előzmény: Törölt nick (4650)
newnikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4648

Ezt magam se mondhattam volna jobban!

Megfigyeltem még egy sajátos kettősséget. A cigány és a zsidó csak akkor magyar - de akkor aztán szigorúan ám! - ha elkövető. Ha áldozatok, akkor tüstént cigánnyá, zsidóvá változnak, mert így lehet bennünket (akik mindig magyarok vagyunk, nem csak amikor az érdekünk úgy diktálja) lerasszistázni.

Előzmény: saidac (4639)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!