Zuroff véleménye szerint az. Akinek semmiféle diplomáciai akkreditációja, meghatalmazása nincs. Egy egyszerű - bár hathatós háttérrel bíró - magánnyomozó.
De egy nyilvánvalóan a végletekig elfogult magánnyomozó véleménye még nem ítélet! Remélhetőleg Áder János is tisztában van ezzel, és nem enged az etikátlan nyomásnak, nem rendeli alá Magyarország elfogadott jogrendejét Zuroff igényének.
Nem elsősorban Csatáryról van szó, hanem Magyarország önrendelkezéséről, melynek esküvel fogadott első számú védelmezője Áder János.
Lutherről már hallottál? Kis segítség: a protestáns reformáció szellemi atyja, lelkész, reformátor a XVI. században.
"Szívük minden aggodalmas sóhaja, vágya és reménye azok az idők, amikor úgy bánhatnak velünk, pogányokkal, ahogy a perzsiai pogányokkal bántak Eszter idejében. Óh, hogy szeretik Eszter könyvét, amely olyan szépen egyezik az ő vérszomjas, bosszúálló és gyilkos vágyaikkal. A nap még sohasem sütött egy olyan vérszomjas és bosszúálló népre, mint ők, akik azt képzelik magukról, hogy ők Isten kiválasztott népe és úgy gondolják, hogy nekik meg kell gyilkolni, és szét kell morzsolni a pogányokat. Úgy gondolják, hogy Messiásuk első cselekedete az lesz, hogy megöli és kiirtja az egész világot kardjával. Ahogy ezt már bemutatták ellenünk keresztények ellen, és ha csak tudnák, szeretnék újra bemutatni. Újra és újra megpróbálták és többször orra estek..."
Luther Márton „A zsidók és hazugságaik” címu könyvéből 1543. („A keresztény társadalom”, 47. kötete. Philadelphia, Fortress Press, 1971. 268-293 o.)
Nem én skatulyázok. Nekem tök mindegy ki milyen vallású, milyen a pártpreferenciája, csak a gondolkodása minőségét nézem.
Itt már régóta mások skatulyázgatnak magyarokra és nem magyarokra osztva itt született és itt élő embereket.
Én hol skatulyáztam? mindössze megállapítottam, hogy nem gondolkodunk egyformán és ezért Kertész sértett megjegyzése rá vonatkoznak, rám meg nem. Szerinted egyformán gondolkodunk? Akkor most mi a bajod?
Én ettől még senkit sem fogok a magyarság ellenségének nyilvánítani, sem kizárni a magyarságából, hanem azt mondom , hogy egy más véleményen levő magyar.
Legfeljebb lehülyézem:O))) Bár az is egy skatulya....:O)))) Igaz.
Olyan "JÓ!" hogy mindig van gyűlölni valakit valamiért!
Különösen jó, ha mocskolódva, zsigerien lehet, és ebben teljesen mindegy hogy melyik oldalon áll az illető, hogy író-e vagy csak szalagmunkás. Egyik sem különb a másiknál,mert ugyanúgy gyűlölködik.
És lám itt is.
Mintha ettől csúszna jobban a vacsora, vagy lehetne jobban aludni, és nem pedig attól, ami szeretet körbeveszi az embert, ha hagyja, ha akarja.
Érdekes állat az ember. Akár szent vallások nevében is gyilkol.
A hsz-idat tekintve rólad is szólt. Igen. Rólam meg nem. Mindketten magyarok vagyunk.....még ha neked ez nem is tetszik és szívesen kizárnál a saját hazámból, mert nem úgy gondolkodom,ahogy te.
Elképesztő vagy.... hogy honnan szednek össze egyesek ilyesmiket! Mintha bármit is számítana, még ha igaz lenne is. Kit érdekel ez ma? Megváltoztatná a történelmet, ami megtörétént?
X. Leó pápa (eredeti nevén: Giovanni di Lorenzo de’ Medici) 1513-ban, amikor Bakócz Tamást tartották a legesélyesebbnek, megvette a bíborosok szavazatait, s így a trónt is.
A Habsburgok leszármazását a ház későbbi történetírói a 13. és 14. században a római Pierleone-családtól vezették le, amely családból a 12. században egy pápa is származott, II. Anakletus pápa. Ehhez a származtatáshoz nemsokára az a kísérlet járult, hogy a Habsburgok őseinek sorát egészen az ó-római Aniciusokig, vagy, mint mások akarták, egészen a Scipiokig vezessék fel, holott hát az igazság szerint a római Pierleone-nemzetség zsidó származású volt.
Ő pontosan a nyilasokra, hungaristákra és akárkikre haragszik, akik a régi naftalin és hullaszagú nézeteket felelevenítették és a gyilkosai reinkarnációi.
Joggal haragszik.
Én nem vettem magamra. És senkinek nem kell magának vennie, aki ebben vétlen. Ez már nem a multról, hanem a máról szól.....a mai hozzáállásról.
A cigány és a zsidó csak akkor magyar - de akkor aztán szigorúan ám! - ha elkövető. Amint azonban valamely ügyben sértettként szerepelnek, akkor tüstént cigánnyá, zsidóvá változnak, mert így lehet bennünket (akik mindig magyarok vagyunk, nem csak amikor az érdekünk úgy diktálja) lerasszistázni, de ha bűnöznek (magyarként) azt is a nyakunkba varrják. Ögyes...
Igen pl. a közelébe se megy. Vagy elmenekül, vagy akármi ... de normális pszichével és szilárd erkölcsi érzékkel nincs ember, aki másik emberek kínzását és megalázását akár végignézni is képes. Ilyesmit csak nagyon alantas ember vállal el.
Ettől csak nagyon kevés kivétel létezik. Mert vannak olyanok is. Gettóparancsnoknak lenni nem volt kötelező senkinek abban az időben sem. Ha mégis ( amit kétlek) akkor is volt, lett volna lehetősége az emberségre.
A Don kanyart meg egyéb háborús eseményeket ne keverj ide. Onnan nem volt menekvés... Akit vittek, vittek... kit érdekelt, hányan haltak meg ott idegen hatalmi érdekek miatt.. ők is ugyanannak a gyilkos hatalomnak az áldozatai.
Kit terhel ezért a felelősség? Vagy ennek szerinted nincs felelőssége?
A négerség is ilyen, ami nem meglepő, hiszen az is vérségi alapú.
És ráadásul domináns: pl. Obama bár mulatt, és néger apját gyakorlatilag nem látta, valamint teljesen fehér nevelést kapott, mégis négerként könyvelik el a mértékadó fajmérők. (Akik egyébként más esetben észre sem vennék, hogy színes a bőre, és lebasznának mindenkit, aki ilyet venne észre.)
Te előítéletnek, én tapasztalatnak nevezem: a cigány és a zsidó érdekei mentén cserélgeti az identitását, míg én maradok aki vagyok bármi történjék is.
Megfigyeltem még egy sajátos kettősséget. A cigány és a zsidó csak akkor magyar - de akkor aztán szigorúan ám! - ha elkövető. Ha áldozatok, akkor tüstént cigánnyá, zsidóvá változnak, mert így lehet bennünket (akik mindig magyarok vagyunk, nem csak amikor az érdekünk úgy diktálja) lerasszistázni.