Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Szerintem ezért kapni fogsz valami kitüntetést, nem hiszem hogy bárkinek is az eszébe jutott volna :D
Ami azt illeti nekem se. De nem hiszem, hogy költeni akarnának erre.
Szerintetek lenne értelme ennek a 16-os útvonalnak? Persze fontos lenne itt is az Egyetem villamosmegálló használata, valamint egy Arad utca megállóhely, a Munkácsy Mihály utca megálló párjaként.
"A Gázvezeték utcai fejlesztésre még ebben az évben szerződést köt a város és 2018 első félévében befejezik a munkát. A polgármester kiemelte az István út - Szoboszlói út csomópontját is, ahol fél évig fognak dolgozni.
Ebben a kereszteződésben a 4-es főút jobb oldalán jobbra kanyarodó sávot alakítanak ki, Hajdúszoboszló irányából pedig meghosszabbítják a balra kanyarodó sávot. Az István út északi ágán sávbővítés lesz, egyenes-jobbra, illetve egyenes-balra kanyarodó sávot alakítanak ki, és hosszabb lesz a meglévő gyalogos átkelőhely. Az István út déli ágán sávbővítést hajtanak majd végre, ezen kívül fogadó sávokat is kialakítanak. A tervek szerint a csomópont átalakításával a jövő év első felében végeznek."
Így már az órás késést is elérhetik a 30-assal, ha a Vágóhíd utcán kívül még itt is összeszed majd még 20-30 perc késést. :( Remélem nem így lesz.
Kossuth utcán a Kandia utcánál épülő új megálló fölött lévő szakaszszigetelőt nem lenne jó áthelyezni máshová? Ha megáll ott egy 4-es troli, elég nagy a valószínűsége annak, hogy pont a kiszigetelt szakasz alá áll, ami szopás...
ha vettem e-napjgyet akkor azt hogy ellenorzik? a sofornek csak a szemelyimet kell felmutatnom? vagy a jegykezelohoz hozza kell erintenem? (kepes ilyenre a keszulek?)
Egy építkezésnél még elmegy, de a Petőfi tér átalakítása szvsz minimum 3 év, annyi időre letehetnek nyugodtan egy konténert, olyasmit mint a DKV régi Segner téri indítóhelye.
Nyilván, ha el lehet jutni a Raktár utcára nem rossz, főleg a 10 és 46-os család számára valamint a 39-es busznak.
Eljutni el lehet, csak vissza kell építeni a kanyarító ágat. Konkrétan egy járdaszegélyt kell elbontani a mostani motor parkolónál. A villamos úgysem fog közlekedni, nem okoz balesetveszélyt. Hely az lenne bőven, régen minden Nagyállomásos viszonylat onnan indult.
A Tócóskert-Nagyállomás kapcsolat necces, de a Raktár utcának előnye lenne, hogy pont megoldaná ezt a problémát.
Annyi a necces belőle, hogy a 30-asba belefér-e egy kitérő, vagy legyen egy korábbi 29-eshez hasonló betétjárat a Nagyállomásig. De a 12-es ideiglenes meghosszabbítása is tetszik.
Az átépítéshez még annyit, hogy a Kistemplom előtti átjáróval nem tudom, mi a helyzet. Fényképeken azt látom, hogy ott a korlát, de amikor tegnap arra autóztam, láttam, hogy a zebra felfestése is maradt, és a jelzőlámpák is. Természetesen gyalogos is volt, aki ott kelt át. Csúsznak a Gambrinus közi átkelővel?
A Szávay utcával az a baj, hogy ellentétes irányú (busz) forgalomra alkalmatlan, ezért csak körjárat vihető arra. Egy ITK-Ozmán utca körjáratot el is tudok képzelni, de akkor a Határ utat mással kellene megoldani. Én speciel oda is körjáratot tennék, ami a Szoboszlóin visszamegy, de akkor a Határ út - 4-es út kereszteződésébe kellene lámpa, mert csúcsidőben nagy késések lennének.
Egy építkezés alatt mobil wc-k is lerakhatóak. Persze naponta lehet cserélni/mosni őket. De azt a sima tartózkodóban is teszik - remélem.
Nyilván, ha el lehet jutni a Raktár utcára nem rossz, főleg a 10 és 46-os család számára valamint a 39-es busznak. A Tócóskert-Nagyállomás kapcsolat necces, de a Raktár utcának előnye lenne, hogy pont megoldaná ezt a problémát. Mondjuk egy 12-es meghosszabbítással ideiglenesen megoldható, így a 30-as tud kerülni a belvárosban az átépítés ideje alatt.
A déli városrész felől érkezőknek macerásabb. Nekik gyorsabbnak találom a Vásáry István utca mögött a Petőfi téren a tengelyben fordulást. Munkaközi szünetre el lehet vinni persze bárhová a buszt. (Homokkerit felüljáró -Summen u. - Kossuth/Szent Anna u. - Piac utca- Petőfi tér id. végállomás).
Összekötés:
meg kell vizsgálni mely járatok vehetőek ki az állomásról. Igen jó volna egy Summen utca-Klaipeda-Burgundia-Rákóczi-Hunyadi utcákon járó pl. 44-es hiszen így a déli városrész felől a városnak ez a része is elérhetővé válna.
Persze szükséges lenne egy olyan viszonylat is, ami mondjuk az ITS-Böszörményi út-Nagyállomás érintésével a déli városrészt összeköti. Ezáltal nemcsak az ITSH vagy az Agrár kap közvetlen kapcsolatot délről, de a Böszörményi út is a Nagyállomással.
Összességében arra gondolok, hogy lehet, hogy szükséges a Nagyállomás érintése, de onnan a meghosszabbítás is aktuális (ilyen volt a 42-es esete a 47-tel anno).Új, közvetlen kapcsolatokkal, a Nagyállomást csak érintve, kevésbé tárolóhelyként lehetne használni akár az építkezés alatt, akár hosszútávon.
Erre a probléma már javasoltam egy Doberdó utca-Pac járatot (11-48 összevonás):
Pac-Nagyállomás között változatlan, majd Kiskörút-Széchenyi utca (visszafelé Miklós utca)-Kossuth utca-Burgundia utca-Rákóczi utca, majd a 11-es útvonalán a Doberdó utcáig.
Így a Belvárosi kapcsolat is meglenne, valamint a Kenézy is.
A 15-öst meg lehetne úgy módosítani, hogy érinti Pacot is, valamint az Egyetem sugárút-Bolyai utca-Böszörményi út útvonalon közlekedne. Így érintené az Agrárt és az Egyetem téri főépületét is az Egyetemnek.
A Tégláskert utca felé már ott van a 42
A Mikepércsi útra meg kimehetne a 10-es Repülőtér végállomással (akár Doberdói decentrumhoz való átkerüléssel is)
A Piac utcán már nem is tudna menni az átépítések után. Kell egy viszonylat, ami a Sumenen megy végig, ami pedig érinti az állomást, az összevonható pl. a 46-ossal. Az egyetlen bökkenő a Határ út, mint végállomás.
Én nem az Erzsébet utcán és a Külsővasarter felé közlekedtetném, hanem a Piac utcan a 42-es mellett, vagy a koskoruton a széchenyi utcáig vagy a hatvan utcáig majd ugy térne a Segnerre.
Tényleg aktuális lenne (már régóta), de ésszel kellene megoldani. Annak sok értelme nincs, hogy a Nagyállomástól párhuzamosan közlekedjen a 10-es és 46-os csoporttal és az 5-ös trolival. Összevonás kéne, vagy alternatív útvonal.
Viszont az sem ártana, ha végre lenne egy viszonylat ami nem tér le a felüljáróról, és a Sumen utcán haladna tovább. Lehetőleg egy olyan viszonylat, aminél nem hiányozna az összeköttetés a Nagyállomással, mert maradna ott más, ami oda visz.
Szerintem a 44 48-as járatoknak most sem ártana egy Segner térig való meghosszabbítás a városkozponton keresztül, felesleges átszállásra vannak kényszerítve az utasok a Nagyállomáson.
Az nem jelentheti azt, hogy hol végállomásozik. Nyilván egy szociális pont szükséges vagy vonali vezetőváltás (ezt törekenek elkerülni). De annak a szociális egységgel ellátott helynek nem kell a végállomással föltétln egybe esnie, csak a járművezetők miatt. Az utast kell szem előtt tartani.
Az utast IS szem előtt kell tartani, de az se tartható állapot, hogy a járművezető 2-3 kanyart megy anélkül, hogy a mosdóba ki tudjon menni.
Ráadásul a Raktár utcán ott van a régi indítóhelyiség, így két legyet ütnek egy csapásra.
És ha azt használják, nem kell a 18-18Y-44-47-47Y-48 viszonylatoknak (feleslegesen) a Segner térig menni. Könnyedén indulhatna onnan a 10-10A-10Y-42(A)-46-46Y-46E viszonylatok is. Így a Nagyállomás sem esik ki a vérkeringésből, a korábbi cikkben elég ijesztően írták le az ideiglenes forgalmi rendet.
Kivezényleve. Az nem jelentheti azt, hogy hol végállomásozik. Nyilván egy szociális pont szükséges vagy vonali vezetőváltás (ezt törekenek elkerülni). De annak a szociális egységgel ellátott helynek nem kell a végállomással föltétln egybe esnie, csak a járművezetők miatt. Az utast kell szem előtt tartani. Max akkor rezsiben lemegy a busz a Segnerre. És? A pótlások, terelések költésége benne van az IMCS építésének költségében.
Kézenfekvő lenne, de a cikkben azt írták, hogy a Segnerre, az ITK-hoz és a Széna térhez lesznek "kivezényelve" a buszok. Pedig a posta előtti részt nem hiszem hogy érintené az átépítés, legalábbis a sétálóutca nem fog addig terjedni.
Véleményem szerint a Nagyállomást a Vásáry István utca (Petőfi tér) helyén lehet pótolni: buszok a villamosmegálló mögött tengelyben fordulhatnak, amíg nincs átjárhatóság. Az Erzsébet utca felől érkező járatok számára tényleg alternatíva lehet a Raktár utca megközelítés a Posta előtt visszafordulva.
Ezt csak az ütemtervben kell harmonizálni. Nem bonyolult kiépíteni sem. (Persze egy -legalább ideiglenes - ellenirányú buszsáv a Miklós-Szent Anna vonalon jól jönne hozzá, de nélküle is megoldható, Kossuth utcai kerülővel.)
Minden esetre van megoldás a kényszer átszállások ellen.
A gigaringgel várjunk kb egy hetet. Nyilván vannak hiányosságai, de a forgalom beindulásával kell azokat is kezelni.