Keresés

Részletes keresés

franciacsibe Creative Commons License 2009.12.30 0 0 3111
ja es itt a halozsakot abszolut javasoljak, azt mondjak, ne tegyel takarot a kicsi agyaba a SIDS miatt.
Egyebkent is praktikus nem rugja le, stb.
Nekem 2 volt meretenkent, az boven eleg, igy tudod cserelni, mosni. Erdemes odafigyelni, hogy a nyari meretkbol vekonyabbat, a teliekbol vastagabbat venni.
Előzmény: Noncsi.. (3105)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.30 0 0 3110
belepofazok felig RO-kent megint.
Igaz, be is jelentkezhetek, ha mar, szoval franciacsibe vagyok, vagy 7-8 eve irogatok az indexre, a masodik-harmadik gyereket varom (bonyolult, mozaikcsalad vagyunk, a parom, en, a parom 7 eves kislanya egy elso kapcsolatbol, aki velunk el, az en kisfiam egy elso hazassagbol, aki 5 eves es szinten full-time velunk van, es a kozos kisbaba a hasamban), most lehetek ugy 23 hetes korul (a celido itteni szamitas szerint aprilis 30, az az otthoni aprilis 25-os celidonek felel meg). Ja igen, Franciaorszagban elek mar 9 eve. Elvileg informatikus mernok lennek, de most a 2. honap ota tappenzen, magas vernyomas miatt (a terhesseg 8. heteben felment 170-180-ra a vernyomasom, azota gyogyszert szedek ra es sokat kell pihenni. A fiammal is volt magas vernyomasom, de csak a 4. honaptol, a terhessegek kozt visoznt semmi bajom).
A baba lehet, hogy lany, de semmi nem biztos, a mult heten volt a 2. uh-m, de elfordult, osszeszoritott combokkal es a kezet-labat az arca ele teve bealudt, nem lehetett felebreszteni. A dokinak ugy tunt, hogy nagyajkakat lat, de persze nem tudta biztosra mondani. Januar 21-en megyek ujra, hatha kooperativabb lesz a kolok.
Ennyit a bemutatkozasrol.

Amit irni akartam, hogy persze penztarcatol fuggoen, de minden ilyen lista boven redukalhato. Tehat felesleges tulsagosan kikoltekezni, foleg ha az ember nem 4 gyereket akar es abbol az elsot varja. Nekem sosem volt pelenkazom, nem hianyzott, egesz kicsi koraban az ebedloasztalon pelenkaztam vagy az agyon, amint meg forgolodott-mocorgott, az agyon, leulve melle, legalabb nem esett le. Egy sima pelenkazoszivacsot vettem.
Agyat is erdemes atgondolni, ha a kistesot kis korkulonbseggel tervezi az ember, mehet a 120*60-as, a teso megorokli, amugy a 140*70-es jobban megeri, de ebben az esetben erdemes odafigyelni, hogy az oldalracs kiveheto legyen (legalabb 2-3 racs), ezzel megelozi az ember az artistamutatvanyokat masfel-ket eves kor korul.
Cumisuveg: a fiamat egy hetig nem szoptattam (surgos operacio miatt 6 hetes koraban), de az egyetlen cumisuveg ami otthon volt (az aventes kezi fejohoz adott), boven elegnek bizonyult.
Viszont en is kerdeznek: van valakinek innen tapasztalata textilpelenkakkal? Erdekelne a dolog, eldontottuk, hogy most kiprobalnank ezzel a babaval, gazdasagi meg okologiai okokbol, szoval minden tapasztalat erdekelne.
Előzmény: Allia (3106)
vasbab Creative Commons License 2009.12.30 0 0 3109
De szép csajszi lesz!!! :-)
Előzmény: Laurendilla (3108)
Laurendilla Creative Commons License 2009.12.30 0 0 3108

Vásárlás témához. Én ezen a héten vettem meg jópár dolgot, most a Tescoban is 50%-os leárazás van a babaholnik között és nem csak újszülött, hanem 0-3 hónapos ruhákat is vettem. Főleg arra gondolva, hogy mivel februári baba lesz, 3 hónap mulva már kezd tavaszodni, jön a jóidő - teát a nagyobb bundazsákot és vastag kabátokat már nem is néztem. De pl. H&M-ben is vettem leárazva csuda aranyos dolgokat, és persze kaptunk is jónéhányat, azokat kiválogattam (méret szerint) a nagyobbakat még visszacsomagoltam egy papír dobozba és le a tárolóba.

Úgyhogy én kvázi az utolsó pillanatban szerzek be mindent, de tényleg nagyon jók ezek a leárazások és van időm, erőm, neten kinéztem és összeírtam jópár dolgot, aztán ahogy itthon volt Apa - benyújtottam az útirány igényem, volt ahová elvitt, de amikor más dolga volt (itthon) elvittem én a kocsit és elintéztem.

Tegnap voltunk 4D ultrahangon, 2278 gramm, combcsont 6.87cm, közepes magzatvíz, kitűnő szívhang és köldök áramlás és végre visszafordult fejfekvés irányba. Az elején ugyanis végig jól feküdt, aztán megfordult fenékkel lefelé - és most ez volt a decemberi házi, hogy megbeszéljem vele hogy ideje irányba visszafordulni :))))) és ez sikerült is, okos kiscsaj. Mosolygott és kinyitotta picit a szemét is, kalimpált a kezével, ásítozott, aztán megunta a kukkolást, lefelé fordult felemelte a kezét és eltakarta az arcát :D

(most néztem az indexes babás-mamás listán, hogy dobogós - első helyre ugrottam, jáááááj)

34+5

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.29 0 0 3107

Én előző gyermekemnél vettem egy Avent Isis mellszívót és ahhoz járt, ha jól emlékszem 2 cumisüveg. Ez a 2 bőven elég volt, egyikben volt a tea vagy víz, másikban tápszer, amikor kellett.

(Most nem fogok mellszívót vásárolni, mert végül megtanultam kézzel fejni.)

Allia Creative Commons License 2009.12.29 0 0 3106
Cumisüveg akkor kell, ha nem tudod szoptatni (én tápszert is adtam a gyerekeimnek, és 2 cumisüveg bőven elég volt, mindhárman ugyanazt a kettőt használták, cumit vettem hozzá újakat). A hálózsák van amelyik babának bejön, van, akinek nem. Kiságy olyan jó, ami neked kényelmes (nem kell túl mélyre hajolnod a babához), elfér a szobában, belefér a pénztárcádba. :-) Általában 140x70-es van, vagy 120x60-as. Nézegesd meg őket a bababoltokban, főleg a pelenkázó magasságát, mert naponta 15-ször rossz magasságban görnyedni bizony derékszakajtó. Olyan is van, aki a földön pelenkáz. :-)
Noncsi.. Creative Commons License 2009.12.29 0 0 3105
Mi az, amit mindenképp jó ha beszerzek? Olvastam babakelengyés listákat, és elég változatosak. Van amelyik bővebb, de van ami szerint nem kell sok minden. Pl a hálózsák szerintetek jó dolog? És kell 5 cumisüveg? Általában ennyit javasolnak. Milyen kiságy és pelenkázó jó? Olyan jó ezeket nézegetni, de valamiért ez még kicsit távolnak tűnik.
muzsa Creative Commons License 2009.12.29 0 0 3104
Ha most akciósan megvehetsz valamit, akkor mindenképp tedd meg, a 25 hét nem kevés, túl vagy a félidőn, és ráadásul most még van erőd, energiád körbenézni, hogy mit vegyél meg és mennyiért, a végén már nem lesz... Én akkor vettem meg az első bodyt, amikor megtudtam, hogy fiam lesz, 18 hetesen. Aztán persze nagyon sok dolgot kaptam, mást meg vettünk, de pl. babakocsim nem volt a szülés után sem az első jópár hétben, kendőben hordtam a picit, és nem hiányzott, aztán egyszercsak a játszótéren egy ismerős ismerőse megdobott minket egy ingyenkölcsön kocsival, isteni szerencse, hogy nem vettünk addig :)
Én vettem 56-os ruhát is jópárat, de aztán azok is nagyok voltak a gyerekre előszörre, úgyhogy ahogy hazajöttünk a közeli turkálóba vezetett az utam, és onnan származtak az első ruhái...
Előzmény: Noncsi.. (3101)
Allia Creative Commons License 2009.12.29 0 0 3103
Én amondó vagyok, hogy érdemesebb apránként beszerezni a dolgokat, mikor miből van akció, mint egyben elkölteni egy nagy összeget a végén, esetleg pánikszerűen, idő hiányában.
vasbab Creative Commons License 2009.12.29 0 0 3102
Én 15 hetesen vettem meg a babakocsit, akkor nyílt rá nagyon jó alkalom.:-) (az már más tészta, hogy a lányom nem szereti és eladom.)
Ha újonnan szeretnéd a dolgokat, akkor a januári leárazásokban sokat tudsz spórolni, de én nagyon tudom neked ajánlani, hogy nézz szét a használt holmik között is, mert pl. az újszülött méretet olyan rövid ideig használják a babák, hogy nem tudnak elhasználódni, nem érdemes újonnan sok tízezerért bevásárolni az 56-62-es méretet.
Ne vásárold túl magad, mert menet közben majd kaptok is rengeteg dolgot, én 1 szem babatörölközővel indítottam, pánikoltam, hogy nem lesz mibe törölni a gyereket(mintha a rendes törcsi nem felelne meg a célra..) és kaptam még négyet..
Noncsi.. Creative Commons License 2009.12.29 0 0 3101
Ti mikor kezdtétek el a babakelengyét gyűjteni? Nekünk ő lesz az első babócánk, így nem sok mindenünk van, csak pár dolgot kaptunk ezidáig. Most egész jó leárazások kezdődnek, de az anyu szerint 25 hetesen egy kicsit még korai bevásárlókörútra indulni. De olyan jó ezeket a dolgocskákat nézegetni. :)
Allia Creative Commons License 2009.12.28 0 0 3100
Gratulálok nekik!
Előzmény: fantaghiro (3092)
millefolium Creative Commons License 2009.12.28 0 0 3099
Biztos nem tudta, hogy a koffeinmentesre gondolsz, nem pedig a gyümölcs ízesítésű fekete teára. (A zöld teában szerintem van valamennyi koffein, de lehet, hogy rosszul emlékszem.)
Előzmény: Noncsi.. (3096)
vasbab Creative Commons License 2009.12.28 0 0 3098
Gratula!
Lehet, hogy este már annyira izgult, hogy beindult a buli. :-)
vasbab Creative Commons License 2009.12.28 0 0 3097
Igyál csipkebogyó teát, koffeinmentes, C vitaminban gazdag és nagyon finom. :-) Lehet kapni drogériában, gyógyszertárban herbáriás csipkebogyó hús teát.
Előzmény: Noncsi.. (3096)
Noncsi.. Creative Commons License 2009.12.28 0 0 3096
Mert egyszer a védőnőm azt mondta, csak alkalmanként, és ne sokat. Nem értem miért. A gyümölcsteákban és a zöld teában a tudomásom szerint nincs koffein.
És már én is nagyon unom a vizet, ráadásul meg vagyok fázva, és mézes tea most nagyon jólesne.
Előzmény: millefolium (3095)
millefolium Creative Commons License 2009.12.28 0 0 3095
Persze, miért ne? Én mindeg azt iszom, ha unom a vizet.
Előzmény: Noncsi.. (3093)
millefolium Creative Commons License 2009.12.28 0 0 3094
Gratulálok! Nem bírta kivárni a reggelt :)

Noncsi.. Creative Commons License 2009.12.28 0 0 3093
Nagy gratula nekik! :)

Lányok, gyümölcsteákat lehet inni? Elfeljetettem megkérdezni a védőnőmet. Ti mit tudtok róla?
fantaghiro Creative Commons License 2009.12.28 0 0 3092
Másik topicunkból hozom a hírt:

"Tegnap este Csanád megérkezett!! 3800gramm és 58 centi és gyönyörű o:) Vasorru banya"

Nagy gratula Nekik, és sok boldogságot :))) (kíváncsi vagyok miért este, de legalább nem kellett sokat izgulnia! :))
Noncsi.. Creative Commons License 2009.12.27 0 0 3091
Szia Menorca!

Kb. a 16. hét körül és még tovább is, reggelente szinte mindig arra ébredtem, hogy az egész babóca mindennel együtt a jobb oldalon van egy az egyben, mintha csak az egyik oldalon lennék terhes. Mára ez már elmúlt, rendesen látszik "telibe" - 24 hetesen. Én is kérdeztem akkor a dokit, szerinte ezzel nincs semmi gond, mindenemnek alkalmazkodnia kell ott belül, ez csak átmeneti állapot.
Nekem egyenlőre nincs fogadott orvosom - mondjuk csak egyhez járok TB alapon és ő ismerős -, de minden kérés nélkül volt kombinált és tripla tesztem is 31 évesen, pedig minden eredményem jó volt.
Előzmény: Menorca (3083)
vasbab Creative Commons License 2009.12.27 0 0 3090
Nagyon gondolunk rátok! :)
Előzmény: Vasorrú bAnya (3087)
fantaghiro Creative Commons License 2009.12.27 0 0 3089
Banya: Nagyon drukkolok holnapra, és majd igyekszem megírni ide is :))))
Allia Creative Commons License 2009.12.27 0 0 3088
bAnya, drukkolok holnapra!!!
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.12.27 0 0 3087

Sziasztok!

Először is nagy gratula Ágostonhoz!

Kábé két óra múlva indulunk a kórházba (35 km), holnap pedig műtét!

Sajnos hírhozóm csak a téli babák fórumban van, de ha hazaértünk mindenképp jelentkezem!

Vigyázzatok magatokra

Banya

Menorca Creative Commons License 2009.12.26 0 0 3086

Az ultrahangot a János Kórházban csinálják, elvileg a közelség miatt itt terveztem szülni is. Ha esetleg tudtok javasolni onnan egy megbízható, jó orvost, sztárgázsi és sztárallűrök nélkül, az jó lenne. 

Ha egyébként azt gondolnám, hogy van értelme fizetni, megtenném, de a terhesgondozásért fizetett súlyos pénzek fizetése jórészt visszaélés a babavárók szorongásával és félelmeivel. Amik azért nekem is vannak, ezért kb. 2 hónapja megkérdeztem az éppen ultrahangozó, szimpatikus orvost, aki azt mondta, már csak a régi betegeit fogadja, akik korábban nála szültek, annyira nincs ideje...  szóval ha az ember fizetne, se oly egyszerű az orvosválasztás.

Előzmény: adrenka (3084)
Menorca Creative Commons License 2009.12.26 0 0 3085

Bp. II. ker-be, egy kis szakrendelőbe Hidegkúton, de már nem sokáig. Lakóhelyileg ide tartozok.

Előzmény: adrenka (3084)
adrenka Creative Commons License 2009.12.26 0 0 3084
Helyileg hova jársz?
Előzmény: Menorca (3083)
Menorca Creative Commons License 2009.12.26 0 0 3083

A lányom születése után úgy döntöttem, legközelebb nem lesz fogadott orvosom (akkor az illető az utolsó 15 percre ért be, így nem volt lehetőség fájdalomcsillapításra sem, és fogadott orvos lévén az ügyeletes rám se nézett).

Most viszont, 16 hetesen elbizonytalanodtam, a szakrendelőben az orvos fizikálisan egyszer sem vizsgált meg, rákszűrést se végzett, rá se kérdezett, volt-e a elmúlt év során (amúgy volt, de nem tudja), 36 éves múltam, de arról szó se esett, hogy amnicentézis is szóba jöhetne... AFP-re jövő héten megyek amúgy. Mivel önállóan sok mindennek utána néztem, voltam kombinált teszten is az Istenhegyi Klinikán, és koromhoz képest jók lettek az eredményeim (Down 1:6000, tarkóredő 1.7 mm), ezért nem aggódok annyira, de tb alapon ennyire nem foglalkoznak az emberrel?..

Volt valakinek esetleg olyan tapasztalata, hogy az első hónapokban nem teljesen szimetrikusan növekedik a méhe? Nekem kicsit jobban kiemelkedik jobb oldalon, nem tudom, ez menyi normális, az ultrahangokon eddig egyik orvos se foglalkozott ezzel, mivel minden rendben találtak.

adrenka Creative Commons License 2009.12.26 0 0 3082
Igaz már második nap van, de mindenkinek sok boldogságot!!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!