Szia Marika! Nincs itt semmi gond.:):):)):) Csak huncutkodnak a lányok.::):)):):):):):) De nem hagyjuk őket megőrizzük a fórumot.:):):)):):) Rakjad a képet te is 1000-rel.
Jaj, olyan csacsi vagyok, a Gábor( most mondta), szerzett fehér cochin jércét, pár nap múlva mi is bővülünk, ha itt lesznek a csajok, akkor csinálok róluk is képet( én is át megyek szadi-manóba :)))))) Csak tudnám már megint honnan, és mikor bizniszelte?
Neem! Ők is vendégek lesznek!:))))) VIP vendégek!:)))))))) Remélem itthon nem fognak reklamálni, hogy csak a tyúkolban ágyazok meg nekik!:))))))))))))))))
Na, Náncsinénikém, ha már így komaságba keveredtünk, írok egy receptet,(várj egy kicsit lesek) : " Kínai zöldség saláta
A rizs mellett rengeteg érdekes ázsiai köret létezik. Az egyik jellegzetes ételük a salátalevélbe csomagolt darált hús, sült rizs vagy zöldség. A következő recept egy kínai változat, amelyben a zöldségeket kínai szószokkal egy wokban gyorsan kisütjük, majd salátalevélben tálaljuk köretként vagy snackként. A saláta nem csupán finom, de kimondottan egészséges, és könnyen módosítható is..
* 1 és fél ek mogyoróolaj * 1 ek aprított fokhagyma * 3 ek aprított salottahagyma * 3 ek aprított újhagyma * 2 tk világos szójaszósz * 2 tk Shaoxing rizsbor (vagy száraz Sherry) * 3 ek osztriga szósz * Só, bors
Elkészítés
1. A szárított gombákat áztassuk vízbe kb 20 percig – közben vágjuk fel gyufanagyságú csíkokra a zöldségeket. A saláta leveleket mossuk át, és egy saláta centrifugában vagy papírtörölközőben szárítsuk meg. 2. A gombákból nyomjuk ki a vizet, és aprítsuk fel kb 5cm-es vékony csíkokra. 3. Melegítsük fel a wok-ot. Öntsük bele az olajat, és amikor füstöl, adjuk hozzá a fokhagymát, salottahagymát és az újhagymát – pirítsuk kb 30 másodpercig (miközben folyamatosan kevergetjük egy falapáttal) 4. Adjuk hozzá az aprított zöldségeket, majd a szójaszószt, rizsecetet, osztrigaszószt, és 3-5 percig pirítsuk tovább. 5. Öntsük át egy tálba, majd egy kanállal töltsük meg a salátaleveleket. 6. Melegen, hidegen is tálalhatjuk.