Igen,ez most teljesen rendben volt. És ami külön öröm,hogy főleg a magyar játékosok nyerték meg a meccset.
Pl Voja,a 21 pontja mellé gyakorlatilag levette Badzimot a fontos időszakokban. Vagy Pongó Marci,aki gyakorlatilag már egyenértékű irányító Starkhoz képest,de inkább már jobb. De mindenki megtette a magáét,1-2 kimaradt ziccer kivételével rendben volt.Matyi is rájött,hogy hagyni kell sokat játszani azokat akiknek megy. Nagy kár az első két meccsért,ha valamelyik megvan,akkor egész szépen állnánk. Talán 3 győzelemmel még kalkulálhatunk,aztán meglátjuk mire lesz elég.
Na, ebbe a maiba nem lehet belekötni. A Szolnok elleni előző két meccsen 20 pont fölé jutó Stark nélkül dobtunk majdnem százat, 29 gólpasszal. Jó volt nézni!
Reméljük, hogy sérülés miatt nem játszottak, nem pedig azért mert már 9.-e van és még nem pittyent a telefon :( Smith szerintem többet árt a csapat morálnak, mint amennyit hozzá tesz. Az egy szem Kaposvár meccsen nyújtotta azt amiért itt van. Ma nagyon együtt volt a csapat, de sajnos Voja elfáradt , Takács pedig nem egy felsőházi csapat szintje :(
A mai után én nem vagyok elégedetlen,mert a csapat mindent megtett,odatették magukat. 1-2 rossz vállaláson ment el a végén. Sajnálhatjuk nagyon megint,mert akár két győzelemmel kezdhettünk volna. Én a mait nem varrnám a Matyi nyakába,egyszerűen ennyien voltunk,ennyire volt elég,majdnem meglett. Egyébként is kalkulált vereség volt,ha jól emlékszem tőled is. Menni kell tovább,aztán biztos lesz még győzelem a po előtt. A 3.-4. hely meglehet.
Tavaly ráment a playoff arra, hogy rosszkor jöttek a sérülések. Oké, balszerencse, de lehet tanulni is belőle. Erre idén eleve nem hozunk a center rotációba légióst, amikor elmegy egy amúgy használható. Nekimegyünk néggyel a középszakasznak - abból három már a második meccsen hiányzik. Eléggé érthetetlennek tűnik, mit gondoltunk...
Az orvosi háttér meg az edzésmunka másik kérdés, persze sérülések mindig lehetnek. Mondjuk érdekes, hogy rendre az amcsiknál, akik nyilván abban érdekeltrk, hogy hosszabb távon ne kockáztassanak.
Ma megint vereség, megint az utolsó 5 perc betli. Edzőnk lelkesíteni nem tud, csak letolni és letörni mindenkit. Most már én is hiszem, hogy nem jól meccsel! Ma nagyon tartalékosan álltunk fel, ennek ellenére gyòzhettünk volna, ha nincs az utolsó 5 perc megint. Szétestünk, sajnos. Gratulálok a pályán küzdò 7 embernek, nem rajtuk ment el! Ugye Matyi!
Nézem a Wittmann Krisztián 5000. meccsére készült videót a bb1-en. A kecskeméti klubvezető, korábbi újságíró kollégám kb két hete hívott fel, hogy megvan-e nálunk az archívumban az a meccs, amin először lépett felnőtt bajnokin pályára. Megvolt, és meg is találtuk, meglepetésemre. Én közvetítettem a Fehérvár TV-ben... :))
Magamtól biztos nem tudtam volna, mikor volt, de marha jó volt visszanézni. Annak a szezonnak az első meccse volt, amelyikben a visszatért Farkas Sanyi vezetésével megint egészen fantasztikus csapatunk volt, Spivey, Lapov, Walker, még Borisz, Bencze Zé... És aztán az elődöntő ötödik meccsén jött Papp spori a Paks ellen... :))) De marha jó volt visszanézni, ezen az első meccsen nagyon megvertük a Nyíregyházát, és emlékszem, már az előszezonban látszott, hogy az egy baromi erős Albacomp lehet. 2003 októberében volt, lassan húsz éve. Gratula Krisztiánnak, hogy azóta is nyomja.
És ott van amit Te is írsz, hogy az edzőnk családjában meglévő eü. probléma miatt többször hazautazott szezon közben, de ez valóban más tészta.
No, sorry az offért mindenkitől itt, sporttárs eredeti hsz-e arról szólt, hogy milyen rövid az Alba rotációja, ezt szerettem volna reálisabban kontextusba helyezni. Jobbulást nálatok a sérülteknek, remélem, a rájátszást mindenki teljes kerettel tudja vinni!
Jó kérdés, nyilván a saját helyzetünket látom teljesen pontosan, az így néz ki:
van egy válogatott szintű magyarunk, Mócsán, aki egész szezonban nincs. Vele lehetne igazán hosszú a rotációnk és lehetne szépen load-managelni (hogy pl. Fepunak ne kelljen rendszeresen 30 perc felett játszani)
Gordon az utolsó edzőmeccsen Egerszegen sérült meg és kellett hozni beugrónak Garett-et. Garettel 4:5-tel zártunk, remek támadó játékos volt de katasztrófális védő, Gordonnal érezhetően jobb csapat lettünk, ezen simán mehetett el 2-3 meccs.
Krivacsivecs kiesett az alapszakasz utolsó részére, középszakaszra és kupadöntőre teljesen az amúgy sem szuper acélos magas rotánciónkból
Gordon küzdött bokasérüléssel, hagyott ki meccseket és több meccsen is szemmel láthatóan sérülten próbálkozott
Durázi hozza a szokásosat: több kisebb sérülés, kihagyott meccsek
Henry kihagyott közel egy hónapot, de a hírek szerint vmivel mindig nyűglödött előtte is, most ugyan visszatért, de egy erőteljes 0 pont 0 pattanóval tette 11 perc alatt, pedig ő nagyon nem rossz játékos, meglepően nem az
Ezen felül 1-1 meccset hagyott ki White, Stokes, Savic és Fepu is, mondjuk azt, hogy az nem vészes, kérdés, hogy Stokes mostani sérülése mennyire lesz komoly.
A Sopron azért csak futott egy 12:0-át, de igen, még ők jöhetnek szóba, illetve a Kecskemétnek is volt egy komoly pech szériája (de ilyen Mócsán - Garett szintű nem).
Nálam nem olyan egyértelmű ez a kit súlyt jobban a sérülések "versenyben" a körmendi fölény. A Sopron kvázi a kupadöntőt köszönheti az év eleji sérüléshullámnak. Aztán mire összeálltak és végig verték a mezőnyt, az egyik alappillérüket vesztették el. Fehérváron Fakuade, Szombathelyen Benke érzékeny veszteség. Természetesen a Körmend sem lóg ki nem azt mondom, de ott inkább az edző váltás elmaradása ami a kiváltó ok a gyengébb játékra és számomra érthetetlen. Ez a van is edző, meg nincs is... ez nyilvánvalóan nem tud beleférni, és normális edzések nélkül nyilván nehéz is össze állni.
Nem tudom, mi történik nálatok, de azt láttam, hogy az Alba eleve 2 légióssal állt fel, meg két, soha pályára nem kerülő fiatallal. Sejthető volt, hogy ez így nem lesz elég egy egész meccsre, ki is jött a végén. A Körmend esélyei hosszabb távon nyilván függnek attól, mennyire lesz teljes a keret, ahogy a miénk is, bár így is-úgy is hullámzó volt a teljesítményünk egész szezonban. És ha mindenki egészséges is komoly hátrányban vagyunk palánk alatt.
Azt tudod ugye, hogy 7-8 ember is sérüléssel és betegséggel küzdött az elmúlt hetekben és tegnap sem volt Mócsán, Krivacsevics valamint Henry halovány önmaga volt sérülésből éppen hogy visszatérve? (és meccs közben még Stokes is megsérült). Messze minket sújt a legtöbb sérülés idén, messze, sajnos. Így azért nehéz készülni, edzeni, és abban igazad van, hogy nagyon messze vagyunk a korábbi (válogatott szünet előtti) csúcstól jelenleg. De szerintem már elindultunk felfelé, mégha lassan is, 3 katasztrófális meccs után játszottunk egy gyenge meccset, szombatra már (ha lesz Stokes) egy közepes teljesítményre számítanék.
Stark betöréseinél olyan 30%-os lehet a találati arány... Mégis erőlteti.
Nem tudom, lesz-e esély 4-ben lenni, persze mivel ebben a szezonban inkább idegenben vagyunk jobbak, lehet, nem is kellene. :)) De, hogy a Falcót nem fogjuk megverni ezzel a rotációval, az azért majdnem biztos.
Nagy kár ezért a maiért! Bőven nyerhető meccs volt. Kimaradt pár tiszta tripla(ami előfordul),de sok ziccer is kimaradt,ami nagy luxus,meg a sok kimaradt büntető is luxus. Nem voltunk rosszak egyébként,de ezek a hibák nem fértek bele.
Mondjuk én az alapszakasz nagy része alapján azt hittem, ez a Körmend egyértelműen jobb nálunk, de a mostani formájukban semmivel nem jobbak. Elég kilátástalan vergődés a légiósaiktól, kicsit sajnálhatjuk, hogy palánk alatt ennyire nem vagyunk meg.
Viszont minden győzelem ugyanannyit ér, és nekünk ezzel a formával, meg ha Fakuadét már nem látjuk, örülni kell, ha négyben leszünk. A végére kifingott a szűk rotáció, egyetlen haszna a meccsnek annyi lehet, ha a meccs nagy részében szintén szar Körmend elhiszi. De a Falco ellen szombaton csúnya vége lehet ezzel a kerettel.
Ahogy elnézem, se Smith, se Fakuade, se Balsay, tízfős keret... Tényleg remekül megérte nem hozni ötödik légióst, most maradt kettő. Ha ezt se tudja kihasználni a Körmend, nálul is nagy a baj.
Ezért kár volt! Sajnos a összeomlott minden ami a bajnoki alapszakasz végére úgy tűnt, hogy jól kialakult. Ismét nincs csapat és játék! Jobb lett volna az U16-t küldeni a bronz meccsre!
Az, hogy Balsay miért nem játszik, továbbra is kérdőjel, még ha mezőnyben meg is vagyunk. A centerhiány kardinális, nem most derült ki. Gondolom, nem akartak olyat, aki nem minőségi ugrás, csak hát a mennyiség is tud számítani. Steele teljesen megfelelt volna ilyen meccseken.
Amellett, hogy Fakaude hiányában Szöszit csapágyasra játszatta, gond volt Stark és az utóbbi időben extra Davis totál betlije. De én úgy gondolom, hogy konkrétan ott ment el a meccs, amikor Lukács kihagyta a második büntetőt , de a lepattanót háromszor tehették vissza 3 centiről, mégsem sikerült begyömöszölni, az ellentàmadásból meg jött egy gyors tripla , 11 helyett lett közte 6. Innentől szétestunk , nem rossz dobásaink voltak, hanem csetlettunk botlottunk, dobásig nem jutottunk el. 2 pontot szereztünk ezután 5 perc alatt, majd a végén azt a már semmit nem érő Smith triplát.
Nem tudom anyagi okai voltak-e annak , hogy nem igazoltunk ötödik légióst , de ez nagy hiba volt. Ha kiesik 1-1 meccsre Fakaude vagy Davis, magas poszton bajban vagyunk. Remélem nem azért nem igazoltuk mert a sportigazgató úgy gondolta, így is elegen vagyunk, mert az már szakmai hiba.
És az is az lenne, ha az U23as szabály alá esők között Top3as fiatalunkat elvinné valaki, mert ránk licitál. Ha marad ez a szabály , akkor őt meg kell tartani még akkor is ha "drága". Ő fiatal magyarként már nem az a pár százezres szint, mint a legtöbben. Sajnos ez a szabály felverte a Somogyik , Valerio Bodonok árát, nekünk is áldozni kell erre, ha jövőre is tényezők akarunk maradni és nem a Paks sorsára akarunk jönni.