Sziasztok!Megtaláltam a tettest:mármint véletlenül este kimentem a kertbe elemlámpával és döbbenten láttam,hogy a kis magnóliám levele miért olyan szakadozott.MEZTELEN CSIGA!!!!!!!Várom ötleteiteket mivel lehet leghatásosabban távoltartani ezt a kártevőt?
Hol érdemels net-en tulipánfát vásárolni?Eddig kettőt vettem ,egyik sem olyan lett amit a cetlin volt:-) Pedíg elvileg szakember adta:-)Ezeket kertészetben vettem.
sziasztok!szerintetek lehet magnóliát hajtásról szaporitani?ha igen,hogyan?vizben gyökereztetni vagyhormonporral földben?vagy mindez csak meddő próbálkozás lenne?annyira szeretnék már évek óta de nem jön össze.Vagy 6,8,éve vettem egy kis növényt de nem maradt meg,azóta tartok a vásárlástól.
Februárban kaptam,virágzó állapotban,márciusban ültettem ki,és folyamatosan nyíltak rajta a hófehér virágok:)Még azt a pár fagyos éjjelt is kibírta. Ezért nem értem.Magnolia stellata a papíron,a nyílt virágok ugyanolyanok lettek,mint a cetlin feltűntetett fajta. Azért köszönöm a válaszod:)
lehet majd megkapom,hogy hülye vagyok,de szerintem ebből levelek lesznek.az én grandimon is pont ilyen volt és amikor lepottyant az a kemény héj,akkor levelek bújtak ki alóla mégpedig vagy 5-6.
Segítség:) Nem tudom,hogy sírjak vagy nevessek?Ma fűnyírás közben vettem észre a stellatán ezt a kimondottan rózsaszínű,1 db bimbót.Miért hozott virágot egyáltalán,és a hófehér virágú fajta miért rózsaszínt?
Valóban, az ember (legalább is én) úgy van a kertészeti árusokkal is, mint valamilyen szinten az orvosokkal, nekik tudniuk kellene a naiv kérdező minden nemű kíváncsiságát kielégíteni, hiszen ez a foglalkozásuk, az ember meg megbízik bennük...mondjuk becsületére legyen mondva az eladó srácnak, nagyon szépen leírta nekem, milyen lesz ez a bizonyos magnolia soulangiana, amit eladtak nekem, nagy, halványrózsaszín virágokkal... :-) szépek ezek a virágaid is :-))
Meg tudná valaki mondani, hogy mi fészkesf-től nem hozott virágot, de 1-et sem a Magnolia Susan fajta fám? Életem első magnóliáját vettem tavaly a fitoból, virágzott. Majd minden földi jót megkapott az ültetéskor, sav.földet,földdé érett marhatrágyát,komposztot. El vagyok keseredve:((
A kertészeti lerakatokba el kell adni a magnoliát és sokszor azt irják rá amit a vevől keresnek.A disznöv. értékesités szerintem egy bizalmi tevékenységnek kellene lenni.A lillifl.Nigra mos virágzik és most virágzik a Golden Crown melyből egy binbót és egy kinyilt virágot is felteszek gyönyörködésre.
Neked is nagyon köszönöm a választ, azt hiszem igazad lehet, hogy valamelyik Lilliflora az enyém, talán a Betty, mert nem annyira sötét a virága, mint a Nigrának (asszem...), és elég nagy virágú, nem olyan aprók a virágai mint a Stellatáknak. Ahogy megírtad, hogy szted mi lehet, rögtön kutatgattam a neten képek és leírások után :-))
Hiába csak lelkes amatőrként foglalkozol a magnóliákkal, úgy tűnik sokkal profibb vagy benne, mint a kertészetben azok, akik ráírták az enyémre a nevét.... :P
Egyébként gyönyörűek a virágaid!!! Még egyszer köszi.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!Pajzstetű biztos,hogy nincs rajta átnéztem.Valóban nagyon hidegek voltak,remélem tényleg a hajnali dér okozhatta ezeket a fekete foltokat,egyébként szép egészséges levelek is vannak rajta.A talaj mindig nedves a tövén,körbeszórtam fenyőtűlevéllel,dédelgetem minden neki járó jóval,szeretném ha sikerélményt hozna nekem,mert már nagyon régen vágytam rá,hogy én is tulajdonosa legyek egy ilyen gyönyörű növénynek.A fórumot rendszeresen olvasom március óta,rengeteget tanulok belőle,jegyzetelek,amikor időm engedi visszamenőleg is olvasom.Mégegyszer köszönöm a válaszokat.Szép hétvégét nektek!
Ismereteim és tapasztalatom szerint semilye betegsége nincs M.országon.
Én tavaj találtam pajtetüt amit könnye elpusztitottam.
Az általad jelzett tünetek a korahajnalba lévő dér hatása lehet.Nállam is előfordul az érzékenyebb fajtáknál.Vigyázni kell arra hogy állandóan nedves legyen a töve, de soha nem álhat a tövén a viz.A tőzeges fölkeverék hamar kiszárad a szélben is.
A leonard mensel képét csatolom .Ez a magnolia a steláták családjába tartozik aránylag kicsi szallagszerü virága van.Levele a olyan mint a steláta levele. Növekedésben sokkal intenzivebb.
Véleményem szerint a képeden Lilliflora hibrid lehet, vagy a Betty vagy a Nigra magvetéses utóda.
Szoktalak olvasgatni Benneteket, nagy imádója vagyok a magnóliának. Kb. két hete sikerült szert tennem életem első magnóliájára, egy kis picike cserjére, amit még sajna nem volt lehetőségem elültetni azóta se (remélem egy héten belül megtörténik az ültetés), viszont időközben a kis drága hozott két virágot a cserépben. Szeretném megmutatni Nektek, meg szerintetek milyen fajta ő? Elvileg Soulangiana, de sztem Sou. Lennei lehet, bár nem vagyok nagy szakértője a dolognak, ezért érdekelne mit mondtok...köszi! :-)) (Azt mondták a kertészetben halvány rózsaszín virágú lesz, de én nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sötétebb fajta, mert ezek tetszenek nekem a legjobban...)
Jó lenne, ha letudnád fényképezni. Az is lehet, hogy csak a hirtelen klimaváltozás a kiültetés miatt nem tetszik neki, a savanyú tözeges föld az tökéletes neki, mivel a mészmentes talajt szereti. Én nekem szerencsére még soha nem kellett permeteznem a soul-t
Sziasztok!Kezdőként újra tanácsot szeretnék kérni.Március közepén kaptam egy Magn.Soult,pár segítőkész gyors válasz után kiültettem a kertbe.Tőzeggel elkevertem az ültetőgödörből kiásott földet,rodi tápot is vásároltam az öntözéshez.Az egész család rajtam mosolyog,mert minden nap amikor hazaérek rohanok a kertbe megnézni,hogyan fejlődik a "botocskám".A rügyek szépen kipattogtak,kibontotta a leveleit,életre kelt.Aztán jöttek ezek a hűvös és esős idők és a szép levelek szélei hullámosak lettek és fekete foltok jelentek meg rajtuk.Némelyik levélszél teljesen szakadozott lett,teljesen úgy néz ki,mintha valami megrágta volna a levelet.A fekete folt esetleg gomba?Mivel lehetne permetezni?Kérlek benneteket válaszoljatok,teljesen kétségbe estem mi lehet a baja?Előre is köszönöm.