Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Hát most fotóztam többet is, mert (reggel porszívóztam és takarítottam a hálóban) most megint befogtam párat, köztük ezt a nagyot is. Nem tudom, hogy ezek egy fajtájuak-e... De ismétlem, ha ezek kenyérbogarak, akkor mit esznek??? Mert bent csak a bútorok vannak, a ruhák és az ágy. Ennivaló nincs. És ha a hálóban jelennek meg folyton és ott is a laminált padló alól jönnek ki a sarkokban, akkor miért nem mennek a konyhába, ami 2 lépés a kibukkanási helyüktől???
Ezek között sem találtam hasonlót. A "mienknek" alig van lába. Pici és nem a két oldalára nyúlik, hanem alatta vannak. A csáprágója (vajon jól határozom meg???) meg nem is igen látszik. Olyan tapogató szerű valamilye (jajjj mennyire tudom én, hogy milye van a bogaraknak. :( ) pedig vagy nincs vagy az is olyan kicsi, hogy nem látszik! És nem tud repülni. Én legalábbis nem láttam csak mászni, de azt is lassan teszi. Megpróbálom még egyszer lefotózni, több oldalról is.
Rákerestem a neten, a wikipédián, de nem ilyen mint amilyen képeket látok. A mienk teljesen fekete és nem ilyen nagy a feje meg a teste. Vékonyabb, a feje is "karcsú". És tényleg olyan szobákban van ahol nincs semmi élelmiszer. A mellette levő konyhában viszont egyáltalán nincs.
Köszönöm a nevet, így legalább elindulni el tudok vele valamerre. :)
De vajon miért jelenik meg a hálószobában, amikor ott sosem eszünk? És a gyerekszobában amikor a gyerekem még baba volt? Férjem szerint a padló alól jönnek elő... legalábbis ezt látta. Az egyik szobát már teljesen kipakoltuk, kitakarítottuk, átfestettük és mégis jönnek oda is. :( De akkor most elkezdem megint. Nagyobb képet nem tudok csinálni róluk, pedig makrózom. Ilyen picik, kb 3 mm-esek. De idegesít, hogy néha még az ágyban is találok belőlük. :(
A segítségeteket szeretném kérni. Ez a fajta bogár évek óta megjelenik a hálószobánkban így tavasz tájékán. Most kezdem már nagyon unni, mert eddig pár darab volt és 1-2 hét alatt megszűntek jönni. Most viszont 2 hete jönnek és sokan vannak ahhoz képest. És nem is tudom mik, tehát hogy védekezzek ellenük. Örülnék neki, ha legalább egy nevet mondanátok. De annak még inkább, hogy miként tessékeljem őket ki a 2lábúak lakrészéből. :)
Mai kisbarátom, melóhelyen beröpült az ablakon, megmászta a szgép billentyűzetét, aztán nagy nehezen rádumáltam, hogy jöjjön az ujjamra. Egy kép után ki is reppent a ablakon. Valószínű Baetis vernus, de nem 100%
Kiderült, hogy milyen szörnyeteg ez a kis fekete fejű rózsaszínes kukacnak látszó valami? Nálam is előjöttek ilyenek, és nem tudom, hogyan lehetne eltüntetni őket. Minden nap párat kivégzek, és már nagyon ki vagyok tőlük, mert irtózok minden rovartól, bogártól.
Nem lószúnyog, annak rövidkék az antennái, ők téliszúnyogok, akik a normál "csípős" szúnyognál picit nagyobbak, de a lószúnyognál kisebbek. Nem csípnek! A lószúnyog, ha leszáll, a szárnyait széttárva tartja, a téliszúnyog meg összecsukva, ahogy a képeiden is látni.