Az alaszkai óriáshoz lenne hozzátenni valóm (persze csak íróasztal mögüli okoskodás): A fantáziarajzon két Orcával harcol. Amennyiben jók a méretarányok, az ismeretlen lény nem lehet közönséges masztodon, lévén egy kifejlett, hím orca a 9m-t is elérheti.
A nepáli elefántokról linkeltem képeket korábban ebben a fórumban. Tényleg inkább az őseikre hasonlítanak, mint a mai rokonaikra.
Ahogy mondod, végignéztem a cikeket és már meg is mondta egy zoológus, hogy ez egy ritka bőrbetegségben szenvedő cibetmacska, csak az a vicce, hogy lehet yeti-nek nézni.
Viccesek ezek a bulvárhírek. Meg a kínaiak is. Múltkor az amerikaiak néztek chupacabrának egy szegény szerencsétlen szőrtelen mosómedvét, most meg ez...
Bár nem írják a méreteit (vagy csak én nem láttam) de ez az állat teljesen úgy néz ki, mint egy cibetmacska, ami elkapott valami csúnya bőrbetegséget. Méghogy jeti - szegény!!!
Az Itt a jeti c. könyvben eléggé részletesen tárgyalják a kínai jetit, de ilyen "kopaszkutya" nem volt a leírásban. Viszont lehet, hogy ez a leírás hibája...
Egy hír a mai Index/tudomány rovatból: 1,8 méteres óriásgyíkot fedeztek fel a Fülöp-szigetek legnagyobbikán, Luzonon. Alighanem mire tudományosan leírják, már ki is pusztult szegényke. Ebben csak az az érdekes, hogy igazán nem mondható kisméretűnek, bár eléggé rejtett életet él.
hát amíg egy ilyen, két lábon ugráló, vérszívó kutyaszerű (?) lényt el nem kapnak élve v. holtan, addig én is csak kacsának tartom - most akkor mit gondolhat erről egy zoológus :))
ráadásul ukrajna már eléggé át- és össze-vissza kutatott terület...
Nagy érdeklődéssel olvastam, és várom a folytatást! Mostanában divat az alternatív történelem, a Te írásod kicsit erra hasonlít. Viszon eredeti ötlet, nem valami százszor megírt történet százegyszer való újrafogalmazuása.
Remélem nem köveztek meg, de ha még mindig vannak érdeklődők akkor itt a harmadik rész: http://oidipusprime.blog.hu/2010/03/15/egy_szal_landzsaval_a_mokele_nyoman_harmadik_resz
Ebbe belecsempésztem pár kasai-rexet is a mokele mellé, nehogy megsértődjenek már! :D
Részvétem szegény jószágnak, tényleg szörnyen néz ki, remélem, nem hagyták sokáig szenvedni! Viszont ekkora karriert nem is remélhetett volna, bár könnyen lehet, hogy nem örül neki!