Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Hegedűs Márk Creative Commons License 2016.01.31 0 0 907

Szia!

Olvasgattam rengeteg irományt, és láttam, hogy mechanikus adagoló van ebben a típusban. Találtam egy egész részletes kis műszaki leírást: http://service.citroen.com/dtt/CDP/donnees/en_US/en_us_t1_2002.pdf

A 158.-ik oldalon látható az alapjárat beállítása. Szépen lementem és 10 perc alatt beállítottam az egészet. Szépen egyenletesen jár a motor 850-en és még a fordulatszám ejtést is belehet állítani gyárira. Remélem tudtam segíteni, meg én is köszönöm a tanácsokat. 

Előzmény: a.k. (904)
Vadkeleti Creative Commons License 2016.01.31 0 0 906

Adagolót nem bízunk rá minden jött-ment autószerelőnek mondott kontárra. Ahhoz komoly felkészültség, tapasztalat és felszereltség / adagolópad stb. / szükséges. Én csak ilyenhez hordom a traki és szgk. adagolóimat. Igaz, én Debrecenben könnyen beszélek. Megbízható autószerelőm meg nincsen sajnos.

FeZ_ Creative Commons License 2016.01.31 0 0 905

Nem ártana egy hozzáértőnek megmutatni, mert lehet, hogy nem szar az egész, csak rendesen be kéne állítani. 

a.k. Creative Commons License 2016.01.31 0 0 904

Mielőtt Hódmezővásárhelyen a patkány sajtiék át nem vágtak azelőtt a mienk is tökéletes volt. Adagolónak széttört a bele ezek meg kiadták valami kontárnak valami talán Attilának ott (hofer traktortól kedve minden lom ott van az udvarában a tetűnek) és az megjavította szépen azóta egy szar lett. Nekünk is most annyit forog de van amikor kevesebbet jóidőben télen meg általában az 1100 vagy 1300 körül. Szóval ennyit a szakszervízről. Persze mi csak akkor tudtuk meg hol van a kocsi mikor már késő volt.....

Előzmény: Hegedűs Márk (903)
Hegedűs Márk Creative Commons License 2016.01.29 0 0 903

Sziasztok!

A tulajdonomba került egy citroen berlingo 1.9D kisteher. Nagyon elégedett vagyok vele, de lenne egy problémám mégpedig az alapjárat. Hideg motornál és teljesen üzem meleg motornál is 1100-at pörög a motor. Mi lehet a probléma? Adagolóval van valami?

Válaszotokat előre is köszönöm.  

Vadkeleti Creative Commons License 2016.01.28 0 0 902

Köszönöm a segítséget. :-)

Előzmény: 1Egon (901)
1Egon Creative Commons License 2016.01.28 0 0 901

http://docplayer.hu/2714333-Citroen-berlingo-kezelesi-utmutato.html

Ez már az újabb tipus (2) de kb ugyan az a műszerfal.

Előzmény: Vadkeleti (900)
Vadkeleti Creative Commons License 2016.01.27 0 0 900

Sziasztok márkatársak! Ma tulaja lettem egy 2000-es, 1.9 D Berlingónak. Lehet rosszul kerestem, de nem találtam magyar nyelvű manuált a típushoz. Első körben olajjal kapcsolatos kérdésem lenne.Milyen és mennyi a motor és váltó olaj gyártóművi előírása? A motorolajra 4.3 l-t találtam. A másik kérdésem, hogy a légzsák ellenőrző lámpának hol kell kigyulladnia, mert 2 db sárga visszajelző világít a gyújtás ráadásakor és mind a kettő el is alszik indításkor. Az egyiken látszik az izzítást jelző piktogram, de a másikon nem nagyon lehet kisilabizálni a jelet, hogy mi lehet. Köszönöm előre is a válaszokat.

szúrólámpa Creative Commons License 2016.01.26 0 0 899

köszi

Előzmény: velilaci (898)
velilaci Creative Commons License 2016.01.26 0 0 898

Szerintem itt próbálj érdeklődni http://www.dieselelomelegito.hu/bemutatkozas.html nagyon segítőkész,és jó szaki!

Csinálnak ilyen izzítógyertyás cuccot is. 

Előzmény: szúrólámpa (892)
a.k. Creative Commons License 2016.01.24 0 0 897

A kutya fáját akkor nem én zavarodtam meg és hangokat hallok. :) Nálam is ugyan ez esőben. + mivel már nem volt -10 és alatta a hőmérséklet a kopogás vagy mi (olyan mintha ki akarna esni a szélvédő vagy kitörni vagy nem tudom) megszünt. Ez azért érdekes ez előtti években nem volt, tavaly már kicsit lehetett hallani az idén viszont brutálul félelmetesen. Lehet az a fő baj, hogy '97 évjárat. :) Ez a kis kálvária hidegben és esőben nyilván egy X akta lesz... :) Kár mert azért idegesítő egy idő után...

Előzmény: mbw169 (896)
mbw169 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 896

Szia, 

Ilyen vizcsobogas szeru hangot en is hallok bal oldalon az a oszlop felol. 

Esos idoben hallani. .

Nincs megfejtesem de tenyleg zavaro. ..

Burkolatot levettem ott minden rendben van es porszaraz minden. 

A vizelvezeto a motorter felol szinten tiszta elvileg van elfolyasi lehetose

2005 os 1,6 benzin 

Előzmény: a.k. (891)
Memphis90 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 895

Én is kíváncsi lennék ,hogy hogy is működik ez a melegítő??? Mert szerintem az enyémbe se működik rendesen.

Előzmény: szúrólámpa (893)
oszto mtz Creative Commons License 2016.01.23 0 0 894

Sziasztok lenne 1 kérdésem nem megy az ablakmosóm valaki nem tudja mi a bisztositéka hol van 20.

hdi és a bal oldali ablakemelőm is elromlott az sem müködik.

szúrólámpa Creative Commons License 2016.01.23 0 0 893

szúrólámpa Creative Commons License 2016.01.23 0 0 892

szevasztok.

tudtok valamit az aksi mellett/alatt lévő elektromos fűtés-víz melegítő működéséről?

mikor működik?mitől kapcsol be? stb...

ránézésre 4db izzítógyertyával műkszik, ez azonos-e a motor izzító gyertyamérettel?

kössz :)

a.k. Creative Commons License 2016.01.23 0 0 891

Nagy baj van vagy én örültem már meg vagy a szélvédő pattog(vagy mit csinál menet közben) rázós úton. Annó volt szélvédő cserénk de az elmult néhány napban egyre jobban lehet hallani. Anyos oldal felől jön ez a roppant zavaró hang. Mielőtt nem voltak ezek a hidegek nem lehetett hallani. Vagyis annyi esőben meg mintha lögyögne a víz valahol benne vagy olyan valami hangja van. De ez a két hang valahonnan egy helyről jön kb. Roopant zavarós és marhára idegesítő! Egyszerűen ilyet még nem hallottam. Esetleg valaki járt már így? Agyam eldobom ez mi lehet. Vagy forduljak orvoshoz? :D Igen valóban mostanában nem iszom rendesen... :)

Tehát valaki valaki tapasztalt már ilyet vagy hallott ilyesmiről az kérem segítsen már valahogyan!?

Vagy létezik az hogy a szélvédő tud ennyi mocorogni? Menet közben próbálom fogdosni nyomkodni, de semmi változás... 

szúrólámpa Creative Commons License 2016.01.16 0 0 890

reszetelés nem nyert.

van esetleg valakinek villamos rajz hogy van bekötve a bsi-be.könnyebb lenne mint vezetékszámok alapján meg keresni hova megy, esetleg a bsi-ben ment el valami ami a jobb oldalt kapcsolja.köszi

Előzmény: 1Egon (886)
szúrólámpa Creative Commons License 2016.01.16 0 0 889

kössz....próbálom

Előzmény: 1Egon (886)
Memphis90 Creative Commons License 2016.01.15 0 0 888

Üdv mindenkinek! Valaki nem tudja veletlen,hogy a citroen berlingoban hány motortarto bakk van? (2.0hdi 2003-as èvjárat) Ès hogy milyen kell bele?

1Egon Creative Commons License 2016.01.15 0 0 887

'ja! és valóban nincs biztije a helyzetjelzőnek.

Előzmény: szúrólámpa (885)
1Egon Creative Commons License 2016.01.15 0 0 886

Valószínű, hogy valamelyik izzó kiégett és zárlatot csinált.  A BSI tiltja le a zárlat miatt. Ha kicserélted a rossz izzót, akkor magától észre veszi és működni fog. Ha nem veszi észre, akkor 

próbáld meg:  motorháztető kinyit, gyujtáskulcs kivesz, ajtók becsuk, vársz kb 20 másodperc (hallani kis kattanás a motor térből) akksisaru levesz, vársz 30 másodperc, akksisaru vissza. 

Az akksisaru levétele miatt újra kell állítgatni az időt, dátumot a kijelzőn, esetleg a rádió beállításokat is, sőt lehet, hogy a központi zárat is tanítani kell. A fent leírtakat úgy is hívják, hogy BSI reset. A neten lehet konkrétabb resetet is találni, de nekem ez az eljárás amit leírtam bevált és egyszerűbb mint a netes.

Előzmény: szúrólámpa (885)
szúrólámpa Creative Commons License 2016.01.15 0 0 885

sziasztok.

berlingo villamos gondom van.

nincs jobb oldalon helyzetjelzőm elöl-hátul.

biztiket kiszedegedtem mind jó, de nem is ír helyzetfénynek külön biztosítékot.

van valakinek villamos rajz ???

1.6 HDI Berlingo  2   Multispace  2008 as

köszi

Memphis90 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 884

Köszi Egon! Sikerült venni 3mm gumi csövet. Mostmar csak be kell rakni a helyère. Remèlem bele megy a gumi harangba. Köszi a segitsèget!

1Egon Creative Commons License 2016.01.11 0 0 883

Üdv!

Maszek autós boltokban is kapható MIPOLÁN cső. Van már szilikonból is. De itt is megnézheted:

http://www.szilikontermekek.hu/

Előzmény: Memphis90 (882)
Memphis90 Creative Commons License 2016.01.10 0 0 882

Üdv mindenkinek! Keresek olyan 3mm csövet ami jó lenne a felnyúló ajtóba. Az ablakmosó csöve tört el valami gumi cső kellene ami bírja a hideg téli napokat. Ha valaki tud ilyet ami jó lenne azt nagyon megköszönném. 

Memphis90 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 881

Köszi Egon! Akkor nem cserèlem mert nekem a hömérö kellene,de biztos nincs benne a szenzor a tukorbe se.

Előzmény: 1Egon (880)
1Egon Creative Commons License 2016.01.04 0 0 880

Érdemes csere-bere előtt megnézni a csatlakozót, hogy passzol- e a másik kijelzővel. A "bővebb" kijelző kiírja, hogy melyik ajtó maradt nyitva, a gyári rádó infót, dátumot, a kiírás nyelvét lehet változtatni kb 5 nyelvből (magyar nincs benne), és a dátum ÉÉ,HH,NN sorrendjét. Nekem egyéb infót nem ír ki. (2004-es benzines)

Előzmény: Memphis90 (879)
Memphis90 Creative Commons License 2016.01.03 0 0 879

Üdv.: Ha kicserélem a sima órás központi kijelzőt akkor fog több adatott kiírni? Pl. pill. fogyasztást,hőmérséklet(az csak akkor ha van a tükörbe szenzor) azt már tudom.

a.k. Creative Commons License 2016.01.01 0 0 878

Nyilvánvalóan kis karcokat leszámítva nincs baja annyi, hogy ez nem fűthető így nyilván meg kell menteni tartalékba...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!