Ide várom azok hozzászólásait, akik kizárólag a ballib kormány hibájából rosszabbul élnek, mint négy éve. És itt könyörgök, ne a benzin és gázárakkal gyertek, mert azért abba kevés beleszólása van a magyar vezetésnek, konkrétan importőrök vagyunk ugye. És senki ne hiányolja a betevő plazmatévét és kamerás mobilt. Szóval olyanok írjanak, akiknek csökkent a reáljövedelme, a kormány miatt elvesztette az állását (tehát az állam rúgta ki, nem egy becsődölt vagy Kínába költözött vállalat), kevesebb kaját meg gyógyszert tud venni, ilyesmi. Hadd lássuk csak testközelből, mekkora az Orbán által vizionált nyomor és kétségbeesés!
Sajnos szó van a gyerektelenségi adóról, csak más néven. Ő úgy fogalmaz, aki nem nevel gyereket, az fizessen több adót annál, mint aki nevel. Persze ez ugyanaz, csak másképp megfogalmazva. Szomorú.
Mihez képest vagyunk tartósan szegény ország? Ismereteim szerint a fejlett országok első harmadában vagyunk. Ez igencsak relativ. Ugyanúgy, mint az egyéni életben. Van aki számára én egy csóró nyugdijas vagyok, van aki számára jómódú, sőt gazdag.
"Piacgazdaságban teljesen természetes kellene legyen a hozzád hasonló jövedelem" Ez nem piacgazdaság kérdése. Európában évszázadok óta szinte alig változott a gazdag országok köre. A hidegháború ebbe kissé bekavart, de annak vége. Európa ismét a kőkemény érdekek csatatere. Álmodni lehet, csak felesleges. Ki kellene végre mondani, hogy Magyarország tartósan szegény ország marad. Persze a politikusok ehhez gyávák. Inkább hörcsögüzemmódba kapcsolják magukat. Az "emberek" pedig elég ha négyévente pár hónapig elhiszik, hogy egyszer majd könnyebb életük lesz.
-Sajnos nem kevesen voltunk, akiknek H. Gy kormánylása alatt 1998 előtt sikerült némi részvényekhez hozzájutnunk, és nem kótyavetyéltük el félpénzért a kárpótlást, hanem befektettük, de bíztunk a normális, országépítő prolitikában, ami oltári orbáni választási hazugság volt, és a tőzsde összeomlott, a magyar gépiparral egyetemben! Nagyon sokan battunk rá.
-Nem üres iskola bezárásáról, hanem sikeres 2*es túljelentkezéssel jólműködő, iskola prolitikai aljasságból történő legyilkolásáról írtam, amuhez Pokolnyi úr mosolyogva aszisztált!
-Men értelmezted ezt sem megfelelően.
Most följavult az m1-2-Dunatévé, és végre szabadon válogathatok.
Tudod, nekem nem mondja meg senki, mit gondoljak, miként érezzek, hogyan értelmezzek.
Hasonlókat írtam én is korábban, az anyagi helyzet, az életminőség és a boldogság összefüggéseiről, illetve össze nem függéseiről. Néha az én pedagógus fiam is dörmög az anyagiak miatt, de amikor azt mondom,hogy gazdag lehetsz te is, csináld utánuk, járd be az utat, ahogy elérték, akkor azt mondja, soha. Hisz a pedagógiai munka teszi őt boldoggá. Hát akkor légy elégedett, mondtam én. Egyébként ezt a húsos csont műfajt máig művelem, s nem lennék boldogabb akkor sem, ha libamáj lenne helyette.
Nálunk nem így volt, van. Az én gyerekeim még az átkosban születtek. Annyira nem volt pénzünk (egyetemi diplomával), hogy husos csontból főztem levest, majd a húst szószhoz ettük. Férjemnek hetente egy üveg sör jutott. Két gyerekünk van (harmadikat eü-i megfontolásokból nem vállatunk). Gyes alatt éjszaka otthon dolgoztam. Életem egyik legboldogabb időszaka volt. A másik hasonlóan szép idő az volt, amikor pályán belül módosítottam, s (munkámat feladva otthon tanultam) iskolás gyerekeimmel lehettem egy évet. A korrekció sikerült, azóta nem szorulok senkire.
Gyerekeimnek könnyebb, mert nem nulláról indultak, de a gyerekvállalás őket is megrázza egy kicsit anyagilag. Mégis vállalták, a nagycsalád meg segít ahol tud. Lehet, nem ez az átlag, de felénk a gyerek sose volt pénzkérdés, sokkal inkább érzelemről szólt.
Egy kissé téves, amit írsz. Az egy-két gyermekes család, két tartósan munkanélküli szülővel valóban veszít 1-2 ezer forintot a rendszeres nevelési támogatás megvonása miatt. Már azért sem a legrászorultabbakkal való kitolásról van szó, mert az alacsony keresetű családok juttatása igencsak megugrik, hiszen ők nem tudták az adókedvezményt igénybe venni.
Mondom ezt ismerve a saját megtakarítási lehetőségeimet.. Egy 18%-os adókulcsal is kiegyeznék, bár nekem kedvesebb gondolat az adófizető gyerekvállalók adókedvezménnyel ösztönzése..
Valóban úgy gondolom, hogy jómódú vagy, de nem feltétlenül gazdag. Nem irigykedek, de ez nem jelenti azt, hogy mások is így gondolkodnak. Ez a luxusprofit, luxus.. stb viszont előbb utóbb visszaüt. Piacgazdaságban teljesen természetes kellene legyen a hozzád hasonló jövedelem, de épp ezért hiszem, hogy amig Mo-n a nagy többség ennek a töredékéből él, addig nem a hozzás hasonlók gyermeknevelését kellen jelentősen támogatni. Neked több maradna évi 1 millióval, de más ebből félévig él.
Ennél már az egykulcsos SZJA is jobb. Adózzak úgy, mint bárki más, de bizonyos jövedelem felett semmilyen kedvezményt ne vehessek igénybe. A gyereknevelést meg pakoljuk a szos.pol.-ba. Lehet te is kapnál, legfeljebb kevesebbet, mint a kiskeresetűek.
én nem akarom kétségbe vonni a szavaidat, de szerintem nincs olyan bérből élő, akinek infláció alatti emelés mellett 1.5M-es tőzsdei bukása lehetett :)))))))
igen.
nekem is a fityesz jut eszembe az iskolabezárásokról! :)
Szerintem Te vagy eltévedve. 1 db mondjuk gépészmérnök álltal megtermelt jövedelem adója járuléka stb mondjuk 4-5 cipőgyári varrónő családi pótlékát fedezi. Nem véletlen az a hatalmas életszinvonal különbség Kína és példáúl Németország között.. Egy diplomás családban sokkal nehezebb rábírni a szülőket, hogy további gyerekeket vállaljanak (még ha szeretnék is) ha azokat csak egy bizonyos szinvonal alatt tudják emiatt eltartani. Ez már csak egy ilyen dolog. Én is elmehetek a feleségem 24000Ft-os főállású anyaságával egyszer a tesco-ba bevásárolni, bár igaz nutellára még jutna belőle.. Ha a havi jövedelmemet megfelezve egy gyerektelen házaspár kapná, akkor összesen kb évi 200.000 Ft-al kevesebb adót fizetnének, és a mi életszinvonalunk soxorosán élnék gyerekten életüket. Ennyit erről az bátor és igazságos rendszerről.
Azt akartam írni, hogy jómódúnak gondolhatják azt az embert, aki egy olyan országban, ahol az átlag csak havi 106e nettót keres, képes évi 3-4 milliót megtakarítani.
Mi családunk 2002-ben élt rosszabbul, mint 1998-ban.
Az akkori vezetés legyilkolta nejem munkhelyét, egy több, mint 2*es túljelentkezéssel bírkózó általános iskolát, mehetett munkakeresni, eltörölték a tobb, alkalmazott diplomáért járó pótlékot...
Agyonbatták a részvényeimet, a magyar gépiparral együtt, buktam 1,5 millát...
Nyomorgörcsös műsortalanságban kénytelen voltam az Mtv-ről átszokni a vacak kertvkre...
Kapaszkodj erősen, mert évi 3-4 millió megtakarítással (átlag nettó jöv. 106 e ft/hó) a legtöbb ember szemében jómódúnak számítasz.
itt akkor megint keveredik a gazdag meg a jómódú fogalma....
olyan napi 12 óra robottal, hétvégézéssel
el is érem egy német heggesztő életszinvonalát....
aki erre irígy, az tegye velem.
OV csak a "jómódúakat" ösztökélte gyermekvállalásra, márpedig gyereket nem csak jólétben lehet értékessé nevelni (sőt).
Tudtommal aki nem tudott adókedvezményt érvényesíteni, azoknak járt a gyermektámogatás.....Ha vki akkor ő volt az egyetlen, aki kiállt a gyermekvállalás mellett.
Gyurcsánynak nincs szüksége családi pótlékra (mint látjuk fizetésre se), de 1998-ban többek között épp ezzel nyert a Fidesz (csp. alanyi jogon), ami úgy hülyeség, ahogy van.
Gondolom ezt a hülyeséget belátva nem is emelte.....
A hatósági ár csak akkor töri le a monopolhelyzetben lévők profitját, ha van mit letörni. MOL gázüzletágat ismerjük, MVM adóssága miből is lett? ÁFA emelése hülyeség volt.
Az MVM energiát vesz piaci áron, nem előállít. Ovi az erőművi profitot kívánja letörni.
Az E-on meg arról híres, hogy minden szart összevásárol, nem? :)
Ismerem a valóságot, de nem kell mindenkinek autópályán mennie. Akinek van ideje, mehet más úton is. Mellesleg nem mindenkinek kell havi, vagy éves matrica.
Nem tom mennyit jársz az országban, de más utak nincsenek.....
ahol autópálya építések vannak, ott az összes régi főútvonal tönkre lett téve a teherautók által..... sőt a avadonás új pályáink is úgy szarok ahogy vannak.....
most dühöngtem pont hogy nyomják a választásra a határidőket és -10fokban földmunkáznak.......mi lesz abból kérem......
van is ez a útépítő poén, hogy a fityeszes autópálya keresztben reped,
a maszopos hosszában...... :) csak mégse vicces.....
Ez egy elég érdekes számítás. :) Sokan megtakarítanának évi 3-4 millát havi nettó 100K-ból. Ami most megy, hogy összevonják az összes támogatást egy dupla csapó kedvéért pont a legrászorultabbakkal kitolás, mert ők most kábé annyi + kapnak mint amennyit elbuktak. Az alanyi jogon járó pénzeket összekapcsolni az adókedvezménnyel meg szvsz elég demagód dolog, kábé egy célja van a szembeállítás, pedig ez is csak egy hatékony gyerekvállalásra ösztönző eszköz. Ráadásul gondolom el tudod képzelni mire elég havi 30.000 Ft egy 3 gyerekes háztartásban mondjuk télen?
Bokros tőlem is megvonta a csp-t. Nem bántam. Épp ez a bajom egyesekkel, hogy szolidaritásról beszélnek, de cseppet se zavarja őket a szegény családba született gyerek kilátástalansága. Ami neked, vagy nekem egy elhalasztott külföldi út, az nekik esetleg teljes életmód váltást tesz lehetővé. Akkor ki kapjon, vagy fizessen kevesebbet?
Mondd! Mi az a jólét? Amikor mindenkinek szükségletei szerint...? Vagy az a jólét, ha nincsenek szegények? Ismersz olyan országot a világban, ahol nincs nagy és mély szegénység? Ahol nincs szegény nyugdijas, hajléktalan, minimálbéres, nyomorban élő gyermek? És akkor senki "ne játsszon demokráciát"? Mert én nem ismerek ilyen országot. S bármilyen kormány jön, a szegénység - sajnos - nem tűnik el. Legfeljebb a máélysége csökkenhet.
Kapaszkodj erősen, mert évi 3-4 millió megtakarítással (átlag nettó jöv. 106 e ft/hó) a legtöbb ember szemében jómódúnak számítasz. OV csak a "jómódúakat" ösztökélte gyermekvállalásra, márpedig gyereket nem csak jólétben lehet értékessé nevelni (sőt). Gyurcsánynak nincs szüksége családi pótlékra (mint látjuk fizetésre se), de 1998-ban többek között épp ezzel nyert a Fidesz (csp. alanyi jogon), ami úgy hülyeség, ahogy van.
A hatósági ár csak akkor töri le a monopolhelyzetben lévők profitját, ha van mit letörni. MOL gázüzletágat ismerjük, MVM adóssága miből is lett? ÁFA emelése hülyeség volt.
Ismerem a valóságot, de nem kell mindenkinek autópályán mennie. Akinek van ideje, mehet más úton is. Mellesleg nem mindenkinek kell havi, vagy éves matrica.
Örülök, hogy így van. A tapasztalat bizony sokat segít. Nekem is, bár még nem vagyok olyan tiszteletreméltó korban. Mindenesetre engem igazságtalanul megbántottál, bár tudom, ez a minimum, amit itt a PoliDilin el kell viselni.
Tudod,vannak" ballnagymamák",nekik kuss,csak ne döntsenek semmiről,ők elrontottak mindent.Meg vannak "jobbnagymamák",na őket szeretjük,minden jó az ő érdemük..de legalább támogatjuk őket,főleg ha a sajátunk.
(irányok tetszés szerint megcserélhetők)
Csak tudnám a hülyeségnek ezt a fokát mikor nőjük már ki,és vesszük észre,hogy bohócot csinálunk magunkból.De talán soha.
Azért aranyos ez a "vannak szegény nyugdíjasok" is.Hátpersze,valahogy itt csak azok vannak.Sajnáltam amikor a közös vizszámláról volt szó,és a néni a földszintről kifejtette,hogyan takarékoskodik a vízzel.Hideg csapvízzel..érted?
De ő nem panaszkodik,és nem mások teljesítményét kéri számon,csak beletörődik ami van..mi mást tehetne 83évesen? Segélyért biztos nem megy sehova sorbanállni,amíg tudott dolgozott,akkor sem a segélyért kuncsorgott,most miért tenné.