méret nem jelent semmit én csak gyári számmal dolgozok,mivel mint írtam "tudok" ebből egyértelműen következik,hogy nálam mivel ilyen alkatrészekkel foglalkozom ,minden jellemző kopó forgó és szervizalkatrész van polcon
Én nem szeretnék senkit kioktatni. Én felvázoltam egy kérdést, amire a válaszok alapján, meg az én tapasztalataim alapján reagálok. Semmi több. Ez esetben, ha kérhetlek megosztod velem, hogy mi a pontos mérete a gyári méretnek? Vagy inkább akkor azt kérdezem, hogy hol juthatok hozzá az általad említett összegért a két oldali pálcához? Köszönöm.
A szar program miatt reklamálni fogok a bárdinál, meg az unixnál is, mert hát ők vonhatók felelősségre. Akkor mindegyik szar program. Ha megnézed az oldalakat, akkor 3 különböző méretet fogsz találni. De biztos én vagyok a hülye. A gyári (koreai) meg a Csángó utcai palinál (aki csak ezzel foglalkozik) kedvezményesen 6200 ft darabja. Egyébként 7500. Nekem drága, viszont gyári méretet nem tud ő sem, mert cikkszám alapján dolgozik. Ezért gondoltam hogy hátha van itt hozzáértő. De mind1, majd utána járok. A fórum lényege végül is ez....
Te egy igazi, különösen nagy agytröszt vagy. A gyári méret mindegyikben ugyan akkora (legalább is ebben a motorkóddal jelölt szériában). Mivel már lett cserélve, de nem általam (akkor még nem az enyém volt az autó), így nem tudom, hogy az, ami belekerült anno, az a gyári méret-e vagy sem. De minek is magyarázkodok én neked... Köszönöm a "különösen hasznos" tanácsodat. Inkább maradtál volna csendben...
Sziasztok. Tudja valaki, hogy mekkora a pontos gyári mérete az első kutyacsontoknak? Cserére szorulna az autón mindkét oldali, aztán már találtam három különböző méretben. (2007, 1.6 benzin, kombi, F16D3 a motorkód)
wd-40 az semmire se jó univerzális kenőanyag ,de se kenni se rozsdaoldónak nem alkalmas, amúgy nem értem a sérülés problémád 20 perc alatt le lehet venni a műanyagot amiben van a rendszámvilágítás még úgy is ha az ember megküzd az ablaktörlő karral(mivel a motort is ki kell venni)
Lebontottam a Nubira hátulját, hogy hozzá férjek belülről a rendszám világításhoz, hátha.
2 óra szerelés, 3 sérülés, a 4-ből 1 csavar jött ki.
Siralmas :(((
Csak a lemez az üveg és a zár maradt....
Reménytelen.
Vázolnám az új problémáim:
1. Befújtam jó előre WD40-el de nem csak berohadtak, hanem a keresztcsavarok feje is elrohadt, így a csavarhúzó nem tudott mibe kapaszkodni. Most sajna nem volt több időm, de tervezem, hogy a következő leszerelés után megfúrom a csavarokat, kiszedem és csavaros anyával pótolom, úgy, hogy az anyát belül ráragasztom a műanyag házra. Esetleg valakinek jobb ötlete van-e?
2. A szétszerelésnél feltűnt, hogy a csomagtér kulcsos zárja körül nincs tömítés. És van
kb. fél-1 cm-es rés a zár körül, ahol bejuthat a víz a hátsó ajtóba. Kérdésem, hogy ez így van kialakítva gyárilag, vagy kezdjek el tömítést keresni?
Van sajna egy idő probléma a dologban mindkét részről :(
Nem droid módra dolgozik, csak kevés az ideje...
És a környéken nem nagyon tudok más embert, vagy helyet, amire vagy akire rábíznám. A srác technikus villamossági specifikációval és Nissan szervizben dolgozik és nagyon jó ismerősöm, szinte együtt nőttünk fel. Sajna fogalmam sincs, hogy a környéken hol lenne szakszerviz, ami az ilyen spéci dolgokkal foglalkozik.
Az a baj, hogy jelenleg nem mernék elindulni sem hozzád olyan hosszú útra, mert most meg valszeg a hátsó fék nem old ki rendesen.
ameddig nincs megszüntetve az alap probléma addig nem kell csodálkozni,hogy más hibákkal honorálja az autó ,azért van az autószerelőd,hogy az autót látva diagnosztizálva megoldja a hibát nem pedig más utasítása alapján álljon neki autót javítani mert ha erre képes akkor egy betanított munkás alkatrész cserélgető nem pedig szerelő olyanra pedig nem bízunk javítást sem semmit
Most megálltam egy lámpánál, csak benzinnel és megint ingadozott. Viszont otthon járattam picit megállás után, szinte semmi nagyon kis ingadozás talán volt. Szép talány....
Azt eddig nem mondtam bezin/gázos az autó. A minap állok egy lámpánál és látom leesik a fordulat a normál kb. 900 alá, aztán visszaáll. Ezt játssza 5-10 másodpercenként. Otthon járattam még felnyitottam motorháztetőt és hallani is hallottam a fordulatváltozást, tehát nem a műszer tréfálkozik velem. Az autó gázzal ment, azt nem próbáltam, hogy benzinnel csinálja-e. Viszont feltűnt, hogy gyújtás alatt, ha a motor nem jár a fojtószelepház környékéről sípoló hangot hallok, összefüggés lehet? Azt mondta a szerelő, hogy más autóknál is van ilyen, tehát normális a hang. Szerintem pedig nem kellene abból hangnak jönnie (hideg van még a szúnyogokra, tehát azok nem költözhettek bele).
A gázrendszert még nem vizsgáltattam át, arra majd az anyagi lehetőségek miatt jövő hónapban kerül sor.