Romane oktató anyaga nagyon kellemes kis video, én nagyon szeretem, igazándiból kevés dologról beszél amit nem lehetne megérteni a képekből.
Játszik egy egészhangú skálát, aztán eljátsza a dúr,moll,szűkitett arpeggiokat, majd egy-két akkordot is mutat.
A lényeg a gyakorláson van meg, hogy egy számra rá tudod-e "húzni" a tanultakat?
Tehát amíg egy számban pl: G akkord van, akkor arra te g arpeggio hangjait vágjad a gitáron (mindenütt), majd amikor vált pl Eb akkordra akkor tudj te is váltani ott, ahol épp' akkor jársz a gitárnyakon.(Lásd.Stompin' at Decca):)
Ami fontos a korrekt pengetés elsajátítása!
Azaz amikor lehet LEpengetsz és a kezed nem ér a húrlábhoz, hogy szebben zengjen(ek) az(ok) a húr(ok).:)
A másik: senki se felejtse el először(meg utána is sokszor) gyakorolni a kiséretett,mert még a legjobbak pl. én :))))))) is szeretnek sokat kísérni,mert rengeteget lehet belőle tanulni,pl ne nyomd el a szólistát(!!!) , meg a megfelelő sound szóljon a kezed alól!
A Romane-t meg lehet hallgatni (meg avideo elején a Ninine-t is) hogy hogyan is szól a kezük alatta kiséret(meg a szóló is)
Ha nem veszed a fáradtságot hogy elsjátítsd a megfelelő pengetési technikát, meg a korrekt gypsy ujjrendeket(!), akkor nagyon sok időt elvesztegethetsz, mint pl én is anno. mert nem volt aki elmagyarázza, mit, hogyan kell(!) játszani és csak néztem miért nem szólnak a húrok úgy a kezem alatt és csak rengeteg idő eltöltésével, sok utazással, tanulással, meg a különböző videók előtt jöttem rá a megfejtésre és még mindig tanulom,korrigálom a hibáim!!
Ha valamiben nem vagy biztos, kérdezz az sokkal kényelmesebb, mint vacakolni egyedül és keresni a választ!
Üdv,
tzui
Romane-t elvileg DVD-n is lehet kapni és ott angol,francia,olasz felirat is van hozzá.
Hát, nem találom egyelőre, csak a franciát (elképzelhető egyébként, hogy ami Neked van, az is tőlem származik:)), pedig csináltam belőle feliratosat is, amint meglesz beírom.
De igen. Bár valószinűleg egy kis szótározásra lesz szükség, hogy mindent tutira megértsek.De legalább tudni fogom, hogy hol keressem a szótárban. Miért, tudnál segíteni?
Sziasztok!
Már régóta olvasom rendszeresen a topicot, de eddig még Tzuiop megoldotta a problémáimat, és többnyire választ is kaptam kérdéseimre a témával kapcsolatban. De most úgy döntöttem, hogy aktuális kérdésemet megírom hátha így mások is aktiválják magukat akik szintén nem írtak idáig.
Romane oktató videóját (115 perc összesen) szeretném lefordíttatni valakivel franciáról-magyarra. Nekem aviban van meg, és ha valakit érdekel, akkor szivesen átírom neki. Illetve ha lehet a fordítás srt formátumben kellene. Ha bárki tud segíteni vagy tud ilyen emberről akkor kérem írjon ide.
Egyébként a topic nagyon jó és hasznosnak találom.Örülök, hogy azért vagyunk egy páran akik kedvelik ezt a műfajt idehaza is. Ha bárkit érdekelne a témával kapcsolatban videó vagy hangzó anyag, akkor szintén írhat ide és állok rendelkezésére minden Djangoistának :)
Gypsy swinget mindenkinek!
Én vok az a bizonyos "Újdonsült Rajongó"! Sajnos az újdonsült mellé társul még a "fiatal" kifelyezés is:), ezért nemigen tudok hozzászagolni a tanult emberek mondandójába:) A HCH-t Zamárdiban láttam, és azóta nagyon érdekel ez a stílus (Szerintem nem sok hozzám hasonló korú fiatal mondhatja el ezt magáról:( Mindössze 15 vok) és szeretnék minél többet megtudni a swingről! És kicsit szégyellem ugyan, de nem sok mindent tudok a topic névadójáról, de szívesen vennék minden új információt!!!
Új Selmer kópiák a piacon, nagyon olcsón. http://www.soundland.de/catalog/product_info.php/cPath/1000000_1119103/products_id/237806?osCsid=0e78447313a9f8102cbb81e73a352ff1 http://www.soundland.de/catalog/product_info.php/cPath/1000000_1119103/products_id/237804?osCsid=0e78447313a9f8102cbb81e73a352ff1
Nevetséges áron kaphatók, és a fotón egész jól néznek ki.
Hot Club of Hungary koncertek lesznek: július 15. Tiszafüred, Retro Jazz Klub, július 16. Veszprém, Utcazene Fesztivál, Reider Optikai Szalon színpada, július 22-24. Zamárdi, VII. Utcazenész Fesztivál. http://hotclubofhungary.hu
Legjobb tudomásom szerint(egy dán barátom tudtam meg!!) idén a SZIGETEN Paulus Schaffer zenekara lép fel a RádióC színpadán.
Az előadó a Rosenberg "klán"-hoz tartozó gitárosok közé sorolható(asszem rokonságban is vannak,de ajátékán is hallhatóez)
Biztos nagyon jó lesz!
Aki nem tudná két éve Titi winterstein hegedűs lépett itt fel (sajnos a szólógitáros Lulu Reinhardt nélkül),majd Tchavolo Schmitt(A Swing(Magyarországban gypsy swing ) c film egyik főszereplője.
Tavaly pedig a Rosenberg trio tette itt tiszteletét.
13. Django Reinhardt Memorial Augsburg 8. –10. April 2005 Kulturhaus Abraxas Sommestr. 30
Freitag, 8. April:
Biel Ballester Trio (E) Angelo Debarre Quintett feat. Tim Kliphuis (F) Beginn 20.00 Uhr, Einlass 19.00 Uhr Samstag, 9. April:
Ritary Ensemble (F) Schmitto Kling und Hot Club the Zigan (D) Beginn 20.00 Uhr, Einlass 19.00 Uhr Sonntag, 10. April:
Matinee mit Weißwurstfrühstück Wedeli Köhler Ensemble (D) feat. Fritz Schlick Beginn 11.00 Uhr, Einlass 10.00 Uhr Vor und nach den Veranstaltungen u. Samstag, 9. April, 11.00 bis 17.00 Uhr:
Django’s Guitar Internationale Gitarrenbauer präsentieren ihre Instrumente Stefan Hahl - Jürgen Volkert - Jean-Pierre Favino - Henning Doderer - Gerrit van Bergeijk - Moustache Guitars - Roland Gagel - Luca Milani - AER-Verstärker
Freitag, 8. April, 13.30 Uhr Samstag, 9. April, 13.30 Uhr
Sinti – Swing Gitarrenworkshop mit Joscho Stephan Info 0821/573258
Eintrittspreise:
Freitag: VVK 18.-€ / AK 20.-€ Samstag: VVK 18.-€ / AK 20.-€ Sonntag: VVK 9.-€ / AK 10.-€ Gitarrenausstellung: freier Eintritt! Mitglieder von HotClubNews e.V. zahlen die Hälfte! Keine Reservierungen! Karten an der Abendkasse kosten den Abendkassenpreis! Nutzen Sie den Vorverkauf! Überweisen Sie auf das Konto HotClubNews e.V., Stadtsparkasse Augsburg, Kto: 2832574, BLZ 720 500 00 Die Karten werden per Post zugeschickt.