Ez speci teljesen korrekt. Azt az eshetoseget, hogy nem irtak ra mindent szerintem vessuk el, a bizalom a yogobellanak is jar :)
Egyetek es vegyetek! :) illetve forditva.
[elolvastad a cimket! bebebe ;) es nem haltal bele, sot megnyugtathat mert jot veszel :) erre is jok am a cimkek!]
Schusy, nemdom, hogy a Kiskecskés és a Kecskeméti között pontosan mi a különbség, de hogy a Hipp nem gyárt Kecskeméti bébiételt, arra mérget merek venni :-) Erre írtam, hogy inkább arról lehet szó, hogy Hipp licensz alapján gyártja a Kecskeméti és ezért van a kavar.
Amúgy aki a Hippre esküszik, az azért teszi, mert a Hipp kizárólag bio alapanyagokból gyártja a kajákat. Ez a tény az én szememben nem sokat emel a Hipp fényén, mivel feltételezem, a Nestlé sem a műtrágyás földből húzza ki a répát.
Kedvencek: Kecskemétit Balázs nagyon nem szerette, túl kemény volt az állaga Neki, amíg a pépesek mentek, addig a Mildi főzelék volt a menő, a darabosból a Mildi már nem jött be, túl kemények voltak a darabok, a Fiatalúr öklendezett tőle, ekkor tértünk át a Nestlére. Mondjuk mi nem vagyunk üveges bébiétel-hívők, sokkal jobban szerettem én magam elkészíteni a kaját, így biztosan tudtam, mi kerül bele. A gyümölcsöt pl kevés kivételtől eltekintve mindig én készítettem el.
Ennyi dino! :)))
Az ovibol meg nem szoltak, hogy monomanias es az baj? ;)))
En egy olyan vilagrol abrandozom, ahol rendesen ellenorzott bio elelmiszereket lehetne CSAK kapni, mert akkor nem a profit lenne az elsodleges. A szupernagy profit.
Azt tudjatok, hogy minden kocka vaj (legalabbis Ny-Europaban) legalabb 2 evig lakott hutohazban mielott a boltba kerul? Olyan iszonyu tultermeles van tejbol es tejtermekbol de nem kevesebbet termelnek, vagy olcsobban adjak, hanem inkabb raktarozzak es a 2 eves fagyasztott vajat esszuk. :(
CSAK tejporbol is lehet joghurtot csinalni??? Azt hittem, azzal dusitjak, de az alap azert tej+bacilus.
Eddig is csinaltam otthon joghurtot, de mostantol csak otthonit fogunk enni. :(((
Angol bebietel? :) Fogalmm sincs, ide mar egy 3 eves gyerekkel jottem. De megnezem, ha erdekel. De gondolom, olyan mint a magyar. :)
Csak gondoltam, saszenyka az angolban jobban megbizik :)
(szvsz ne tegye, itt is a profit az elsodleges, nem a fogyaszto, mint barhol mashol. Csak itt talan (de ez sem biztos) jobban ellenoriznek)
Idike, en nem tudom, mi a permeatum, de azt tudom, hogy szinte minden "uzemi" tej es tejtermek tejporbol keszul...( a vilagon mindenhol)
Azaz, eloszor a tejbol tejport csinalnak, mert igy egyszerubb taroli, valamint igy a tarolt tejporbol mindig az igenyeknek megfelelo mennyisegu tejet, ill. tejtermeket allitjak elo...
csak sajna ennek ellenere en joghurt-kefir imado vagyok, meg a kis csaladom is...igy megvesszuk (tejet nem nagyon veszunk..)
A masik baj, hog vannak persze termeliok, de en pl. sosem mertem adni az anyosom altal falun vett rendes tehentejet, mert az a tehen meg sosem lat allatorovst, aztan annak is lehet baja...
Valahol a legjobb az lenne, ha rendesen ellenorzott, nem feltetlenul bio, de legalabb igazi etelekhez juthatnank...
Mas...tegnap a gyerek elovette (magatol!) a festocuccait, es festett napocskat (meg en is felismertem), meg persze mocsarban caplato dinot, meg viharfelhobol eso alatt az dinot, meg szines viragokat evo dinot...(utobbiakat csak elmeselese alapjan lehetett beazonositani, es a legujabb dinos mesejenek jelenetei...:-)
Meg valami. Szo esett arrol, hogy az albio termekeket arulo gazemberek kirohogik a hulye egeszsegmaniasokat akik hajlandok minden penzt megadni az egeszsegesebb elelmiszerert es nem is tudjak, hogy at vannak verve.
A nem bio elelmiszereket gyartok ugyanugy atvernek minket es ugyanugy rohognek rajtunk csak meg el sem titkoljak. Pelda: Minek egy joghurtba tejpor??? Azert mert olcso. Sokkal olcsobb mint a friss tej, korlatlan ideig (majdnem) tarolhato, nem maceras, csak kicsit kell huteni, de birja a kisebb ingadozasokat, jol szallithato, csomagolhato, raadasul nehezebben ellenorizheto es olyan orszagokbol is szarmazhat ahol meg annyi keveske ellenorzes/eloiras sincs mint nalunk. Vagyis lehet akar kergemarha teje is, pl angol tejpor amit Angliaban ki kellett dobniuk, de volt meg magyar kereskedo aki penzt adott erte. Ami ugye nem veszelyes mint tudjuk, de en szemely szerint inkabb nem fogyasztanam. (ez nem igazi pelda, en talaltam ki de miert ne tortenhetne meg?) A tejporral pedig csak az a baj, hogy semmi koze a tejhez. A joghurtban eppen az a csudalatos, hogy ÉLö elelmiszer. A tejpor nem az. :(
Vagy a Reggeli Ital, amit tej HELYETT is arulnak, kis boltok pl piac, tejet kersz es ezt adnak. Egyszer eszrevettem a feliratot es en mar csak ilyen kivancsi vagyok, elolvastam. Tej van benne es permeatum. Kikutattam a tejgyar vevoszolgalatat es felhivtam oket de nem birtak megmondani mi az a permeatum. Tuti olcsobb mint a tej, mert a termek is olcsobb. DE MI AZ??? Azota sem tudom.
En nem kovezlek, de elolvasni a cimket az elelmiszereken meglehetosen bolcs cselekedet. :) Sosem keso raszokni. :) Igaz, a homokbadugott fejjel egyszerubb az elet. Legalabbis annak tunik. :)
Az enyem joforman 2 eves koraig ramutatott valamire es azt mondta ööö. Mindenre! Mar mi is öööztunk, hatha vele igy kell beszelni?! :)
Aztan megszolalt de nem egesz mondatokban mint sok kulonleges gyerek, teljesen hetkoznapi modon egy egy szot. Aztan bejott a kepbe apukaja az angollal, ami miatt nagyon haragudott eleinte, de most 4,5 eves es ket nyelven nyomja folyamatosan, csak gyozzuk kovetni. Behozta a kesoi kezdest teljesen, raadasul duplan.
Kétfajta Kecskeméti bébiétel van, nem?
Az egyik a Kecskés Kecskeméti, amit a Kecskeméti Bébiételgyártó Kft gyárt, ezek most kaptak új cimkét, meg van a síma Kecskeméti, amit a Hipp gyárt, nem????
Amúgy a "HIPP-es" Kecskeméti sokkal jobb, nincs benne annyi felesleges anyag, mint a másikban.
sziasztok!
Nagyobbik fiam soha nem volt oda a Hipp bébiételekért (kivéve a gyümik és a sütőtök), a Kecskeméti bébiételeket sokkal jobban szerette. egyébként szerintem a kecskemétiknek sokkal job ízük van, olyan hazaibb íz! :)
És a Mildivel, hogy álltok?
Amugy ezek a bolti bébikaják megbizhatoak mind függetlenül attól, hogy olcso-e drága-e. Az OETI nagyo szigoru velük és ellenörzik őket (ezeket nem piaci kofák árulják).
A barátnöm most jöt haza Németországból és elmesélte, hogy nem oly régen egy-két éve hatalmas botrány volt a Hipp ételek körül, mert találtak benne valamit, amirák keltö. Anyám évtizedken át vizsgálta a kecskemétit, ami bármely nyugati szabványt felülmult minöségben, mert a hazai elöirások bébi kaja ügyben szigorubbak voltak, mint a nyugatiak és mindig megfelelt a minösége. A kecskeméti bármely europai országban megállná a helyét és vetekszik a a Hippel, anyám szerint jóbb is.
Ide is beírom:
Lányok, ha van vkinek felesleges anyateje, akár fagyasztott, akár friss, kérlek szóljatok, mert nekünk nagyon kéne!!! A tb fizetné, mi meg nem tudunk szerezni. Ill. most kaptunk 9 l-t, de ez csak 12 napra elég. Szóval megköszönném, ha lenne, de azt is, ha körbekérdezitek az ismerősöket, védőnőket, hátha van vhol.
A yogobella a legfinomabb, de abban tejszín van (nyílván attól finom), az még nekem is sok! :-)
A KYR-ben van:félzsíros kefir, víz, kombucha-koncentrátum, és pektin(stabilizálószer).
Egyébként én izlésemnek nagyon gáz, de enyém gyerek nagyon imádja. Sajnos jobban, mint a cicit. :-(
Nincs két egyforma gyerek. A nagylányom 1.5 évesen megállt egy szőnyeg előtt és ezt mondta: "Óhh de szép szőnyeg!" És ez volt az első mondata. Szavakat mondott már, pl. 9 hónaposan, hogy hiiinta-hiiinta, ha az apja ringatta.
A harmadik lányom nagyon gyorsan megtanult beszélni, ő 1.5 évesen már cifra palotát énekelt, nem is hamisan.
A fiam a következőkből élt óvodás koráig:
nanatütü (én autóm), apatütü, enni ket, inni ket, NEM ket.
Gondolom érthető?!?
Ja, kihagytam a 2.-at, az nagy szám volt. Folyamatosan beszélt, de nem értette senki más, csak én, meg a nővére. Még az oviban is hívták Zsuzsit, ha nem értették mit is akar az Orsi. :-))