Horváth Zoli átigazolt a Nagyberkibe, Jovánczai pedig újra Belgiumban van próbajátékon, de ezúttal az első osztályú Germinal Beerschot-nál. Jó menedzsere lehet.
Tegnap 2-2-t játszottunk a Kaposvölgyével felkészülési mérkőzésen (az utolsó percekben egyenlítettünk). Úgy láttam, van pár új játékosjelölt a csapatnál, de valószínűleg nem mi okozzuk majd az átigazolási szezon szenzációját.
Voltam ma Pécsett, ezzel kapcsolatban pár gondolat. Először is furcsállottam, hogy messze nem volt teltház. Nekünk elég szerencsétlen módon a PMFC elleni volt az első meccs. Teljesen egyenrangúan játszottunk, az utolsó percben kaptuk a vesztes gólt. A BKV-t simán vertük, rettentő gyenge volt ma a közlekedési csapat. A siófokiak elleni meccs volt a nap legjobbja, amellett, hogy a bírók sajnos engedték a balatoniak alattomos, durva játékát. Balajcza Szabi viszont zseniálisan védett.
Ja és azt is megérük, hogy a pécsiek nekünk szurkoltak.
Ebből szerintem még nem kell a nagypályás szezonra vonatkozó következtetéseket levonni.
Hajrá Rákóczi!
A teremtornára nem igazán tudok rákattanni. Ráadásul, ha kiesünk, és a Fradi sem jut döntőbe, akkor január 31-én megnézhetnék itt Pesten egy Fradi-Rákóczi edzőmeccset. (Na jó, ez csak vicc volt, nyerjük meg a teremtornát, hátha adnak hozzá egy kis zsét!)
Vasárnap egyébként megkezdődik a Teremfoci bajnokság is Pécsen a Lauber Dezső Sportcsarnokban (úgy hallani erősen fogyóban vannak a jegyek).
A házigazdák mellett a Siófok és a BKV lesz az ellenfél.
KAPOSVÁR. Huszonnégy játékossal – közte 17 saját nevelésű labdarúgóval – kezdte meg felkészülését a NABI Kaposvári Rákóczi FC. A sérülése miatt csaknem egy éve pihenő Kovácsevics Róbert óvatosan, de már tréningezhet. Az őszi keretből egyedül Dávid Zoltán távozott, a debreceni labdarúgónak lejárt a kölcsönadási ideje, és visszatért a DVSC-hez. Igaz, van még egy érzékeny vesztesége a Rákóczinak, a válogatottnál is dolgozó masszőr, Váczi László ugyanis Győrbe, az ETO-hoz tette át székhelyét. Utódja a 36 éves Barna László lesz; a Rákóczi saját nevelésű labdarúgója, aki Kaposváron és Siófokon több mint félszáz élvonalbeli mérkőzésen szerepelt, ősz végi sérülése után végleg visszavonult, és a jövőben gyúróként és pályaedzőként segíti Prukner László edző munkáját. Ami az erősítéseket illeti, a vezetők egyelőre csak annyit árultak el, hogy olyan játékosokkal vették fel a kapcsolatot, akik kötődnek a klubhoz. A városban elsősorban a nyáron távozott NB I B-s gólkirály Rajczi Péter, valamint a ferencvárosi Károlyi Sándor nevét emlegetik.
Hát valóban azon a meccsen nem érdemeltük meg a 3 pontot, de hát így alakult.
Ez a 4. hely is azt hiszem egy kicsit "túlzott", és remélem a csapat is így gondolja, senki nem "száll el" miatta.
Jó lenne télen erősíteni, mondjuk csatárposzton...
Egyelőre miénk a három pont (és a negyedik hely). Mondjuk kirobbanó örömet nem tudok érezni miatta, de a folytatáshoz tagadhatatlanul jól jött a dolog.
Már írtam, hogy azon a meccsen a Pápa nem érdemelt győzelmet, de sajnos mi sem! A zöld asztalnál megszerzett három pontoknak pedig nem örülök. Inkább játsszák újra!
Egyébként ahhoz képest, ahogy az év elején vártam, egészében nem teljesített rosszul a csapat. Igaz, hogy volt néhány teljesen érthetetlen kihagyás (vereség Szegeden, Bodajkon és a BKV ellen, döntetlen Hévízen), de néhány nem várt jó eredmény is (győzelem a Vasas ellen, döntetlen Nyíregyen), úgyhogy egészében nem rossz az idény. Más kérdés, hogy a feljutással fölösleges foglalkoznunk!
December 9-én lesz a fegyelmi tárgyalás.
Ha meglesz a 3 pont, akkor a 4. helyen telel a csapat. Azért sem lényegtelen a ez a 3 pont, mert így indulhatna a csapat a téli teremfoci bajnokságban.
A NABI-Kaposvári Rákóczi megóvja a múlt heti Pápa elleni 1-0-ra elveszített NB I B-s mérkőzést, mert az ellenfél csapatában a 77. perctől csupán egyetlen U23-as játékos szerepelt, a szabály által előírt 3 helyett. (Nemzeti Sport Online)
Itt is szeretném megköszönni a kaposvaronline.hu szerkesztőinek közreműködését, illetve munkáját, amellyel hozzájárultak a Rákóczi stadionjának szinvonalas bemutatásához!
Akit érdekelnek a képek a www.kispesthonved.hu címen megtekintheti.
Ugyan nem játszunk világszínvonalú focit, de ez a csapat legalább nagyrészt helyi gyerekek gyülekezete, úgyhogy szerintem nagyobb szurkolói támogatást érdemelnének! Kijárhatnál többször is, nem hiszem, hogy földhöz vág a diákjegy ára!
Tegnap nagyon hosszú idő után megint kimentem egy Rákóczi-meccsre. Asszem talán '98-ban voltam utoljára eddig. Persze szerepet játszott az ingyen belépő, villany világítás, na meg kiváncsi voltam az új stadionra is.
Na ez utóbbi eléggé tetszett, ha még sok ilyen lenne az országban, na és persze jó foci, elég lenne mondjuk egy portugál szintű,nem kellene angol, vagyis dehogynem... :)) Na szóval akkor elég jó kis program lenne a foci meccs is. Persze ismerem a sztorit a bili, a belelógás, és a felébredés főszereplésével.
A meccsről: sztem az elején jobbak voltunk, ez a Pápa nem győzött meg engem, ha esetleg ekkor betaláltunk volna, simán lehetett volna kiütés is. De nem tettük (voltak lehetőségek, de hagyjuk... ), és rúgtak egy szép gólt, ami abszolút nem volt bent a játék képében, ahogy mondani szokták. :) Ekkor kissé megzavarodott a Rákóczi, de a félidő végére ismét mezőnyfölénybe kerültek azért.
A másodikban egyértelműen végig jobb volt a Rákóczi, pontozással biztos nyertünk volna... (ekkora helyzetet kihagyni, mint az Oláh, hááát... )
Egyszóval ha győzelmet nem is érdemeltünk volna ilyen helyzet kihasználással, de egy igazságos döntetlent azt igen.
Jó volt kint lenni, bár ha fizetni kellett volna, biztos nem megyek.
[azért a biztonság kedvéért: mennyi a diákjegy? :))) ]
Győzelmet nem érdemeltünk, mert ahhoz jóval határozottaban kéne játszani, nade a Pápa mégúgyse érdemelt győzelmet! A góljuk előtti szabadrúgást mozgó labdából végezték el, a játékvezetőnek vissza kellett volna rendelnie a labdát! Egyébként meg ilyen favágó stílusban játszó csapattól (látni lehetett, hogy végig vagy a labda vagy a baba felfogásban nyomták) legfeljebb hányingert tudok érezni.
Még egyszer hangsúlyozom, mi sem dolgoztunk meg a három pontért (amit Oláh is ki bírt hagyni a végén!), de remélem, hogy a Pápa undorító játékára más játékvezető nem lesz ennyire vevő, mint ez a tegnapi...
HAJRÁKÓCZI!
Jónak jó lenne, de a Pápa ellen speciel otthon játszunk. Talán Kecskeméten sikerül majd megismételni a tavalyi eredményt (akkor 2-0-ra győztünk a hírös városban)!
Rajczi Újpestre kerülésének én nagyon örültem. Az én két kedvencem ugyanis a Rákóczi és az Újpest, mindkét csapat már egészen fiatal korom óta lenyűgözött. Sajnos pesti lévén, Kaposvár messze van, így csak néha látom a csapatot. De annak nagyon örültem, amikor Mio után Rajczi Peti is Újpesten kötött ki. Láttam sokszor, edzőmeccsen is, és bizton állíthatom, hamarosan bejátsza magát a csapatba! Mezey fokozatosan építi be, és ebben igaza van, ne legyetek türelmetlenek. Néhány hónap, és ő lesz Kokó mellett a másik csatár! Ezúton is gratula az első gólhoz! Négy meccs kellett hozzá! Mioról köszi az infót!