Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.09 0 0 389
Közben beszéltem a tévésekkel, szkennelés után visszaadják a filmtekercseket, nekik nincs rá szükségük! Úgyhogy tök jó az egész: faterék megkapják a DVD-jüket, amit bármikor elővehetnek, a filmek meg visszakerülnek a szekrény tetejére, és ha netán a dvd tönkre megy, vagy ad abszurdum vetíteni szottyan kedvünk, akkor továbbra is rendelkezésre állnak! Az egyetlen probléma, hogy több hónapos a várólista, de hát annyi év után még bőven ráér néhány hétig ez a dolog.
Előzmény: apepee_ (387)
D94A Creative Commons License 2006.01.09 0 0 388

Igazad van! Egy rendessen laborált, mosot utána tárolt film "korlátlan" ideig őrzi meg az infót. Errre van már példánk is: 1.v háborús filmek, Petőfi daugerreotípiája... Én megdöbbentem mikor egy számcsi szaklapban a DVD-k öregedéséről, adatvasztésről írtak. Én azon is megdöbbentem, hogy a milyen alapon mondják egy digi nyomatra, hogy ez örök életű?! Ettől függetlenül szerintem érdemes mindenképpen az archiv családi filmeket más hordozóra is menteni. Az amatőr filmek 99%-a fordítós anyagra készül, ha a vetítőgép salátáz= tönkre ment anyag.

Vagy másik megoldás full profi vetítőgép+több kópia!

Üdv!

Előzmény: apepee_ (387)
apepee_ Creative Commons License 2006.01.09 0 0 387

Üdv! Jó ötletnek hangzik ugyan a digitalizálás, de ha jobban belegondolok, egy családi felvétel (a családnak) archiv kell, hogy maradjon és én azon a véleményen vagyok, hogy bizony egy jól megőrzött filmtekercs tovább marad ép, mint egy jól megőrzött dvd lemez.

Én arra szavazok, hogy ezt oda ne add senkinek. A VHS 15 a DVD (elvileg!) 30 év múlva adja fel a bitjeit... Az ezüstkép sem örök, de megvigyázva megmarad.

Azaz: persze, digitalizáltasd, mert másképp gondolom nem tudjátok megnézni, de oda ne add senkinek!

(remélem Szilárdék igazolják az igazamat...)

Ismerek egy srácot: bolyi@freemail.hu, ha gondolod dumálj vele. Mondd, hogy ismersz, meg alkudozz, meg sírj neki és akkor olcsó lesz :)

Csá! Pepe

Előzmény: Törölt nick (386)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.08 0 0 386
Köszi, ez jó ajánlatnak tűnik. :) Pfú, azért ez az ember sem kis keresztett vett a vállára: válogatás nélkül lescannelni és katalogizálni minden privátfilmet, amit csak felkínálnak... ennek már a gondolatától is kifáradok. :)
Előzmény: terrapixel (385)
terrapixel Creative Commons License 2006.01.08 0 0 385
Idézet:
Ingyen átírjuk régi, celluloidra forgatott amatőrfilmjeit VHS-re vagy DVD-re, ha beküldi nekünk, és engedélyezi, hogy korlátlanul felhasználhassuk a felvételeket.
Jelentkezés: curtis@filmmuzeum.hu
Üdvözlettel.
Előzmény: Törölt nick (383)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.08 0 0 384
EGy Bauer C3 kell-e valakinek alkatrész gyanánt? bele van folyva az elem, de úgy ám, hogy az objektívjén jött ki, szóval totál nyekk, de ha esetleg elemtartófedél vagy más műanyagok kellenek valakinek, hát itt a lehetőség... ha nincs jelentkező, kedden megy oda, ahova való (a kukába).
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.06 0 0 383

Köszi, de én inkább valami nyugdíjasra, munkanélkülire, egyetemistára gondolok, aki zsebpénzért is megcsinálja... kb. 250 perc anyagról van szó, ez még 100 Ft-os percdíjjal is durván sokba kerülne... nem véletlen, hogy eddig sem lett még feldolgozva. :-( Meg aztán nem is sürgős, ráérek megvárni valami alkalmi lehetőséget... csak megpedzettem, hátha van valakinek kedve sokat dolgozni kevés pénzért. :)

Előzmény: D94A (382)
D94A Creative Commons License 2006.01.06 0 0 382

Szia!

Az alura még nem gondoltam de megpróbálom! Scanelés terén hívd Kamerda Károlyt 06 20 9310101!

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (381)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.06 0 0 381

Nézem már... de lehet, hogy már valamelyik családtag szanálta, alig négy-öt darabot találtam. Pedig emlékszem, hogy kurva sok volt. Fater irrrrdatlan sok családi filmet gyártott több mint két évtizeden keresztül, és összeragasztgatta őket 120 méteres nagy orsókra. Van vagy hat-nyolc ilyen 120 méteres... és volt rengeteg kicsi szervízorsó, tisztán emlékszem, mert fater amolyan "nem dobunk ki semmit, minden jó lesz még valamire" tipus. Sajnos azonban éppen ez a tulajdonsága bonyolítja a céltudatos kutató munkát... de majd holnap tovább keresem.

Egyébként nem tudom, mennyire gondolod komolyan ezt a filmhivogatást, mint egzisztenciát, de esetleg elképzelhető, hogy érdemes lenne ilyen orsót alulemezből csináltatni lemezműhelyben... csak kétféle, nem is túl bonyolult lyukasztószerszám meg egy golyósprés kell hozzá...

Ja, apropos, nincs kedve valakinek a fent említett hat-nyolc 120 méteres s8-ast valami huszenegyedik századi médiumra (DVD, Divix) konvertálni diszkont áron? A 220 Ft/perces móka a Soosnál kicsit húzós lenne ilyen mennyiségben, pedig az öregek biztos szívesen végignéznék milyen volt, amikor ők fiatalok voltak, az utódok meg aranyos kis gyerekek, nem morcos és sikertelen fölnőttek... de már nincs türelmük a vetítővel meg a ragasztópréssel vacakolni. Egy tisztes napszámot azért fel tudnék kínálni... vagy esetleg egy békebeli fullextrás Revue autómata ragasztóprést rengeteg kékvérű Agfa fóliával (ez a fajta megy bele), még a technikusi ösztöndíjamból spóroltam össze a rá valót a kilencvenes évek elején... de nekem nincsen se filmmásolóm, se videokamerám, se digitalizálókártyám, se dvd íróm, és sajnos szabadidőm se túl sok.

Előzmény: D94A (380)
D94A Creative Commons License 2006.01.06 0 0 380
Azokra gondoltam!
Előzmény: Törölt nick (379)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.06 0 0 379
Főfotós szervízorsót, olyan fehéret, amin annak idején az előhívott filmeket adták vissza? Valahol volt nekem pár tucat, majd körülnézek...
Előzmény: D94A (377)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.06 0 0 378

FOMA Slovakia s.r.o.
Hlavná 21
951 85 Skýcov, Slovakia
Contact person: Ing. Josef  Veverka
Tel./fax: 00-421-37-63 46 281
Tel./fax: 00-421-37-63 46 106
E-mail: foma@stonline.sk

A többi forgalmazó meg ITT

Ha valaki megy, nekem is kellene pár tekkentyű, és persze az illető benzinpénzébe is beszállnék.

Előzmény: Superb_ (375)
D94A Creative Commons License 2006.01.06 0 0 377

Sziasztok!

Keresek 15m-es orsókat, bámilyen mennyiségben.

Üdv

D94A Creative Commons License 2006.01.06 0 0 376
Nem tudok róla, hogy lenne.
Előzmény: Superb_ (375)
Superb_ Creative Commons License 2006.01.06 0 0 375

Állítólag kint fillérekbe kerül.

Ha valaki megy, engem érdekelne, ugyanis most úgy látom nekem ez az egyetlen anyagilag elfogadható módja a keskenyfilmezésnek. Ha tudtok szlovákiai boltot, ahol ilyet árulnak esetleg megkérem egy ismerősömet, aki néha jár ki arrafele, (bár a foma úgy tudom cseh cég, mégis, hátha Szlovákiában is olcsó a cucc, egyébként az a skoda alkatrészekre-szerelésre is igaz)

A fomának nincs valami eleve s8-as (tehát nem ds8, amit később ketté kell vágni) ff anyaga, amit esetleg kazettázni lehetne? Még az is egy takarékos megoldás lenne.

Előzmény: D94A (374)
D94A Creative Commons License 2006.01.06 0 0 374

Szeva!

1 teki itt van elöttem, 2007-08 lejárattal. Írd meg a címed elküldöm 18003 posta. Ha vki többet akar venni szerintem ki kellene menni a mintaboltjukba és venni egy nagyobb mennyiséget!

Üdv! 

Előzmény: apepee_ (372)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.06 0 0 373
Esetleg próbáld meg itt: Nagy Ákos: 70/2383794 (ő hirdet a MAFSZ-on jobb oldalt)
Előzmény: apepee_ (372)
apepee_ Creative Commons License 2006.01.06 0 0 372

Szilárd! Fomapan DS8 anyagot már fél éve próbálok venni Soósnál, de ő sem tud konkrétat mondani mikor jön... Nem tudnál segíteni? Eleinte 1-2 tekercs eléglenne tesztelni (lejártszavisba van, de nem tiszta nekem, hogy hogyan tárolták, szal lehet kirakatba volt napon...amugy műxik).

Csá! Pepe

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.05 0 0 371
Ja, a "világ első tévéreklámjai" is érdekesek ugyanott. Az én kedvencem a Q-Tips reklám. :-)
Előzmény: Törölt nick (370)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.05 0 0 370

Hát, én ezt is csak tök véletlenül találtam meg, láhatod a keresőszón is... de céltudatos kereséssel lehet, hogy lehet még ilyesmit találni... de sajnos nekem néha dolgoznom is kell.

Autókról és motorokról van néhány a régi honlapomon: http://www.vttoth.com/~gandrassy/erdekessegek.html

uitt találsz linket az Alexandre Palace Television Society-hez, ahol is a háború előtti angol tévéről van pár (töredékes) keskenyfilm...

Előzmény: Superb_ (368)
apepee_ Creative Commons License 2006.01.05 0 0 369

Sziasztok! Nekem nincs filmem, csak egy pár prosim, amik erről szólnak. Ezek régi reklámok, gyönyörűek! Egy régi német könyvben (1941) Bolex 8 és 16 mm felvevőket reklámoznak olyan gyönyörű nyomással, hogy az valami csoda :) A könyv közepén pedig kötelezően gótbetüs propaganda két oldalon át, azokkal a fura keresztekkel :)

Egyszer beszkennelem őket!

Üdv! Pepe

Előzmény: Superb_ (368)
Superb_ Creative Commons License 2006.01.04 0 0 368

Nagyon tetszett!!!

Van még ilyen a neten? Vagy olyan régi filmek, képek, ahol s8-as kamerákat/filmeket reklámoznak?

Engem nagyon érdekelne.

Előzmény: Törölt nick (366)
D94A Creative Commons License 2006.01.04 0 0 367
Megnéztem! Aranyos!
Előzmény: Törölt nick (366)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 366

bocsi, ezt nem tudom visszatartani: élvezd ki a modern életet! (Kodak super-8 reklámfilm a hatvanas évekből)

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 365

Mindenfélét mondanak márciustól októberig. Szerintem az október az esélyes, mert ha jól emlékszem, akkoriban jár le az utolsó eresztés kodachrome szavatossági ideje. De nyilván figyelik a beérkező mennyiséget is, és ha már nem lesz meló, lehet, hogy előbb is lehúzzák a rolót, ki tudja. Minden esetre akinek van még ilyen a frigóban, jobban jár, ha minél előbb ellövi, aki meg most akar ilyet venni (kéz alól), az inkább hívja föl a svájci labort a  (41) 21 631 0111 telefonszámon, és kérdezze meg, mi újság.

Előzmény: D94A (364)
D94A Creative Commons License 2006.01.03 0 0 364

Hali!

Kaptam egy infót, hogy májusig üzemel csak a lausannei labor. Tud vki bővebbet?

Üdv!

D94A Creative Commons License 2006.01.02 0 0 363

Szia!

Pontosítok! Pongyolán fogalmaztam! A technológiát értettem a keverés alatt. A fuji és a 64T futhat egymás mellett a hívógépen.

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (361)
beaulieu Creative Commons License 2005.12.31 0 0 362

Így van! Sőt én azt mondom, hogy egy jeleneten belül sem érdemes típust váltani!

Ezt mi a 35 mm-es mozifilmnél is betartjuk! Azonos emulzió számra is figyelünk, hiszen nincsen két egyforma öntés! Célszerü tehát egy típusra koncentrálni filmenként!!

Ja, BUÉK minden super 8-as felasználónak!!!! Jövőre ugyan itt, veletek!!!

Csao, Beaulieu

Előzmény: Törölt nick (361)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.31 0 0 361
én valahol azt olvastam, hogy nincs sok értelme a kodakot meg a fujit keverni, mert más a hordozóanyag vastagsága, ezért összevágom, a vetítőt nem lehet úgy élesre állítani, hogy minden snittben jó legyen.
Előzmény: D94A (360)
D94A Creative Commons License 2005.12.30 0 0 360

Szia!

A Velviát hamarabb keverheted a 100D-vel, mint a 40T-vel. A Film szerkezete miatt más a színviláguk. A 40T csupán egy 3 rétegű ff film a szinezéket utólag visszük bele a hívókkal, a többiben benne van a színképző.

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!