Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1484

Igen, a fehérjét fel kell verni habnak.

Itt az eredeti recept fordítása:

 

Szetvalasztjuk a tojasokat. A feherjet felverjuk habnak, kozben fokozatosan
beleszitaljuk a cukrot, majd konnyeden hozzakeverjuk a sargajakat.
Osszevegyitjuk a  lisztet+kemenyitot+sutoport+kakaot+narancshejat, es a
tojasos masszaba ovatosan, habverovel belekeverjuk. Egy kb. 24 cm atmeroju
tortaformat kivajazunk, a masszat beletoltjuk es elomelegitett sutoben, ugy
180-200 c fokon  kb. 50 percet sutjuk
.

Előzmény: böbe baba (1478)
Zitka Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1483
Sajnos még nem találtam. :-( Ami nekem van itthon (Auchanból, ócccsó :-) ), az sokkal kisebb. De erről írtam már...  Ezt kókusz- meg marcipángolyóhoz használom el, szóval kárba azért nem vész. :-)
Előzmény: markusjud (1475)
Angiszeged Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1482

ÖÖ, Nálunk sem marad meg, ha mégis, akkor nem tárolom semmiben, legkésőbb másnap reggelire elfogy.

Zitka! SZtem ez kurva jól néz ki, kár lett volna érte:D

Én nem újítottam mostanában, barackos túrós még mindig a favorit, illetve a csokis-kókuszosnak is 6almas a sikere. Ezt írtam már?
150gr liszt
150gr kókuszreszelék
fél tábla (50gr) tört csoki
2kkkakaópor
2tojás
130cukor
2deci joghurt/tej/kókusztej(jel a legjobb)
ebbe nem kell olaj, elég, amit enged a kókuszreszelék.

 

markusjud Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1481
Barátnőmtől kaptam Aromax 100%-os citromolajat, olyan piciüvegest, abból is csak 3-4 csepp kell, és tényleg nagyon klassz a muflikba.
Előzmény: nettomazsola (1480)
nettomazsola Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1480
dragak, de csak 3-5 CSEPP kell belole.
soha nem szabad szintetikusat venni ... undorito!
en a citromaromat hasznalom, az naggyon jo! pl az ember rosszul van, ha raharap a citromhejra, es ugye ezeknek a kezelt citromoknak a hejat nem is szabadna belerakni a sutikbe.
igaz multkor vettem olcson organikus citromot, de eddig nem nagyon lattam.
szoval a citromaroma az szenzacios!
sokat sutok nagyon es egy 100mles uveg boven eleg egy egesz evre!
Előzmény: markusjud (1479)
markusjud Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1479
Köszi, megnéztem. Ha sok pénzem lenne, mindenféle aromából vennék picit... naaaaaaaaaaaaaaaaagyon drágák :((( De már legalább tudom, mit keressek.
Előzmény: nettomazsola (1477)
böbe baba Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1478

Sziasztok!

Én csak olvasgatni szoktalak titeket, de nagyon tetszik a topic.

Én is nagyon szeretek muffint sütni és a család is szereti.

 

Tetszik a tortád nagyon, úgy kell csinálni mint a piskótát: kóülön fel kell verni a tojásfehérjét?

Előzmény: Zitka (1474)
nettomazsola Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1477
bocs.

http://www.icdc.com/~vanilla/

http://www.icdc.com/~vanilla/product2.htm
Előzmény: markusjud (1457)
markusjud Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1476

Még szerencse, hogy sokat jársz sógorékhoz, ott 100 Ft-nak megfelelő pénznél kevesebbe kerül a rendes, finom csoki.

A kalóriagazdagságán viszont semmi nem segít :((((((((((((((((((((((((((

Előzmény: Zitka (1474)
markusjud Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1475
A minikéhez nem tudsz valahol nagyon olcsót? Nem is feltétlenül kéne, hogy süthető és tapadásmentes legyen, csak kézbeadáshoz, tálaláshoz.
Előzmény: Zitka (1473)
Zitka Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1474

Nem normál piskóta a tésztája, hanem az is csokis. Talán egy kicsit "tömör" is. Lehet, hogy muffinnak is megsüthető... És akkor nem is vagyok annyira OFF. :-) Egy régesrégi BURDA-ból van a recept.

 

Hozzavalok - a tesztahoz:
4 tojas
20 dkg porcukor
8 dkg liszt + 8 dkg etkezesi kemenyito (lehet 16 dkg liszt is)
1 kaveskanal sutopor
5 dkg kakao (normal, nem Nesquik)
1 narancs lereszelt heja
tortaformahoz vaj/margarin

 

A krémje viszont anyagilag és kalóriailag is maga a bűnbeesés. :-)))  Olyan Nigella-féle anti-lájtos krém...

 

Hozzavalok - kremhez:
2 tabla keserucsoki (a' 100 g)
2 tabla tejcsoki
fel liter tejszin
2-3 evokanal rum

 

A tejszínt fel kell melegíteni, feloldani benne a 4 tábla csokit, majd egy éjszakára behűteni. Másnap pedig habverővel felverni. Én még magozott meggyet is tettem a rétegekbe a csokikrém tetejére.

Előzmény: markusjud (1471)
Zitka Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1473

Én is több helyen láttam már azt a műanyag dobozos 100 db-os kapszlit (fehérben és virágosban is), 3-400 ft-os áron. A hiperekben a Fackelmann dobozos (szintén 100 db-os) ~500 Ft. A múltkori Vasedény akcióban 200 db-os fehér, ill. 150 db-os színes került 499 ft-ba.

Már többször hoztam Bécsből 200 db-os fehéret (nagyon jó minőség), ~1,60 Eurora emlékszem.

 

Nemrég kaptam egy konyás levlistán az alábbi infót:

 

Milano-Ker Kft. boltja (XIII. Visegradi u. 19.) - vendéglátós szakbolt

700 db van egy dobozban, ha jol emlekszem 1.200,- Ft

Előzmény: SzJucus (1470)
BONNIE Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1472

sajna a blokk otthon rohog, uh fejbol mondom (szamokbol koztudottan nem vagyok jo :-) ) a nagy (ami a kepen van) 100 db 259-ert, a kicsi viragos 200db 389ert. vagy valami hasonlo :-) vettem meg lisztet, meg sajtot (54+99), es kb 700at fizettem, uh nagysagrendileg nincs tevedes, max par ft ide-oda.

tescoban miylet vett a kolleganod 40db-osat? en a 75db-os minenke 350 (v 370)-es arara emlexem.

Előzmény: SzJucus (1470)
markusjud Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1471

Hát ez tök szép!!! Azt mondd inkább, mit tettél bele, hogy nem esik össze! Nekem kihűlés után - anno, mikor még nem boltban vettem a piskótát... - inverz ilyen volt :((( Max. tölteni lehetett volna a tetején a mélyedést.

Egyszer készítettem hasonló formájú cuccot: most januárban, anyukám születésnapjára hamburgerzsömléből csináltam egyszemélyes diótortát :))))

Előzmény: Zitka (1468)
SzJucus Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1470

Szia!

Megkérdezhetem a papírok árát?

Mástól is szívesen vennék árakat, mert hasonlítani szeretnék.

Én papírboltban vettem a papírokat, kis fehér-pirosas dobozban 100 db  volt 720 Ft., de egész jóknak tűnnek a papírok. Egyik kolléganőm mondta, hogy vett a Tesco-ban 40 db-os csomagolásban és nem volt igazán jó és ha visszamámolgattuk az árát, még drágább is volt. Ezeken kívül más árakat nem tudok.

Előre is köszönöm!

Előzmény: BONNIE (1463)
markusjud Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1469
Ha sikerült, kérek képet, tippeket, mindent! ;-)
Előzmény: Törölt nick (1461)
Zitka Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1468

Sziasztok! Elnézést, picit OFF lesz. Csak meg szeretném mutatni, hogy az én sütőmben nemcsak a muffinok jönnek fel kalaposra. :-) Az alábbi csokitorta teljesen normális lapos tortának indult, de ilyen alakúra jött fel. :-O :-O Szerintem a sütőm már betanulta a muffinformát. :-)))))))))

Először le akartam vágni a púpot, aztán rájöttem, hogy inkább megcsinálom bomba formájúra. Ilyen lett. :-)

 

Picmac Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1467

A tárolás nálunk is max 1 nap lenne. :o)

 

Ma reggel sütöttem egy csülkös-fûszeres muffint az itt talált fokhagymás-fûszeres variálásával. Finom lett, csak beleragad a papírba, igaz most még meleg. :o) Zsírosabb, mint a szokásos muffinjaim.

Előzmény: AleisteR (1465)
BONNIE Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1466
akkor vszeg az en keszulekemben van a hiba, ugyanis a sorosmuff receptjeben egy gramm zsiradek sincs.
AleisteR Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1465

Én is ezt a fajta muffpapírt használom, a zsírosabb tészta nekem is jól kijön belőle, a kevésbé zsíros meg beleragad.

 

A tárolási kérdés nálunk is ritkán merül fel. Ha csak egy napról van szó (és ugyebár többről szó sem lehet), akkor nem rakom dobozba, van annyira szaftos a tészta, hogy nem szárad ki. Csak a mikróba pakolom be, kikapcsolt állapotban, tárolási célból, nehogy a macskáim betámadják. Ők is muffinrajongók ugyanis...:))

Előzmény: BONNIE (1463)
JamiC Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1464

Szia!

 

Olyan nem nagyon szokott előfordulni (legalábbis nálunk), hogy megmarad a muffin... általában az is nagy szó, ha másnap még van belőle... de szerintem egy konyharuhával letakarva egy tálban eláll egy darabig... (pl. 1-2 napig)

 

BONNIE:

Én ezt a fajta papírt használom már egy ideje, eddig ez az egyik legjobb, és nem is túl drága... voltak vele kisebb problémáim, amikor olyan tésztát sikerült kevernem, amibe szándékosan irtó kevés zsiradékot tettem - de persze az az adag is simán eltűnt :) , de különben meg vagyok vele elégedve.

Majd most hétvégén ki fogom próbálni azt, amit múltkor írtatok valamikor: a "rétestészta kapszlit"... kíváncsi vagyok...

 

Sikeres sütögetést! :)

 

JamiC

Előzmény: Picmac (1462)
BONNIE Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1463

sziasztok!

egyrol beszelunk? en ezt vettem:

 

es a bajor soros egy adagja megint ugyanugy beleragadt, mint a multkor a zugpapirboltos mignonpapirba :-( a masik adag szinte tokeletes lett August bacsi tepsijeben. sot, a multkor megmaradt, fagyasztoba betarolt is szep lett.

Bonnie

ps: most latom, h az iroasztali firkalopapiron belog kisfiam rajzolmanya, de mostmar mindegy...

 

Picmac Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1462

Sziasztok! Ma jót olvasgattam itt. :) Kb fél éve sütögetek muffinokat (egy kivételével mind jó lett, az az egy meg kuka :D ) Sajnos egy nagy problémám még mindig nem oldódott meg és ötletem sincs rá: ha marad kész muffin miben és hogyan tároljátok?

Ugyanis hiába teszembe be dobozba - teljesen kihûtve - "benedvsedik". Kapszlit használok és leggyarabban joghurtos tésztát készítek.

Van valami ötletetek? Köszi!

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1461
isteni ez az oldal! (kicsit kevés benne a sós reci, de sebaj) és nagyon jól leírja a muffin alapjait. a nyitón ez az egyszemélyes sajttorták muffinformában sütve - na, ezt kipróbálom! isteni cheesecake-et sütök (ezer évente eccer), úgyhogy ilyen formában is ki kell próbálni...
Előzmény: markusjud (1450)
Angiszeged Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1460

Műaromával borzasztó íze lesz a sütinek, ezt tanusíthatom, keserű, de ez még hagyján, olyan az íze, mint a mosogatószernek!!!

 

Angiszeged Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1459

Szia Reni!
Malénával értek egyet, sztem se kelt mulfival próbálkozz, főleg, h ennek már csak a neve muffin, a rendes muffin sütőporos tésztával van.

Én többszáz sütésen vagyok túl, ezt a keltet a múlthéten megpróbáltam finom lett, de Nekem pl nem lett ilyen szép, még ügyesednem kell hozzá:). Ja és nem tudok amúgy segíteni, én nagyon leegyszerűsítettem ezt a receptet, sztem túlvariálta a Juci:) 

 

Előzmény: HReni (1430)
markusjud Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1458

Köszi!

 

Előzmény: AleisteR (1456)
markusjud Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1457
Ezt tudnád dekódolni? Így nem találom :(
Előzmény: nettomazsola (1455)
AleisteR Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1456

Én már szinte az összes művaníliát kipróbáltam:

ötkeres vajas-vanília aroma: Vámház krt-i Ázsia bolt, 320 Ft 4 kis üvegcse. Egy adag mufliba fél üvegcse kell, érdekes, vajas ízt ad.

Bourbon vanília por: sztem ez hasonlít legjobban az igazira (mivel az van benne, csak hígítva), és 1 teáskanállal rakok egy adag mufliba. Szintén Vámház krt-i vagy Fény u-i Ázsia bolt, 290 Ft, kis zsacsi, de elég sokáig elég.

Gagyi vaníliaaroma: nekem nem lett keserű a sütéstől, még íze is volt valamelyest, talán rá is lehet fogni, hogy hasonlított a vaníliára, de nem ettől lett finom a mufin. Csak nem jó érzés belerakni, mert előre tudom, hogy teljesen műcucc. Kb. 60 Ft, hengeres kis műanyagüvegcse. Nemtom, milyen fajta, de nem Szilas.

Előzmény: markusjud (1436)
nettomazsola Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1455
itt van millio product es ar is;

file:///C:/Web/KCJ%20Vanilla/KCJ%20Vanilla%20Product%20and%20Price%20Page.htm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!