Szetvalasztjuk a tojasokat. A feherjet felverjuk habnak, kozben fokozatosan beleszitaljuk a cukrot, majd konnyeden hozzakeverjuk a sargajakat. Osszevegyitjuk a lisztet+kemenyitot+sutoport+kakaot+narancshejat, es a tojasos masszaba ovatosan, habverovel belekeverjuk. Egy kb. 24 cm atmeroju tortaformat kivajazunk, a masszat beletoltjuk es elomelegitett sutoben, ugy 180-200 c fokon kb. 50 percet sutjuk.
Sajnos még nem találtam. :-( Ami nekem van itthon (Auchanból, ócccsó :-) ), az sokkal kisebb. De erről írtam már... Ezt kókusz- meg marcipángolyóhoz használom el, szóval kárba azért nem vész. :-)
ÖÖ, Nálunk sem marad meg, ha mégis, akkor nem tárolom semmiben, legkésőbb másnap reggelire elfogy.
Zitka! SZtem ez kurva jól néz ki, kár lett volna érte:D
Én nem újítottam mostanában, barackos túrós még mindig a favorit, illetve a csokis-kókuszosnak is 6almas a sikere. Ezt írtam már? 150gr liszt 150gr kókuszreszelék fél tábla (50gr) tört csoki 2kkkakaópor 2tojás 130cukor 2deci joghurt/tej/kókusztej(jel a legjobb) ebbe nem kell olaj, elég, amit enged a kókuszreszelék.
dragak, de csak 3-5 CSEPP kell belole. soha nem szabad szintetikusat venni ... undorito! en a citromaromat hasznalom, az naggyon jo! pl az ember rosszul van, ha raharap a citromhejra, es ugye ezeknek a kezelt citromoknak a hejat nem is szabadna belerakni a sutikbe. igaz multkor vettem olcson organikus citromot, de eddig nem nagyon lattam. szoval a citromaroma az szenzacios! sokat sutok nagyon es egy 100mles uveg boven eleg egy egesz evre!
Nem normál piskóta a tésztája, hanem az is csokis. Talán egy kicsit "tömör" is. Lehet, hogy muffinnak is megsüthető... És akkor nem is vagyok annyira OFF. :-) Egy régesrégi BURDA-ból van a recept.
Hozzavalok - a tesztahoz: 4 tojas 20 dkg porcukor 8 dkg liszt + 8 dkg etkezesi kemenyito (lehet 16 dkg liszt is) 1 kaveskanal sutopor 5 dkg kakao (normal, nem Nesquik) 1 narancs lereszelt heja tortaformahoz vaj/margarin
A krémje viszont anyagilag és kalóriailag is maga a bűnbeesés. :-))) Olyan Nigella-féle anti-lájtos krém...
Hozzavalok - kremhez: 2 tabla keserucsoki (a' 100 g) 2 tabla tejcsoki fel liter tejszin 2-3 evokanal rum
A tejszínt fel kell melegíteni, feloldani benne a 4 tábla csokit, majd egy éjszakára behűteni. Másnap pedig habverővel felverni. Én még magozott meggyet is tettem a rétegekbe a csokikrém tetejére.
Én is több helyen láttam már azt a műanyag dobozos 100 db-os kapszlit (fehérben és virágosban is), 3-400 ft-os áron. A hiperekben a Fackelmann dobozos (szintén 100 db-os) ~500 Ft. A múltkori Vasedény akcióban 200 db-os fehér, ill. 150 db-os színes került 499 ft-ba.
Már többször hoztam Bécsből 200 db-os fehéret (nagyon jó minőség), ~1,60 Eurora emlékszem.
Nemrég kaptam egy konyás levlistán az alábbi infót:
Milano-Ker Kft. boltja (XIII. Visegradi u. 19.) - vendéglátós szakbolt
700 db van egy dobozban, ha jol emlekszem 1.200,- Ft
sajna a blokk otthon rohog, uh fejbol mondom (szamokbol koztudottan nem vagyok jo :-) ) a nagy (ami a kepen van) 100 db 259-ert, a kicsi viragos 200db 389ert. vagy valami hasonlo :-) vettem meg lisztet, meg sajtot (54+99), es kb 700at fizettem, uh nagysagrendileg nincs tevedes, max par ft ide-oda.
tescoban miylet vett a kolleganod 40db-osat? en a 75db-os minenke 350 (v 370)-es arara emlexem.
Hát ez tök szép!!! Azt mondd inkább, mit tettél bele, hogy nem esik össze! Nekem kihűlés után - anno, mikor még nem boltban vettem a piskótát... - inverz ilyen volt :((( Max. tölteni lehetett volna a tetején a mélyedést.
Egyszer készítettem hasonló formájú cuccot: most januárban, anyukám születésnapjára hamburgerzsömléből csináltam egyszemélyes diótortát :))))
Mástól is szívesen vennék árakat, mert hasonlítani szeretnék.
Én papírboltban vettem a papírokat, kis fehér-pirosas dobozban 100 db volt 720 Ft., de egész jóknak tűnnek a papírok. Egyik kolléganőm mondta, hogy vett a Tesco-ban 40 db-os csomagolásban és nem volt igazán jó és ha visszamámolgattuk az árát, még drágább is volt. Ezeken kívül más árakat nem tudok.
Sziasztok! Elnézést, picit OFF lesz. Csak meg szeretném mutatni, hogy az én sütőmben nemcsak a muffinok jönnek fel kalaposra. :-) Az alábbi csokitorta teljesen normális lapos tortának indult, de ilyen alakúra jött fel. :-O :-O Szerintem a sütőm már betanulta a muffinformát. :-)))))))))
Először le akartam vágni a púpot, aztán rájöttem, hogy inkább megcsinálom bomba formájúra. Ilyen lett. :-)
Ma reggel sütöttem egy csülkös-fûszeres muffint az itt talált fokhagymás-fûszeres variálásával. Finom lett, csak beleragad a papírba, igaz most még meleg. :o) Zsírosabb, mint a szokásos muffinjaim.
Én is ezt a fajta muffpapírt használom, a zsírosabb tészta nekem is jól kijön belőle, a kevésbé zsíros meg beleragad.
A tárolási kérdés nálunk is ritkán merül fel. Ha csak egy napról van szó (és ugyebár többről szó sem lehet), akkor nem rakom dobozba, van annyira szaftos a tészta, hogy nem szárad ki. Csak a mikróba pakolom be, kikapcsolt állapotban, tárolási célból, nehogy a macskáim betámadják. Ők is muffinrajongók ugyanis...:))
Olyan nem nagyon szokott előfordulni (legalábbis nálunk), hogy megmarad a muffin... általában az is nagy szó, ha másnap még van belőle... de szerintem egy konyharuhával letakarva egy tálban eláll egy darabig... (pl. 1-2 napig)
BONNIE:
Én ezt a fajta papírt használom már egy ideje, eddig ez az egyik legjobb, és nem is túl drága... voltak vele kisebb problémáim, amikor olyan tésztát sikerült kevernem, amibe szándékosan irtó kevés zsiradékot tettem - de persze az az adag is simán eltűnt :) , de különben meg vagyok vele elégedve.
Majd most hétvégén ki fogom próbálni azt, amit múltkor írtatok valamikor: a "rétestészta kapszlit"... kíváncsi vagyok...
es a bajor soros egy adagja megint ugyanugy beleragadt, mint a multkor a zugpapirboltos mignonpapirba :-( a masik adag szinte tokeletes lett August bacsi tepsijeben. sot, a multkor megmaradt, fagyasztoba betarolt is szep lett.
Bonnie
ps: most latom, h az iroasztali firkalopapiron belog kisfiam rajzolmanya, de mostmar mindegy...
Sziasztok! Ma jót olvasgattam itt. :) Kb fél éve sütögetek muffinokat (egy kivételével mind jó lett, az az egy meg kuka :D ) Sajnos egy nagy problémám még mindig nem oldódott meg és ötletem sincs rá: ha marad kész muffin miben és hogyan tároljátok?
Ugyanis hiába teszembe be dobozba - teljesen kihûtve - "benedvsedik". Kapszlit használok és leggyarabban joghurtos tésztát készítek.
isteni ez az oldal! (kicsit kevés benne a sós reci, de sebaj) és nagyon jól leírja a muffin alapjait. a nyitón ez az egyszemélyes sajttorták muffinformában sütve - na, ezt kipróbálom! isteni cheesecake-et sütök (ezer évente eccer), úgyhogy ilyen formában is ki kell próbálni...
Szia Reni! Malénával értek egyet, sztem se kelt mulfival próbálkozz, főleg, h ennek már csak a neve muffin, a rendes muffin sütőporos tésztával van.
Én többszáz sütésen vagyok túl, ezt a keltet a múlthéten megpróbáltam finom lett, de Nekem pl nem lett ilyen szép, még ügyesednem kell hozzá:). Ja és nem tudok amúgy segíteni, én nagyon leegyszerűsítettem ezt a receptet, sztem túlvariálta a Juci:)
ötkeres vajas-vanília aroma: Vámház krt-i Ázsia bolt, 320 Ft 4 kis üvegcse. Egy adag mufliba fél üvegcse kell, érdekes, vajas ízt ad.
Bourbon vanília por: sztem ez hasonlít legjobban az igazira (mivel az van benne, csak hígítva), és 1 teáskanállal rakok egy adag mufliba. Szintén Vámház krt-i vagy Fény u-i Ázsia bolt, 290 Ft, kis zsacsi, de elég sokáig elég.
Gagyi vaníliaaroma: nekem nem lett keserű a sütéstől, még íze is volt valamelyest, talán rá is lehet fogni, hogy hasonlított a vaníliára, de nem ettől lett finom a mufin. Csak nem jó érzés belerakni, mert előre tudom, hogy teljesen műcucc. Kb. 60 Ft, hengeres kis műanyagüvegcse. Nemtom, milyen fajta, de nem Szilas.