Keresés

Részletes keresés

Hszm Creative Commons License 2004.11.17 0 0 15715
Magának meg küttem jó mútkoriba 1 csomó "fogyott" képet, oszt azt se monta azóta se', hogy "fapapucs":))))))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (15709)
Szipolyka. Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15714
Upsz :-))
Előzmény: erdeiboroka (15713)
erdeiboroka Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15713

Ahelyett, hogy újrakezdtem volna ma a fogyókúrámat, még a mérleget is ignoráltam, és vacsira kürtőskalácsot gyártottam.

Részletek a kürtőskalács topcon :)

illdii Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15712
Köszi a tippet neked is:)
Előzmény: erdeiboroka (15711)
erdeiboroka Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15711

Eleinte rendszeresen sütöttem nem sikerült kenyereket a géppel.

Aztán rájöttem, hogy a bontott élesztőt legémkapcsozva be lehet rakni a fagyasztóba. Úgy nem romlik meg hónapokig sem a száraz élesztő.

Azóta határozottan nagyobb a siker :)

Előzmény: illdii (15706)
illdii Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15710
Na EZ kizárt;)))
Előzmény: Törölt nick (15709)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15709
Ja. Es en vagyok Miss Piggy :)))
Előzmény: illdii (15708)
illdii Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15708
Tuti nem a Muppet Show stábjában dolgozol?;))
Előzmény: Törölt nick (15707)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15707

Zard be legmentesen, de kibir meg tobbet is. Ikeas csipesz.

A kenyered osszeesesenek egyertelmuen a homersekletingadozas az oka. Vagy a tul nedves liszt/teszta. De a homerseklet tunik valoszinubbnek.

Van 2 uj kollegank, az egyik mar egy hete itt van es olyan a feje mint a Simpsonsbol a Sideshow Bob-nak :) Es olyan posze mint JO.

Előzmény: illdii (15706)
illdii Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15706

Nem, a tk az a rozs volt. Én tönkölyből nem használok tk-t, csak sima fehéret. Nálam az a "sima" liszt.

Ebben az ominózus kenyérben bijo, de nem tk búza és bijo tk rozs volt.

Cinc, ebben a kenyérben nem volt kovász, csak élesztő.

De ha az élesztő zacsinak csak a felét használom fel, nem romlik meg a többi? 3 naponta sütök kenyeret - annyit kibír a fél csomag??

Előzmény: Cincoka (15702)
ecsv Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15705
Én az élesztőre tippelnék. Nekem akkor szokott így beesni, ha az sok. Szerintem is elég 1,5, max 2 kismérőkanálnyi.

Szipolyka, örülök, hogy meggyógyult a lányod! Hurráhurrá!
Előzmény: illdii (15700)
Szipolyka. Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15704
Elso helyen en is a tul sok vizet mondanam.
Előzmény: illdii (15696)
Cincoka Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15703
uh,milyen klassz helyesirasom van laptopon:-))))
Cincoka Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15702
a tk tonkolyliszt?
mert ugy neztem itthon(bar en eddig cxsak keverve hasznaltam mas liszttel),hogy a tonkolyliszthez kevesebb folaydek kell.nalad meg eleszto is tobb volt,mint szokasos.
a tonkoly jobban megkel,mint a tobbi liszt,kevesebb folyadek,kevesebb eleszto is eleg.
s te kovaszt meg sikert is adsz hozza,.nem?
Cincoka Creative Commons License 2004.11.15 0 0 15701
kenyersuto gephez a csomga eleszto angyon sok(valamier szinte mindig tobb elesztot irnak a receptek,a kenyersutos topikon van olyan velemeny,miszerint a magyar lisz nagyobb sikertartalmu a mas orszagbeliekhez kepest es ezert kevesebb eleszto kell,eleg masfel kis adagolo kanalnyi)
illdii Creative Commons License 2004.11.14 0 0 15700

Az oldala nem esett be, kizárólag a közepe, belül. A szélei magasak, de középen horpadt.

Élesztőt egy csomagot írt (asszem 7 gr) a recept.

Viszont a hő az könynen lehet ludas, mert ad1; 3 perces áramszünet volt a sütés legelején, ad2; rögtön ezután leköltöztettük a gépet a garázsba, hogy ott fejezze be a sütést, hogy ne keltse fel délutáni alvókat a sípolással ha kész.

Köszönöm a tippeket:)

(Amúgy az is érdekes, hogy ez eddig 2x fordult elő, mind a 2x tk lisztből sült a kenyér, és előző alkalommal nem volt se áramszünet, se gépköltöztetés...)

Előzmény: Cincoka (15699)
Cincoka Creative Commons License 2004.11.14 0 0 15699
ha a teteje meg oldala is beesett,akkor tul sok folyadek,
tul sok eleszto
meleg,nagyon paras ido az oka(tul hamar kel meg).

ha sutes kozben osszeesik,akkor huzatban sutotted(vagy sutes kozben meglokted a keszuleket),
tul sok adalek(mittomenmiezszerintuk)
keves so
tul sok eleszto
meleg,paras ido

tap.szerint az eleszto szokott ludas lenni,vagy ha elotte van a suto,benne keszulo hussal,hatulrol meg nyitott ablak:-))
Angiszeged Creative Commons License 2004.11.14 0 0 15698

hehe:)

Anyukád rendetlenséget csinál a számítógépen. Más "rendes" anya a lakásban csinál rendetlenséget abszolút segítő szándékkal:DDD

Előzmény: Szipolyka. (15692)
illdii Creative Commons License 2004.11.14 0 0 15697
szsvknak=szavaknak. Holnaptól asszem visszaolvasok mielőtt elküldöm://
illdii Creative Commons License 2004.11.14 0 0 15696

Te Szipolyka, ne szórakoztas... Aszittem az lesz a panasz tárgya anyáddal kapcsolatban, hogy beleszólt/tönkretette/elpakolta/megsértődött, stb, a szokásos dolgok, de bakker, ha az általad lent használt szsvknak csak a felét megértette, akkor haggyámá:)))

Pasiállásért továbbra is drukk...

Csajok, tudom, hogy volt már itt szó róla korábban, meg azt si tudom, hogy van erre külön kenéyrtopik, de azt is tudom, hogy lusta dög vagyok. Szal vki frissítse már fel a memóriámat: mitől van az, ha a kenyér közepe beesik? Nekem az élesztő rémlik vmiért, mint ludas, de nemtom biztosan. Ízre, állagra, amúgy tökéletes, a sütési időszak közepetájékán esett be a közepe.

Előzmény: Szipolyka. (15692)
Angiszeged Creative Commons License 2004.11.14 0 0 15695

Köszi:)

Ám inkább visszaszerzem a formáimat.

NEm volt végül édesség, csak egy egyszerű vacsi, mert ember is későn ért haza. De irtó jó volt, gyerekek gyönyörűen játszottak együtt most is. BEndi terelgeti a "kicsit"(így hívja Virágot, irtó édes:)) ), és jönnek-mennek intézkednek. Én meg egy hatlamas pocakos kismamával beszélgettem egész este. BAsszus, még van Bobusnak 7hete, mi lesz Vele jajjj...

Előzmény: Cincoka (15690)
Angiszeged Creative Commons License 2004.11.14 0 0 15694
cset? esetleg? ;)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.14 0 0 15693
Hetvegi jelentes, a csodalatos szep ido bajat csokkentette a teny, hogy az alattunk huzodo autopalyan pentek ejjel felborult egy tanker es azota is mindenhol all a forgalom. Ilyet meg itt nem ertem. Viszont olyan szepen sutott a nap (+16 fok), hogy 2 mosogepnyi ruha szaradt meg a kertben. Ma delutan oriasit kirandultunk, Brighton mellett egy kis faluban egy Paradise Park hangzatos nevre keresztelt, am igen giccses helyen. Gyerek elvezte, mi meg jokat rohogtunk apuval. Este kis zongorazas a gyerekkel (egyedul leul gyakorolni es klimpirozik lelkesen :) ), most meg punnyadunk egyet.
Szipolyka. Creative Commons License 2004.11.14 0 0 15692

Szepjoestet!

Anyukam elment ma hajnalban haza.

Lanyok, akarmennyire is imadom, de nem konnyu vele.

Pelda: Panaszkodott, hogy a Maxthon bongeszo mindig levagja a kedvenc weboldalarol. Mondom neki, hogy az nem veletlen, valoszinuleg valami java script akart suttyomban lefutni, es a Maxthon az ilyesmitol ugy vedi a gepet, hogy kilep.

Este jovok haza, a gep dugig tele malware-ekkel, az internet nem mukodik, hangkartya elszallva, egyszoval irdatlan kupleraj. Kerdesemre elmondja a Zanyum, hogy o bizony az Explorerrel nyomult, mert ugye a Maxthon. Nem hittem a fulemnek (Anyu diplomas, okos no). Kerdezem tole: Annak ellenere IE-t hasznaltal, hogy elmagyaraztam, miert nem szabad?

Hat igen, mert o a legyen on is milliomos online verziojaba MINDIG bekuldi a valaszokat...

Hat vazz. Egy csomot kuzdottem, es jelentos osz hajszalak keletkeztek, mire rendbehoztam a gepet. Kicsit ideges voltam, mert pl. nem talalta az Ethernet kartyat, es ebbe a gepbe minden integralva van. Mindez pentek este.

Dori betegseget kozben mar el is felejtettuk, minden egyiuuterzest koszonok. Sajnos ez nem olyasmi, amit egyszer lehet elkapni. Barmikor johet megint.

Ferj allasjelentkezeserol meg semmi hir, de toretlenul bizunk. Ezt az allast egyszeruen ra szabtak, nem igaz, hogy ne harapjanak ra, lehetetlen.

Mult het elotti penteken adtuk fel (szerdan jelent meg). Remeljuk, csak azert nem irtak eddig, mert osszegyujtik a jelentkezoket, es a vegen valogatnak (csak tudnam, mit kell ezen annyit valogatni. Tenyleg nem hinnem, hogy valakire jobban passzolna.)

Drukk hegyeket kerek! Mert itt tele a balzsebem!

Az az orult szerdan megint uvoltozott velem, aztan a pentek delutani csoportszexen szentte avatott, annyira utalom...

Na bocs a szofosasert, igy jar, aki egy hetig elvonason van.

Kinga tenyleg egy ufo lehet. A Lindt csokinak egyertelmu magikus vonzasa van, akire ez nem hat, az remenytelen eset :-)))

illdii Creative Commons License 2004.11.13 0 0 15691

Hello:)

Gyónás mode ON: ma megjártuk a kies Ausztriát Lucival meg kingussal.

Mi nem akartuk, de valami távoli erő, elementáris erővel rángatott be minket a Lindt outletbe is. A Lindt lassan a topik elsőszámú közellensége lesz:)))

Ja, azt el kell mondjam, hogy ha Szipolyka az ő anyagcseréjével egy UFO, akkor kinga meg egy mégufóbb, mert NEM ÉRDEKLIK a csokoládék!!! Kényszerből, meg hogy hajlandóak legyünk vele tovább menni:)) vett pár dolgot a Szentélyben, de csak ajándék gyanánt a tsaládnak. Kihííígyohóóót melengettünk a keblünkön:)))

És kaptak a topikkölkök elefanten csizmát, meg játékokat, meg ruhákat (hogy-hogy nem...), mi meg kaptunk finom Nordsee halakat meg izé, hát ha már megvettük a csokit...;))

Cincoka Creative Commons License 2004.11.12 0 0 15690
tarts otthon papirkapszlikat máskor,a kisebb méretüt.két rétegesen tepsire pakolod és klassz kis muffinjaid lesznek(meg több is fér egyszerre a sütöbe,mintha formában sütöd. Kutyafülitöl loptam anno az ötletet.
Előzmény: Angiszeged (15688)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.12 0 0 15689
Tolem?! :) biztos finom lesz ugy is :)
Előzmény: Angiszeged (15688)
Angiszeged Creative Commons License 2004.11.12 0 0 15688

Ez az:)

És, ha ezt őzgerincbe teszem? Nagyon gáz?

Előzmény: Törölt nick (15686)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.12 0 0 15687

"Egyszeru muffins" 3 ek cukor, 3 ek olvasztott vaj, 2 tojas, 1 csesze tej, 2 csesze liszt, 3 teaskanal sutopor, pici so. Az olvasztott vajat elkevered a cukorral, majd a tojasokkal es beleszitalod a sutoporral, soval elkevert lisztet, kozben a tejet is hozza adagolod. A muffin "kosarkaidat" kivajazod es 2/3 reszig megtoltod oket a tesztaval. 20-25 percig sutod 180-190 C fokon a sutoben. Ez az alapja sokfele muffinnek, a kesz tesztaba belekavarhatsz aprora vagott gyumolcsot vagy apro csoki darabkakat(chips), adhatsz hozza egy csesze kokuszreszelket akkor kokuszos lesz, szoval varialhatod.

A kisdobos ahol tud, segit :) milyen jo, hogy a meloban is vannak receptjeim ;)

Előzmény: Angiszeged (15685)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.12 0 0 15686
Coco au Miel, azaz Coconut-honey muffin. . . . Hozzavalok: 1 1/4 cups/ 310 ml tej, l 1/4 evokanal mez, 3 cups/230 g kokusz reszelek, 1/2 cup/125 g cukor, 1/2 cup/70 g liszt, 2 evokanal sutopor, 2 db nagy felvert tojas. Eloszor a tejet es a mezet felforralod egy kis edenyben, felreteszed. Egy nagy talban osszekevered a kokuszt, lisztet, sutoport. Utana hozzaadod a tejet-mezet, es jol osszekevered. Majd a felvert tojasokat, jol osszedolgozod. Folyekony masszat fogsz kapni. Beleoltod a muffin suto formaiba 2/3 reszig (nem tele!), kb 30 percig sutod, amig aranybarna lesz. A suto hofoka: 400 F/200 C.
Előzmény: Angiszeged (15684)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!