Azért ahhoz már lépni kell. Legalábbis én, amikor mértem 16perc elejét futottam és ki voltam dögölve rendesen. (persze a profiknál ez tényleg nem idő, de az engem nem érdekel)
nem erőltetett, hanem szándékosan "élesre" van fogalmazva. szemben mondjuk a tanulással, megélhetéssel, vagy akár magával az élethez való joggal, a versenysport nem az a területe az életnek, ahol a determinizmust felül kéne írni (erre hoztam példának a reménytelen helyzetben lévő fehér sprintereket). nem lenne tragédia, ha valaki - jelen esetben egy nő - nem lehetne világbajnok, mert nem született olyan fizikai adottságokkal, mint a legtehetségesebb férfiak
én például nem lehetek NBA MVP a 184 centimmel (remélem, Chris Paul soha nem cáfol meg :D), de nem érzem magam emiatt elnyomva
"most komolyan azzal akarsz érvelni, hogy a legjobb nők gyorsabbak egy megfelelően nagyra méretezett férfipopuláció legrosszabbjainál?"
félreértessz! a férfipopuláció sok tehetséges képviselőit is megverik a legjobb nők.
Csak azt szerettem volna érzékeltetni - sajnos, hiába -, hogy milyen komoly teljesítmény, amit a nőktől láthatunk ilyen versenyeken.
És az ő versenyeik is izgalmas versenyek számomra. Én ol az autosportban nem csak az f1-es autók versenyét tudom megnézni, hanem pl. a Seat leon skupát is, pedig hol van az tempóban, gyorsulásban stb. egy f1-es járműhöz képest.
mint írtam, az egy kooperáció, ahol semmi bajom a külön női és férfi szerepekkel (hiszen pont az a lényege, még a melegek is megkülönböztetik maguknak)
most komolyan azzal akarsz érvelni, hogy a legjobb nők gyorsabbak egy megfelelően nagyra méretezett férfipopuláció legrosszabbjainál?
hányadik férfi tud az idén 10:70-et? (vagy mennyi most a női WL)? hány n ezernek kell lennie ahhoz, hogy ne azt mondd, "de a 2n ezer második fele nem tud annyit"?
ezt írtam az előbb is. az, hogy valaminek van egy helyes célja, még nem jelenti azt, hogy minden, aminek célja van, azáltal legitimációt is kap. ez tök egyszerű és érthető