Annyira igaz ez, hogy az első fékhatást fékpadon tudják külön mérni a hátsót viszont nem lehet, mert eggyütt kell forogni az első és a hátsó tengelyekben abszolút.
Nyilván ez az egy tengelyes fékpadra igaz. Szóval barbárság de nagyon, kölönböző méretet felrakni.
Szerintem nem jó ötlet össze-vissza hekkelni a gumikkal...
Úgy emlékszem a manual egyensen tiltja a különböző kerékmérettekel való játszadozást, de ha sűrűbben akarsz Ford alkatrészek után járni, kísérletezz nyugodtan :)
Öszvérre külömböző méretet felrakni TILOS!!! Ledarálod vele a diffit, meg az osztóművet. Én még ugyanabból a méretből is inkább csak egyformán kopottakat raknék fel.
Csak azért kérdezem mert találtam elfekvő gumit féláron és cserélnem kéne. Most vettem 2 db 265/70 16-ot (nem volt több) illetve van ugyanaz a típus csak szélesebb.
És újra egy gumis kérdés! :o) Ezt kizárólag a földönkívüli ET határozza meg. :o)) Ugyanis minél kisebb az ET a felnin, amire a gumit rakod, annál inkább elfér, mert kiljebb kerül a kerékagytól, szélesebb nyomtáv, dögös kinézet, és persze a nagyobb erőkar miatt rövidebb kerékcsapágy-élettartam. De nézhetjük úgy is, hogy a 265-ös elfér a gyári felnivel, a 275-ös pedig 1cm-el szélesebb, ami azt jelenti hogy mindkét oldalon 0,5cm-el követel több helyet, ennyi hátul simán van, elöl nincs.
Vidd el bőrőztetni relatíve ólcsó 15k kb,levenni nem nagy cucc,a légzsákoknak va 2 inbuszcsavarja alul,ill csatija már benn,utánna egy crovával lejön a kormány...asszem 21 a kulcsméret.Persze az akksisarut azért szedd le addig
Na várjál, az azt jelenti hogy 5db V6-ost használsz egyszerre, vagy hogy 3db donor Lumina áll az udvarban? Akkor neked már ez a jelmondatod: Fix Or Repair Daily?
Megvettük a Windstart, 3.8 V6-os (így az Expivel megvan a V12 :o), ez azért jó mert amúgy is tökjó, meg adtak hozzá egy fűzött blokkot, hengerfejeket, automata váltót, generátort... ajándékba, másrészt meg így már tuti megmarad az Explorer!
Ez van, azért hátha még valaki el tud jönni. Mindenesetre annak örülök aki jön, és szervezgetem a talit. Pedig már kezdtem a 30 literes bográcsot elmosogatni!:-) Az útvonal terv összeállt, kellemes kis gurulásra lehet számítani. Mivel beköszöntött a gomba szezon olyan helyekre is megyünk ahol van esély szedni kis őzlábgombát, csiperkét. Ha akarjuk még légyölő galócát is tudunk szedni, este főzünk belőle egy kis "gyorsító" teát és mindjárt többnek látjuk a társaságot! Van itt Dabason egy Ford Excursion, beszélek a gazdájával, hátha kijön ő is.