Február 14. Szerda
Valentin napi képeslapok száma a postaládámban 1 (a várakozásokhoz képest n. j.), negatív gondolatok száma az életről 862 (az előző estéhez viszonyítva j.), ehhez képest alkoholegység 0, cigaretta 0 (nagy szó!), megnézett romantikus filmek száma 0, hét végén megnézendő ugyanezen filmek száma 1, meghallgatott csöpögős dalok 11 (igaz, ez négyszer egymás után), pozitív gondolatok száma arról, hogy mégiscsak szép az élet 3
19:05
Mégis itt ülök a számítógép előtt. Azt hittem, nem fogok, de mégis. Bár az emberek nagy része Valentin napi lázban ég, s minden bizonnyal lázasan nem a monitort bámulja, azért csak akad egy-egy barát, akinek nem volt mára mozijegye. Hű de ciki, már az isten se mossa le rólam, hogy netfüggő vagyok. Csak úgy megszokásból lássuk a postaládám. Üres! De most jövök rá, hisz ez egyértelmű! Nagyszámú rajongóm mind annyira utálja ezt a mesterséges ünnepet, amely csak a kereskedők átlagon felüli napi bevételét hivatott növelni, hogy jól kitol az összes Send a Card szolgálattal, és az így megtakarított pénzt inkább az éhező afrikai gyerekeknek adja.
19:20
Azért én elküldtem két lapot. Ettől talán még nem gazdagszik halálra egyetlen galád kereskedő se. Pláne, hogy fizetni sem kellett érte. Na ugye. Mert azért azt nem vettem volna a lelkemre, ha az éhező afrikai gyerekek szájától vonom meg a falatot.
19:52
Hopp egy levél! Na lássuk…
19:55
Finnországban élő barátaim szeretettel gondolnak rám. N. kedves ez a rénszarvas. Nem egy cicamica, de azért n. kedves.
20:30
Hát ez nem igaz. Mindenki haldoklik a Valentin napi láztól? Csupa szomorú ember. A tévéből meg megállíthatatlanul folyik a csöpögős nyálas förtelem. Fúj. Kikapcs.
21:30
Mondom kikapcs.
21:32
Idegesít ez a csend. Nézzük csak, mi van kéznél… Scorpions: Gold Ballads. Ez jó lesz.
21:40
Most kezdődik egy Danielle Steel film a tévében. Nem tudom, mit képzelnek ezek. Ki néz ilyesmit?? Hát az biztos, hogy én nem.
22:00
Ez nagyszerű! Véletlenül megtudtam, hogy Sally egy kazettájára családi kötelezettségek folytán rákerült ez a film. És kölcsön is adja! Meg kell néznem Jennie Garth-t, a Beverly Hills óta nem láttam sehol. Csak ezért.
22:20
Óriási találmány ez az internet. Egyszerre mindenki érdeklődhet, hogy mindenki más miért szomorú. És mostanra mindenki hazaért. Ujjé! Bár nem is annyira.
22:45
Na ez most tényleg jó. Egy kis munka. Közben lehet zenét hallgatni. És még közben gondolkozni. Ahogy azt kell.
22:50
És az is jó az internetben, hogy nem muszáj mindenkivel egyszerre beszélgetni, viszont lehet azzal, akivel akarsz. És az is jó (nem az internetben), hogy mégiscsak vannak barátaim. Éljen!
Még mindig Scorpions.
Steal the time, take a song and be glad
Be free as the birds, don't be sad
Your time will come, I'll make you feel it…
1:30
De most már ágy. Lássák, nem is vagyok netfüggő…
Shalina Jones