A te bankod vette meg őket, leértékelve. Még a Merrill Lynch előtt. Van elég pénze, és ha nincs, majd kiváltjuk. Too big to fail.
Senki se beszél erről, hogy kinek fizet/nem fizet, és akkor miért nem - az a privát mortgage biztositás, amit mindenkinek, aki 2o%-nál kevesebbet tett le kp-ben a házért. Nekünk nem kellett, de pl. a fiaméknak az első háznál még volt. Nekik kellett fizetni azért, hogy a hitelező megkapja majd a pénzét, ha nem törlesztenének. Ez lett volna a Fannie Mae és a Freddie Mac? Ezeket már megvettük.
Másik kérdés, a Ginnie Mae-val kapcsolatos. Az konkrét garanciával müködik, ő a kormány mortgage garancia intézete. Kiknek a hitelét garantálja, és hogyhogy a kötvényeik értéke nem ment le?
AZT a 7oo-at még nem dobtuk oda. Kb. 3ooo dollár minden amerikai lakos, felnőtt és gyerek számára. MIvel hitelként jelentkezik majd, hosszútávon sokkal több.
A mi bankjaink a Navy Fed. Credit Union és a State Dept. Credit Union, remélem ők egészségesek. De volt egy CD-m a Countrywide Mortgage-nál. Amikor nyáron lejárt, visszakértem a pénzt, és beraktam a Wachoviába. Már hallani lehetett, hogy bajban van, de a legmagasabb kamatot igérte, és állitólag FDIC biztositva vagyok.
A mortgage co a Countrywide volt, tönkrement, de mintha semmi se történt volna. Tegnap kaptuk megint értesitést, hogy kérjünk még pénzt, alig várják, hogy adhassanak. Kiváncsi vagyok, tényleg adnának-e, és mennyiért?
Ja, Wachoviatol hangos itt a kornyek. Jelent az valamit nekem, hogy a Bank of America es Wells Fargo meg nem jelentett csodot? A bankom meg a mortgage companym.
"And in case voters needed a reminder that even some of the nation's largest banks aren't immune, most papers front the government-orchestrated sale of most of Wachovia to Citigroup for $1 a share, or about $2 billion. Citigroup will inherit Wachovia's $312 billion loan portfolio, but the government agreed to pay for any losses after the $42 billion mark. In return for this guarantee, the government got $12 billion in preferred stocks and warrants. "
Szóval ebben is jól benne vagyunk. Nem volt része a 7oo milliárdnak.
Ahogy mondták: 1.2 billió elszivárgott. Majd visszaszivárog, csak lassabban, mint ahogy el.
Kathleen Parker újságirónő szerint, ha a Bs - mellébeszélés - pénz lenne, Sarah Palin már egymaga megmentette volna a Wall Street-et. Alig várom a csütörtöki alelnökjelölt-vitát.
Ugye felejtetted el az inflációt, amikor hosszútávú megtakaritásokra gondoltál? Mert ha a nyugdijkiegészitéshez szükséges pénzedet bankban tartod, mire eltelik az a 3o+ év, a hid alá mehetsz vele. A "tőzsdézés" nem szerencsejátékot jelent a legtöbb embernek, hanem a pénze értékének megőrzését. A nyugdijalapok is ezért tartják a dohányt mutual fundokban. Szóval mindenki, aki privát nyugdijat kap, tőzsdézett és tőzsdézik. Még a jelenlegi zuhanás után is jobb a hozam, mint a leghosszabblejáratú bankbetétnek vagy államkötvénynek.
1100 milliárd dollár volt a bukó... de ez virtuális szopás, most a túlértékelt papírgalacsinok megkapják a soros helyi értéküket. Ha a részvénynek megy fel az ára akkor hurrá árfolyam emelkedés, ha a kenyérnek akkor meg infláció.... világos.
Ha en mondanak valami hasonlot a "szerecsen" affirmative elnokjeloltsegerol amit ok mondtak lentebb a Shara-rol mar visitva kovetelne a ket noszemely a letiltasomat.
Most hallottam, "they are freaking out on Wall Street"mert nem tudják elképzelni, hogy nincs mentőcsomag. Ahogy elképzelték. Paulson jobban tudhatta, mi folyik, mint bárki. Mint Goldman CEO 5oo milliót keresett, mielőtt pénzügyminiszter lett. Ismerte, hogy megy a játék, és meddig mehet.